واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: در همايش فصلي خانه احزاب مطرح شد دغدغه صيانت از آرا در انتخابات
گروه سياسي؛ همايش فصلي خانه احزاب با موضوع انتخابات، مشاركت حداكثري و چالش هاي فراروي آن بار ديگر به چگونگي صيانت از آرا اختصاص يافت. بدين ترتيب بيست و پنجمين همايش فصلي خانه احزاب كه با حضور اعضاي خانه احزاب و كامران دانشجو قائم مقام وزير كشور و نمايندگان مجلس برگزاري شد، تحت تاثير دغدغه اصلي فعالان سياسي مبني بر چگونگي صيانت از آرا قرار گرفت چنان كه دبيركل خانه احزاب ايران ضمن هشدار به مسوولان برگزاري انتخابات براي صيانت از آراي مردم گفت؛ «اگر مردم بفهمند مسوولان امانت دار خوبي نيستند، آنها هم وفاداران خوبي نخواهند بود و اگر مسوولان راي مردم را حفظ نكنند و برخي مسائل گروهي و شخصي را در شمارش از آرا دخالت دهند خيانت بزرگي را انجام داده اند.دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم تصريح كرد؛ «مردم ما توقع زيادي ندارند و حق خود مي دانند كه از آرايشان حفاظت شود و اين مساله قابل اغماض نيست و اگر در صيانت از راي مردم كوتاهي شود، مردم هم روح حمايت از حكومت را از دست مي دهند».
موسوي تبريزي مهم ترين وظيفه را ايجاد اطمينان در مردم عنوان كرد تا مردم حس كنند راي شان تاثيرگذار است و همان رايي كه به صندوق ريخته مي شود خوانده مي شود. وي همچنين با انتقاد از تبليغات زودهنگام برخي از نهادها در رسانه هاي دولتي اظهار داشت؛ «از حالا مشاهده مي شود كه از برخي تريبون ها، تبليغات يك سويه آغاز شده است و برخي رسانه ها كه از پول بيت المال استفاده مي كنند هم شروع به تبليغات خلاف عدالت كرده اند كه رويه درستي نيست.»
دبيركل خانه احزاب در پايان سخنان خود از رئيس جمهور، وزير كشور و علي لاريجاني به خاطر عدم همراهي با همايش فصلي خانه احزاب انتقاد و تصريح كرد؛ «ما انتظار داشتيم مسوولان با شركت در چنين جلساتي با مسوولان و نمايندگان احزاب به گفت و گوي مستقيم بپردازند.»
در ادامه مراسم حسين كاشفي عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت نيز با انتقاد از برخوردهاي ناصواب در انتخابات گفت؛ عده يي با كساني كه در دوران مختلف انقلاب حضور داشتند و مبارزه كرده اند به گونه يي كوته نظرانه برخورد مي كنند و انقلاب را به آن مسيري كه نبايد برود، هدايت مي كنند.
كاشفي همچنين با طرح اين پرسش كه آيا واقعاً شاهد برخوردهاي تبعيض آميز در كشور نيستيم، نسبت به در اختيار قرار دادن امكانات دولت به يك طيف خاص سياسي انتقاد كرد و گفت؛ آيا رسانه ملي بايد در اختيار يك طيف خاص باشد و چرا برخي تريبون ها به نفع يك جريان خاص تبليغ مي كنند و در نقش دبيركل يك حزب سخن مي گويند؟
وي با تاكيد بر ضرورت بي طرف بودن نهادهاي حكومتي در امر برگزاري انتخابات اظهار داشت؛ امروز شاهد آن هستيم كه برخي نهادهاي مسوول از يك جريان خاص سياسي حمايت مي كنند در حالي كه مسوولان برگزاركننده انتخابات بايد بي طرفي خود را نشان بدهند.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت خاطر نشان كرد؛ اين نگراني در مقطع فعلي براي مردم وجود دارد و اين زمينه مايوس شدن مردم را فراهم مي آورد. وي با طرح اين پرسش كه مايوس كردن مردم به نفع چه كسي تمام مي شود، به وظيفه احزاب درخصوص نظارت بر انتخابات اشاره كرد و گفت؛ بايد زمينه نظارت احزاب بر انتخابات فراهم شود و اگر مساله يي در امر برگزاري انتخابات وجود ندارد، مسوولان به نمايندگان احزاب اجازه دهند بر عملكرد آنها نظارت داشته باشند.
كاشفي در پايان تاكيد كرد؛ بايد سلامت انتخابات تضمين شود، تا بتوانيم مشاركت حداكثري داشته باشيم. اما در پاسخ به دغدغه فعالان سياسي كه در سالن ششصد نفره وزارت كشور گرد آمده بودند، كامران دانشجو اظهارنظرهايي كه درخصوص سلامت انتخابات مي شود را در راستاي فضاسازي براي عدم اعتماد مردم به مسوولان دانست و گفت؛ بايد همه عوامل دخيل در انتخابات در راستاي قانون حركت كنند و نبايد انتظار داشت فقط برخي از دست اندركاران انتخابات قانون را رعايت كنند.
وي افزود؛ صداقت و سياست در طول هم هستند و همه بايد اخلاق و قانون گرايي و رعايت اصل بي طرفي را مورد تاكيد قرار دهند. اگر فردي نگاهش به گونه يي باشد كه فرد خاصي به دليل آنچه برنامه هايش بهتر است، بايد انتخاب شود، خيانت در راي مردم صورت گرفته است.
اما كامران دانشجو مخالفت دولت با تحزب را ايده يي اشتباه عنوان و تصريح كرد؛ دولت نهم برآمده از حزب خاصي نيست؛ ولي اين باعث نمي شود كه حزب تخطئه شود و دولت با تحزب مخالف نيست.
ما تمام تلاش مان اين است كه با همكاري احزاب نظارت را تقويت كنيم و تمام تلاش مان اين است كه بتوانيم نظارت احزاب بر انتخابات را سامان دهيم.
وي با بيان اينكه هر چه فضاي انتخابات به حاشيه كشيده شود، ضرر خواهيم كرد، اظهار داشت؛ من به صراحت اعلام مي كنم كه در انتخابات امانت دار راي مردم هستيم و قانون گرايي وظيفه ما است و يكسري بايدها و نبايدها را رعايت خواهيم كرد.
دانشجو تصريح كرد؛ اگر كانديدايي در مسائل اجرايي خلافي را مشاهده كرد، مي تواند به ما تذكر دهد. وي با بيان اينكه فرمايشات رهبري از جايگاه ولايت است، اظهار داشت؛ اينكه دائماً عنوان شود برگزاركنندگان انتخابات از راي مردم صيانت نمي كنند جو جامعه را ملتهب خواهد كرد. البته قائم مقام وزير كشور ترجيح داد بار ديگر به شبهات پاسخ دهد. وي در واكنش به اظهارنظر فاطمه راكعي كه گفته بود،يكي از روزنامه ها به دليل نزديك بودن با دولت به احزاب توهين مي كند، گفت؛ اينكه يكي از روزنامه ها چه صحبتي بكند به خودشان ارتباط دارد و مواضع اين روزنامه را نبايد به حساب دولت گذاشت.
دانشجو همچنين درخصوص كانديداتوري زنان در انتخابات رياست جمهوري نيز گفت؛ اينكه زنان مي توانند كانديدا شوند برعهده من نيست و جاي ديگر مشخص مي شود.
وي درخصوص بازشماري صندوق هاي راي نيز گفت؛ ما آمادگي اين را داريم كه صندوق هاي رايي كه مورد اعتراض باشد را بازشماري كنيم ولي نمي شود تمام صندوق ها را براي تعداد محدودي بازشماري كرد.
قائم مقام سياسي وزير كشور درباره نگراني برخي افراد درخصوص سلامت انتخابات نيز گفت؛ اعلام نگراني مشكلي ندارد و ما را نيز هوشيارتر خواهد كرد، در صورتي كه اين اعلام نگراني، فضاسازي در راستاي عدم اعتماد مردم نسبت به مسوولان باشد، امر پسنديده يي نيست.
وي در ادامه تصريح كرد؛ برخي به گونه يي سخن مي گويند كه گويي بر مردم قيموميت دارند ولي مردم ما آنقدر آزاد هستند كه هيچ كس نمي تواند بر آنها قيموميت داشته باشد. دانشجو تاكيد كرد؛ هيچ كس نمي خواهد قانون گريزي كند و اگر موردي مغاير با قانون باشد آن را اجرا نخواهيم كرد و من با شما عهد مي بندم كه از اعتماد مردم سوءاستفاده نكنيم.همچنين فاطمه راكعي نيز بر دفاع خانه احزاب از حقوق صنفي احزاب تاكيد و تصريح كرد؛ خانه احزاب بايد بر انتخابات نظارت داشته باشد و از حقوق سياسي مردم دفاع كند. خانه احزاب مي تواند با استفاده از راهكارهايي بيشترين حضور را در انتخابات داشته باشد.در ادامه حسين كنعاني مقدم دبير شوراي راهبردي ائتلاف حزب الله با انتقاد از برخي روزنامه هاي حامي دولت گفت؛ متاسفانه در اين مدت شاهد بوديم در برخي روزنامه ها با عناويني كه لياقت خودشان بود، خانه احزاب را خطاب كردند كه خوشبختانه خانه احزاب جوابي براي آنها نوشت.
كنعاني مقدم افزود؛ يكي از اين بحث ها در اين روزنامه كه به احزاب اهانت كرده بود، اين بود كه آنها خودشان را ملاك و مدعي العموم مي دانند كه در مورد ديگران قضاوت كنند، اين زنگ خطري است كه تشكل ها و احزاب بايد نسبت به آن توجه داشته باشند.
همچنين مرتضوي كياسري رئيس كميته عالي نظارت بر انتخابات خانه احزاب نيز خطاب به كامران دانشجو معاون سياسي وزير كشور گفت؛ از فرمايشات جلسه قبل شما در مورد نظارت براي من اميدواري حاصل نشد، احساس كردم شما بسيار فني و سياسي قصد داريد بسيار نازك از كنار بحث نظارت احزاب و انتخابات كه برجسته شده است، گذر كنيد. اميدواريم در عمل اين گونه نباشد، دعا مي كنيم شما با حمايت هاي بعدي از خانه احزاب نظر ما را كاملاً معطوف كنيد.
كياسري افزود؛ دليل ما براي اين تصور اين است كه شما در جلسه گذشته به سوالات به صورت فني پاسخ داديد، چندگويي و گزيده گويي است.
وي همچنين در واكنش به برخي اظهارنظرها با بيان اينكه دولت نهم از احزاب حمايت كرد، گفت؛ بعضي از عملكردها را بهانه مي كنيم؛ اما نظر فلان وزير يا فلان روزنامه منتسب، نظر همه دولت نيست.
وي گفت؛ آقاي افشار معاون سياسي سابق وزارت كشور، هماهنگي و همت زيادي كرد و ميز احزاب در 30 استان راه اندازي شد، اما آقاي موسي پور خلاف مهرباني عمل كرد اما خلاف قانون عمل نكرد، مي توانست كمك كند اما نكرد.
در پايان مراسم خانه احزاب بيانيه يي در مورد فجايع غزه و خطاب به دبيران كل احزاب كشورهاي اسلامي و عربي صادر و خواستار توقف روند موجود در غزه با وساطت كليه نهادهاي بين المللي شد.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]