تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837135487




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

؛روايت مظلوميت غزه


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛روايت مظلوميت غزه
حمله گسترده رژيم صهيونيستي به نوارغزه كه تاكنون صدها شهيد و بيش از يك هزار مجروح برجاي گذاشته است، نقطه اوج اقدامات غيرانساني اين رژيم عليه مردم اين منطقه است كه از يك سال پيش تاكنون آغاز شده است.

دست هاي پيدا و پنهان بسياري در ستم به مردم نوارغزه دخيل بوده است؛ چنان كه تجاوزگري صهيونيست ها، حمايت مالي آمريكا و سكوت جامعه جهاني را مي توان از آن جمله برشمرد.

از سوي ديگر، اختلافات داخلي فلسطيني ها، چراغ سبز نشان دادن اعراب به رژيم صهيونيستي براي حمله به نوارغزه و نشان ندادن اقدامي عملي در حمايت از فلسطين نيز دست به دست هم داده است تا مظلوميت غزه را دوچندان كند.

غزه كجاست؟
نوارغزه (در عربي: قطاع غزة، در انگليسي: Gaza Strip و در عبري: رتزوعات عزه) ناحيه اي است نوارگونه كه در كنار درياي مديترانه و در منطقه خاورميانه قرار دارد.

نوارغزه از جنوب غربي با مصر مرزي به طول ١١كيلومتر و از شمال و شرق با سرزمين هاي اشغالي مرزي به طول ٥١ كيلومتر را داراست.

مساحت نوارغزه، ٣٦٠ كيلومترمربع است. نوارغزه نامش را از شهر غزه كه بزرگ ترين شهر در منطقه نوارغزه است، مي گيرد. شهرهاي رفح، بيت لحيا و خان يونس ديگر شهرهاي اين نواركوچك است و يك ميليون و ٣٠٠ هزار فلسطيني در باريكه غزه زندگي مي كنند. اين سرزمين ميان رژيم صهيونيستي، دريا و مصر قرار گرفته ودرواقع محاصره شده است. هم اكنون كنترل نوارغزه در دست نيروهاي حماس است.

يكي از دلايل اتخاذ راهبرد محاصره فرسايشي غزه توسط رژيم صهيونيستي همين موقعيت جغرافيايي است. بيشتر مرزهاي زميني و دريايي نوارغزه توسط رژيم صهيونيستي كنترل مي شود و درواقع فقط ١١كيلومتر مرز با مصر باقي مي ماند كه آن نيز با هماهنگي مصر و اسرائيل به روي مردم اين منطقه بسته مانده است.

صهيونيست ها به صورت تدريجي سرزمين فلسطين را به اشغال خود درآوردند. اسرائيل به تدريج طي جنگ هاي سال ١٩٤٨،١٩٦٧ و ١٩٧٣ مناطق بيشتري را اشغال و در مقاطع زماني بعدي با حمايت ارتش در سرزمين هاي اسلامي شهرك سازي را شروع كرد. درنهايت دو منطقه هنوز داراي تركيب عرب مسلمان باقي مانده است و ديگر مناطق دراختيار مهاجران يهودي قرار داده شد. قسمت بزرگ تر كه كرانه باختري رود اردن ناميده مي شود و بخش كوچك تر كه همان نوارغزه است. اين دو بخش از لحاظ جغرافيايي به يكديگر ارتباط ندارند و از هم ديگر مستقل هستند.

نسيم اميد

دولت شارون در سال ٢٠٠٥ نوارغزه را به نام حمايت از صلح و درواقع فرار از حملات مبارزان فلسطين تخليه كرد اما شهرك سازي در كرانه باختري را توسعه داد. در انتخابات سراسري تشكيلات خودگردان فلسطين در سال بعد (٢٥ ژانويه ٢٠٠٦)، جنبش حماس توانست پيروزي را به دست آورد و «اسماعيل هنيه» از رهبران اين جنبش به نخست وزيري رسيد.

با پيروزي حماس نسيم اميدي در دل مردم غزه وزيدن گرفت، زيرا به ظلم ستيزي و سازش ناپذيري اين جنبش ايمان داشتند، اما با تحريك سازمان اطلاعات اسرائيل موساد، آمريكا و برخي كشورهاي منطقه، گروه فتح رقيب حماس، دولت قانوني فلسطين را بركنار و «سلام فياض» را مامور تشكيل دولت كرد. اما مردم و حاميان حماس در حركتي خودجوش كنترل شهر غزه را در دست گرفتند و حماس و دولت فلسطين در اين دولت شهر مستقر شدند. پس از آن درگيري ميان طرفداران دو جنبش فتح و حماس ادامه داشت كه اين اختلاف ها در چگونگي برخورد با رژيم صهيونيستي نيز خود را نشان مي داد. تشكيلات خودگردان فلسطين( اعضاي فتح )همواره معتقد به مذاكره و سازش با اسرائيل بوده اند، اما حماس عقيده دارد كه در برابر تجاوزهاي رژيم صهيونيستي بايد به مقاومت روي آورد.

