واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: Motorola MotoZine نگاه از دريچه5 مگاپيكسلي
عد از عرضه سري گوشيهاي 5 مگاپيكسلي كه نوكيا آغازگر اين راه بود ديگر برندهاي مطرح نيز دست به كار شدند تا از قافله رقابت عقب نمانند. اما آخرين برندي كه اقدام به عرضه گوشي با دوربين 5 مگاپيكسل كرده است شركت آمريكايي موتورولا بوده كه به نظر بايد از تجربيات ديگر برندها استفاده مناسبي در طراحي و ساخت اين محصول كرده باشد. اين محصول كه به خانواده MotoZine موتورولا تعلق دارد از نام اختصاري ZN5 بهره ميبرد. مهمترين مشخصه اين گوشي تعامل شركت موتورولا با كداك كه يكي از باسابقهترينها در حوزه دوربين و لنز محسوب ميشود، است.
ب
طراحي
اين مدل برخلاف عادت هميشگي موتورولا از طراحي مشابه با ساير محصولات بهره نميبرد اگرچه شباهتهاي هميشگي و مشترك بين مدلهاي مختلف موتورولا در ZN5 نيز به چشم ميخورد اما تفاوت اساسي با ساير محصولات دارد. روي اين گوشي محل قرارگيري صفحه نمايش 4/2 اينچي اين گوشي است كه با پوششي شيشهاي با سطح صفحه كليد يكسان شده است. بالاي اين صفحه نمايش مثل هميشه لوگوي برجسته موتورولا ديده ميشود. اما يكي ديگر از مهمترين عناصر استفاده شده در اين گوشي صفحه كليد آن است كه با هيچكدام از مدلهاي پيشين اين شركت قابل مقايسه نيست. صفحه كليد حساس به فشار كم انگشتان با رنگ طوسي استفاده شده در آن ظاهري زيبا به اين گوشي بخشيده است. اين صفحه كليد كه كاملا از قسمت بالايي به صفحهنمايش چسبيده عناصر جالبي را در خود ميبيند. روي هركدام از كليدها يك نگين كوچك مانند الماس ميدرخشد كه در نور مستقيم خورشيد درخشندگي خاصي به گوشي ميدهد. در بالاي اين صفحه كليد يك كليد جهتدار به شكل دايره و با رنگ مشكي ديده ميشود. يكي از مهمترين عملكردهاي اين صفحه كليد چندكاربردي بودن بعضي از كليدهاي آن است كه به عنوان نمونه با اجراي نرمافزاري خاص مانند نرمافزار مخصوص عكاسي كاربرد خاصي پيدا ميكنند. پشت اين مدل مهمترين قسمت اين گوشي است كه دوربين 5 مگاپيكسلي شركت كداك را در خود جاي داده است. طراحي اين قسمت به گونهاي است كه كاربر با در دست گرفتن آن احساس خستگي نميكند و دوربين دقيقا خارج از دست قرار ميگيرد كه براي جلوگيري از فشارهاي طبيعي انگشتان ايده خوبي بهنظر ميرسد. اين دوربين كه در يك قاب نقرهاي رنگ قرار گرفته است با كاوري كه نام شركت كداك روي آن به صورت برجسته بهچشم ميخورد پوشيده شده كه با اشاره انگشت و سر دادن آن به سمت راست دوربين ZN5 را نمايان ميكند. در كنار لنز اين دوربين نيز به يكي از ويژگيهاي آن يعني فوكوس اتوماتيك اشاره شده است.پائينتر از اين قسمت فلاش قدرتمند اين گوشي كه از نوع زنون است قرار گرفته و اطلاعاتي نيز در مورد دوربين در اطراف آن به چشم ميخورد، از طرفي لوگوي موتورولا نيز در اين قسمت به چشم ميخورد. همه عناصر يادشده روي كاور باتري ZN5 گنجانده شده كه با استفاده از ضامني كه بالاي دوربين به چشم ميخورد از روي باتري جدا ميشود. اما يكي ديگر از مواردي كه در اين قسمت ديده ميشود اسپيكر قدرتمند اين گوشي است كه به صورت خطي در محل اتصال كاور باتري با بدنه ديده ميشود. پهلوي سمت راست اين گوشي محل قراگيري دكمه احضار نرمافزار عكاسي، دكمه قفل صفحه كليد و كليدهاي مخصوص تنظيم صدا قرار دارد. اين كليدها در شرايط معمولي به كاربر كمك ميكند تا بسته به شرايط محيطي پروفايل گوشي خود را تنظيم كند. يكي از نكاتي كه در اين قسمت به نظر ميرسد رنگ بنفشي است كه براي دكمه دوربين درنظر گرفته شده است. در پهلوي سمت راستي اين گوشي نيز جز درگاه اتصال شارژر و كابل USB كه به صورت مشترك از يك پورت اختصاصي استفاده ميكنند و جايگاه پورت 5/3 ميليمتري براي اتصال هدفونهاي استريو عنصر ديگري به چشم نميخورد. در بالا و پائين ZN5 نيز جز حك شدن كلمه موتورلا در پائين و محل اتصال بند دستي در بالا چيز ديگري مشاهده نميشود.
