واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل تبليغاتي اسلامي استان كرمانشاه:تنها راه مقابله با بدعتها و خرافات كار فرهنگي است
خبرگزاري فارس: مديركل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه گفت: انحرافها و بدعتها در عزاداريهاي محرم عمدتاً به صورت ناآگاهانه صورت گرفته و براي مقابله با آن بايد كار فرهنگي انجام داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانشاه، اسماعيل قبادي امروز همزمان با نخستين روز از ماه محرم در گفتگو با خبرنگاران افزود: عزاداريهاي محرم از همان ظهر عاشورا با ورود اسرا به قتلگاه شروع شد، اما نخستين كسي كه براي امام حسين (ع) روضه خواند، جبرئيل و در حضور پيامبر اكرم (ص) بود و پيامبر نيز نخستين كسي بود كه براي امام حسين (ع) اشك ريخت.
وي ادامه داد: امام سجاد (ع) با 54 دعا در صحيفه سجاديه همواره به بيان عزاداري محرم ميرداختند و در زمان امام محمد باقر (ع) عزاداري علني براي امام حسين(ع) آغاز شد و به عبارتي آن امام همام بنيانگذار عزاداري محرم به صورت هيئتي است، اما در زمان امام صادق (ع) عزاداريها علنيتر شد و رسماً از مرثيه سراها، مداحان و سخنرانان در عزاداريها استفاده ميشد.
قبادي با اشاره به اهداف و فلسفه برگزاري مراسم عزاداري گفت: عمدتاً اين عزاداريها با فلسفه آگاهي بخشي و تجديد بيان اهداف قيام امام حسين (ع) برگزار ميشود و مهمترين هدف امام حسين (ع) نيز همان امر به معروف و نهي از منكر و اصلاحگري بود.
وي در خصوص تاريخچه ورود پرچمها، علمها و پارچه نوشتهها در مراسمهاي عزاداري محرم تصريح كرد: از ابتداي مراسم عزاداري محرم اين پرچمها، علم ها و پارچه نوشتهها وجود داشته، اما عمدتا انحرافها و بدعتها از زماني وارد عزاداريها شد كه اين مراسم بسيار گستردهتر شده و تقريباً در زمان حكومت صفويه در ايران به اوج خود رسيد.
مديركل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه ادامه داد: بعد از اينكه ايران به تشيع گرايش شديدي پيدا كرد، عزاداريهاي محرم سال به سال گسترده تر برگزار شد.
قبادي افزود: عمدتا انحرافها و بدعتها در عزاداريهاي محرم به صورت ناآگاهانه صورت ميگيرد و مطلقاً هيچ گونه سنخيتي با فلسفه عزاداريها ندارد.
وي ادامه داد: جامعه امروز اينها را نميپذيرد و مردم به ويژه جوانان همواره از ما سئوال ميكنند كه اگر امام حسين (ع) نمونه يك انسان كامل بوده و وارث اهداف همه انبيا بوده آيا ميتواند با اين علمها و بعضي اشعاري كه در مورد ايشان مداحان و مرثيه سراها مي خوانند، سازگار باشد.
وي افزود: شايد در حدود 50 يا 100 سال پيش كسي اين سوال ها را نمي پرسيد و حتي هيچ كس روي بروز اين بدعت ها حساسيتي نشان نميداد، اما جوانان امروز به هيچ وجه نمي توانند ورود اين بدعتها را بپذيرند.
قبادي در خصوص نقش مداحان در ورود اين بدعتها گفت: از همان زماني كه عزاداريها بسيار گسترده شده و مردم نيز از اينكه داستان قيام كربلا را با لحني خوش از زبان مداحان ميشنيدند بسيار مورد توجه شأن قرار مي گرفت، تعداد اندكي از مداحان به دليل فقدان آگاهي لازم درمباني قيام امام حسين (ع) و متون ديني سبب شد كه آنها بدون هيچ تفكري هر سخني را به زبان آورده و كم كم باعث ورود اين بدعتها به مراسم عزاداري محرم شدند.
مديركل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه تأكيد كرد: تنها راه مقابله با بدعتها و خرافات كار فرهنگي است و نقش رسانهها، گروههاي علمي و پژوهشي، موسسههاي فرهنگي، سازمانها و نهادهاي مختلف دولتي و عمومي در بخش فرهنگ براي مقابله با اين خرافات و بدعتها بسيار حائز اهميت است.
وي تصريح كرد: سازمان تبليغات اسلامي با همكاري نيروي انتظامي و خود اعضاي هيئتها تاكنون جلسات متعددي را براي جلوگيري از ورود اين بدعتها به مراسم عزاداري محرم برگزار كرده و تلاش ميكنيم كه اصلاح گري را از ميان خود هيئتها شروع كنيم.
قبادي افزود: ما هيچ گاه عزاداري بدون علم و پرچم نخواهيم داشت، اما اين علمها بايد داراي پيام امام حسين (ع) و قيام كربلا باشد و دولت مي تواند در اين خصوص نقش مهمي را ايفا كند و با اختصاص اعتبار لازم ما ميتوانيم تمامي علم هاي هيئتها را جمع آوري و پس از اينكه آنها را داراي پيام و فرامين عالي ديني كرديم آنها را به هيئتها بر گردانيم.
مديركل تبليغات اسلامي استان كرمانشاه در پايان گفت: امروز سازمان تبليغات و نيروي انتظامي اطلاع رسانيهاي خود را در مورد جلوگيري از ورود بدعتها به مراسم عزاداري محرم به هيئتهاي سطح استان انجام دادهاند و اميدواريم كه در عزاداريهاي محرم امسال ديگر شاهد اين بدعتها نباشيم.
انتهاي پيام/ب20
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]