واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وضعيت بودجه حوزه آموزش پزشكي تهديد كننده نيست معاون توسعه منابع وزارت بهداشت خبر داد: رشد 56 درصدي درآمد اختصاصي دانشگاههاي علوم پزشكي دردولت نهم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي
معاون توسعه منابع و مديريت برنامه ريزي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با تشريح وضعيت بودجه و كسري يك هزار و 600 ميلياردتوماني اين وزارتخانه در سال جاري، گفت: بودجه بخش آموزش وزارت بهداشت تقريبا وضعيت با ثباتي دارد و بنابراين نگران كننده نيست.
دكتر رحمتالله حافظي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به وضعيت بودجه وزارت بهداشت و دانشگاههاي علوم پزشكي كشور، گفت: بودجه آموزشي وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته وضعيت بهتري دارد، بنابراين اين امر در حوزه آموزش تهديد كننده نيست، در حاليكه بيشترين تهديد در حوزه بهداشت و درمان وجود دارد.
مشكل اصلي محدود بودن پايه بودجه وزارتخانه نسبت به رشد درآمد عمومي كشور است
وي افزود: مشكل اساسي در خصوص بودجه وزارت بهداشت اين است كه طي دهه گذشته پايه بودجه در حوزه بهداشت و درمان كشور نسبت به رشد درآمد عمومي كشور و سهم ساير دستگاهها متاسفانه بسيار محدود ديده شده است.
بودجه سال 88 وزارت بهداشت تقريبا معادل سال گذشته پيشبيني شده است
درصورت رشد30 درصدي بودجه، بازهم به اعداد واقعي نميرسيم
وي با بيان اينكه اگر به طور معمول هر ساله حدود 20 تا 30 درصد بودجه وزارت بهداشت رشد يابد باز به اعداد واقعي دست نخواهيم يافت، خاطر نشان كرد: حتي اگر رقمي كه مصوب شده باشد حدود 20 تا 30 درصد رشد داشته باشد چون پايه بودجه در دهه گذشته ضعيف ديده شده در اين بخش با مشكلات جدي روبرو خواهيم بود.
وي افزود: بر اساس چيزي كه اطلاع دارم بودجه سال 88 وزارت بهداشت تقريبا معادل سال گذشته پيشبيني شده است.
سال جاري يك هزار و 600 ميليارد تومان كسري بودجه داريم
معاون طرح و توسعه وزارت بهداشت با بيان اينكه براي سال جاري حدود يك هزار و 600 ميليارد تومان كسري بر مبناي بودجهريزي عملياتي پيشبيني شده است، اظهار كرد: اما با توجه به رايزنيهايي كه با رييس جمهور و معاونت راهبردي براي تامين اعتبار انجام شده موفق به تخصيص حدود 92 درصد بودجه طي سه ماهه اول سال شدهايم.
اختصاص 15 درصد سهام يكي از كارخانجات دولتي به وزارت بهداشت
جبران بخشي از كسريها و مطالبات پرسنل از طريق سهام يكي از كارخانجات دولتي
وي افزود: همچنين با مجوز و موافقت رييس جمهور توانستهايم، 15 درصد سهام يكي از كارخانجات دولتي را به نام وزارت بهداشت اخذ كنيم و اوراق اين سهام بايد در بازار بورس به فروش برسد كه پيشبيني ميشود حدود 400 ميليارد تومان از اين طريق تامين شده و بتوانيم كسريها و مطالبات پرسنلي را از اين طريق پرداخت كنيم.
ارائه لايحه دولت براي اصلاحيه بودجه 87 به مجلس
پيشبيني 400 ميليارد تومان از اصلاحيه بودجه براي وزارت بهداشت
وي با اشاره به ارائه لايحه دولت براي اصلاحيه بودجه 87 به مجلس شوراي اسلامي، گفت: سقف اين لايحه 6 هزار و 250 ميليارد تومان است كه از اين مبلغ حدود 400 ميليارد تومان براي وزارت بهداشت پيشبيني شده است كه البته بايد منتظر باشيم كه هفته آينده در مجلس چه چيزي مصوب ميشود.
وي افزود: اين جابجايي معمولا از محل تملك دارايي صورت ميگيرد يعني اعتباري كه براي ساخت پروژههاي عمراني كشور براي سال 87 در نظر گرفته شده است بخشي از آن با مجوز مجلس به رديفهاي هزينهاي منتقل ميشود كه طبق ضوابط اجراي بودجه، كه اول سال توسط دولت در بخش تملك و دارايي ابلاغ شده است، امسال حدود 70 درصد از آن در اختيار دستگاهها قرار ميگيرد و30 درصد باقي ميماند كه اين جابجاييها از محل اين 30 درصد انجام ميشود.
امسال دچار بحران نميشويم، ولي بخشي از مطالبات پرسنل به سال بعد منتقل ميشود
وي افزود: مجموع اين اعتبارات تا پايان سال وزارت بهداشت را پوشش خواهد داد، يعني دچار بحران نخواهيم شد ولي بخشي از مطالبات پرسنل به سال بعد منتقل ميشود.
رشد56 درصدي درآمد اختصاصي دانشگاههاي علوم پزشكي در دولت نهم
وي با اشاره به مديريت بر منابع يا درآمدها در دولت نهم، گفت: اگر درآمد اختصاصي دانشگاههاي علوم پزشكي در سه ساله 81 تا 83 را با سه ساله 84 تا 86 مقايسه كنيم ميبينيم كه درآمد اختصاصي دانشگاهها از هزار و 853 ميليارد تومان در قبل از دولت نهم به دو هزار و 897 ميليارد تومان افزايش يافته كه به عبارتي رشد 56 درصدي داشته است ولي بايد توجه داشت كه تعرفههاي پزشكي طي اين چند سال رشد قابل توجهي نداشته است و بديهي است كه اين ارقام، كسري بودجه را به صورت كامل پوشش نميدهد.
دكتر حافظي تخصيص اعتبار سال 87 به وزارت بهداشت معادل سال 86 را يكي ديگر از مشكلات وزارت بهداشت در زمينه بودجه عنوان كرد و افزود: در اين وزارتخانه حدود 100 هزار پرسنل تابع قانون كار وجود دارد كه با توجه به افزايش20 درصدي حقوق افراد تابع قانون كار در ابتداي سال، افزايش حقوقي اين افراد از كجا بايد تامين شود؟
وي افزود: همچنين وزارت بهداشت داراي حدود 5 هزار آمبولانس در اورژانس 115 كشور و حدود يك هزار و 80 دستگاه «موسو» در شبكههاي بهداشت كشور است كه با توجه به افزايش هزينه سوخت از ليتري 100 به 400 تومان اين مابهالتفاوت در سال چقدر ميشود و چه كسي بايد آن را تامين كند.
معاون طرح و توسعه وزارت بهداشت با بيان اينكه570 بيمارستان دولتي در سطح كشور فعاليت ميكنند، اظهار كرد: اين بيمارستانها مواد مصرفي زيادي دارند كه با توجه به افزايش قيمتها بايد مشخص شود كه اين هزينهها از كجا تامين شود، بنابراين همه اين موارد و موارد متعدد ديگر موجب كسري اعتبار در وزارت بهداشت ميشود كه حتي اگر 20 تا 30 درصد نيز افزايش بودجه داشته باشيم، فقط ميتوان اين مشكلات را رفع كرد.
با وجود افزايش بودجه عمومي دولت، سهم بهداشت و درمان كشور رشدي نداشته است
دكتر حافظي در خاتمه با بيان اينكه منحني وضعيت بودجه ده سال گذشته دولت، منحني رو به رشدي خواهد بود، تصريح كرد: با اين حال سهم وزارت بهداشت از اين منحني يك خط راست است، به عبارت ديگر عليرغم اينكه در بودجه عمومي دولت افزايش ايجاد شده است ولي سهم بهداشت و درمان كشور رشدي نداشته كه اين موضوع نيز به واسطه ديدگاههاي خاصي بوده كه متوليان موضوع در دوره گذشته در سازمان مديريت و برنامهريزي داشتهاند و مانع اين ارتقا شدهاند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]