تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اينست كه درماههاى ديگر تمام قرآن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840348350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قرارداد ٦ ماهه واردات گاز ايران از تركمنستان براساس قيمت ثابت امضا شد


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: قرارداد ٦ ماهه واردات گاز ايران از تركمنستان براساس قيمت ثابت امضا شد
مدير عامل شركت ملي صادرات گاز: قرارداد از امروز عملياتي مي شود
مدير عامل شركت ملي صادرات گاز، روز گذشته از توافق نهايي ايران و تركمنستان براي واردات ٦ ماهه گاز از اين كشور با قيمت ثابت خبر داد و گفت: براساس اين قرارداد از امروز تا سقف ٣٠ ميليون متر مكعب گاز از تركمنستان وارد ايران خواهد شد. پس از چند ماه مذاكرات طولاني مقامات گازي ايران و تركمنستان بر سر تعيين قيمت گاز صادراتي تركمنستان، مقامات ٢ كشور ديروز در عشق آباد قراردادي را امضا كردند كه با الحاق به قرارداد ٢٥ ساله ٢ كشور، قيمت ثابت را براي صادرات ٦ ماه آينده گاز از تركمنستان به ايران تعيين كردند. توافق روز گذشته ايران و تركمنستان در حالي نهايي شد كه مقرر شده بود بر اساس الحاقيه سال گذشته از ابتداي سال ٢٠٠٩ قيمت گاز بر اساس فرمول و نرخ شناور محاسبه شود. به گزارش فارس و مهر سيد رضا كسايي زاده مدير عامل شركت ملي صادرات گاز اظهار داشت: در طول سال ميلادي گذشته چندين جلسه كارشناسي و مديريتي بين طرفين تشكيل شد و در نهايت براي چارچوب فرمول به توافق رسيديم؛ اما اخيرا با توجه به شرايط اقتصادي دنيا و ثبات نداشتن قيمت انرژي در سطح جهاني به اين جمع بندي رسيديم كه يك قرارداد موقت تحويل گاز ٦ ماهه با قيمت ثابت منعقد شود. مدير عامل شركت ملي صادرات گاز تصريح كرد: در طول اين ٦ ماه نيز مذاكرات ادامه مي يابد تا پس از آن قيمت براساس فرمول تعيين شود. اميدواريم تا آن زمان قيمت ها در بازارهاي جهاني به ثبات رسيده باشد تا قيمت پايه براي فرمول تعيين شود. وي گفت: در فرمول نكته اساسي قيمت پايه است كه بايد ظرف مدت ٦ ماه بر سر آن توافق شود. قيمت پايه در واقع قيمت گاز است كه در فرمول گذاشته مي شود و متناسب با شرايط بازار انرژي و قيمت هاي نفت و گاز تعيين مي شود. به گفته وي، از سوي ديگر مقرر شد ايران در برخي ميادين گاز تركمنستان كه نزديك به ايران هستند سرمايه گذاري كند تا گاز بيشتري برداشت شود. كسايي زاده حجم گاز دريافتي در طول اين ٦ ماه را سقف روزانه ٣٠ ميليون متر مكعب عنوان كرد و افزود: طرف هاي تركمني براي تحويل اين ميزان گاز اعلام آمادگي كرده اند. وي افزود: قيمت قرارداد در اين ٦ ماه براساس قيمت هاي گاز منطقه تعيين شده است. اين قرارداد از ابتداي ژانويه اجرايي و عملياتي مي شود.

تكذيب خبر درخواست تركمنستان براي افزايش ١٠ برابري قيمت گاز
يك مقام مسئول حاضر در مذاكرات درباره اخبار منتشر شده در روزهاي اخير مبني بر درخواست تركمنستان براي تعيين قيمت گاز به ١٠ برابر قيمت فعلي تاكيد كرد كه اين شايعات به هيچ عنوان صحت ندارد. وي در عين حال از اعلام قيمت توافق شده ميان ايران و تركمنستان خودداري كرد. به گفته اين مقام مطلع هيئت تركمنستاني در مذاكرات ديروز خود با هيئت ايراني به سرپرستي سيدرضا كسايي زاده معاون وزير نفت درمورد همكاري هاي دو كشور در پروژه هاي نفت و گاز نيز گفت و گو كرد و مقرر شد كه جمهوري اسلامي ايران در صحنه نفت و گاز تركمنستان و اجراي پروژه هاي مربوط مشاركت فعال تري داشته باشد.

سابقه قرارداد ايران و تركمنستان
تركمنستان در سال ١٣٧٦(١٩٩٧ ميلادي) براساس يك قرارداد ٢٥ ساله متعهد شد روزانه ٢٣ تا ٢٥ ميليون متر مكعب گاز به ايران صادر كند و طبق قرارداد قيمت هر هزار متر مكعب گاز صادراتي حدود ٤٢ دلار تعيين شد. با اين حال تركمنستان در زمستان سال ١٣٨٤، در حالي كه هنوز نتوانسته بود حجم صادرات را طي مدت ٩ سال به سقف موردنظر در قرارداد برساند، با طرح درخواست افزايش قيمت گاز و قطع آن، ايران را به پاي قراردادي كشاند كه طي آن قيمت گاز صادراتي با ٣٣ دلار افزايش به ٧٥ دلار رسيد و در مقابل تركمنستان ملزم به افزايش حجم صادرات گاز بدون درخواست افزايش مجدد قيمت طي ٣ سال شد. در عين حال، عشق آباد در كمتر از يك سال بعد از انعقاد اين قرارداد بار ديگر خلف وعده كرد و خواستار افزايش صد در صدي قيمت گاز( حدود ١٤٥ دلار ) شد. تركمنستان در پي بي پاسخ ماندن اين درخواست از سوي ايران، دي ماه سال گذشته در اوج سرماي بي سابقه، گاز صادراتي خود را قطع كرد و چند ماه بعد در فروردين ماه با مذاكرات طرفين و قيمتي كه هيچ گاه به طور رسمي اعلام نشد، صادرات گاز از سر گرفته شد.

