واضح آرشیو وب فارسی:مهر: احمد توكلي:فشارگير قوي هستم/ انتقاد كم يا زياد را حسن نمي دانم
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه اجازه نمي دهم فشارهاي سياسي كار علمي مركز پژوهشها را تحت الشعاع قرار دهد، گفت: در مركز پژوهشها كسي احساس فشار نمي كند و خود من فشارگير قوي هستم.
به گزارش خبرنگار پارلماني مهر، احمد توكلي كه امروز به مناسبت هفته پژوهش و به منظور ارائه عملكرد مركز پژوهشهاي مجلس در يك نشست مطبوعاتي در جمع خبرنگاران سخن مي گفت، در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه آيا تحت تاثير فشارها گزارشهاي انتقادي مركز پژوهشها كاهش يافته است بيان داشت: زياد شدن يا كم شدن انتقاد را حسن نمي دانم و در عين حال اين موضوع كه گزارشهاي انتقادي مركز پژوهشها كاهش يافته را قبول ندارم ، چون در مورد طرح تحول اقتصادي ما 4 گزارش ارائه كرده ايم و بررسي كنيد ببينيد جنبه انتقادي دارد يا ندارد.
نماينده مردم تهران در خانه ملت اضافه كرد: در همه اين گزارشهاي مركز پژوهشها بر اساس استراتژي مجلس هشتم آثار تورمي طرح تحول اقتصادي برجسته شده و به نظر ما طرح تحول اقتصادي براي اجرا به دقت زياد احتياج دارد .
وي اضافه كرد: برآورد مركز پژوهشها اين است كه با اجراي طرح تحول قيمت 70 درصد كالاهايي كه از انرژي استفاده مي كنند تغيير مي كند و البته دولت گفته است اين تغيير در نهايت كاهش نزولي خواهد داشت من اين موضوع را تكذيب نمي كنم اما تاييد هم نمي كنم. اما شاخصي براي محقق شدن آن ديده نمي شود.
توكلي با بيان اينكه مركز پژوهشها 4 گزارش در حول و حوش طرح تحول اقتصادي آماده كرده است تاكيد كرد: آنچه كه از گزارشهاي مركز پژوهشها بر مي آيد اين است كه اصلاح يكباره قيمت ها از نظر مركز پژوهشها امري خطير است .
خبرنگاري از رئيس مركز پژوهشهاي مجلس درباره نظر مركز پژوهشها پيرامون پرداخت نقدي يارانه ها سئوال كرد كه توكلي گفت: هنوز مركز پژوهشها وارد اين جنبه طرح تحول اقتصادي نشده و آن را بررسي نكرده اما در جلساتي به جنبه هاي ديگر طرح تحول پرداخته ايم.
وي در پاسخ به سئوال ديگري در مورد نظر مركز پژوهشها درباره هدفمند كردن يارانه ها و اينكه آيا دولت در ارائه اين لايحه نظر مركز پژوهشها و مجلس را لحاظ كرده است يا خير، خاطر نشان كرد: هدفمند كردن يارانه ها بحث مهمي بود و چون دولت در راس آن قرار داشت كميسيون ويژه تلاش كرد اطلاعاتش را با دولت همسان كند و همفكري صورت بگيرد ، در نهايت كميسيون گزارش جلسات مقدماتي خود را در سه بخش به مجلس ارائه كرد و اين استنتاج بررسيهاي مقدماتي بررسي طرح تحول در كميسيون است نه نظر قاطع در مورد اين طرح و
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس ادامه داد : چون تا طرح به لايحه تبديل نشده باشد بررسي و ارائه گزارش درباره آن امكان پذير نيست و از اين به بعد كار كميسيون ويژه بررسي تحول اقتصادي متفاوت خواهد بود، تا الان تبادل نظر مي شد و تاثير اين تبادل نظرها اين بود كه دولت پذيرفت لايحه بدهد چون ابتدا فكر مي كرد براي اجراي اين طرح از ارائه لايحه به مجلس مستغني است و اثر ديگر اين كار كميسيون اين بود كه تدريج را به دولت قبولاند چون از آغاز اجراي تدريجي طرح تحول در نگاه دولت جدي نبود.
توكلي با تاكيد بر اينكه مركز پژوهشها سه گزارش در مورد مدلهاي بكار رفته براي اصلاح قيمتهاي انرژي، آثار افزايش قيمت بنزين و گازوئيل در تورم و تاثير تغيير و اصلاح بازار انرژي بر صنعت و يك ترجمه از گزارش صندوق بين المللي پول ارائه كرده است گفت : اگر گزارش صندوق بين المللي پول را بخوانيد مي بينيد طرح دولت همان مدلي است كه از سوي بانك جهاني دنبال مي شود.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس اضافه كرد: كار مركز پژوهشهاي مجلس از امروز بر روي لايحه تحول اقتصادي شروع مي شود و تلاش خواهيم كرد با دقت منابع مورد نياز اين طرح بررسي شود و از نظر مركز پژوهشها تورم زايي اين طرح با دقت بررسي مي شود و بر اساس برنامه هاي استراتژيك مجلس هشتم كه مهار تورم در راس آن است، مركز پژوهشها به تورم زايي طرح تحول حساس خواهد بود.
خبرنگاري با اشاره به برخي ديدگاهها مبني براعمال نگاه سياسي در گزارشهاي مركز پژوهشها پيرامون دير رسيدن گزارشهاي اين مركز به نمايندگان سئوال كرد كه توكلي در اين رابطه اظهار داشت : ادعاي سياسي بودن گزارشها شيوع ندارد، برخي اين را مي گويند و من خواهش مي كنم مصداق بگويند و اگراين افراد مصاديق خود را بگويند مي توان قدرت دفاع داشت و اين موضوع را بررسي كرد و حتي رفتار را اصلاح كرد اما اگر اين گونه نباشد هم بايد به مردم توضيح بدهيم .
وي گفت : زماني كه به صورت كلي يك ادعايي مطرح مي شود من هم كلي مي گويم درست نيست. هر چند يك رويه سياسي به طور كلي به كار مركز پژوهشها به عنوان يك موسسه پژوهشي حكومتي وجود دارد و آن را جهت دار كرده است و مبناي كار مركز پژوهشها اسلام، قانون اساسي و دستورات رهبري است.
وي در خصوص دير رسيدن گزارشها نيز گفت : ما سه جور گزارش مي دهيم يكي گزارش تفصيلي كه اين گزارشها با جلد سبز در زمان رسيدن طرحها و لوايح در اختيار نمايندگان قرار مي گيرد و همين گزارش به صورت خلاصه در زمان بررسي و تصويب طرح يا لايحه به نمايندگان داده مي شود چون بسياري از نمايندگان آنقدر كارهاي خرد بر سرشان مي ريزد كه وقت كافي براي موضوعات كلان صرف نمي شود به همين دليل چكيده گزارشهاي مركز در اختيار آنان قرار مي گيرد و گزارش سوم گزارشهاي موردي است كه با حاشيه آبي رنگ در اختيار نمايندگان قرار مي گيرد.
خبرنگار ديگري در مورد اقدامات مركز پژوهشها در مورد ترافيك تهران سئوال كرد كه توكلي در پاسخ با بيان اينكه در اين رابطه كارهاي مستقيم وغير مستقيم انجام شده است تصريح كرد: براي اجراي تبصره 13 قانون بودجه 84 به بعد كارهايي انجام شده است اما ترافيك تهران به موضوعات مختلفي مانند حمل و نقل، مديريت شهري ، قيمت توزيع و سوخت و ... بستگي دارد. و در مجموع بايد منابعي كه قانون براي حمل و نقل عمومي پيش بيني كرده به موقع پرداخت شود تا مترو بتواند به وظايف خود عمل كند.
توكلي در خصوص اقدامات مركز پژوهشهاي مجلس هشتم ياد آور شد: در دوره هشتم نخستين كاري كه انجام شد اين بود كه به استناد بيانيه هاي انتخاباتي گروهها به خصوص جريان پيروز كه طيف اصولگرا به شمار مي رود يك استراتژي و منشور براي مجلس تهيه شود و اين موضوع را رئيس مجلس نيز خواسته بود و اين استراتژي مقدماتي مي توانست تعهدات انتخاباتي را به عنوان دستور العمل كار مجلس مطرح كند و بر همين اساس هيئت امناي مركز پژوهشها متشكل از 12 عضو هيئت رئيسه و رئيس مركز اين استراتژي را تدوين كردند .
وي با بيان اينكه در اين استراتژي تهديدها، فرصتها ، نقاط ضعف و قوت مجلس هشتم برشمرده شده است، خاطر نشان كرد: همچنين اولويتهايي براي كار مجلس تعيين شده و نقاط قوت مجلس نيز احصا شده است.
رئيس مركز پژوهشهاي مجلس ، وجود اكثريتي نسبتا همسو، وجود برنامه هاي نسبتا كامل و منسجم از سوي گروه پيروز، وجود روحيه فعال و پر انگيزه، افزايش توان علمي و كارشناسي در مجموعه نمايندگان، وجود تجربيات دوره هاي قبلي قانونگذاري و وجود بازوهاي پژوهشي ونظارتي را از جمله نقاط قوت مجلس هشتم عنوان كرد و گفت: نقص هاي آيين نامه داخلي، وجود تعلقات محلي و قومي، تخصيص نابهينه وقت نمايندگان به مسائل خرد و تاثير تمايلات انتخاباتي در برخي تصميم گيريها، فقدان نقش آفريني احزاب، محدوديتهاي ناشي از اتكاي صرف بازوهاي نظارتي به اطلاعات قوه مجريه و امكان تاثيرگذاري در تصميم گيريهاي مجلس از سوي افراد ذينفع از جمله نقاط ضعف مجلس هشتم است.
وي همچنين اعتماد رهبر انقلاب، حسن شهرت رئيس مجلس هشتم، ابراز علاقه دولت به همكاري با مجلس و وجود برخي قوانين مادر در مجلس هفتم را از جمله فرصتهاي پيش روي مجلس هشتم دانست و در مورد تهديدهاي پيش روي مجلس نيز خاطر نشان كرد: تمايل قوه مجريه براي اقدام خارج از چارچوبهاي قانوني، تحت فشار بودن نمايندگان از طريق ايجاد اولويتهاي منطقه اي و محلي، وجود توقعات متنوع و خارج از اختيارات قانوني نماينده و تعلل دستگاههاي اجرايي در پاسخگويي به سئوالات تذكرات نمايندگان از جمله اين تهديدها است.
توكلي با اشاره به استراتژي مجلس هشتم تاكيد كرد: مهار تورم و جلوگيري از رشد بي ضابطه نقدينگي، كمك در تدوين برنامه پنجم، تسهيل توليد سرمايه گذاري وبهبود فضاي كسب و كار، بستر سازي براي گسترش اشتغال، پيگيري اجراي كامل سياستهاي اصل 44، پيگيري اجراي كامل قانون مديريت خدمات كشوري، اصلاح نظام بودجه ريزي، كمك در هدفمند كردن يارانه ها، كارآمد سازي شبكه حمل و نقل عمومي، كاهش مشكل مسكن و ... را از جمله اولويتهاي مجلس هشتم بر اساس استراتژي تعيين شده توسط مركز پژوهشها عنوان كرد.
وي در بخش ديگري از نشست خود با بيان اينكه در بعد نظارتي مركز پژوهشها درخواست اولويت را براي برخي طرحها و لوايح مطرح كرده است گفت: 17 مورد طرح و لايحه توسط مركز پژوهشها درخواست اولويت شده كه برخي از موارد در حال اجرا است و علاوه بر اين 17 مورد كه تا پايان امسال انجام خواهد شد 10 مورد ديگر نيز تا خرداد 88 براي بررسي اولويت دار خواهند شد.
به گفته توكلي قانون اداره صدا و سيما، قانون ساماندهي سايتهاي خبري، اصلاح قانون مطبوعات، طرح قانون نظام حقوق رسانه ها، اساسنامه شركت ملي گاز، اصلاح طرح جامع كنكور و ... از جمله مواردي است كه پيش نويس طرحهاي آن پس از بهمن 87 آماده خواهند شد.
در آغاز اين نشست احمد توكلي با محكوم كردن جنايات رژيم صهيونيستي در غزه گفت: اميدواريم نيروهاي آزاديخواه با فشارهاي خود ددمنشي رژيم صهيونيستي را متوقف كنند و اين وحشي گريهاي ضد انساني اگر چه تلخ است اما از اين جنبه كه چهره واقعي غرب در غير واقعي بودن شعارهاي آنان براي دموكراسي را مشخص مي كند يك منفعت بلند مدت دارد و اميدواريم با شكست رژيم صهيونيستي به دست حماس برگ زرين ديگري به كتاب آزاديخواهي اضافه شود.
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]