واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: چگونگي اعزام دانش آموزان به عمره تشريح شد
دانش آموزان عمره گزار دو پيمان نامه يكي با خداوند متعال و يكي هم با رسول اكرم(ص) امضاء مي كنند.
همزمان با بازگشت حجاج بيت ا... الحرام از سفر عبادي سياسي حج از جمله مسائلي كه طي چند هفته گذشته در مدارس متوسطه استان در جريان بود، ثبت نام عمره دانش آموزي بود كه هفته گذشته مهلت آن به پايان رسيد و اكنون مراحل قرعه كشي آن انجام مي شود.
عمره دانش آموزي كه چند سال است در كشور به اجرا در مي آيد، از جمله حركت هاي بسيار تاثير گذار است كه روح معنويت را در نسل جوان پرورش داده و آنان را براي يك زندگي سالم در آينده آماده مي سازد.
به منظور آشنايي با چگونگي ثبت نام، اعزام، اهداف و همچنين تاثيرات اين طرح با موسي تفضلي نسب مدير سازمان دانش آموزي استان به گفتگو نشستيم.
اين چندمين دوره عمره دانش آموزي است و چه تعداد دانش آموز اعزام مي شوند؟
هفتمين دوره عمره دانش آموزي است كه با همكاري بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت و به لطف خدا برگزار مي كنيم.
تا سال 85 ايستگاه پروازي ما با خراسان شمالي مشترك بود و از مشهد انجام مي شد.
سهميه خراسان جنوبي هم 120 نفر دختر و پسر بود ولي از سال 87-86 يك كاروان مستقل پسر و دختر هر كدام 120 نفر با احتساب عوامل اعزام مي كنيم، البته از ايستگاه پروازي زاهدان.
نحوه انتخاب اين افراد به چه صورت است؟
11 نفر سهميه تشكل بسيج دانش آموزي، 4 نفر سهميه انجمن اسلامي، 5 نفر سهميه سازمان دانش آموزي و 5 نفر سهميه معاونت پرورشي است كه برگزيدگان مسابقات هشت گانه را شامل مي شود و بقيه افراد به صورت قرعه كشي مشخص مي شود.
ابتدا از هر آموزشگاه به قيد قرعه دو نفر برگزيده مي شوند و سپس در مرحله شهرستان كه با توجه به آمار دانش آموزان مشخص مي شود و در نهايت در سطح استان.
دانش آموزان چه شرايطي براي ثبت نام بايد داشته باشند؟
تمام دانش آموزان سال سوم متوسطه و پيش دانشگاهي كه متولد سال هاي 1369 تا 72 مي باشند حق ثبت نام دارند.
دبيرستان هايي كه تا 100 دانش آموز واجد شرايط داشته باشند، 2 نفر، 100 تا 200 دانش آموز 3 نفر، 200تا 300 دانش آموز، 4 نفر و 300 دانش آموز به بالا 5 نفر كه البته بايد جزو تشكل هاي دانش آموزي باشند.
اين ها در چه زماني اعزام مي شوند؟
سال گذشته كه درتير و مرداد ماه اعزام صورت گرفت ولي امسال با برنامه ريزي هاي انجام شده و با موافقتي كه به بعثه مقام معظم رهبري خواهند كرد، كاروان دختران در فروردين ماه 88 و پسران در تيرماه اعزام خواهند شد.
اين اقدام با چه اهدافي صورت مي گيرد؟
طبق ماده يك اساس نامه، سازمان دانش آموزي وظيفه دارد باورهاي ديني دانش آموزان را تقويت كند و بنابراين با همكاري بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت مسئوليت عمره دانش آموزي را برعهده گرفت تا دانش آموز در نوجواني كه علما و روانشناسان معتقدند پايه شخصيت انسان شكل مي گيرد به اين سفر مقدس بروند.
اين سفر براي نوجوانان اعزامي، چه تاثيراتي به همراه دارد؟
دانش آموزان مكه رفته از لحاظ روحي رواني و شخصيتي يك جايگاه بالاتري دارند چون مكه به آن ها شخصيت اجتماعي ويژه اي داده است.
همكلاسي ها اكثر اوقات با عنوان حاج آقا سلام آن ها را مورد خطاب قرار مي دهند.
ما حتي پس از بازگشت هم به مدت يكسال براي آن ها برنامه داريم كه تحت عنوان تشكل راهيان معرفت هر يك ماه دور هم جمع شده و ضمن سخنراني يك روحاني، خاطرات گذشته را تجديد مي كنند.
حتي در دعاي عرفه امسال كه برگزار كرديم كاملا حال و هواي عرفه حاكم بود حركت دخترها از دبيرستان خضراء با همان علايمي كه در مكه و عرفه كاروان خراسان جنوبي به چادرشان نصب كرده بودند، فضاي معنوي ويژه اي را به وجود آورده بود به خصوص كه آن ها اشك ريزان به سمت مسجد امام حسين (ع) در حركت بودند.
پسرها هم با همين وضعيت از مدرسه راهنمايي شريفي پناه به حركت درآمدند.
هزينه اعزام چه ميزان است و چگونه گرفته مي شود؟
سال گذشته هزينه ثبت نام 500 هزار تومان توسط بانك ملت به صورت قرض الحسنه و با بازپرداخت 3 ساله داده شد و 75 هزار تومان كه مستقيما به حساب حج و زيارت واريز شد.
به جز اين ها ما مبلغ 60 هزار تومان بابت هزينه هاي جاري شامل آموزش مرحله اول و دوم، ملزومات سفر و هزينه ها ايستگاه پروازي دريافت مي كنيم كه البته مبلغ هزينه شده در سال گذشته 98 هزار تومان بود كه با كمك هاي خوبي كه از طرف شركت هاي مختلف چون پادساز قهستان، كاشي نيلوفر و كوير تاير و افراد خير صورت گرفت ما از هر دانش آموز فقط 60 هزار تومان گرفتيم.
اگر دانش آموزي شرايط اعزام را داشت ولي از وضعيت مالي مناسبي براي پرداخت اين هزينه ها برخوردار نبود چه مي شود؟
دو يا سه دانش آموز بودند كه پدر نداشتند، چون مشمول بودند بايد وثيقه 15 ميليوني مي دادند ولي كسي را نداشتند براي شان چك بدهند، كه همكاران فرهنگي كمك كردند و ضامن اين دانش آموزان شدند، دانش آموز ديگري داشتيم كه نه پدر داشت و نه ضامن براي دريافت 500 هزار تومان وام بانك.
يكي از همكاران فرهنگي ما وقتي متوجه شد هم ضامن اين دانش آموز شد و هم پرداخت اقساط آن را بر عهده گرفت .
از اين گونه دو سه مورد داريم.
جريان اين پيمان نامه ها چيست؟
به منظور تثبيت بيشتر اثرات اين اقدام عبادي در روحيه دانش آموزان، آن ها دو پيمان نامه يكي با خداوند متعال ويكي هم با رسول اكرم امضا مي كنند.
فرازهايي از پيمان نامه دانش آموزان عمره گزار:
خداوندا! تو را سپاس كه قابلم دانستي و به زيارت خانه ات دعوتم كردي ...
خداوندا! توفيق بده كه گرد و غبار نسيان و غفلت بر اين خاطرات نوراني نيفشانم.
ياري ام كن تا عهد بندگي را از ياد نبرم.
خدايا! مهربانا، معبودا، كريما!
با تو عهد مي بندم دلي را كه خانه محبت تو بود به شيطان و نفس اماره نسپارم ... دستي را كه حجرالاسود و كعبه را لمس كرده به سوي حرام دراز نكنم....
خداوندا! پشيمانيم را بپذيرو بر اين ميثاق شاهد باش.
........
اي رسول رحمت!
با تو و مدينه و بقيع وداع مي كنم، اما با تو عهد مي بندم قرآن تو را راهنماي عمل قرار دهم ، عترت تو را دوست بدارم و از آنان پيروي كنم ...
يا رسول!.. با تو ميثاق مي بندم كه بنده خدا باشم نه شيطان، مطيع فرمان باشم نه اهل عصيان ...
اي حبيب خدا، اي پدر فاطمه اي نور هستي ....
اميدوارم به وفايت جفا نكنم و صفايت را از ياد نبرم ...
سه شنبه 10 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]