تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):لباس پاكيزه غم و اندوه را مى برد و موجب پاكيزگى نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831494066




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اثرات پرتاب لنگه كفش به رئيس جمهور امريكا در فضاي دموكراسي الكترونيك يدفاع دنياي مجازي از پرتاب كفش به بوش


واضح آرشیو وب فارسی:الف: اثرات پرتاب لنگه كفش به رئيس جمهور امريكا در فضاي دموكراسي الكترونيك يدفاع دنياي مجازي از پرتاب كفش به بوش
ميثم لطفي
عصر اينترنت در حال تغيير دادن جهان است و با استفاده از محتويات اينترنتي، انواع نرم افزارها و“ به راحتي مي توان چالش هاي عمومي را حل و فصل كرد. دموكراسي الكترونيكي، زمامداري الكترونيكي و شبكه هاي عمومي سه مفهوم درهم تنيده هستند كه فرصت مشاركت موثر شهروندان، زمامداري و فعاليت عمومي بهتر را فراهم مي آورند. اين مساله باعث شده است سياستمداران براي كنترل فضاي الكترونيكي و البته كنترل فضاي سياسي كشورها، جرياني را با نام «دموكراسي الكترونيكي» راه بيندازند و از اين طريق موفقيت خود را در آينده تضمين كنند.

دموكراسي الكترونيكي اصطلاحي است كه مي توان مجموعه گسترده يي از معاني را از آن استخراج كرد. شكل گيري اين مفهوم حاصل انقلاب فناوري است. همان طور كه معاني دموكراسي بسيار متنوع است، برداشت هاي متنوعي هم از دموكراسي الكترونيكي وجود دارد. دموكراسي الكترونيكي در اصل به معناي استفاده از فناوري ها و استراتژي هاي ارتباطي و اطلاعاتي توسط بخش هاي دموكراتيك موجود در فرآيندهاي سياسي جوامع محلي، ايالات، مناطق، ملل و البته در عرصه جهاني است. اما در اين فضا كه تلفيقي از فناوري و سياست محسوب مي شود، فناوري تا چه اندازه موثر و تاثيرگذار خواهد بود و مسير جريانات سياسي را تغيير خواهد داد؟

از جمله فضاهايي كه تاثيرات دموكراسي و البته دموكراسي آنلاين در آن نمود قابل ملاحظه يي پيدا كرد و توانست تاثيرات يك ماجراي سياسي را به نفع خود دنبال كند، ماجراي پرتاب لنگه كفش هاي خبرنگار عراقي به سمت بوش، رئيس جمهور پرقدرت ترين كشور جهان، بود كه باعث شد صداي ميليون ها نفر كه از اقدامات بوش ناراضي بودند، به گوش جهانيان برسد. اگرچه پرتاب لنگه كفش در اصل يك مسابقه قهرماني است كه سال گذشته در پنجمين دوره آن، صدها نفر از كشورهاي فرانسه، بلژيك، كانادا، چين، ايالات متحده و مراكش حضور داشتند، اما پرت كردن كفش به كسي، نشانه يي از اعتراض است و عراقي ها نيز چند سال قبل پس از به زير كشيدن مجسمه صدام حسين به سوي آن كفش پرتاب كردند. در فرهنگ تايلند نيز پرتاب كفش يا اشيا ي ديگر به معناي اعتراض و توهين است. به طوري كه ماه گذشته صدها تن از تايلندي هاي معترض به دولت اين كشور كه در مقابل ساختمان كنسرسيوم مخابراتي كه قرار بود از سوي نخست وزير مورد بازديد قرار گيرد جمع شده بودند، پس از ديدن وي با پرتاب كفش و اشياي ديگر نسبت به اقدامات وي اعتراض كردند.

همچنين در جريان دعواي شديدي كه بر سر لايحه يي بحث انگيز در مجلس تايوان رخ داد، يكي از قانونگذاران كفش هايش را به سوي سخنگوي مجلس پرتاب كرد، صورت وي را گاز گرفت و به يكي از همكارانش سيلي آبدار و جانانه يي زد. نمايندگان حزب مترقي دموكراتيك در تلاش بودند از تصويب لايحه يي جلوگيري به عمل آورند و در گيرودار همين تلاش ها بودند كه «وانگ شيوهيوي» كفش هايش را به سوي شخص پشت تريبون از حزب مخالف پرتاب كرد و به سوي وي يورش برد. اما اين ماجرا فقط به اهالي دنياي سياست ختم نمي شود، بلكه در دنياي فوتبال نيز در 18 فوريه سال 2000 كه «ديويد بكام» به دليل بيماري پسرش «بروكلين» نتوانست خودش را به تمرين منچستر برساند، روز بعد كه بكام سر تمرين رفت با برخورد بد «فرگوسن» مواجه شد و بالاخره ماجراي پرتاب كفش فرگوسن بعد از شكست مقابل آرسنال در جام حذفي و برخورد آن با ابروي بكام به نقل محافل ورزشي تبديل شد. فرگوسن معتقد بود بكام روي گل اول آرسنال مقصر اصلي بود و بكام هم در برابر تعجب بازيكنان منچستر، هيچ تقصيري را به گردن نگرفت. اين كشمكش با پرتاب كفش فرگوسن ادامه پيدا كرد كه بعد از برخورد به ديوار به شكلي تصادفي به چشم چپ بكام برخورد كرد.

علاوه بر اين، گاندي نيز يك بار حين سوار شدن به قطار، يك لنگه كفشش درآمد و روي خط آهن افتاد. او به خاطر حركت قطار نتوانست پياده شود و آن را بردارد در همان لحظه، گاندي با خونسردي لنگه كفش ديگرش را از پا در آورد و آن را در مقابل ديدگان حيرت زده اطرافيان، طوري به عقب پرتاب كرد كه نزديك لنگه كفش قبلي افتاد. يكي از همسفرانش علت امر را پرسيد. گاندي خنديد و در جواب گفت مرد بينوايي كه لنگه كفش قبلي را پيدا كند، حالا مي تواند لنگه كفش ديگر را نيز برداشته و از آن استفاده كند. اين ماجرا كه از پيشتر وجود داشته، هم اكنون به كشور عراق رفته و در جريان آخرين سفر «جرج بوش» در دوران رياست جمهوري خود به عراق باعث شده است يكي از خبرنگاران اين كشور دو لنگه كفش خود را به سوي بوش پرتاب كند.

كشور امريكا در حال حاضر خود را مهد دموكراسي الكترونيكي مي داند و با عرضه گسترده خدمات در اين زمينه، مردم خود را به مشاركت در تصميم گيري هاي كلان كشور دعوت مي كند. اما رئيس جمهور اين كشور در جريان پرتاب لنگه كفش خبرنگار عراقي نشان داد دموكراسي الكترونيكي تنها شعار بوده و مردم از آن بهره مند نخواهند شد. بوش هنگام پرتاب اين دو لنگه كفش خود را به موقع كنار كشيد و جان سالم به در برد و پس از آن، خبرنگار سريعاً توسط ماموران امنيتي دستگير شد. اگرچه بوش پس از پرتاب كفش از جانب «منتظر الزيدي» خبرنگار شبكه البغداديه مزاح كرد و به نوعي نشان داد با اين كار خود در حال تحقق بخشيدن به معناي آزادي و دموكراسي است، اما گزارش هايي كه هم اكنون رسيده نشان مي دهد سرنوشت خبرنگار عراقي همچنان نامعلوم است و در حالي كه او متحمل ضربات و شكنجه هاي سخت و شديد شده، هنوز حكم نهايي براي وي اعلام نشده است.

اما از آنجايي كه اين جريان در هزاره سوم و عصر پيشرفت صنعت و فناوري رخ داده، جامعه مجازي نيز در جريان آن ساكت نبود تا آنجا كه از نخستين اقدامات الكترونيكي كه چند ساعت پس از پرتاب لنگه كفش به بوش صورت گرفت، ساخت بازي هاي كامپيوتري بر مبناي فناوري فلش بود كه بر اساس آن، كاربران مي توانستند با پرتاب تعداد بيشتري كفش به سوي رئيس جمهور امريكا، امتياز بيشتر كسب كنند. در يكي از بازي هايي كه به صورت رايگان روي اينترنت قرار گرفت، كاربران مي توانند با يك لنگه كفش «جرج بوش» را كه در حال سخنراني است مورد هدف قرار دهند كه در صورت پنج بار اصابت، پيام «بله، ما مي توانيم» در صفحه ظاهر مي شود. بازي ديگري نيز در يك سايت اينترنتي نروژي عرضه شد كه در آن كاربر در فضايي شبيه به محل آخرين سخنراني بوش در عراق، به سمت وي كفش پرتاب مي كرد. اين جريان با ساخت بازي هاي كامپيوتري خاتمه نيافت و سايت هاي بزرگ با اشتراك گذاري فايل هاي تصويري نظير يوتيوب، در نخستين ساعات اين ماجرا 70 فيلم از آن منتشر كرد كه تا قبل از ظهر همان روز، اين فيلم ها بيش از 600 هزار بار در سراسر دنيا بارگذاري شدند.

علاوه بر اين، در اقدامي نمادين بر اساس يك مزايده بزرگ اينترنت اين كفش ها با قيمت پايه 100 هزار دلار به فروش گذاشته شده و سرانجام قيمت آن تا 500 هزار دلار به فروش رسيد كه البته گفته مي شود انجام مزايده اينترنتي با اين شكل و شمايل براي نخستين بار در دنيا صورت گرفته است.

همچنين، يك پايگاه اينترنتي با عنوان «بوش را با كفشت بزن» سامانه يي راه اندازي كرد كه در آن، به همه معترضان به اقدامات بوش امكان داده مي شد براي دفاع از اقدام اين خبرنگار و نشان دادن اعتراض خود، يك لنگه كفش را به سمت بوش كه تنها دو ماه از دوران رياست جمهوري وي باقي مانده، پرتاب كنند. طبق آمارهاي منتشر شده، تنها در چهار روز نخست اين ماجرا كاربران در سراسر جهان بيش از 38 ميليون كفش را در سايت اينترنتي www.sockandawe.com به سمت بوش پرتاب كردند.

اما آنچه در اين جريان سياسي تمركز دنياي فناوري را به خود معطوف مي كند، توجه به عبارت «دموكراسي الكترونيكي» و «شهروندي الكترونيكي» در اين فضا است. از نظر بسياري از كارشناسان دموكراسي الكترونيكي به معناي مشاركت فعالانه تر شهروندان در سرنوشت خود با استفاده از اينترنت، ارتباطات سيار و ديگر فناوري هاي دنياي سايبر است. در قالب اين مفهوم همچنين نقش متفاوتي براي دولت در نظر گرفته شده و ميزان مداخله مستقيم مردم براي حل چالش هاي عمومي به طرز چشمگيري افزايش مي يابد. در چنين شرايطي است كه مفاهيم تازه يي مانند راي گيري الكترونيكي و داوطلبي الكترونيكي خلق مي شود. اگرچه اين جريان با دستگيري خبرنگار عراقي و ضرب و شتم وي ناقض دموكراسي در فضاي الكترونيكي بود، اما نشان داد مردم با استفاده از ابزارهاي الكترونيكي توانستند صداي خود را به گوش دولتمردان امريكايي برسانند و مخالفت خود را از طريق شركت در سايت هاي اينترنتي مربوطه، بارگذاري فيلم و بازي هاي كامپيوتري و... اعلام كنند.

در فضاي دموكراسي الكترونيكي، برخي پا را از اين هم فراتر گذاشته و انقلاب اطلاعات را تا بدان حد تاثيرگذار مي دانند كه معتقدند اين پديده دنياي سياست را به نفع مردم زير و رو خواهد كرد. البته اين ديدگاه طي يكي دو سال اخير تعديل شده زيرا با به كارگيري بسياري از فناوري هاي نوين ميزان تاثيرگذاري آنها در عمل مشخص شده است. براي مثال بايد توجه داشت كه فضاي دموكراسي الكترونيكي نتيجه چندان قابل ملاحظه يي براي خبرنگار عراقي به جا نگذاشت.

بر اساس گزارش هاي متعدد رسيده، بسياري از فعالان دنياي فناوري با اين جريان توانستند بنگاه اقتصادي جديدي راه اندازي كنند و درآمدهاي خود را افزايش دهند. از جمله اين مراكز سايت اينترنتي Sockandawe.com بود كه با راه اندازي يك بازي اينترنتي، از هر يك از كاربران مبلغي را براي عضويت در اين سايت دريافت مي كرد و اين بازي را در اختيار آنها قرار مي داد. اين طور كه مسوولان اين سايت اينترنتي اعلام كرده اند، اين بازي تاكنون 49 ميليون بار بارگذاري شده و مورد استقبال گرم كاربران در سراسر جهان، حتي امريكا قرار گرفته است.

در اين ميان، شركت نايك كه از بزرگ ترين توليدكنندگان كفش هاي راحتي و كتاني در دنيا محسوب مي شود، فروش اينترنتي كفش جديدي را آغاز كرده كه به گفته مسوولان اين شركت، به صورت اختصاصي براي پرت كردن به سمت افراد منفور ساخته شده است. اين كفش با فناوري ويژه يي موسوم به Flywire ساخته شده و بسيار سبك است تا افراد بتوانند در صورت نياز، آن را به فواصل بسيار دور نيز پرتاب كنند. در قسمت پاشنه اين كفش تيغ هاي پلاستيكي كوچكي قرار گرفته كه در صورت برخورد با صورت فرد مقابل، به طور قطع اثرات زيادي را برجا خواهد گذاشت.

از ديگر كفش هايي كه هم اكنون با اين هدف روي اينترنت فروخته مي شود، پوتين نسبتاً سنگيني است كه در شركت Timberland ساخته شده و شامل يك قطعه فولاد 6 اينچي است. اين فولاد جلوي كفش واقع شده و در صورت پرتاب و برخورد با افراد، مي تواند اثرات جبران ناپذيري را برجا بگذارد. كفش ديگري كه در اين جريان روي اينترنت قرار گرفته، يك كفش زنانه است كه بخش زيرين و پاشنه آن فلزي است و افراد مي توانند با گرفتن پاشنه در دستان خود، اين كفش را به راحتي به سمت مقابل پرتاب كنند.
 چهارشنبه 11 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن