تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اجابت دعایت را دیر مپندار، در حالی که خودت با گناه راه اجابت آن را بسته ای.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833536733




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بجاي رويكرد صرفاً منتقدانه؛ روحاني: از سازمان ملل به نفع منافع ملت استفاده كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: بجاي رويكرد صرفاً منتقدانه؛ روحاني: از سازمان ملل به نفع منافع ملت استفاده كنيم
اگر بنا بر اين است كه ما براي جهان و حداقل دنياي اسلام الهام‌بخش باشيم، آيا مي‌توانيم با چهره‌اي كه هر روز در صحنه بين‌الملل مورد تهاجم قرار مي‌گيرد الهام‌بخشي خود را حفظ كنيم؟
آفتاب: نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي با اشاره به ذهنيت منفي مردم ايران نسبت به سازمان ملل گفت: «اين ذهنيت از آغاز انقلاب بوده و تاكنون ادامه دارد و با توجه به بي‌تفاوتي سازمان ملل در مقابل بسياري از وقايع در ايران و ساير كشورهاي جهان سوم بويژه فلسطين، مردم حق دارند بگويند كه اعتمادي به سازمان ملل ندارند».

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، حجت الاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني، در همايش سازمان ملل متحد، روندها و چشم اندازها با طرح اين موضوع كه ما چه رويكردي بايد نسبت به سازمان ملل داشته باشيم؟ افزود: «بايد بدانيم كه آيا اين سازمان، سازماني متشكل از جمعي از كشورهاست و بر مبناي اصول و قانون مسائل مهم جهاني را براي صلح و امنيت بررسي مي‌كند و يا نهادي مسخر قدرتهاي بزرگ و ابزاري در اختيار قدرتها براي قانونمند جلوه دادن اعمال زور و مداخلاتشان در جهان است»؟

عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: «بايد بدانيم كه آيا اساساً ما به سازمان ملل نياز داريم يا نداريم؟ آيا دنبال اهداف و منافعي نسبت به اين سازمان هستيم؟ آيا از برخي تهديدات و خطرات احتمالي راجع به خود بيمناكيم و بايد راجع به آنها بينديشيم»؟

روحاني با يادآوري ترورهاي صورت گرفته در ابتداي پيروزي انقلاب در ايران، خاطرنشان كرد: «در آن زمان قدرتهاي خارجي، گروهك‌هاي تروريستي را حمايت مي‌كردند در حاليكه مردم بي‌گناه و برخي مسئولان و منتخبان ملت مورد حملات تروريستي قرار گرفته بودند در اين شرايط مردم انتظار داشتند سازمان ملل اين تحركات را محكوم كند».

وي اضافه كرد: «در جنگ تحميلي هم شاهد بوديم وقتي عراق به ما حمله كرد و مردم به خاك و خون كشيده شدند سازمان ملل در حد قطعنامه هاي بي‌خاصيت و بدون محكوم كردن متجاوز و طرح بازگشت به مرزهاي بين المللي عمل مي‌كرد».

رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به وقايع امروز غزه،‌گفت:‌ «امروز مردمي بي‌گناه در محاصره اسرائيل قرار گرفته‌اند و به خاك و خون كشيده مي‌شوند در اين شرايط سازمان ملل در سكوت است در حالي كه همين سازمان ملل زماني كه برج‌هاي دوقلو مورد حمله قرار گرفت، هر روز قطعنامه و بيانيه صادر مي‌كرد. آيا مردم حق ندارند در برابر سكوت سازمان ملل در برابر نسل كشي در فلسطين، بگويند كه سازمان ملل ننگ و شرمت باد».

وي با تاكيد بر اينكه كشور ما و كشورهاي جهان سوم، اميد چنداني به سازمان ملل ندارند، گفت: «آيا با وجود اين نگاه و رويكرد به سازمان ملل، مي‌توانيم صرفا نگاه انتقادي،‌ بي‌اعتمادي و بي‌اعتنايي به سازمان ملل داشته باشيم آيا مي‌شود بگوييم اينها هيچ و پوچ‌اند و هرچه مي‌خوهند انجام دهند»؟

روحاني ادامه داد: «به هر حال ما در كشور خود اهدافي از قبيل امنيت ملي، توسعه و پيشرفت داريم و سند چشم‌اندازي هم در اين كشور تدوين شده كه در آن ايران را در سال 1404 كشوري توسعه‌يافته و الهام‌بخش براي جهان اسلام مي‌خواهند آيا با وجود اين اهداف مي‌توان نسبت به سازمان ملل- همان سازماني كه مطلوب ما نيست و بنيانش بر قدرت است و نه اخلاق- بي‌اعتنا بود»؟

رئيس مركز تحقيقات مجمع تشخيص مصلحت نظام، يادآور شد: «به هر حال چه بخواهيم و چه نخواهيم اين نهاد بين‌المللي داراي توان و قدرت منفي و مثبت است. نهادي است كه مي‌تواند عليه ما تصميم بگيرد و ما را تحريم اقتصادي كند. آيا مي‌توان نسبت به آن بي‌اعتنا بود»؟

وي همچنين گفت: ‌«اگر اين چنين باشد ما هزينه بالا براي ملت را پذيرفته‌ايم و حاضر نيستيم كه از حق ملت خود به خوبي دفاع كنيم اگرچه بعضي مي‌گويند تحريم چيز خوبي است ولي من فكر مي‌كنم تحريم يعني مردم را تحت فشار قرار دادن و كالا را گران به دست مردم رساندن».

نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: «حكومت و حاكميت بايد به خوبي از حقوق مردم دفاع كنند و براي اين امر بايد سازمان ملل را بشناسند. ساز و كار آن را بدانند و شيوه دفاع از حقوق ملت را نيز بشناسند».

وي افزود: «ممكن است زماني سازمان ملل متحد كاري كند كه به نفع نسبي ما باشد مثل قطعنامه 598 كه ما در مجموع اجراي آن را در مقطعي به مصلحت دانستيم و اگر تلاش ايران در تدوين اين قطعنامه نبود، اين طور تصويب نمي‌شد».

روحاني همچنين ادامه داد: «اساسا روابط با خارج و بين‌الملل

” من فكر مي‌كنم تحريم يعني مردم را تحت فشار قرار دادن و كالا را گران به دست مردم رساندن.... “

به اين معنا است كه ما با هزينه كمتر به اهداف ملي دست پيدا كنيم و سازمان ملل هم مي‌تواند در اين راستا نقشي داشته باشد مثلا نمي‌شود منطقه ما ناامن باشد و به دنباله آن مرزهاي ما هم نا امن شود و ما به توسعه برسيم يا اينكه برخي اهداف فرامرزي ما مثل حقوق مسلمان،‌ محرومان و مستضعفين مسائلي هستند كه گاهي سازمان ملل به ندرت مي‌تواند كاري كند كه به نفع اين اهداف باشد».

وي با طرح اين سوال كه آيا سازمان ملل مي‌تواند قدمي ولو اندك براي حل تروريسم بردارد گفت: «بايد ديد كه چگونه مي‌شود از اين نهاد بين‌المللي استفاده كرد چشم‌انداز بيست ساله ما مي‌گويد كه ايران در سال 1404 بايد كشوري توسعه‌يافته بر مبناي جنبش نرم‌افزاري و توليد علم باشد آيا براي دستيابي به اين اهداف ما نياز به خارج داريم يا اينكه دروازه‌هاي ما بايد قفل باشد»؟

رئيس مركز تحقيقات مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطر نشان كرد: «ما فكر مي‌كنيم به تعامل با دنياي خارج نياز داريم و سازمان ملل مي‌تواند در اين امر تاثيرگذار باشد».

روحاني افزود: «بنا بر اين است كه ايران كشوري الهام‌بخش باشد يعني توسعه جمهوري اسلامي به عنوان الگوي توسعه براي دنياي اسلام قرار گيرد توسعه‌اي كه توام با عدالت، اخلاق و مردم‌سالاري است. اگر بنا بر اين است كه ما براي جهان و حداقل دنياي اسلام الهام‌بخش باشيم آيا مي‌توانيم با چهره‌اي كه هر روز در صحنه بين‌الملل مورد تهاجم و اتهام قرار مي‌گيرد الهام‌بخشي خود را حفظ كنيم؟ آيا افكار عمومي جهان و منطقه پيش‌نياز اين الهام‌بخشي نيست؟ اگر چنين است سازمان ملل و قطعنامه‌هاي آن مي‌تواند در اين مورد اثرگذار باشد».

رئيس كميسيون سياسي-دفاعي و امنيتي مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان اظهار داشت: «آيا ما بايد فقط انتقاد كنيم و بگوييم سازمان ملل تحت نفوذ ابرقدرت‌هاست يا اينكه بايد منتقد باشيم و در عين حال از اين سازمان به نفع منافع ملت استفاده كنيم، ضررهايش را كم كنيم و بتوانيم تاثيرگذار باشيم و براي تغيير آن تلاش كنيم؟ قطعا اين امر به تلاش فراوان،‌ تدبير، دورانديشي، ‌اعتماد به نفس، برنامه‌ريزي، دانش و تجربه نياز دارد و ما اميدواريم كشورمان اين مسير را طي كند».
 سه شنبه 10 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن