واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مصري: بررسي عملكرد مديران بهزيستي
مصري در ادامه سخنراني خود با تاكيد بر ضرورت خروج از پوستههاي سنتي و افزايش ظرفيتها، ضمن بيان اين كه متاسفانه برخي در لايههاي مديريتي فكر ميكنند، تغيير مديران موثر واقع ميشود، اظهار كرد: اما ميگوييم بايد پوسته را تغيير داد.
وزير رفاه و تامين اجتماعي با اشاره به لايحه هدفمند كردن يارانهها، گفت: يكي از دغدغههاي مسوولان در نظامهاي پارلماني، انتخاباتي محبوبيت است، تا به نوعي قدم بردارند كه محوبيتشان خدشهدار نشود. اما در حال حاضر دولتي قبول كرده، محبوبيت خود را زير پا گذارد تا تحولي صورت گيرد، چرا كه ساختارشكنيها تبعات دارد.
به گزارش ايسنا، عبدالرضا مصري در مراسم اجلاس روساي بهزيستي سراسر كشور، بهزيستي در سي سالگي انقلاب كه صبح امروز در محل مجلس سابق برگزار شد، افزود: دولتي ميگويد، حتي اگر من انتخاب نشوم، ساختارها بايد اصلاح شود. بنابراين اين دولت به كمك نياز دارد و بدون حمايت و خدا قوت قطعا كاري صورت نميگيرد، لذا اين همه تحمل و تامل دولت به خاطر همراهي تمامي افراد اعم از اعضاي دولت، مردم و مسوولان است.
وي تمامي اين گفتهها را در راستاي طرح سوالاتي همچون، چرا پس از 30 سال خدمت دلسوزانه دولت و مسوولان در برنامههاي اقتصادي جواب نگرفتهايم؟ عنوان كرد و ادامه داد: در اقتصاد هر كشوري شاخصهايي همچون تورم، رشد، بيكاري، ضريب جيني و غيره وجود دارد، حال ميپرسم آيا دولتهاي گذشته براي كشور كاري نكردند.
وي افزود: نميخواهيم دولتي را محكوم كنيم، چرا كه هر كسي به اندازه توان خود زحمت كشيده، اما ميبينيم همواره نرخ بيكاري و تورم كشور دو رقمي است و يا آن كه نابرابريهاي اقتصادي عدد 16 است كه بايد در پاسخ به سوالات گفت، ظرفي كه براي پيشبرد ساختارها انتخاب كردهايم، زنگ زده است و ظرف خوبي نيست. به همين دليل است، هر چه در آن ميريزيم پاسخگو نيست، لذا طرح تحول اقتصادي يعني تغيير دادن اين ظرفها چون ساختار، ساختار غلطي است كه هر كاري در آن انجام ميشود، جواب نميدهد. از همين رو ميگويم، تحول يعني «ساختار شكني، جرات و جسارت» كه كار سادهاي نيست.
وزير رفاه و تامين اجتماعي با اشاره به بررسي طرح تحول اقتصادي در دولت و برگزاري جلسات متعدد با اقتصادانها، مجلس شوراي اسلامي و غيره، تاكيد كرد: نديدم يك نفر با اصل هدفمند كردن يارانهها مخالف باشد، اين در حاليست كه بسياري، از مسايلي كه امكان دارد پس از اجراي اين طرح ايجاد شود، اظهار نگراني ميكنند.
وي با بيان اين كه طرح تحول اقتصادي داراي هفت عنصر شناخته شدهاي است كه مشكلات زيرساختي جامعه را در برميگيرد، نظام بانكداري، ماليات، پولي، گمركي و هدفمندكردن يارانهها را از جمله اين عناصر ذكر كرد و ادامه داد: در حال حاضر در كشور ما گرفتن وام چند ميلياردي سادهتر از اخذ وام يك ميليون توماني توسط فرد نيازمند است و اين است نظام بانكداري ما.
مصري در ادامه سخنراني خود با تاكيد بر ضرورت خروج از پوستههاي سنتي و افزايش ظرفيتها، ضمن بيان اين كه متاسفانه برخي در لايههاي مديريتي فكر ميكنند، تغيير مديران موثر واقع ميشود، اظهار كرد: اما ميگوييم بايد پوسته را تغيير داد.
وي با يادآوري دوراني كه خود يكي از نمايندگان مجلس بود، با انتقاد از نمايندگان مخالف و سرسخت آن دوره براي اجراي طرحهاي خدمترسان به محرومان، دليل توفيق نيافتن در اين طرحها را مخالفت مسوولان و نمايندگان مجلس ذكر كرد.
وزير رفاه و تامين اجتماعي در ادامه با بيان اين كه يك روز لايحه بنزين را آوردند و تهديد كردند، اگر سه هزار ميليارد تومان بودجه ندهيد و آن را تصويب نكنيد، از اول مهر ماه بنزين نداريم، خاطر نشان كرد: من در همان زمان حساب كردم، به طور ميانگين هر خودرو روزانه 10 ليتر بنزين مصرف ميكند و دولت بابت يارانه اين ميزان بنزين، روزانه چهار هزار تومان و ماهانه 120 هزار تومان براي هر باك خودرو يارانه ميپردازد. اين در حالي بود كه در همان زمان، مستمري يك فرد تحت پوشش كميته امداد امام خميني (ره) و سازمان بهزيستي ماهانه هشت هزار تومان و حداكثر سقف مستمري دريافتي براي يك خانوار 18 هزار تومان در هر ماه بود، يعني ارزش باك بنزين ماشين الكانس از شكم يك بچه گرسنه بيشتر بود.
وي تصريح كرد: اما ما براي افزايش مستمري مددجويان كه 100 ميليارد تومان درخواست كرديم، تمام دولتمردان آن زمان آمدند، تا ما را توجيح كنند كه اين كار عملي نشود و همان زمان تاسف خود را عرض كردم.
مصري تمامي اين صحبتها را براي روشن شدن زواياي طرح تحول اقتصادي عنوان كرد.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به ترسيم اهداف سازمان بهزيستي در سند راهبردي وزارت رفاه و تامين اجتماعي كه در آينده نزديك رونمايي ميشود، گفت: انتظارات اين برنامه از سازمان بهزيستي، دانشمداري، پاسخگو بودن و تخصصي شدن خدمات و همچنين دسترسي به نيروهاي هدف براي ارائه خدمات پيشگيرانه و ارائه خدمات باكيفيت است.
وزير رفاه و تامين اجتماعي خطاب به مديران بهزيستي سراسر كشور كه در اين اجلاس حضور به هم رسانده بودند، گفت: نظارت بر برنامهها و ارزيابي خدمات مديران بهزيستي، در آينده با فرمولي كاملا مشخص و در نظر گرفتن شاخصهايي در هر بخش صورت ميگيرد كه اين فرمولها در زمان معين تبيين ميشود.
وي دانشمداري را به روز كردن خدمات و تخصصها و همچنين تصور كردن فرداي بهتر دانست و گفت: بنابراين برنامه راهبردي علاوه بر استفاده از ابزار و شرايط و فرصتهاي محيطي، به ما ميآموزد كه با يك چشم داخل و با يك چشم در خارج، مسايل و محيطهاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي را بررسي كنيم.
مصري، بزرگنمايي تكهاي از مجموعه فعاليتهاي يك سازمان را گردابي توصيف كرد كه توسعه را در خود خفه ميكند.
وي در پايان اظهار كرد: ما توفيق نداشتيم، تمامي آرزوها و برنامههاي خود را اجرايي كنيم، لذا برخي از شاخصها همچون اورژانس اجتماعي و يا طرحهاي پيشگيري از معلوليتها كه سالها يكي از آرزوهايم بود، انجام شده است.
پنجشنبه 12 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]