واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو ستاد حقوق بشر قوه قضاييه: *سكوت مجامع بينالمللي دربرابر فجايع غزه تعجببرانگيز است *عذري براي تغافل پذيرفته نيست؛ افكار عمومي در آينده داوري خواهد كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
عضو ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با محكوم كردن جنايات غزه و تعجببرانگيز خواندن سكوت مجامع بينالمللي در برابر اين فجايع گفت: موضع جمهوري اسلامي ايران در حمايت از فلسطين و امت اسلامي، روشن و منطبق با قوانين است.
محمدعلي ابراهيمخاني در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا اظهار كرد: مسلمانان يك تن واحد هستند كه به هر كدام آسيب و صدمه وارد شود، كليت پيكر صدمه ميبيند، كشورها در وضعيت فعلي بينالمللي هر كدام حاكميتي خاص را دارند كه بر اساس تشخيص و تدابير هيات حاكمه فعاليتهاي لازم را انجام ميدهند.
وي با بيان اينكه از ابتدا موضع جمهوري اسلامي ايران در حمايت از فلسطين و امت اسلامي روشن بوده است گفت: جمهوري اسلامي ايران در حدودي كه منطبق با قوانين بوده، اقدامات لازم را انجام داده و در حمايت معنوي نيز مردم به صورت خودجوش در راهپيماييها شركت كردهاند و نمايندگان مجلس و مسوولان طبق قوانين اقدام كرده و كمكهايي بشردوستانه متكي بر عرقِ اسلامي را از مبادي لازم فراهم كردهاند.
ابراهيمخاني بر انجام وظايف سازمانهاي بينالمللي در غزه تاكيد كرد و گفت: مسوولان سازمانهاي بينالمللي بنا بر وظيفهي قانوني بايد اقدام جدي در مقابل نسلكشي و محاصره غزه انجام دهند زيرا موضوع غذا، بهداشت، مسكن، كودكان، زنان و سالخوردگان مباحثي جدي است كه گزارشگران ويژه بايد به آن توجه داشته باشند و بر اساس مسووليت قانوني و منشور سازمان ملل متحد عمل كنند.
سرپرست دادگاههاي تجديدنظر استان تهران، ابراز تاسف كرد كه از زمان شكلگيري رژيم غاصب صهيونيستي بناي تاسيس بر گروه تروريستي هاگانا و اشترن بوده و استمرار حياتش نتيجهاي جز جنگ، ناامني و كشتار براي كشورهاي منطقه نداشته است.
عضو ستاد حقوق بشر قوه قضاييه افزود: نگاهي به جنايتها در اردوگاههاي صبرا و شتيلا نشان ميدهد از زمان حضور اين رژيم، ناامني، فقر، كشتار و جنگ رو به توسعه بوده و عجيب است كسانيكه براي تشكيك واقعهاي در تاريخ، مجازات سختي تعيين ميكنند در برابر كشتار بيگناهان سكوت پيشه ميكنند.
ابراهيمخاني با بيان اينكه افكار عمومي جهان، خودكامگي در كشتار كودكان و زنان را نتيجهي معيارهاي دوگانهي حقوق بشر ميداند، افزود: حقوق با گفتوگو و تبادلنظر ملتزم نميشود؛ اجراي حقوق و برقراري عدالت مستلزم تنبيه متجاوز است و براي نسلكشي مجازات در نظر گرفته شده كه اميدواريم سازمان ملل در اين خصوص به وظيفهاش عمل كند.
وي درباره طرح شكايت واحد از سوي كشورهاي اسلامي به دادگاههاي بينالمللي و سازمان ملل گفت: طرح شكايت وظيفهي قواي مجريه و هيات حاكمه است اما اين موضوع دليلي نميشود كه شوراي امنيت و كميسير عالي حقوق بشر به وظيفهي قانونيشان عمل نكنند و فلسفهي وجودي اين سازمانها در اين گونه موارد اين است كه راسا وارد شوند و بنا بر آنچه ملل ديگر پذيرفتهاند به عنوان ضابط بينالمللي در تغيير رفتارهاي دولتها عمل كنند.
عضو ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ابراز تعجب كرد كه افرادي تحت كشتار، شكنجه و بمباران قرار ميگيرند كه تنها گناهشان برگزيدن يك نظام بر مبناي آراي عمومي است.
سرپرست دادگاههاي تجديدنظر درباره سكوت مجامع بينالمللي با توجه به تعطيلات كريسمس افزود: عدالت در كريسمس با عدالت در روزهاي عادي فرقي نميكنند و وجود جشن در كنار كشتارهاي دسته جمعي معنا و مفهوم ندارد و همانطور كه مردم دنيا در زمان زلزله و حوادث طبيعي به كمك كشور آسيبديده ميشتابند در اين گونه موارد نيز هيچ عذري براي تغافل پذيرفته نيست.
ابراهيمخاني افزود: سوال من از كشورهايي كه در مقابل اين فجايع سكوت كردهاند، اين است كه آيا هيچ تضميني وجود دارد كه آنها نيز در آينده حقوقشان مانند مردم فلسطين نقض نشود؟
انتهاي پيام
دوشنبه 9 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]