واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: خبر خوش درباره تحصيل در آكسفورد دانشگاه آزاد
براي تعدادي از مربياني كه در دوره دكتراي تخصصي قبول نشدهاند و نميتوانند ادامه تحصيل دهند بستر لازم فراهم شده تا بتوانند در واحد آكسفورد دانشگاه آزاد تحصيل كنند.
ایسنا: رييس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به وجود 110 واحد و مركز غيرفعال، گفت: امسال بايد تكليف اين مراكز و واحدهاي غيرفعال روشن شود.
دكتر عبدالله جاسبي در پنجاه و نهمين اجلاس روساي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي همچنين با بيان اينكه افزايش حقوق و مزاياي اعضاي هيات علمي و كاركنان دانشگاه آزاد منوط به برنامه دولت در اين زمينه است، خاطرنشان كرد: در هفته گذشته جلسه هيات امنا تشكيل و اين پيشنهاد ارائه شد كه متناسب با برنامه دولت در اين زمينه حقوق و مزايا افزايش يابد كه اميدواريم تا سه روز آينده تكليف آن روشن شود و بتوانيم بخشنامه افزايش حقوق و مزاياي كاركنان و اعضاي هيات علمي دانشگاه آزاد را صادر كنيم.
وي با بيان اينكه دانشگاه آزاد داراي 600 مدرسه، 50 هزار دانش آموز و 11 هزار و 500 رشته شهر مقطع است، اظهاركرد: به مناسبت ربع قرن فعاليت دانشگاه آزاد 34 كتاب در اين زمينه در حال توزيع است.
وي با بيان اينكه مهمترين دغدغه ما در حوزه آموزشي دانشجويي، جذب اعضاي هيات علمي است، اظهار كرد: در حال حاضر اگر اين مساله حل شود دانشگاه آزاد با قدرت همه دانشگاهها را پشت سر ميگذارد البته هنوز به شاخصهاي لازم دسترسي نيافتهايم هرچند كه جذب اعضاي هيات علمي خوب است ولي متناسب با تعداد دانشجويان نيست.
جاسبي با بيان اينكه دانشگاه آزاد داراي حدود 25 هزار عضو هيات علمي تمام وقت است، اظهاركرد: در سال گذشته 2 هزار و500 نفر جذب شدهاند ولي آنچه كه مورد نياز است دستيابي به 40 هزار عضو هيات علمي است كه بايد تا آخر دهه سوم فعاليت دانشگاه آزاد به آن دست يافت تا به شاخص 46 هزار عضو هيات علمي دست يابيم.
وي با اشاره به وجود حدود 20 هزار دانشجوي دكتراي تخصصي و 170 هزار دانشجوي كارشناسي ارشد گفت: براين اساس هر سال حدود 4 هزار نفر در مقطع دكتراي تخصصي و 30 هزار نفر در دوره كارشناسي ارشد فارغ التحصيل ميشوند كه ميتوان حدود 5 هزار نفر از آنها را سالانه جذب كرد اما اين برنامه نياز به همت و تلاش روساي واحدها دارد كه بايد بهترينها را گزينش و جذب كنند.
جاسبي افزود: علاوه بر جذب اين افراد تعدادي از مربيان را بورسيه و همچنين براي كساني كه فارغ التحصيل خارج از كشور هستند و به كشور باز ميگردند بسترلازم براي جذب آنها فراهم شده است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد هرم اعضاي هيات علمي را به گونهاي اصلاح كرد كه مخالفين بهانهاي نداشته باشند، خاطرنشان كرد: آنوقت آنها بايد به دنبال ما بدوند.
امكان ادامه تحصيل مربيان دانشگاه در واحد آكسفورد دانشگاه آزاد
وي ادامه داد: براي تعدادي از مربياني كه در دوره دكتراي تخصصي قبول نشدهاند و نميتوانند ادامه تحصيل دهند بستر لازم فراهم شده تا بتوانند در واحد آكسفورد دانشگاه آزاد تحصيل كنند.
وي با اشاره به مصوبه اخير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه گزينش اعضاي هيات علمي، اظهار كرد: بر اساس اين مصوبه توقفي در گزينش اعضاي هيات علمي ايجاد شد ولي بايد از اين موضوع عبور كرد و تقاضا داريم كه اين موانع روان شود تا خيلي سريع بتوان اعضاي هيات علمي مورد نياز را جذب كرد.
پشت كنكوري 90 درصد داوطلبان آزمون كارشناسي ارشد، براي آموزش عالي تهديدكننده است
جامعه در زمينه ظرفيت پذيرش دانشجوي تحصيلات تكميلي دچار بحران ميشود
وي با تاكيد برسياست دانشگاه آزاد در زمينه توسعه تحصيلات تكميلي، گفت: درگذشته خيلي از شما در خصوص جذب دانشجو اظهار نگراني ميكرديد ولي همان زمان نيز من اعلام كردم كه نگران نباشيد چون همانطور كه در چند سال گذشته تعداد ظرفيتها و متقاضيان تحصيلات تكميلي ورود به دانشگاه افزايش يافته است، تاكيد ميكنم كه حركت ما بايد به سمت توسعه مقاطع تحصيلات تكميلي باشد.
وي تصريح كرد: بنابراين نه تنها احساس مشكل در زمينه كاهش متقاضيان ورود به دانشگاه نميكنيم بلكه فكر ميكنيم جامعه در زمينه ظرفيت پذيرش دانشجوي تحصيلات تكميلي دچار بحران ميشود.
جاسبي با بيان اينكه حدود 80 تا 90 درصد از متقاضيان ورود به تحصيلات تكميلي پشت ديوار كنكور ميماند خاطرنشان كرد: اين موضوع آموزش عالي كشور را تهديد ميكند و بر اين اساس بايد ظرفيت اين مقاطع را به شدت افزايش داد تا از خروج متقاضيان از كشور جلوگيري شود.
به گزارش ايسنا، رييس دانشگاه آزاد خطاب به روساي واحدها گفت: بر اين اساس شما نگران تعداد داوطلبان نباشيد بلكه بايد پله پله جلوتر رويد و واحدهاي بسيار بزرگ بايد به شدت بر روي تحصيلات تكميلي و رشتههاي كارشناسي ناپيوسته سرمايه گذاري كنند و به تدريج دورههاي كارداني خود را حذف كنند و دورههاي كارداني به مراكز كوچكتر و آموزشكدههاي سما منتقل شوند.
به تدريج رشتههايي كه بازاركار دركشور ندارند تعطيل شوند
وي با بيان اينكه برخي از رشتهها بازار و ميداني در كشور ندارند، تصريح كرد: بايد به تدريج اين رشتهها تعطيل شوند البته بايد پويايي خود را حفظ كرد و دائم رشتههاي جديدي را ايجاد نمود.
وي با تاكيد بر ايجاد رشتههاي بين رشتهاي، خاطر نشان كرد: همچنين واحدهاي دانشگاهي بايد بر روي رشتههاي علوم پزشكي سرمايه گذاري كنند. موانع و سخت گيريهايي كه وزارت بهداشت بر روي ايجاد رشتههاي علوم پزشكي دارد سياسي و خطي نيست بلكه وزارت بهداشت هميشه در اين زمينه سخت گيريهاي لازم را انجام داده است.
وي افزود: روساي واحدها بايد همت كنند و وقتي پس از چند دفعه در زمينه ايجاد رشتهاي جواب نگرفتند نااميد نشوند همچنين بايد به جز ايجاد رشتههاي دكتراي حرفهاي به رشتههاي كارشناسي علوم پزشكي توجه و سرمايه گذاري لازم در اين زمينه انجام شود چون ايجاد رشتههاي علوم پزشكي تحول بزرگي را ايجاد ميكند.
شكايت دانشجويان در زمينه ارائه خدمات آموزشي براي دانشگاه عوارض دارد
وي با اشاره به بحث ارائه خدمات آموزشي، تصريح كرد: متاسفانه گاهي اوقات شكايتهايي در اين زمينه ميشود كه به عنوان مثال دانشجويي 5 ترم مشروط شده و تكليفش روشن نشده است كه اين موضوع نه تنها براي ما عوارض دارد بلكه مشكلات شديدي ايجاد ميكند.
رييس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به توجه به امور خوابگاهي دانشجويان خاطرنشان كرد: بايد به سمتي رفت كه همه خوابگاههاي دختران ملكي شود و در اين زمينه به خودكفايي دست يابيم تا هيچ دانشجوي دختري لازم نباشد در خارج از خوابگاه دانشگاهي ساكن شود. همچنين بايد در زمينه خوابگاه برادران ارتقاي كيفيت و توسعه داشته باشيم به گونهاي كه امكانات پاسخگوي نيازهاي دانشجويان باشد.
جاسبي در ادامه با تاكيد بر توجه به مدارك فارغ التحصيلي الصاق به هولوگرام، خاطرنشان كرد: بايد دقت داشته باشيد كه اين مدارك خام به دست افراد سودجو و منحرف نيفتد كه دردسرهاي زيادي ايجاد ميشود.
وي با تاكيد بر توجه به فعاليتهاي پژوهشي و با بيان اينكه طي شش ماه گذشته 97 طرح پژوهشي به ثمر رسيده است، گفت: تعداد اين طرحها بسيار كم ميباشد، در حالي كه ما بايد دهها برابر اين رقم داراي طرح پژوهشي باشيم.
رييس دانشگاه آزاد با تاكيد بر اينكه بايد در زمينه فعاليتهاي علمي پژوهشي وارد ميدان شويم و دانشگاههاي دولتي را پشت سر گذاريم، خاطر نشان كرد: تعداد مقالات علمي پژوهشي از جمله شاخصهايي است كه ما را به وسيله آن رصد ميكنند. براين اساس از واحدهاي دانشگاهي انتظارداريم كه با انجام فعاليتهاي پژوهشي بتواند در كرسيهاي نظريه پردازي حرف اول را بزند.
جاسبي در ادامه سخنانش به افزايش وام مسكن اعضاي هيات علمي به صورت سالانه اشاره كرد و گفت: در شش ماه گذشته 250 نفر از اين وام استفاده كردند.
جاسبي با اشاره به وام شهريه دانشجويان از بودجه دولتي، اظهار كرد: متاسفانه فقط 50 درصد اين وام توسط واحدها جذب شده است كه اگر تا آخر تيرماه كل آن جذب نشود بايد برگردانده شود. پس بايد واحدهاي دانشگاهي با اطلاع رساني مناسب راه را براي استفاده افراد مستحق و استفاده از اين وام فراهم كنند.
1388/03/01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]