محبوبترینها
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853830608
روايت جالب پروفسور مولانا از يك سفر استاني
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روايت جالب پروفسور مولانا از يك سفر استاني
پروفسور مؤسس دانشكده ارتباطات دانشگاه امريكن دي.سي واشنگتن تأكيد كرد: در طول 30 سال پس از انقلاب، هيچگاه ديپلماسي فعالي مانند وضع فعلي نداشته ايم. ايران امروز در دستور روز دنيا قرار دارد و به صورت يك قدرت منطقه اي جلوه مي كند.
به گزارش رجانيوز، پروفسور سيد حميد مولانا در گفتگو با برنامه تلويزيوني "سپهر سياست"، سياست خارجي جمهوري اسلامي را "نه شرقي، نه غربي" و بر مبناي حفظ منافع ملي و امتي مسلمانان و همدردي و حمايت از كشورهاي ستمديده و مستضعف دانست و افزود: حول و حوش اين سياست، دولت نهم اقدامات مهمي انجام داده است. مسئله انرژي هسته اي بسيار مهم بود و حقوق ما ايرانيان حفظ شد. در مجامع بين المللي نيز حضور داشتيم و سعي كرديم با كشورهاي جهان سوم و به ويژه جهان اسلام ارتباط بهتري داشته باشيم.
وي همچنين تأكيد كرد: در طول 30 سال پس از انقلاب، هيچگاه ديپلماسي فعالي مانند وضع فعلي نداشته ايم. ايران امروز در دستور روز دنيا قرار دارد و به صورت يك قدرت منطقه اي جلوه مي كند.
مشاور رئيس جمهور درخصوص دستاوردهاي تقويت ديپلماسي عمومي توسط دولت نهم اظهار داشت: در دنياي اطلاعات و ارتباطات به سر مي بريم كه مردم با سياستمداران تماس مستقيم ندارند. بنابراين، رسانه ها و مجامع بين المللي، وسايلي براي رساندن پيام و توجيه سياست ها است.
وي خاطرنشان كرد: در اين مسير البته ملاقات با سران كشورهاي خارجي كه ديپلماسي قديمي است هم ادامه دارد، ولي ما حتي فراسوي سياست هاي رسانه اي و ديپلماسي عمومي حركت كرده و نه تنها از آن رسانه ها و رسانه هاي خود استفاده مي كنيم، بلكه با استفاده از نشست ها و تماس با نخبگان و گروه هاي مختلف سبك جديدي از ديپلماسي طي 3.5 سال اخير توسط احمدي نژاد جلوه پيدا كرده و اكنون حتي مخالفان سياست هاي وي نيز اذعان دارند كه ايران يك قدرت بزرگ منطقه اي است.
اين استاد دانشگاه با تأييد اينكه 2 عنصر اصلي در سياست خارجي، رسانه و حضور مؤثر رسانه در جامعه بين المللي است، ادامه داد: دكتر احمدي نژاد نه تنها در سازمان ملل حضور يافت، بلكه به دانشگاه كلمبيا نيز رفت و ديدار و تماس با دانشجويان، هواداران صلح، پيشوايان اديان مختلف و مردم را نيز مورد توجه قرار داد تا در اثر اين تماس هاي چهره به چهره، پيام خود را به دنيا برساند.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر بازتعريف ارتباطات ديپلماتيك در قرن جامعه اطلاعاتي اضافه كرد: بازيگران بين المللي مانند شركتهاي فرامليتي و ملتهاي مختلف بيش از دولت ها هستند. بنابراين، برعكس ديپلماسي سنتي رايج در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم، بايد ديپلماسي جديدي حتي فراتر از ديپلماسي عمومي داشته باشيم.
مولانا درخصوص يكي از گفته هاي خود با اين مضمون كه "احمدي نژاد خود يك رسانه است"، توضيح داد: همه، توانايي رسانه شدن را داريم. رسانه ديگر فقط راديو، تلويزيون، روزنامه و اينترنت نيست، بلكه هر وسيله انتقال پيام اعم از زبان و فرهنگ و... است. اگر كسي بتواند مستقيماً گروه بزرگي را مخاطب قرار دهد و پيام خود را به آنها برساند، آن شخص يا گروه يا سازمان نقش رسانه را دارد. در مقابل، چه بسا رسانه هايي كه نمي توانند، پيام را انتقال دهند.
وي با ذكر نمونه اي از اين رسانه ها افزود: 3 ماه از محاصره غزه گذشت اما رسانه ها در سطح بين المللي كار رسانه اي در اين زمينه انجام نداده اند و فقط در چند روز گذشته مجبور شدند برخي اخبار را پوشش دهند. بنابراين، اين دست ماست كه خود را به سطح رسانه واقعي رسانيم.
اين استاد دانشگاه در پاسخ به سؤالي درباره رابطه اين نوع ديپلماسي با قدرت نرم اظهار داشت: قدرت سخت يعني قدرت نفت، جغرافيايي، آب و هوا، معادن و جمعيت، اما قدرت نرم يعني اعتقادات، دين، مقاومت و ايستادگي.
وي با تأكيد بر اينكه "ما از انقلاب اسلامي ايران قدرت نرم را به ارمغان برديم"، گفت: حزب، ارتش و چريك هايي نبودند كه در انقلاب ما وارد جنگ شوند.
مشاور رئيس جمهور در ادامه تصريح كرد: همان باورهاي اعتقادي، امروز نيز فلسطينيان را به مقاومت در برابر بمباران واداشته است. آنها تسليحات قابل توجهي ندارند اما ايمان دارند و مي خواهند كشور خود را نجات دهند. قدرت اول ايمان است و بعد اراده.
وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر ميزان بهره گيري دولت از ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل قدرت نرم، گفت: در انرژي هسته اي قدرت سخت افزار هم داشتيم و مي خواستيم زيرساخت هاي انرژي را توسعه و ترقي دهيم اما به موازات آن نخواستيم، بمب و تسليحات اتمي درست كنيم.
اين استاد دانشگاه افزود: با هر قدرت سخت، يك قدرت نرم همراه است. قدرت نرم يعني دانش آن، مثلاً نفت قدرت سخت است اما دانش تصفيه آن قدرت نرم مي باشد.
وي با بيان اينكه برنامه هسته اي در حال بالا بردن دانش ماست، اظهار داشت: بنابراين، ما از سوي كساني كه دوست ندارند، به آنجا برسيم، تحت فشار بوده و هستيم.
مولانا تصريح كرد: پويايي و اعتقادات بود كه انقلاب را به وجود آورد وگرنه خيلي ها نفت، پول، آب و هواو سرزمين خوب دارند.
وي درخصوص الگوي ارتباطات انساني در دولت نهم، انجام 50 سفر استاني و ديده شدن تمام استانها، گفت: من هم مانند شما و مردم ديگر راجع به اين سفرها خوانده و شنيده بودم اما 3 هفته قبل، از نزديك با دولت به آذربايجان شرقي رفتم.
مؤسس دانشكده ارتباطات دانشگاه امريكن. دي .سي با جالب توصيف كردن مشاهدات خود در اين سفر ادامه داد: چيزهايي ديدم كه شما از دور و در تهران نمي توانيد، آنها را ببينيد. اين سفرها بيش از يك سفر معمولي است.
وي با تأكيد بر اينكه قضاوتش براساس مباني علمي و در مقايسه با فعاليت هاي دولت هاي قبل است، خاطرنشان كرد: چيزي مشابه اين سفرها در غرب وجود ندارد. اوايل قرن نوزدهم كه جمعيت امريكا 3 ميليون نفر بود، گاهي در استانها جلساتي داشتيم. در اروپا نيز الآن فقط شوراي شهر در شهرها وجود دارد.
مشاور رئيس جمهور اضافه كرد: از زمان قاجار، تمام بوروكراسي اداري در تهران متمركز شد و دولت هاي قبلي نتوانستند، آن را بشكنند.
وي با بيان اينكه "احمدي نژاد، مركزيت قدرت را از تهران به استانهاي مختلف برد و به آنها اميد مشاركت داد"، افزود: اين، ديگر فقط يك تئوري نيست، بلكه تمام بوروكراسي و ديوان سالاري ايران با اين سفرها شكسته شده است.
مولانا در ادامه گفت: سابقاً در شهرستانها اجراي مصوبات استاني 2، 3 سال طول مي كشيد، اما اكنون اين زمان 2، 3 ماه شده است كه اين پيشرفت بزرگي است.
وي با تأكيد بر اينكه "ممكن است همه چيز اجرا نشود ولي زمان را به صورت پراكتيكال و عملي جلوي همه مجسم مي كند"، اظهار داشت: آنچه برايم خيلي مهم بود، از فرودگاه تبريز تا استاديوم 15 دقيقه بيشتر راه نيست ولي اين مسير 3.5 ساعت طول كشيد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه استقبال كنندگان هم از كساني نبودند كه آنها را به صف كرده باشند تا هورا بكشند. من خودم تبريز به دنيا آمده ام، تركي حرف مي زنم و مردم را مي شناسم. در اروپا مقاماتي كه سفري مي روند، تعداد نيروهاي امنيتي بيش از مردم است. اما در تبريز كه ما در فرودگاه نشستيم، اصلاً مأمور امنيتي نمي ديدي. در اين مسافرت ها شاهد تكوين يك مردمسالاري در سطح مردمي هستيم. هيأت وزيران جلسات استاني دارد اما برعكس آنچه تصور مي شود، فقط وزيران در اين جلسه حضور ندارند، نماينده رهبري، نمايندگان مجلس، معاونان استاندار، مديران كل و برخي مديران بانكها كثرت گرايي جالبي را شكل مي دهند.
وي با "بيان اينكه در جلسه هيأت وزيران كه شركت كردم، 6.5 ساعت طول كشيد و دكتر احمدي نژاد جلسه را اداره مي كرد"، قوه مقننه و مجريه با هم در سطح استاني كار مي كنند و در يك نظام، وحدت جامعه و دولت خيلي مهم است.
مولانا تأكيد كرد: در ايران سال ها وحدت جامعه و دولت نداشتيم و هركدام به يك طرف رفته بودند. الآن اين وحدت ايجاد شده است. در غرب گاهي "دولت هاي خوب" داريم اما "جوامع مطلوب" نداريم. در مفهوم امت اسلامي، يك نظام اسلامي مي شود و جامعه كه خود يك دولت است.
وي با اشاره به اينكه در جريان دگرگوني بين المللي، ديگر دولت ها همه كاره نيستند، بلكه ملتها مؤثرند، گفت: در فاجعه غزه، ملت ها ثقل قدرت هستند. ديپلماسي دولت نهم و خيلي از كشورها هم به سمت ملتهاست كه آينده را تعيين خواهند كرد.
مشاور رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه "الگوي ارتباطي سفرهاي استاني را ترسيم كرديد كه نتايجي در حوزه داخلي دارد اما اين در سياست خارجي هم تأثير دارد"، اضافه كرد: امروز سران دولت هايي كه فقط با سران دولت هاي ديگر صحبت مي كنند، بازنده هستند. 80 درصد وقت دكتر احمدي نژاد 4.5 روزه به نيويورك با سران دولتها نگذشت، بلكه با ملت ها، نمايندگان افكار عمومي و دانشجويان بود. سال ها در حوزه اروپا و قسمتي از آسيا فعاليت داشتيم، در 3 سال گذشته، ديپلماسي ما فراتر از اين 2 قاره رفته و در امريكاي لاتين و افريقا نيز فعاليتهاي زيادي مي كنيم. همين كه در امريكا اينقدر محبوب هستيم، حكايت از ديپلماسي فعال ايران دارد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: بگذاريد ساده بگويم. همه وقتي لغت "دموكراسي" مي آيد، خوششان مي آيد. خيال مي كنند، روش مطلوب است. چرا؟ چون با مردم سركار دارد. خيلي از كشورها ادعاي دموكراسي دارند اما رعايت نمي كنند. در سطح بين المللي، با 200 ملت مختلف سر و كار داريد. ديگر دموكراسي وجود ندارد، چون همه با هم مساوي نيستند.
مولانا دموكراسي احمدي نژاد را متكي بر دموكراسي بين الملل خواند و گفت: اين ديگر دولت ها نيستند، بلكه مردم هستند. مسائل سياسي- نظامي و اقتصادي هميشه از تاريخ باستان تا قرون وسطي بوده است، اما آنچه در روابط بين الملل است، اين بود كه فرهنگ، دين و خانواده مهم هستند. قبلاً اصلاً اينها مطرح نبود اما الآن هيچ رئيس دولتي نيست كه راجع به اين مسائل صحبت نكند.
به وي گفته شد، يكي از مفاهيمي كه براي اولين بار توسط دكتر احمدي نژاد در جوامع بين المللي مطرح شد، مفهوم عدالتخواهي بود و اين استاد دانشگاه ضمن تأييد اين مطلب افزود: دانشجوياني كه رشته روابط بين الملل را خوانده اند، مي دانند كه اين رشته با يك تاريخ 100 ساله، هميشه با قدرت و امنيت همراه بوده است. موضوع عدالت، هيچ وقت در تئوري ها مطرح نبود، چون مي خواستند قدرت و امنيت ايجاد كنند، به عدالت اعتقاد نداشتند.
استاد با سابقه ارتباطات خاطرنشان كرد: بايد خوشحال باشيم از اينكه رئيس جمهور ما تنها كسي است كه در تاريخ معاصر، مفهوم عدالت را وارد تئوري ها و روابط بين المللي كرده است، اگرچه اكنون فقط درباره آن صحبت مي كنيم و ممكن است عملي نباشد اما بايد موضوع را در دستور روز قرار داد.
وي درخصوص توجه دولت نهم به كشورهاي آسيايي و شرق و ميزان تأثير آن در كاهش وابستگي به غرب تأثير نيز گفت: از قاجار تا انقلاب اسلامي هميشه اروپا محور بوده است. پاريس، رم، لندن. از انقلاب اسلامي به بعد سعي كرديم، به مسلمانان بپردازيم. به ويژه در مسافرتهاي دكتر احمدي نژاد كه از حيث ديپلماسي بالاترين ارزش را دارد به قاره هاي ديگر توجه نشان داديم. آسياي شرقي اقيانوسيه و آفريقا.
مشاور رئيس جمهور اظهار داشت: اين سرمايه بزرگي است كه در 4 سال گذشته بدست آورديم. 4 سال قبل، ايران به طور امروزي مطرح نبود. ايران در رديف 25 و 26 دستور كار كلينتون در كاخ سفيد بود، الآن به رديف 4 و 5 منتقل شده است.
وي، اين تغيير را نتيجه قدرت نرم و قاطعيت بالا دانست و تصريح كرد: امروز به جاي متهم در جايگاه مدعي هستيم و به تمدن خود اطمينان داريم و افتخار مي كنيم. ديگر قرن نوزدهم نيست، مردم دنيا به ايران نگاه مي كنند.
مولانا درخصوص شخص احمدي نژاد هم گفت: البته ما به احمدي نژاد تكيه نداريم، اگر كس ديگري هم اين كارها را مي كرد، نسبت به او نيز همين نوع نگاه را داشتيم.
وي تأكيد كرد: احمدي نژاد قاطعانه جلوي ظلم غرب ايستاده كه اين قدم بزرگي است. مردم دنيا به ايران محترمانه نگاه مي كنند و ايران در دستور روز قرار دارد.
اين استاد دانشگاه هاي امريكا با اشاره به اينكه اوباما 3 هفته ديگر قدرت را در امريكا دست مي گيرد، ادامه داد: اوباما بدون شك بايد درباره ايران مطالعه كند و تمام اينها نشان نقش مهم ما در جهان است.
وي از انتشار گزارش جالبي در امريكا خبر داد كه در آن، از ايران به عنوان يكي از قدرت هاي بزرگ ياد شده است.
مولانا خاطرنشان كرد: البته اين را نمي گويند تا نتيجه بگيرند، ايران ما را تحت فشار قرار داده است، بلكه مي گويند اين ايران، با ايران 30، 40 و 400 سال قبل فرق دارد.
وي ضمن اظهار اميدواري نسبت به روي كارآمدن اوباما در امريكا درخصوص جلوگيري از گسترده شدن جنايات رژيم صهيونيستي اضافه كرد: مردم امريكا هم اميدوارند. اوباما قول هايي براي "تغيير" داده و انتخاب شده است و اگر اين تغييرها را مردم نبينند، اولين نارضايتي ها و عصيان ها از داخل امريكا شكل مي گيرد.
اين استاد دانشگاه هاي امريكا، تأكيد كرد: بوش، امريكا را به ذلت، بي احترامي و قدرت كم رساند. اوباما بايد اين استراتژي را عوض كند وگرنه با همان رفتار، پيشرفت زيادي نخواهد كرد. بوش 8 سال فكر كرد، ايران يك مشكل است. اميدوارم اوباما فكر كند، ايران مهم است. همين قدر فرق كافي است كه رفتار ديگري با ايران داشته باشد.
وي ارزيابي خود از عملكرد رسانه هاي غربي در قبال جنايات رژيم صهيونيستي را شرم آور توصيف كرد و گفت: 3 ماه است كه غزه در محاصره غذايي و است. اما شبكه هاي بي.بي.سي، سي.ان.ان، فرانس 24 و... همه سكوت كردند.
مولانا با مقايسه پوشش رسانه اي حمله به دو هتل و يك مركز يهودي در بمبئي با 179 نفر كشته و كشتار 345 نفر از مردم بي دفاع غزه ظرف كمتر از 24 ساعت گفت: حمله به هتل ها در بمئي كار خيلي بدي بود اما همه تلويزيونها اين گزارش را كردند.
وي ادامه داد: از اينجا مي فهميم، رسانه ها به تنهايي عمل نمي كنند، بلكه قدرت هاي بزرگ سياسي و اقتصادي كه پشت آنها هستند و عمدتاً هم بي طرف نيستند، سياست هايي دارند و اين رسانه ها، چيزهايي را پوشش مي دهند كه مشتريان را راضي كند و اصحاب رسانه سود زيادي ببرند، لذا ديپلماسي سنتي و جامع بايد خيلي قوي باشد و بايد خود را از جنبه رسانه اي و معنوي آماده كنيم.
نظرات كاربران:
هنوز دانشجو
درود خدا بر اين استاد دانشمند و با ايمان.سلام ما را به او برسانيد.
علي
سلام . پروفسور مولانا فردي نيست كه آبرو و اعتبار و سابقه اش را پاي يك نفر بگذارد . از نظر مالي هم كه مشكلي ندارد كه بخواهد جانبداري بيهوده بكند . پس از مخالفان بدون غرض و كم اطلاع خواهش ميكنم اينبار قدري منصفانه راجع به دولت نهم فكر كنيد.
چراغي ع.ح
بسمه تعالي اصالت/ تدين/فرهنگ اسلامي ناب محمدي دست بهم داده وبرادرآقاي پرفسورمولانارابه جامعه بشري اهدا نموده است .
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]
-
گوناگون
پربازدیدترینها