مشخصات
MotoZine ZN5 از قابليتهاي مناسبي بهره ميبرد اگر چه انتظارات از اين گوشي به دليل تجربهاي كه موتورولا بعد از عرضه گوشيهاي ساير برندها كسب كرده بود آنچنان برآورده نشد اما در مقايسه با ساير محصولات اين برند تحولي نو اتفاق افتاده است. اين گوشي از چهار باند شبكهاي نسل دوم شبكهاي GSM يعني 850،900،1800 و 1900 پشتيباني ميكند. مبحث پوشش شبكهاي اين گوشي به همين جا ختم ميشود به عبارت بهتر اين گوشي قابليت پشتيباني از نسل سوم شبكهاي را ندارد كه به نظر يكي از مهمترين ضعفهاي اين گوشي به حساب ميآيد. صفحه نمايش استفاده شده در اين مدل يك نمونه 4/2 اينچي از نوع TFT است به اين معني كه كاربر قادر است در نور مستقيم نيز به راحتي نوشتههاي روي اين صفحهنمايش را بخواند. وضوح تصاوير به نمايش درآمده از طريق اين LCDا ، 240×320 پيكسل است. ZN5 كه با وزن 114 گرم در رده گوشيهاي متوسط بهشمار ميرود از ابعاد 118×14×5/50 ميليمتر بهره ميبرد. همانطور كه گفته شد اين گوشي از يك صفحه كليد حساس به فشار نيز استفاده ميكند كه كاربر بدون زحمت و مصرف نيروي زياد ميتواند به نوشتن پيامك اقدام كند. اين گوشي از حافظه داخلي به اندازه 350 مگابايت بهره ميبرد كه در مقايسه با گوشيهاي برندهاي ديگر در اين كلاس عدد بالايي است. از طرفي با استفاده از درگاه قرارگيري كارت حافظه از نوع MicroSD كاربر قادر است حافظه گوشي را تا 4 گيگابايت افزايش دهد كه اين درگاه در زير كاور باتري گوشي جايگذاري شده است. ZN5 در حوزه امكانات شبكهاي از كلاس 12 GPRS، EDGE و شبكه بيسيم پشتيباني ميكند و همانطور كه بيان شد مهمترين ضعف اين گوشي در اين قسمت ديده ميشود كه آن عدم پشتيباني از 3G و HSCSD است. نسخه دوم بلوتوث با پشتيباني از پروفايل A2DP و كابل USB نيز از جمله امكانات اتصالي اين گوشي محسوب ميشود. اما مهترين عنصر استفاده شده در اين گوشي دوربين 5 مگاپيكسلي آن است كه قادر است تصاويري با وضوح 2560×1920 پيكسل گرفته و به نمايش بگذارد. اين دوربين كه يك نمونه قدرتمند به حساب ميآيد با تجهيز خود به لنز شركت معروف كداك و بهرهگيري از يك فلاش قدرتمند از نوع زنون عكسهاي خوبي را به كاربر خود ارائه ميدهد.
مهمترين ضعف اين دوربين در قسمت فيلمبرداري آن است كه تنها با سرعت 15 فريم در ثانيه اين امر امكانپذير است از كيفيت مناسبي نيز بهره نميبرد. يكي از تكنولوژيهاي استفاده شده كه به صورت اختصاري توسط موتورولا به كار گرفته شده قابليت Crystal Talk است كه در زمان مكالمه نويز صدا را از بين ميبرد و بلندي صدا را به طور خودكار و براساس شرايط محيطي تنظيم ميكند. سيستمعامل اين گوشي نسخهاي از لينوكس است كه به نظر يكي ديگر از مهمترين ضعفهاي ZN5 بهشمار ميرود. باتري اين گوشي نيز يك نمونه مناسب است كه قابليت مكالمه مداوم تا 9 ساعت و نيم و به صورت استندباي تا 580 ساعت را دارد.
پردازنده
پردازندهاي كه موتورولا براي اين مدل خود در نظر گرفته محصولي از شركت FreeScale است كه با فركانس كاري 500 مگاهرتز به فعاليت ميپردازد و اين قابليت را دارد تا پردازشهاي سنگين به خصوص در زمينه سهبعدي را به راحتي انجام دهد.
با تستي كه از پردازنده MotoZine ZN5 توسط نرمافزارFPC Bench گرفته شد نتايج زير حاصل شد:
تست سرعت RMS
1 - مقدار RMS = 976 KB
2 - سرعت ذخيره اطلاعات
RMS =294 KB/S
3 - سرعت خواندن اطلاعات
RMS = 613 KB
تست سرعت محاسبه اعداد Fibonacci درهنگاميكه پردازنده 100 درصد بارگذاري شده بود:
1 - محاسبه 16000 عدد در 5 ثانيه
2 - محاسبه 32000 عدد در 10 ثانيه
3 - محاسبه 64000 عدد در 20 ثانيه
4 - محاسبه 128000 عدد در 40 ثانيه
5 - محاسبه 256000 عدد در 81 ثانيه
6 - محاسبه 512000 عدد در 166 ثانيه
7 - محاسبه 1024000 عدد در 324 ثانيه
8 - هماهنگي ميان اجزا و محاسبه 2048000 عدد در 727185 ثانيه
امتياز داده شده توسط نرمافزار Display Bench به اين شكل است:
CPU Score = 236
Mem Score = 1413
Int Score = 375
Float Score = 611
Copy 2880 kb at 785 kb/s
Read 9312 kb at 2461 kb/s
Free Memory for app 1587860
Total Memory for app 2097152
دوربين
دوربيني كه در اين گوشي شركت موتورولا استفاده شده به عنوان اولين تجربه اين شركت در رده CamerPhoneها نمونه مناسبي بهشمار ميرود. البته اگرچه مشكلاتي در اين نمونه به چشم ميخورد اما پيشبيني ميشود اين مشكلات در نمونههاي بعدي موتورولا رفع شود. اين دوربين قادر است عكسهايي با وضوح 2560×1920 پيكسل ثبت كند.
اين تصاوير از وضوح افقي و عمودي 72 DPI بهره ميبرد كه با قابليت تشخيص عمق رنگ 24 بيتي ميتواند عكسهاي خروجي را با كيفيت مناسبي به كاربر ارائه كند. اين دوربين از دو واحد پردازش وضوح تصاوير بهره ميبرد و فرمت رنگي عكسهاي خروجي نيز از نوع SRGB است. براساس تستهاي بهعمل آمده مشخص شد كه ايزوي اتوماتيك اين دوربين روي عدد 200 تنظيم شده و با استفاده از فاصله كانوني به اندازه 6 ميليمتر، زمان نوردهي بين 1 تا 60 ثانيه و سرعت ديافراگم 8/2 اين قابليت را دارد تا عكسهاي مناسبي از خود ارائه دهد.
1 - فلاش زنون يكي از نقاط قوت اين دوربين بهشمار ميرود.
2 - مهمترين ضعف اين دوربين در قسمت فيلمبرداري آن است.
3 - استفاده از كاور براي جلوگيري از ضربه مناسب به نظر ميرسد.
4 - نرمافزار عكاسي به نظر از قدرت كافي برخوردار نيست.
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]