تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837273860




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آژانس اطلاعات انرژي پيش‌بيني كرددر سال آينده ذغالسنگ و گاز طبيعي جاي نفت را مي‌گيرند


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آژانس اطلاعات انرژي پيش‌بيني كرددر سال آينده ذغالسنگ و گاز طبيعي جاي نفت را مي‌گيرند
مونا مشهدي رجبي در آستانه سال جديد ميلادي همچنان بازار نفت و ديگر منابع انرژي در جهان در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.


طبق برآورد اخير اكونوميست افزايش بحران اقتصادي جهان و كاهش تقاضاي نفت مانع از افزايش قيمت نفت در سال آينده ميلادي مي‌شود. صندوق بين‌المللي پول پيش‌بيني كرد متوسط قيمت نفت در سال 2009 ميلادي 50 دلار باشد كه از متوسط قيمت نفت در عرض دو سال اخير كمتر است. برخي از تحليل گران پا را از آن هم فراتر مي‌گذارند و پيش‌بيني مي‌كنند در سال 2009 ميلادي قيمت هر بشكه نفت در مرز 40 دلار خواهد بود كه اين پيش‌بيني در صورت ادامه روند بحراني در اقتصاد جهاني و كاهش نرخ رشد اقتصادي كشورهاي صنعتي تحقق مي‌يابد. شايان ذكر است در سال 2008 ميلادي متوسط قيمت نفت در جهان برابر با 105 دلار بود.
گزارش‌ها حاكي از اين مطلب است كه در سال 2009 ميلادي تقاضاي نفت در كشورهاي توسعه يافته و صنعتي جهان يك درصد كاهش مي‌يابد. در اين شرايط هر بشكه نفت خام در دنيا با قيمت كمتر از 50 دلار آمريكا مبادله خواهد شد. پيش‌بيني مي‌شود در سال آينده ميلادي نرخ رشد تقاضاي نفت در كشورهاي در حال گذار جهان 1/3درصد رشد كند در حالي كه در سال 2008 ميلادي و سال‌هاي پيش از آن متوسط رشد تقاضاي نفت در دنيا بيشتر از 5 درصد بود. در اين شرايط انتظار مي‌رود توليد نفت در سازمان كشورهاي صادركننده نفت نيز تنزل يابد. برآوردها از دو برابر شدن نرخ كاهش توليد اوپك در سال آينده ميلادي و گذشتن آن از مرز 6/3ميليون بشكه در روز خبر مي‌دهد. در مقابل توليد نفت در كشورهاي غير اوپكي افزايش خواهد يافت. در سال 2009 ميلادي توليد نفت در كشورهاي برزيل، آذربايجان و ايالات متحده آمريكا بيشتر مي‌شود كه دليل آن بهره‌برداري از حوزه هاي جديد در اين كشورها است.
طبق برآوردهاي انجام شده نوسانات مداوم ارزش نفت در بازارهاي جهاني سبب شد تا بسياري از صنايع به فكر جايگزين كردن منبع توليد انرژي خود باشند و در اين ميان يكي از بهترين و ارزان‌ترين منابع ذغالسنگ است. البته پيش از ذغالسنگ گزينه جايگزين كردن با گاز طبيعي به ذهن‌ها خطور مي‌كند، ولي مساله اين است كه تجربه سال گذشته نشان داد كه قيمت گاز طبيعي نيز هم‌پاي نفت تغيير مي‌كند و اين ارتباط سبب كمتر شدن تمايلات به اين سمت مي‌شود، ولي به هر حال رشد مصرف گاز طبيعي در كشور هند در سال 2009 ميلادي سبب مي‌شود تا تقاضاي اين منبع نيز در جهان بيشتر شود. در سال آينده ميلادي كشورهاي هند، كشورهاي در حال توسعه قاره آسيا و كشورهاي خاورميانه با تغيير جهت‌گيري مصرف خود به گاز طبيعي روي خواهند آورد و ميزان تقاضاي گاز طبيعي در جهان بيشتر مي‌شود. در اين مناطق استفاده از گاز طبيعي براي توليد انرژي برق و گرمايي بسيار زياد خواهد بود. از طرف ديگر انتظار مي‌رود توليد و مصرف انرژي برق در كشورهاي در حال توسعه جهان در سال آينده بيشتر شود و اين به معناي بيشتر شدن تقاضا براي گاز طبيعي است. رشد تقاضاي گاز طبيعي در اين كشورها سبب مي‌شود تا كاهش مصرف در كشورهاي چين و آمريكا جبران شود، اما از آنجا كه كشورهاي خاورميانه علاوه‌بر مصارف معمول گاز طبيعي و استفاده در توليد برق، از گاز طبيعي براي استخراج نفت نيز بهره مي‌ گيرد در سال آينده ميلادي تقاضاي گاز طبيعي نسبت به سال جاري بيشتر خواهد شد. نرخ رشد تقاضاي گاز طبيعي در سال 2009 ميلادي نسبت به سال جاري 5/2درصد برآورد شده است و پيش‌بيني مي‌شود اين رشد تغيير محسوسي را در قيمت گاز طبيعي ايجاد نكند. شايان ذكر است از آغاز سال 2008 ميلادي تا انتهاي آن قيمت گاز نيز همراه با نفت تغيير كرد.
جايگزين كردن ذغالسنگ با نفت در كشورهايي كه داراي معادن بزرگ هستند بيشتر از ديگر كشورها خواهد بود. پيش‌بيني مي‌شود در سال آينده ميلادي سهم ذغالسنگ در انرژي مصرف شده در دنيا افزايش يابد و اين رشد در كشورهايي كه داراي معادن بزرگ ذغالسنگ هستند و در بازار توليد اين منبع انرژي فسيلي نقشي دارند بيشتر خواهد بود. برآوردها نشان مي‌دهد در سال آينده سهم بيشتري از مراكز توليدي و صنعتي كشورهاي چين و آمريكا از ذغالسنگ براي تامين انرژي حركتي دستگاه‌هاي خود استفاده مي‌كنند و اين روند در سال‌هاي آينده نيز ادامه خواهد داشت. طي دو سال آينده بر شمار نيروگاه‌هاي ذغالسنگي در ايالات متحده آمريكا افزوده مي‌شود و از تعداد نيروگاه‌هاي گازي اين كشور كم مي‌شود. در چين نيز كه سالانه سهم بسيار زيادي ذغالسنگ توليد مي‌شود استفاده از اين منبع در به حركت درآوردن چرخ‌هاي صنعتي بيشتر خواهد شد و طبق طرح اعلام شده توسط دولت چين در سال آتي ميلادي مصرف گاز طبيعي و نفت در دو كشور مذكور سير كاهشي خواهد داشت. اين جايگزيني يكي از طرح‌هاي بزرگ دولتمردان دو كشور براي كاهش وابستگي به نفت و گاز خاورميانه است. انتظار مي‌رود روي آوردن اين دو كشور به ذغالسنگ زمينه را براي افزايش قيمت آن فراهم كند. به خصوص كه تنها چين و آمريكا اقدام به استفاده از ذغالسنگ به جاي گاز طبيعي نمي‌كنند، بلكه كشورهاي ديگري كه در صدد كاهش وابستگي خود به ذغالسنگ هستند هم در سال‌هاي آتي ميلادي به اين منبع قديمي انرژي روي خواهند آورد.
بدون شك اين تغيير جهت سبب مي‌شود تا بر سهم تصاعد گاز دي‌اكسيدكربن نيز اضافه شود زيرا آلايندگي ذغالسنگ بسيار بيشتر از گاز طبيعي است.
به پيش‌بيني مركز مطالعات انرژي در سال 2009 ميلادي تقاضاي ذغالسنگ در جهان 6/4درصد نسبت به سال پيش از آن بيشتر مي‌شود. در اين سال 8/6‌ميليارد تن ذغالسنگ در جهان تقاضا مي‌شود كه چين و آمريكا بزرگ‌ترين عرضه‌كنندگان آن خواهند بود.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن