واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديرعامل ذوب آهن: تعرفه زير 30 درصد براي فولاد كارآمد نيستبه برق كشوري نياز نداريم
تهران- خبرگزاري كار ايران
مديرعامل ذوب آهن با پيشنهاد تعرفه 30 درصدي براي فولاد گفت: در حال حاضر تقاضا كاهش يافته و البته علت آن كاهش ساخت و ساز است و حداقل تا وقتي كه فروش داخلي در حد توليد تثبيت نشده است بايد تعرفه افزايش يابد و همچنين به خاطر اين كه قيمتهاي جهاني كاهش يافته، به نظر ميرسد تعرفه زير 30 درصد كارآمد نيست و روز به روز فولاد سرگردان در بازار جهاني بيشتر ميشود.
به گزارش خبرنگار ايلنا، بهرام سبحاني در جمع خبرنگاران بازديدكننده از ذوب آهن اصفهان با بيان اين كه در هفته گذشته توليد 50 ميليون تن را جشن گرفتيم، گفت: در حال حاضر عملكردمان بيش از ظرفيت اسمي توليدمان است و در حال حاضر يك ميليون و 510 هزار تن فولاد و 2 ميليون و 70 هزار تن نيز نورد توليد كردهايم كه در مقايسه با سال گذشته 3 درصد رشد داشته و تا پايان سال توليدمان به دو ميليون و700 هزار تن خواهد رسيد.
وي با بيان اين كه در بخش توسعه از سال 62 تاكنون كارهاي زيادي شده است، افزود: عمدهترين طرح توسعهاي ما طرح توازن است كه داراي 5 زير پروژه است. در حال حاضر بخش كوره بلند 3 با ظرفيت يك ميليون و 400 هزار تن در مرحله راهاندازي است و در حال آزمايش كردن آن هستيم.
وي ادامه داد: يكي ديگر ازاين زير پروژهها واحد ككسازي است كه با ظرفيت 900 هزار تن زغال سنگ را به كك تبديل ميكند و طبق برنامه تا اواخر 88سال تمام شده و به توليد خواهد رسيد.
مديرعامل ذوب آهن اظهارداشت: واحد ولتاسيون نيز با ظرفيت 2 ميليون و 400 هزار تن تا پايان سال نصب خواهد شد.
سبحاني خاطر نشان كرد: ذوب آهن براي تأمين برق مورد نياز خود، دو واحد 55 مگاواتي نيروگاهي را در حال ساخت دارد كه گاز مورد نياز اين نيروگاه توسط گاز توليد شده در كوره بلند 3 تأمين و ما را از برق شبكه بينياز خواهد كرد. يكي از واحدهاي 55 مگاواتي تا پايان سال و ديگري نيز نيمه اول سال آينده راهاندازي خواهد شد.
وي با اشاره به ميزان اشتغال ايجاد شده با اجراي اين پروژهها افزود: مجموعاً 800 نفر اشتغال مستقيم و 20 هزار نفر اشتغال غيرمستقيم از طريق اين طرح ايجاد شده است.
سبحاني هزينه اجراي اين طرح را 385 ميليون دلار خواند و گفت: تمام تجهيزات اين پروژه خريداري شده و ارزيابي ريالي اين طرح نيز به 440 ميليارد تومان ميرسد و تا كنون در مجموع 81 درصد پيشرفت داشته است كه بيشترين پيشرفت نيز مربوط به كوره بلند 3 با 97 درصد پيشرفت است.
اجراي طرح توازن در ايران بومي شده است
مديرعامل ذوب آهن اصفهان ادامه داد: تكنولوژي ساخت طرح توازن در كل جهان در اختيار 3 شركت است و با افتخار اعلام ميكنيم كه اين تكنولوژي در ايران بومي شده است.
سبحاني درباره تاثير تحريم بر روند فعاليت ذوب آهن افزود: چون قبل از اعمال و تشديد تحريم تجهيزات لازم براي اجراي پروژهها را خريده بوديم اين تحريمها تاثيري بر روي ما نداشت و البته شركتها سعي ميكنند از آب گل آلود ماهي بگيرند و ما براي جلوگيري از اين امر براي خريد تجهيزات از روش FIB استفاده كرديم.
وي با بيان اين كه بايد با خارجيها راه بياييم ادامه داد: در اين روش تجهيزات را از خارج ميخريم و نصب ميكنيم و در نهايت شركت مزبور بايد در زمان راهاندازي حضور داشته و تستهاي لازم براي سالم بودن تجهيزات و نصب را انجام دهد.
شرايط بحران فولاد موجب شد تا سهام عرضه نشود
سبحاني در ادامه درباره واگذاري ذوب آهن بر اساس اصل 44 گفت: در حال حاضر در شركت بورس پذيرفته شده اين و كارها انجام شده و در نهايت سازمان خصوصي سازي بايد مراحل عرضه سهام را ايجاد كند.
مديرعامل ذوب آهن افزود: شرايط بازار و عرضه سهام موجب شده تا حالا براي واگذاري تعلل كنيم و متاسفانه شرايط بازار فولاد در حال حاضر مناسب نيست وگرنه قراربود شهريور يا مهر كار واگذاري سهام انجام شود كه با توجه به شرايط بحران فولاد مسؤولين تصميم گرفتند كه فعلا سهام عرضه نشود.
بحران مالي جهان و تأثير بر روي ذوب آهن
وي در ادامه در باره تاثير بحران جهاني برروي اين شركت اظهار داشت: چون تامين منابع مالي ذوب آهن از محل فروش تامين ميشود و رديف بودجهاي از طرف دولت نداريم و اگردربخش فروش درآمد نداشته باشيم متناسب با جريان نقدينگي مورد نياز دچار مشكل ميشويم ولي در شكل اساسي بي اثر نيست و بايد پول تزريق شود تا پروژهها اجرا شوند.
وي ادامه داد: در بحث كلي بحران روي ما نيز از لحاظ رشد تاثيرگذار بوده است و حتي اقتصاد به شرايط ركود ميرسد و با توجه به اين كه ممكن است توليد كنندههاي خارجي به فكر واردات فولاد به ايران بيفتند بنابراين بايد دولت به فكر راه نجات توليد كنندهها باشد.
سبحاني راه نجات توليدكنندهها را افزايش نرخ تعرفه خواند و اظهارداشت: سال گذشته با توجه به اين كه ميزان تقاضا دو برابر توليد داخل بود خودمان از دولت خواستيم كه تعرفه را كم كند تا با واردات بازار داخل متعادل شود ولي هم اكنون كه تقاضا كم شده از دولت ميخواهيم كه با افزايش تعرفه جلوي واردات به كشور را بگيرد.
وي ادامه داد: قيمت تمام شده ما با كشورهاي ديگر قابل رقابت است ولي در خارج از كشور تجار قيمت را تعيين ميكنند كه در شرايط فعلي با ايجاد دامپينگ فولاد را با قيمت كمتري به ايران وارد ميكنند و باعث ميشود توليدكنندهها ضرر كنند.
سبحاني اظهارداشت: كشورها معمولا با اجراي قوانين ضد دامپينگ جلوي واردات را ميگيرند كه طي سه -چهار سال گذشته اين كار بارها از سوي كشورها انجام شد.
وي با اشاره به اتفاقي كه در سال 81 براي شمش افتاد و قيمتها بسيار ارزانتر از حدمعمول شد اظهارداشت: فولادسازان به اين حالت دره مرگ ميگويند و شركتهاي زيادي در اين زمان ورشكست ميشوند البته هيچگاه ركود پايدار نميماند و رونق مجددا ايجاد ميشود.
سبحاني ادامه داد: يكي از ضرورتهاي فعلي توليدكنندههاي داخلي افزايش تعرفه است.
مديرعامل ذوب آهن با پيشنهاد تعرفه 30 درصدي تصريح كرد: در حال حاضر تقاضا كاهش يافته و البته علت آن كاهش ساخت و ساز است و حداقل تا وقتي كه فروش داخلي در حد توليد تثبيت نشده است بايد تعرفه افزايش يابد و همچنين به خاطر اين كه قيمتهاي جهاني كاهش يافته به نظر ميرسد تعرفه زير 30 درصد كارآمد نيست و روز به روز فولاد سرگردان در بازار جهاني بيشتر مي شود .
وي درباره نگراني وزارت بازرگاني براي افزايش قيمت ادامه داد: نگراني مسؤولين براي افزايش قيمت درست است اما در همه دنيا اين كار را انجام ميدهند ولي بايد تعرفه را افزايش دهند تا عرضه و تقاضا يكسان شود.
مديرعامل ذوب آهن اصفهان خاطر نشان كرد: پيش از اين وقتي ما تعرفه را 10 درصد افزايش داديم توليد كنندههاي خارجي قيمت فروش خود را 10 درصد كاهش دادند تا افزايش تعرفه ما را خنثي كنند.
وي افزود: اگر بحران جهاني هم ادامه يابد و تعرفه افزايش يابد با توجه به طرح هاي توسعهاي ميتوانيم پاسخ گوي نياز داخل باشيم.
مديرعامل ذوب آهن اصفهان همچنين درباره افزايش تعرفه و نظر وزارت بازرگاني اظهارداشت: اميدوارم وزارت بازرگاني هر چه زودتر با افزايش تعرفه موافقت كند و البته آنها هم تافته جدا بافتهاي نيستند و شرايط كشور را درك ميكنند شايد ما نتوانستهايم خوب نياز به افزايش تعرفه را بازگو كنيم و اگر به اين نتيجه برسند كه بايد تعرفه افزايش يابد حتما اين كار انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: اگر شرايط ادامه يابد بايد بر روي ساير توليدات شيفت كنيم و از جمله توليد ريل كه هفته پيش قرارداد آن را امضا كرديم و كار ديگر ايجاد نهضت صرفه جويي است يعني جلوگيري از هدر رفت مواد مختلف كه براي اين كار حتي خط جديدي راه اندازي كرديم براي استفاده مجدد از سربارها و جمع آوري پس ماندههاي كك سازي كه طي آن نفتالين توليد ميكنيم.
تيرآهنها را آرمدار فروختيم تا دست زياد نشود
سبحاني در ادامه درباره استاندارد بودن توليدات گفت: هنگامي كه ديديم در بازار جهاني تيرآهنهاي غير استاندارد را به نام ما ميفروشند با نصب آرم شركت بر روي توليداتمان جلوي سوء استفاده را گرفتيم و اين كار باعث شد تا تيرآهن ما با افزايش 100 توماني به فروش برسد.
وي همچنين از اخذ مجوز صادرات 50 هزار تني به عراق خبر داد.
روسيها حاضر به خريد ذوب آهن هستند
سبحاني همچنين درباره واگذاري اين شركت به روسيها اظهارداشت: هيات روسي بسيار علاقمند به خريد اين شركت هستند و طي بازديدهاي مختلف به اين امر اذعان كردهاند و حتي سازمان خصوصي سازي هم چراغ سبز لازم را به اين گروه نشان داده است و در نهايت هم بايد با سازمان خصوصي سازيها به توافق برسند.
طرح تحول بر ما تأثيري ندارد
مديرعامل ذوب آهن درباره طرح تحول اقتصادي و تاثيرگذاري آن بر ذوب آهن اظهارداشت: چون ما 70 درصد برق مورد نيازمان را خودمان توليد ميكنيم وابستگي به برق كشوري نداريم و پس از راه اندازي نيروگاهها كاملا وابستگيمان به صفر رسيده و حتي ميتوانيم به شبكه برق هم بدهيم.
وي ادامه داد: همچنين با راهاندازي كوره بلند 3 ميتوانيم گاز نيز توليد كنيم بنابراين اجراي طرح تحول بر روي ما تاثيري ندارد.
پايان پيام
كد خبر: 466561
جمعه 13 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]