از همين رو، در برابر جنايات رژيم صهيونيستي دست به حملات موشكي عليه مناطق صهيونيست نشين در سرزمين هاي اشغالي زد.

آغاز محاصره
در ١٩ ژانويه سال ٢٠٠٨ ميلادي، «ايهودباراك» وزيرجنگ رژيم صهيونيستي درپي تصميم كابينه اين رژيم، به ارتش دستور داد تا تمامي گذرگاه ها و راه هاي ورودي به نوارغزه بسته شود و محاصره كامل باريكه غزه آغاز شود. كابينه اسرائيل، در روز ١٨ ژانويه، نوارغزه را به عنوان يك «ماهيت خصمانه» قلمداد كرد و به اين ترتيب اسرائيل اجازه يافت تا عرضه برق، آب و سوخت را به اين بخش از اراضي فلسطيني قطع كند.

با آغاز محاصره نوارغزه كه چندين بار به قطع كامل برق اين منطقه پرجمعيت و فرورفتن آن در خاموشي مطلق انجاميد، مردم غزه با مشكلات بسياري دست به گريبان شدند. مصر نيز گذرگاه رفح را كه تنها راه زميني ارتباطي فلسطيني هاي غزه با جهان عرب بود، بست و پس از اعتراض هاي فراوان، تنها به صورت محدود آن را بازگشايي كرد. درحالي كه تشكيلات خودگردان به محكوميت زباني اين محاصره بسنده مي كرد، حماس با حملات موشكي خود پاسخگوي اقدام غيرانساني صهيونيست ها بود. شوراي امنيت نيز به دليل مخالفت تنها يك عضو و آن هم آمريكا، نتوانست قطعنامه اي در حمايت از مردم نوارغزه صادر كند.

سران كشورهاي عرب نيز به برگزاري نشست فوق العاده و صدور بيانيه اكتفا كردند. سرانجام با ميانجي گري مصر، حماس و رژيم صهيونيستي آتش بسي ٦ ماهه را از ١٩ ژوئن (٣٠خرداد) امضا كردند كه براساس آن اسرائيل متعهد شد به محاصره اقتصادي نوارغزه پايان دهد و در مقابل حماس نيز حملات موشكي خود را متوقف كند.

اين توافق گرچه در ظاهر امضا شد، اما اسرائيل به وعده خود عمل نكرد و سازمان هاي بين المللي بارها اعلام كردند كه در نوارغزه «فاجعه انساني»، اتفاق افتاده است. با پايان يافتن آتش بس، جنگنده هاي اسرائيلي به بهانه شدت گرفتن حملات موشكي حماس، تهاجم گسترده اي را عليه نوارغزه آغاز كردند.

مبارك: حزب ا... دوم در غزه نمي خواهيم
اين درحالي است كه يكي از منابع عرب زبان به نقل از منابع اروپايي خود فاش كرد: علاوه بر مصر، دو كشور ديگر عربي يعني عربستان و اردن هم موافقت خود را براي حمله به غزه به منظور از بين بردن گروه هاي مقاومت اعلام كردند.

به گزارش مهر به نقل از پايگاه خبري «نهرين نت»، منابع اروپايي به اين منبع خبري اعلام كردند كه «حسني مبارك» رئيس جمهور مصر از سران صهيونيستي خواست تا در اجراي حمله گسترده و فراگير درغزه دست به اقدام بزنند و به وضعيت موجود پايان دهند.

به گفته اين منابع، حسني مبارك به «تزيپي ليوني» وزيرخارجه رژيم صهيونيستي گفت: ما حزب ا... دوم در غزه نمي خواهيم و به وضعيت موجود به هر شكلي كه مي خواهيد پايان دهيد.

از سوي ديگر «نهرين نت» نوشت: اين اطلاعات درحالي به دست آمده است كه گزارش محرمانه اروپا فاش مي كند، مسئولان امنيتي عربستان، اردن و مصر اوايل ماه جاري ميلادي با مسئولان امنيتي رژيم صهيونيستي ديدار داشتند و از آنان خواستند تا در اسرع وقت حملات گسترده اي عليه غزه انجام دهند و در حقيقت وضعيت موجود را با از بين بردن حماس و جهاداسلامي و ديگر گروه هاي فلسطيني در غزه تغيير دهند.

منابع اروپايي در ادامه خاطرنشان كردند: حملات رژيم صهيونيستي با چراغ سبز آمريكا صورت گرفت و اين منابع در عين حال احتمال مي دهند جرج بوش رئيس جمهور آمريكا عصر روز جمعه از جزئيات اين حمله مطلع شد و همچنين مصر و عربستان و اردن هم با اين اقدام موافقت كردند.

