واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با حضور دو كارشناس مسائل خاورميانه برگزار شد؟ ميزگرد بررسي بحران اخير غزه
سياسي. غزه. صفاتاج. اسدالهي
روز گذشته ميزگردي با حضور دكتر مسعود اسدالهي و دكتر مجيد صفاتاج، دو كارشناس مسائل خاورميانه در مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري با هدف بررسي آخرين اخبار و تحولات غزه برگزار شد كه در آن طرفين به ارائه ديدگاههاي خود پرداختند.
صفاتاج: ۱.۵ميليون فلسطيني در نوار غزه چيزي براي از دست دادن ندارند بنابراين صهيونيستها در اين جنگ ضرر اصلي را خواهند ديد و شكست خواهند خورد. عليرغم نقاط ضعف و ناتواني جنبش مقاومت اسلامي حماس و ديگر گروههاي فلسطيني، اما به اعتقاد بنده ارتش صهيونيستي گرفتار خواهد شد و در اين نبرد شكست خواهد خورد.
در مورد اينكه آيا آنان حمله خود را زميني هم آغاز خواهند كرد يا خير به اعتقاد بنده اين مساله جدي است اما در مورد پيروزي آنها در نبرد زميني بدون شك آنان شكست خواهند خورد.
اسدالهي: قطعا با بمباران نميتوان مساله را يك سره كرد. مثلا در جنگ ۳۳ روزه با بمباران هوايي نتوانستند به حزب الله كوچكترين ضربهاي وارد كنند بنابراين از نيروي زميني خود كمك گرفتند كه در آن نيز باز هم شكست خوردند. الآن هم در غزه نيروهاي احتياطي ارتش صيهونيستي را فراخوانده اند و در حالت آماده باش به سر ميبرند بنابراين آغاز حمله زميني بعيد نيست اما به دليل جمعيت زياد غزه و تراكم جمعيتي، بدون شك ارتش صهيونيستي شكست ميخورد و حتي گروههاي فلسطيني آرزو دارند كه حمله زميني آغاز شود زيرا در آن صورت صهيونيستها شكست خواهند خورد و تلفات بسيار زيادي خواهد داد . ايهود باراك وزير جنگ رژيم صهيونيستي نيز به اين مساله اذعان كرده است ايهود باراك چنين استدلال كرده كه ارتش صهيونيستي پيش از سال ۲۰۰۵ميلادي هم غزه را اشغال كرده بود و آن اشغال هيچ فايدهاي نداشت و در نهايت آريل شارون نخست وزير سابق صهيونيستي دستور خروج ارتش از غزه را داد.
گفتني است در حال حاضر حتي اگر هم بر فرض محال ارتش صهيونيستي حماس را شكست دهد مجبور ميشود قدرت را به محمود عباس بدهد. اهالي غزه به هيچ وجه وي را قبول ندارند بنابراين بيفايده است. از همين رو صهيونيستها به اين نتيجه رسيدند كه شمال غزه را اشغال كنند تا با اين كار بتوانند مانع پرتاب موشكهاي دست ساز فلسطيني شوند.
ناگفته نماند بيشترين ضربهاي كه ارتش صهيونيستي طي اين ۵روز اخير وارد كرده، كشتن زنان، كودكان و نيروهاي پليس فلسطين بوده و نه نيروهاي جهاداسلامي و حماس و ديگر گروههاي فلسطيني. بدنه گروههاي فلسطيني اصلا ضربه نخورده است. آنان از ته دل راضي هستند كه ارتش صهيونيستي وارد غزه شود تا جنگ برابر رخ دهد.
صفاتاج: اگر رژيم صهيونيستي بيايد و در مرحله اول شمال غزه را اشغال كند، تا دو هفته ديگر كه انتخابات زودهنگام پارلماني در سرزمينهاي اشغالي برگزار خواهد شد قطعا حزب كاديما و كارگر شكست ميخورند و بعد از آن زمان ، جنگ فرسايشي خواهد شد. از همين رو صهيونيستها ترجيح ميدهند جنگ كوتاه مدت باشد و به جنگ زميني وارد نشوند.
رژيم صهيونيستي اكنون ريسك بزرگي كرده زيرا جنگ در صورت ادامه يافتن تا دو هفته ديگر به كرانه باختري نيز كشيده ميشود. از همين حالا نيز هر روز درگيري پراكنده ميان جوانان فلسطيني و سربازان صهيونيستي در نقاط مرزي مختلف در كرانه باختري وجود دارد. اين جنگ هر چه وسيع تر شود به ضرر رژيم صهيونيستي و ايالات متحده آمريكا تمام ميشود.
اسدالهي: بدون شك اگر اين جنگ ادامه يابد، انتخابات فلسطين به تعويق خواهد افتاد زيرا اولا گروه محمود عباس ميدانند كه در زمان فعلي در صورت برگزاري انتخابات حماس به طور ۱۰۰درصد پيروز آن خواهد بود زيرا احساسات مردم همسو با اين جنبش و عليه رژيم صهيونيستي و مذاكرهكنندگان با اين رژيم يعني جنبش فتح است و دوما اينكه اصلا در حال حاضر برگزاري چنين انتخاباتي عملي نيست.
صفاتاج: جهاداسلامي به عنوان يك گروه كه سابقه آن بيشتر از حماس است به نبرد مسلحانه تا بازگرداندن سرزمينهاي فلسطيني معتقد است. اين گروه هرچند توان حماس را ندارد اما قدرت آن خيلي هم كمتر از اين جنبش نيست.
تفاوت آنان با حماس اين است كه در انتخابات شركت نكردند. جنبش جهاداسلامي ترجيح ميدهد خود را از كشمكش داخلي دور نگهدارد و بيشتر به مبارزه عليه ارتش صهيونيستي متمركز باشد. البته اين جنبش گاهي نيز در درگيريها به عنوان ميانجيگر ميان حماس و فتح نقش ايفا ميكرد.
اسدالهي: حجم جنايتهاي صهيونيستي به قدري وسيع است كه قطعا نه تنها در منطقه بلكه بر تمام جهان تاثير گذاشته است و در روزهاي آينده نيز تاثير آن بيشتر هم ميشود. حتي امروز شنيديم كه شهروندان خشمگين يمني به كنسولگري مصر در صنعاء يورش بردهاند و در آستانه اشغال آن قرار داشته اند اما نيروهاي امنيتي اين كشور مانع از آن شدند.
در اين نبرد پرده از چهره بسياري برداشته ميشود و چهره واقعي سران عرب به ويژه سران مصر، اردن و عربستان سعودي فاش شده و دست آنان بر ملا ميشود اظهارات احمد ابوالغيط وزير خارجه مصر طي چند روز اخير به قدري وقيحانه بوده كه واقعيت را نشان داد و رابطه دولت مصر با رژيم صهيونيستي را بر همگان آشكار كرد.
منافقان بعد از اين جنگ معرفي ميشوند و همگان آنان را خواهند شناخت. از ديگر مزاياي اين جنگ اين است كه فلسطينيان پيروز نهايي آن خواهند بود و بعد از آن اعتماد اعراب به سران خود به ويژه در مصر و عربستان سعودي از بين خواهد رفت. در آن وقت است كه ديگر ملك عبدالله بن عبدالعزيز آل سعود نمي تواند خود را خادم حرمين شريفين معرفي كند.
در جنگ ۳۳روزه هم مصر و عربستان و اردن كه فكر ميكردند حزب الله شكست مي خورد، عليه اين حزب موضع گرفتند اما پس از چند روز موضع خود را عوض كردند و با دهها اظهارات مختلف سعي كردند اظهارات سابق خود را اصلاح كنند صفاتاج: در جنگ ۳۳روزه هر چند روز يك بار كاندوليزا رايس وزير امور خارجه ايالات متحده آمريكا به منطقه ميآمد و به رژيم صهيونيستي روحيه مي داد زيرا آمريكا هم مستقيما پشت پرده آن جنگ بود. اما در جنگ فعلي عليه غزه، آنان پشت پرده نيستند و فقط از صهيونيستها حمايت ميكنند. البته اظهارات زلماي خليل زاد سفير آمريكا در سازمان ملل متحد نيز اين حمايت را نشان ميدهد. حتي تصميمات شوراي امنيت سازمان ملل، هماهنگي آمريكا با رژيم صهيونيستي را نشان ميدهد.
اسدالهي: به اعتقاد بنده اگر حماس يك گروه شبه نظامي بود ممكن بود كه ارتش صهيونيستي آن را از بين ميبرد اما حماس يك جريان مردمي و ريشه دار است بنابراين نميتوان آنرا شكست داد. موسسات و شركتهاي زيادي دارد.
حتي اگر هم رژيم صهيونيستي برخي از سران حماس را به شهادت برساند اما باز هم همه آنان را كه نميتواند از بين ببرد. حيات حماس ادامه خواهد يافت.
حتي اگر رژيم صهيونيستي در اين نبرد پيروز شود، اين پايان كار نيست بلكه شايد به طور مرحلهاي و موقتي حماس پنهان شود اما باز هم مدتي بعد به عرصه بازخواهد گشت. صهيونيستها خود نيز اين مساله را ميدانند اما آنان يك رژيم اشغالگر در منطقه هستند بنابراين مجبورند از روي استيصال دست به چنين حملاتي بزنند. منطقه هم آنان را نميپذيرد، حتي اگر هم رفتار خود را تغيير دهند، زيرا آنان اشغالگر هستند.
صفاتاج: اگر بخواهيم ببينيم كه نتيجه اين جنگ چه خواهد شد، بايد تاريخ دو دهه اخير را بررسي كنيم. حزب الله حدودا سال ۱۹۸۲ميلادي شكل گرفت و سپس بزرگ شد و به جنبش تبديل شد و در سال ۱۹۹۶قوي تر شد و عملياتهاي خود عليه صهيونيستها را رسما و با قدرت آغاز كرد و در سال ۲۰۰۰توانست آنان را از جنوب لبنان بيرون براند و در سال ۲۰۰۶هم در نبرد ۳۳روزه آنان را شكست داد و بعد از نبرد ۳۳روزه هم به اذعان دبير كل حزب الله و حتي به اذعان خود صهيونيست ها، اين حزب قدرتمند تر شده است. حماس هم با انتفاضه شكل گرفت و هر روز قوي تر ميشود. حتي اگر حماس آسيب جدي ببيند و يا سران آن مانند اسماعيل هنيه، خالد مشعل و غيره هم به شهادت برسند، اما باز هم حماس از بين نميرود همان طور كه شيخ احمد ياسين، عبدالعزيز رنتيسي و ديگر مقامات اين جنبش در گذشته به شهادت رسيدند. به نظر بنده اسلام در نهايت پيروز ميشود.
در جنگ ۳۳روزه سعي كردند بگويند حزب الله شيعي است اما در اين جنگ كه ديگر هيچ بهانهاي ندارند زيرا حماس سني است بنابراين نميتوانند كاري كنند.
اتحاديه عرب و سازمان كنفرانس اسلامي هم اگر ميخواهند جايگاه خود را بدست آورند و در افكار عمومي و دل شهروندان جاي بگيرند تنها يك راه پيش روي دارند و آن همراهي با مقاومت است زيرا هركسي كه در برابر موج مقاومت ايستادگي كند شكست خواهد خورد و در دل و فكر افكار عمومي جايي ندارد.
مي بينيم كه افكار عمومي به قدري قدرت دارند و نفوذ كردهاند كه حتي افرادي مانند سرهنگ معمر قذافي هم در حمايت از مقاومت موضعگيري كرده است
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]