واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه درخون / گاردين: حوادث غزه ، تكرار قتل عام ديرياسين ،صبرا و شتيلاست
تهران - گاردين نوشت: حوادث غزه ، تكرار قتل عام دير ياسين ، صبرا و شتيلاست و تاريخ از آن به سبوعيت و بيرحمي اسرائيل ياد خواهد كرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه گاردين در شماره روز يكشنبه خود با توجه به قتل عام بيرحمانه مردم مظلوم غزه بدست جانيان صهيونيست در گزارشي مي نويسد: "در غزه بودن يعني در دام بودن ".
در اين گزارش آمده است : از آغاز تشكيل رژيم اسرائيل در سال 1948 تاكنون ، غزه همواره نماد تراژدي فلسطين به شمار آمده است . در سال 1948 در روزي كه فلسطينيان آن را روز "نكبت " (نحس و فاجعه ) مي نامند، اسرائيل خلق شد و 200 هزار يهودي از سراسر جهان به غزه منتقل و دو سوم جمعيت اين شهر را تشكيل دادند.
در آن زمان اداره غزه به دست مصر افتاد. جنگهاي سه روزه 1967 هم موجب شد تا تعداد بيشتري از يهوديان از سراسر جهان به فلسطين منتقل شوند و غزه عملا به اشغال اسرائيل درآيد. اين اشغال همچنان ادامه داشت تا سال 2005 كه "آرييل شارون " نخست وزير وقت رژيم اشغالگر قدس نيروهايش را از غزه خارج ساخت و اعلام كرد كه بطور يكجانبه كار شهركسازي را در غزه متوقف مي كند.اما اين وعده اي بود كه هرگز تحقق نيافت .
به نوشته گاردين، غزه كه متراكم ترين نقطه جمعيتي بر روي كره زمين است ، پشت ديوارها و حصارها قفل شده است . غزه با وسعت چند مايل از جنوب با مصر هم مرز است . به آبهاي آزاد راه ندارد و فقط از يك خروجي باريك كه فقط به درد ماهيگيري مي خورد، در مجاورت آب قرار دارد. اما در همين آبهاي محدود نيز پليس مرزي اسرائيل با قايقهاي توپدارش همه راههاي مرزي را محاصره كرده است . از سال 1967 كه سربازان اسرائيلي غزه را هدف تاخت و تاز قرار دادند سياستمداران و ژنرالهاي اسرائيلي همواره غزه را يك مشكل حاد احساس كرده اند و آن را نقطه خيزش مخالفت (با رژيم صهيونيستي )مي شناسند.
گاردين افزود: اسرائيل از آغاز اشغالگري تاكنون ، با متوسل شدن به انواع سازوكارهاي نظامي و غيرنظامي تلاش كرده است بر اين نقطه تسلط يابد اما هرگز موفق نبوده است . اسرائيل با توسل به سياستهاي خصمانه و خشونت آميز در غزه ، از قرنطينه و محاصره توسط تانكها گرفته تا استفاده از انواع جت هاي جنگنده و قايقهاي توپدار تلاش كرده است كنترل غزه و شهركهاي استراتژيك كه فقط كانون مقاومت عليه سربازان اسرائيلي است را بدست گيرد اما تاكنون موفق نبوده است .
اكنون يك دوم مردم غزه در فقر كامل زندگي مي كنند. حجم كمكها به اين منطقه بسيار ناچيز است و دائمي نيست . بانك جهاني هم هشدار داده است كه به علت در محاصره بودن غزه ، از اول دسامبر تونلهائي براي انتقال مواد غذائي به غزه حفر شده است .حفر اين تونلها به قيمت نابود شدن اقتصاد متعارف غزه تمام مي شود.
واقعا مشخص نيست هدف غائي اسرائيل از اين حملات گسترده هوائي كه حملات زميني هم پشت سر آن خواهد بود، چيست . اسرائيل بايد متوجه باشد، در جامعه اي كه همواره خون شهيدان در آن گرامي داشته مي شود،كشتار و خونريزي فقط به تقويت حس همبستگي و پيوستگي ملي و مردمي در اين منطقه كمك خواهد كرد.
آنچه كه اين روزها بر مردم غزه مي گذرد، رخداد تازه اي نيست مردم غزه روزها، ماهها و بلكه سالهاست كه مرگ (شهادت) و وحشت را تجربه مي كنند. تحولات غزه نه فقط در اين سرزمين بلكه در كل جهان عرب نگران كننده و حاكي از آن است كه تحولي پيش روست .
به نوشته گاردين ، اسرائيل با اين اقداماتش جبهه اي جديد را عليه خود گشوده است . اين رفتارهاي خشن و بيرحمانه ، منتقدان اسرائيل را متقاعد ساخته است كه اسرائيل با افراط در توسل به نيروي زور و فشار در غزه ، سياست تنبيه جمعي آن هم به صورتي كاملا ناجور و غيرمتجانس را عليه فلسطينيان بكار گرفته است .
درحملات وحشيانه هوايي روز گذشته رژيم سفاك صهيونيستي به غزه بيش از 290نفر شهيد و 800نفر از مردم بي دفاع اين شهر فلسطيني مجروح شدند.
صوير** 1591 **1565
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]