تعيين فرجه يك ماهه براي توافق بر سر قيمت گاز خط لوله صلح
درحالي كه كسايي زاده روز گذشته از توافق با تركمن ها براي واردات ٦ماهه گاز با قيمت ثابت از تركمنستان خبر داد، غنيمي فرد، نماينده ويژه وزيرنفت در مذاكرات قرارداد خط لوله صلح از تعيين فرجه يك ماهه براي اعلام نظر مقامات ايران و پاكستان درباره فرمول قيمت در مذاكرات دوطرف در تهران خبر داد. در همين ارتباط خبرگزاري برنا گزارش داد كه نماينده ويژه وزيرنفت در مذاكرات خط لوله صلح از توافق ٢ كشور ايران و پاكستان بر روي يك فرمول جديد فروش گاز خبر داده است. همچنين حجت ا... غنيمي فرد در گفت وگو با فارس درباره آخرين وضعيت مذاكرات صادرات گاز ايران به هند و پاكستان معروف به خط لوله صلح گفت: طي مذاكرات ٢ روز گذشته با طرف پاكستاني، فرمول قيمت و موارد مربوط به مرور بر قيمت توسط طرفين بررسي شد. وي افزود: درنهايت براي اعلام نظر مسئولان دو طرف مدت يك ماه زمان گذاشته شد تا طرفين نتايج نهايي را به اطلاع يكديگر برسانند. هيئت عالي رتبه اي از مقام هاي پاكستاني به رياست عاصم حسين، مشاور نخست وزير پاكستان در امور منابع نفت و گاز براي ادامه مذاكرات خط لوله صلح روز دوشنبه ٩دي واردتهران شدند. اين دور از مذاكرات براي نهايي كردن قرارداد و توافق بر سر مسائل باقي مانده در قرارداد فروش گاز ايران به پاكستان از جمله بند مرور قيمت صورت گرفته است. بنابراين گزارش، نماينده ويژه وزيرنفت در مذاكرات خط لوله صلح درباره جايگاه هند در اين پروژه منطقه اي گفت: اميدواريم با اعلام آمادگي طرف هندي، اين كشور نيز به عنوان طرف سوم به اين قرارداد بپيوندد.

امكان درخواست مرور قيمت يك سال پيش از آغاز اجراي قرارداد
غنيمي فرد درمورد يكي از بندهاي مورد تفاهم تصريح كرد: طرفين مي توانند يك سال پيش از شروع تحويل گاز درخواست مرور قيمت دهند.

توافق قبلي براي استفاده از خاك پاكستان براي صادرات گاز به ساير كشورها
وي درباره پيشنهاد ايران مبني بر كسب مجوز استفاده از خاك پاكستان در طول اجراي قرارداد براي صادرات گاز ايران به ساير كشورها در صورت امضاي دوجانبه قرارداد، تصريح كرد: اين بند پيش تر در متن قرارداد بوده و مورد تفاهم دوكشور قرار گرفته است. يادآور مي شود، مذاكرات دوجانبه ايران و پاكستان در روزهاي دوشنبه و سه شنبه (٩ و ١٠دي) با حضور كارشناسان ومديران انرژي دو كشور درتهران برگزار شد كه تا سه شنبه شب ادامه داشت. در اين راستا، غلام حسين نوذري -وزيرنفت- چندي پيش در پاسخ به اين سوال كه به نظر مي رسد پاكستان قصد دارد سهم گازي هند را نيز در اختيار گيرد، به ايسنا گفته بود، سهم گاز هند محفوظ خواهد ماند و اگر پاكستان به گاز بيشتري نياز داشته باشد، اين موضوع را بررسي مي كنيم.

او تصريح كرده بود: اگر هند براي ادامه مذاكرات قرارداد صادرات گاز ايران به پاكستان و هند حاضر به ادامه همكاري نشود، قرارداد را به صورت دوجانبه با پاكستان امضا خواهيم كرد. مذاكرات قرارداد صادرات گاز ايران موسوم به خط لوله صلح سال هاست كه بين ٣ كشور ايران، هند و پاكستان ادامه دارد. براساس پيش بيني هاي اوليه سهم گاز صادراتي به پاكستان و هند در فاز اول روزانه معادل ٣٠ميليون مترمكعب به هريك از دو كشور است. مذاكرات درباره خط لوله گاز صادراتي ايران به هند و پاكستان از يك دهه پيش آغاز شده، اما به دلايل اختلافات پاكستان و هند به قرارداد منجر نشده است.

تنش هاي سياسي دو كشور هند و پاكستان به عنوان مهم ترين دلايل كندي مذاكرات بوده كه مانع توافق نهايي بين سه كشور شده است.
 پنجشنبه 12 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن