واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برخي دست اندركاران بر نوآوري مناسب در عزاداريهاي محرم و صفر تاكيد كردند
جمعي از مبلغان و مداحان مذهبي مشهد در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي بر نوآوري مناسب در سخنرانيها و مداحي مذهبي ايام محرم و صفر تاكيد كردند.
حجت الاسلام رضا عبداللهي در اين خصوص گفت: حماسه و فرهنگ انسانساز عاشورا حاوي درسهاي عبرت آموز بسياري در ترويج روحيه ايثار در راه اعتلاي تعاليم گوهربار اسلامي است لذا تبيين آنها با شيوه هاي نو و عاري از مسايل كليشه اي مي تواند در گسترش هر چه بهتر اين معارف در جامعه نقش بسياري داشته باشد.
وي با اشاره به نامگذاري امسال به عنوان سال نوآوري و شكوفايي از سوي رهبر معظم انقلاب افزود: نوآوري منشا موفقيت در همه بخشها از جمله مسايل مذهبي و فرهنگي است.
يكي ديگر از روحانيون و مبلغان مشهدي نيز به ترفندهاي مختلف معاندان براي شبهه افكني در قيام عاشورا و متزلزل كردن حماسه حسيني اشاره و بيان كرد: خلاقيت و نوآوري در مسايل مختلف از جمله اسلامي و مذهبي بايد با نص صريح قرآن، دستورات شرع مقدس اسلام و سيره و سنت معصومين (ع) همجهت باشد و به تعبيري بديع بودن در اين بخش به جهت تحول مثبت و روزآمد شدن در راستاي نشر و گسترش و تبيين و تبليغ مباني ديني، اجتماعي و انساني باشد.
حجت الاسلام ابراهيم مقدم اضافه كرد: در اين صورت نوآوري نه تنها هيچ خللي را بر اركان نظام مقدس اسلامي و سيره معصومين (ع) وارد نمي كند بلكه در گسترش موثر و بهينه معارف اهل بيت (ع) و فرهنگ عاشورايي امام حسين (ع) در جامعه نقش بسزايي دارد.
حجت الاسلام رسول ياوري نيز گفت: نوآوري در بيان مسايل شرعي و اسلامي به خصوص در عزاداري و سخنرانيهاي ايام محرم و صفر در صورت مغايرت نداشتن با آموزه هاي ديني و مباني اخلاقي و انساني مورد پذيرش از سوي جامعه اسلامي واقع شده و داراي جايگاه و ماندگار خواهد شد.
يكي از مداحان هياتهاي مذهبي مشهد نيز مي گويد: در فرهنگ عاشورا فلسفه قيام حضرت اباعبدالله الحسين (ع) همواره مورد توجه خاص و عام و دوست و دشمن در طول تاريخ بوده و هر كدام به نحوي در صدد تغيير و تحول در آن بودند، دوستان اهل بيت (ع) به جهت گسترش و نشر آن و دشمنان نيز از نظر ايجاد اخلال در اين مسير همواره فعاليت و تلاش مي كنند.
عبدالله عصمت پناه اظهار داشت: نوآوري در هر كاري به خصوص عزاداري سالروز شهادت ائمه معصومين (ع) خوب و شايسته است اما نبايد به اسم نوآوري آهنگهاي نامناسب و اشعار بي پايه و اساس در عزاداري رسوخ و رواج پيدا كند.
وي همچنين غني سازي محتواي عزاداري ايام محرم و صفر را مورد تاكيد قرار داد و گفت: مداحان، روحانيون و علما بايد در منابر و مجالس فلسفه قيام عاشورا و نتايج اخلاقي و كمالات آن را به جوانان گوشزد كنند.
معاون فرهنگي و آموزشي اداره كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي نيز ضمن تاكيد بر نوآوري در مداحيها و سخنرانيهاي مراسم عزاداري سالروز شهادت ائمه اطهار از جمله سيدالشهدا(ع) مبتني بر معارف ديني گفت: مداحان و خطبا نبايد در اين قبيل آيينها تنها به صورت سنتي و كليشه اي به بيان مختصري از تاريخچه قيام عاشورا پرداخته و اكتفا كنند.
حجت الاسلام حسين حائري اضافه كرد: بلكه بايد در اين آيين بايد با روشهاي نوآورانه و يا بديع ابعاد مختلف فرهنگ عاشورا و تاثيرات آن در جامعه اسلامي از جمله از منظر اعتلاي احكام اسلامي و بيداري مسلمانان و آزادگان جهان در برابر خودكامگيها و استبداد مستكبران در طول تاريخ تبيين شوند.
وي گفت: در شرايط كنوني كه دشمنان اسلام و معارف اهل بيت (ع) هجمه هاي خود را به سمت باورهاي عميق فطري مردم مومن و ولايتمدار نشانه رفتند و تلاش مي كنند با ترويج خرافه، غلو و افراطگرايي در عزاداريها اين قبيل مراسم را از جايگاه معرفتي خويش تنزل داده و به سمت بي محتوا بودن سوق دهند، توجه به اين امر داراي اهميت زيادي است.
وي افزود: دشمنان اسلام كه به خوبي به نقش فرهنگ عاشورا و حماسه باعظمت حسيني در تعالي ارزشهاي اخلاقي آحاد مختلف جامعه از جمله جوانان آگاه هستند هجمه فرهنگي گسترده اي را عليه ارزشهاي اسلامي و انقلابي آغاز كردند و در اين راه از هيچ تلاش كوتاهي نمي كنند.
ك/4 7490/662/660 شماره 428 ساعت 15:08 تمام
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]