واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون آب و خاك و صنايع وزير جهاد كشاورزي: *نبايد خودمان را به قضا و قدر بسپاريم *صنايع تبديلي بايد در كنار واحدهاي توليدي ايجاد شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرج
سرويس: كشاورزي و دامپروري
معاون آب و خاك و صنايع وزير جهاد كشاورزي گفت: ايجاد صنايع تبديلي در كنار واحدهاي توليدي از ضايعات و هزينهها ميكاهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر فريد اجلالي در اولين گردهمايي مديران عامل شركتهاي تعاوني توليد اظهار كرد: آنچه كه نياز جامعه كنوني توليد كشاورزي كشور است سازماندهي و راهاندازي تشكلها و تعريف مجدد از مالكيت و نسبت آن با مديريت است.
وي افزود: باتوجه به بحث خردهمالكي، مالكان ممكن است در قطعات كوچك مدير خوبي نباشند كه بايد مديريت را از طريق تشكلها اعمال كنيم و بهترين تشكلها تعاونيهاي توليد است.
اجلالي يادآور شد: بهترين نظامهاي مالكي در اراضي سنتي تعاونيها هستند و در اراضي واگذاري جديد سهامي زراعي موفق هستند.
معاون وزير جهاد كشاورزي تصريح كرد: اصل تعاوني توليد در عرصه خرده دهقاني و اعمال مديريت نوين مورد توجه ماست.
وي به آمار اميدبخش در عرصه تعاونيها اشاره كرد و گفت: رشد 30 برابري تشكيل تعاونيهاي توليد رشد چشمگيري را در اين بخش نشان ميدهد. جهش از 40 تعاوني توليد در قبل از انقلاب به هزار و 300 تعاوني توليد و تحت پوشش قرار دادن 397 هزار نفر مويد اين پيشرفت است.
اجلالي ابراز كرد: تعاونيهاي توليد نبايد تمام هم و غم خود را در واگذاري از دولت صرف كنند و در اين بخش نبايد از رانتهاي دولتي استفاده كرد. اين يك مسكن و چاره موقت است و با تغيير مديريتها آسيبپذيري در داخل تعاونيها بروز ميكند. تمام هم و غم تعاونيها بايد مصروف درونزايي شود و اين تعاونيها بايد واحدهاي اصلي توليد باشد.
وي خاطرنشان كرد: با آموزش و انتقال تجربيات ميتوان كمكها را در درون واحد توليدي تزريق و بايد اين واحدهاي توليدي به عنوان واحدهاي كامل توليد در تعاونيهاي توليد ديده شوند. اين واحدها بايد سرزميني باشد كه همه چيز در آن وجود دارد. در كشورهاي پيشرفته شاهديم كه كشاورز تا انتهاي زنجيرهي عرصه سهم دارد و در اين ميان پولي رد و بدل نميشود و همه در سود شريكند كه افزايش توليد را نيز سبب ميشود اما در ايران به عنوان مثال نارنگي پاي درخت 100 تومان، در وانت در ساري 600 تومان و در تهران هزار و 200 تومان عرصه ميشود.
وي تاكيد كرد: 10 درصد از تعاونيهاي توليد بايد زير كشت گلخانهاي قرار بگيرد تا محصولات از خشكسالي و آب و هواي نامساعد در امان باشد. بايد كشت مدرن علمي را مديريت كنيم و خودمان را به قضا و قدر نسپاريم.
اجلالي اظهار كرد: متاسفانه اكثر صنايع تبديلي در كشور ما در اطراف شهرهاي بزرگ و بهواقع قطبهاي مصرف ايجاد شده كه اگر بتوانيم اين صنايع را در محل توليد ايجاد كنيم از پديد آمدن ضايعات جلوگيري ميشود. براي كاهش ضايعات و كاهش هزينههاي توليدكنندگان بايد در قطبهاي توليدي واحد صنايع تبديلي داشته باشيم.
وي در ادامه به پيكره تعاونيها در كشورمان اشاره كرد و گفت: كلههاي تعاونيها بايد كوچك بماند نبايد سيستم اتحاديه را بزرگ كرد يكي از دلايل شكست تعاونيهاي روستايي كلههاي سنگين و بدن كوچك بود. بيشترين بودجه وزارتخانه يعني 70 درصد بودجه به بخش معاونت آب و خاك و صنايع جهاد كشاورزي اختصاص دارد ولي كمترين نيروها در اين بخش مشغولند.
معاون وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: مديريت نوين در دنيا عبارت است از مديريت محدود به چند نفر. دولت به اين نتيجه رسيده كه كارها را به پيمانكاران واگذار كند، كساني كه علم را به مزارع ميبرند و واسطهاي هستند كه از دستاوردهاي نوين براي پيشرفت بخش توليد استفاده ميكنند در اين ميان اگر وزن اتحاديه بر تعاونيهاي توليد سنگيني كند كار با مشكل مواجه ميشود، به حضور فني، علمي و مديريت افراد نياز داريم و بايد سعي كنيم بارهاي اضافي را از ساماندهي و مديريت خارج كنيم.
اجلالي تصريح كرد: تخصصي شدن از ديگر مباحث مهم است. دنيا، دنياي تخصص است. دنيا اكنون همه كاره و هيچ كاره را نميپذيرد. اگر بخواهيم جنرال باشيم عقب ميمانيم. بايد تخصصمان را در توليد، فرآوري و بازاريابي متمركز كنيم. در دنياي آينده ايران الزاما به بازار جهاني ميپيوندد و چارهاي جز اين ندارد پس بايد با دغدغههاي روز جهاني آشنا شويم.
وي در ادامه به تشكلهاي آب بران اشاره كرد و گفت: آب به عنوان اولين محدوديت كشاورزي ايران بايد مديريت خوب داشته باشد. ديگر مديريت عرصه آب جواب نميدهد و بايد اين مديريت تبديل به مديريت تقاضا شود. در كشور خشكي مثل كشور ما برق بايد به عنوان محصول فرعي آب در نظر گرفته شود و از منابع ديگر براي توليد برق استفاده شود. آب بايد در خدمت كشاورزي باشد و محصول فرعي آن برق باشد.
اجلالي در پايان اشاره كرد خوشبختانه دولت نهم در قالب واگذاريها قدمهاي موثري برداشته، در بخش آب نيز مقدار كمي حاكميتي است و بقيه كاملا قابل واگذاري ميباشد در اين زمينه بايد فضاي مناسبي ايجاد كرده و گامهاي موثر برداريم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 11 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]