همچنين يك روزنامه عرب زبان به نقل از منابع آگاه فاش كرد: دولت مصر، به كشورهاي عربي اطلاع داده بود كه اسرائيل براي مجبوركردن حماس به آتش بس، به نوارغزه حمله خواهد كرد.

روزنامه القدس العربي نوشت كه «عمرسليمان» رئيس سازمان اطلاعات و جاسوسي مصر به كشورهاي عربي اعلام كرده بود كه قرار است اسرائيل به منظور تحت فشار قراردادن حماس براي پذيرش آتش بس بدون پيش شرط به غزه حمله محدودي انجام دهد. همچنين به نوشته اين روزنامه، منابع نزديك به «محمودالزهار» يكي از مسئولان حماس اعلام كردند: مصر شب جمعه هفته گذشته به حماس اطلاع داد كه اسرائيل با آغاز مذاكرات براي دستيابي به آتش بسي جديد موافقت كرد و صهيونيست ها تا زماني كه مصر تمامي تلاش خود را براي برقراري آتش بس بين تل آويو و گروه هاي فلسطيني به كار نگيرد، هرگز به نوارغزه حمله نخواهند كرد.

به گفته منابع مذكور اين اطمينان بخشي قاهره به حماس مبني براين كه اسرائيل هرگز به نوارغزه حمله نخواهد كرد، موجب شد تا وزارت كشور دولت منتخب فلسطين مقر نيروهاي امنيتي فلسطين را تخليه نكند.

به گفته اين منابع، درپي هر تهديد رژيم صهيونيستي مبني بر حمله به نوارغزه، وزارت كشور حماس همه اماكن مربوط به دستگاه امنيتي را تخليه مي كرد، اما اين دسيسه دولت مصر كه به فلسطيني ها اطمينان داد اسرائيل تا ٤٨ ساعت آتي حمله نخواهد كرد به ويژه كه شنبه يعني روز گذشته تعطيل رسمي در اسرائيل است، موجب شد تا مقر نيروهاي امنيتي فلسطيني در غزه تخليه نشود.

مقاومت از پا نمي نشيند

يك روزنامه آمريكايي با اشاره به ترديد برخي تحليل گران غربي نسبت به موفقيت حملات رژيم صهيونيستي براي تاثير بر نيروهاي مقاومت حماس، شانس دولت جديد آمريكا را براي پرداختن به روند صلح خاورميانه بسيار كم و درحد صفر دانست.

به گزارش مهر، روزنامه واشنگتن پست نوشت: حملات اخير اسرائيل عليه نوارغزه دورنمايي از بدترشدن خشونت ها را ايجاد كرد، مسئله اي كه مي تواند هرگونه اميد براي توافق صلح بين فلسطين و اسرائيل را از بين ببرد.

«مايكل آبرامويتز» نويسنده اين مطلب به نقل از «ديويد آرون ميلر» كارشناس مسائل خاورميانه خاطرنشان كرد: اگر گزارش ها درباره آمار و ارقام مربوط به تلفات اين حملات درست باشد، حماس هم پاسخ خواهد داد.

اين واقعه شانس كم كنوني براي تعامل زودهنگام، فعالانه و موفق اوباما را در مورد روند صلح خاورميانه از بين مي برد و آن را به صفر مي رساند.

در ادامه اين مطلب آمده است: به نظر مي رسد كه شدت و دامنه حملات اسرائيل، دولت ها و تحليل گران غربي را گيج كرده است.

نويسنده با اشاره به تلاش مذبوحانه آمريكا براي مقصردانستن حماس افزوده است تيم انتقال اوباما محتاطانه تر عمل و سياست خود را مبني بر اظهارنظرنكردن درباره تحولات خارجي دنبال كرد.

«بروك اندرسون» سخنگوي امنيت ملي اوباما فقط گفت: اوباما درحال نظارت دقيق حوادث جهاني از جمله اوضاع غزه است.

رايس هم در تماسي تلفني با اوباما اطلاعاتي در اختيار وي قرار داد. اما تحليل گران ديگري درخصوص موفقيت حملات اسرائيل براي ترساندن حماس ابراز ترديد كردند. «آنتوني كوردسمن» تحليل گر نظامي در مركز مطالعات استراتژيك و بين الملل گفت: اسرائيل هم اكنون بايد بداند كه اين نوع حمله به ندرت تاثير قطعي دارد.

در بهترين شكل آتش بس شكننده اي صورت مي گيرد، و دوباره همه چيز شروع مي شود، درحالي كه دو طرف به جايي نرسيده اند.

كوردسمن نيز هم چون ميلر معتقد است كه چشم انداز صلح بيشتر احتمالا ضعيف شده است.

وي تصريح كرد: هر زمان كه اين نوع خشونت بروز مي كند، حركت به سوي جلو سخت تر مي شود. اين خشونت ها فضاي خصومت و خشم بيشتر را ايجاد مي كند.
 سه شنبه 10 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن