واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: مصرف شیشه در کشور از تریاک و حشیش بیشتر شد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس؛ نشست خبری بیست و هشتمین همایش سالانه انجمن روانپزشکی ایران که ۲۴ تا ۲۶ آبان در هتل المپیک برگزار می شود دیروز بر پا شد.
احمد میرسپاسی رئیس این همایش در این نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر هزار و ۵۰۰ روانپزشک در کشور وجود دارد که خدمات بهداشت روانپزشکی را به مردم ارائه می دهند.
وی افزود: این در حالی است که با توجه به جمعیت کشور حدود ۱۰ هزار روانپزشک نیاز داریم. لذا دانشکده های روانپزشکی باید بیشتر کار کنند.
میرسپاسی تصریح کرد: هم اکنون ۱۰ هزار تخت روانپزشکی عمومی و خصوصی در ایران وجود دارد که نیاز داریم این میزان به ۳ برابر برسد.
وی ادامه داد: آمارهای اختلالات روان در کشور مشابه آمارهای بین المللی است که طبق آن ۲۲ تا ۲۵ درصد جامعه مبتلا به انواع اختلالات روانپزشکی هستند و شایع ترین این اختلالات افسردگی، اضطراب و اعتیاد است.
میرسپاسی تصریح کرد: خدمات بهداشت روان باید در ۳ سطح انجام شودکه شامل آموزش و پیشگیری، شناسایی بیماری ها و اختلالات و انجام مداخلات به موقع و در نهایت پرداخت به بیماران مزمن روانی است.
در ادامه این نشست پرویز مظاهری، دبیر بیست و هشتمین همایش سالانه انجمن روانپزشکان ایران اظهار داشت: تمام اختلالات روانپزشکی علل زیستی، روانی و اجتماعی دارند که موجب بالا رفتن میزان این بیماری ها می شود. همچنین در کنار آنها باورهای غلطی وجود دارد که افزایش اختلالات روانپزشکی را به دنبال دارد.
داروهای روانپزشکی اعتیادآور نیستند
وی اضافه کرد: از جمله این باورهای غلط این است که گفته می شود داروهای روانپزشکی مصرف نکنید چرا که اعتیاد می آورد در حالی که این موضوع صحیح نیست و به هیچ عنوان هیچ یک از داروهای روانپزشکی چنانچه به درستی مصرف شوند اعتیاد آور نیستند اما متاسفانه آنچه که شاهد هستیم خوددرمانی مردم است که داروها را با توجه به عنوان آنها به طور خودسرانه مصرف می کنند.
مظاهری با بیان اینکه درمان در روانپزشکی فقط دارو نیست تصریح کرد: روانپزشک در کنار دارو از تکنیک های روان درمانی استفاده می کند.
وی افزود: از دیگر باورهای غلط مردم این است که بیمار روانی اگر ازدواج کند خوب می شود که متاسفانه موضوع صحیحی نیست و بسیاری از افراد وجود دارند که با وجود ازدواج مشکلشان برطرف نشده است.
باید معاونت سلامت روان در وزارت بهداشت راه اندازی شود
مظاهری گفت: چند سالی می شود که به وزارت بهداشت پیشنهاد دادیم معاونت سلامت روان ایجاد کنند چرا که در حال حاضر موضوع سلامت روان توسط یک اداره کل پیگیری می شود که بودجه و امکانات زیادی ندارد.
وی یادآور شد: باید به بهداشت روان در جامعه بها داده شود که به کمک آن بتوان باورهای غلط را رد کرد و به اطلاع عموم رساند که تمام بیماری ها و اختلالات روانی قابل درمان هستند.
حتی با فکر خودکشی هم باید به روانپزشک مراجعه کرد
مظاهری درباره موضوع خودکشی خاطر نشان کرد: خودکشی به معنای پاره شدن رشته حیات است و فردی که اقدام به خودکشی می کند ابتدا دچار افسردگی می شود سپس امید به آینده را از دست می دهد در مرحله بعدی فکر خودکشی را به داخل ذهنش می رود و در پایان زندگی برایش تمام می شود و اقدام به خودکشی می کند.
وی گفت: هر کسی که حتی یکبار تظاهر یا تهدید به خودکشی کرد و حتی به فکر خودکشی افتاد باید به روانپزشک مراجعه کند.
مصرف شیشه در ایران نسبت به تریاک و حشیش پیشی گرفته است
مظاهری با اشاره به موضوع شیشه در کشور یادآور شد: این موضوع از ۴۰ تا ۵۰ سال پیش مطرح بوده که برای درمان چاقی در برخی کشورها آمفتامین می دادند اما پس از مدتی دیدند که بسیاری از این افراد روانپریش می شود.
وی با اشاره به علائم مصرف شیشه گفت: در بدبینی، هذیان فرد می کند که بر علیه او توطئه می شود و توهم یعنی اینکه فرد در ۵ حس بدن خود بدون عامل محرک چیزهایی حس می کند از مهمترین علائم مصرف شیشه است.
مظاهری یادآور شد: مصرف شیشه سرعت عملکرد فرد را زیاد، خواب را کم و فرد را خوشحال و شاد می کند و این توهم را در فرد ایجاد می کند که دیگران مانند موم در دستش هستند اما بسیار راحت به اعتیاد دچار می شوند.
وی افزود: از باورهای غلط این است که مواد صنعتی اعتیاد آور نیستند و به اصطلاح خودشان “عمل ندارند”.
مظاهری یادآور شد: در بسیاری از موارد دیده شده است با اولین مصرف شیشه فرد به آن معتاد شده است اما باید در نهایت در نظر داشت معتادان به شیشه قابل درمان هستند ولی معمولاً معتاد خودش به دنبال درمان نمی رود و با خود می گوید من هر موقع بخواهم می توانم ترک کنم در حالی که نمی توانم.
وی گفت: طبق آمار فرمانده نیروی انتظامی مصرف شیشه در ایران در حال حاضر نسبت به مصرف تریاک، حشیش و هروئین پیشی گرفته است.
مظاهری با بیان اینکه خوشبختانه با ماده محرک جدیدی هنوز روبه رو نیستیم گفت: اگر عرضه کم شود تقاضا نیز کم می شود در حال حاضر نیروی انتظامی فعالیت خود را دارند اما به دلیل همسایگی با افغانستان که ۸۰ درصد بودجه کشورش از کشت و توزیع مواد مخدر تامین می شود متاسفانه در حال اعتیاد فرزندان خود است.
وی گفت: متاسفانه در حال حاضر مواد مخدر صنعتی مثل شیشه در بسیاری از محلات، پارک ها و حتی در مواردی سوپر مارکت ها توزیع می شود.
مظاهری یادآور شد: ازدواج های صحیح، روابط مناسب بین والدین و فرزندان به خصوص روابط بین پدر و پسر می تواند در کاهش بروز اعتیاد مؤثر باشند معمولاً پدرها نمی توانند بلوغ پسرها را باور کنند لذا پدر فکر می کند پسرش سرکشی می کند و همین موضوع شروع اختلاف پدر و پسر را موجب می شود. عامل دیگر ابتلا به شیشه مسائل اقتصادی است. چون معمولاً پدر در خانواده باید از ۷ صبح تا ۸ شب کار کند.
۱۰ آبان ۱۳۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ویج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]