تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804739567




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

داستاني بلكوودي در باب نمايشگاه تلكام و الكامپ 2008 تهران


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: داستاني بلكوودي در باب نمايشگاه تلكام و الكامپ 2008 تهران


«از جايي متفاوت شروع كنيد»، شعار امسال نمايشگاه بود. چه شعار با مسمايي. جيتكس نزديك‌ترين جا براي شروع است اگر شركتي قصد دارد از جايي جدي شروع كند. چون بسياري از شركت‌هايي كه چند سال گذشته جزو شركت‌كنندگان پروپا قرص الكامپ و تلكام بودند، سال گذشته و امسال حضوري در اين نمايشگاه نداشتند. لابد آنها اين شعار زيبا را سرلوحه برنامه‌هاي نمايشگاهي خود قرار داده و از جايي متفاوت شروع كرده‌اند.

داستاني بلكوودي در باب نمايشگاه تلكام و الكامپ 2008 تهران
به محل دائمي كيترينگ تهران خوش آمديد!
محمدعلي پورخصاليان- حيات‌نو
«ادگار آلن پو»، نويسنده بزرگ آمريكايي است كه ادبيات مدرن، مديون اوست. منتقدان و تاريخ نويسان ادبيات، از «پو» به عنوان «نويسنده گاتيك» و «شاعر رومانتيك» ياد كرده‌اند، حال آن كه طنز «پو» نيز همانند سبك زندگي، آثار گوتيك، اشعار رومانتيك و هرچيزي كه به او مربوط مي‌شود، منحصر به فرد است. ادگار آسماني - لقبي كه «شارل بودلر» به او داد- در داستاني با عنوان «داستان‌هاي بلكوودي» به زبان طنز، مجله‌هاي زرد و ادبيات عامه‌پسند زمان خود را به هجو گرفته. غرض از آوردن اين مقدمه در ابتداي نوشته‌اي براي صفحه ICT يك روزنامه اين است كه هرچه سعي كردم يادداشتي كه به مناسبت چهاردهمين الكامپ و نهمين تلكام، از من خواسته شده، جدي و تحليلي باشد، نتوانتستم اين كار را به نحو هميشگي و متداول و موردنظر انجام دهم و مطلب پيش رو، چيزي مشابه «داستان‌هاي بلكوودي (Blackwood)» ادگار آلن پو شد، در مورد نمايشگاه تلكام و الكامپ. البته دلايلي هم براي اين ادبيات دارم:

1- از آن جايي كه اين نمايشگاه هم از طرف برگزاركننده و بازديدكننده و هم از نظر شركت‌كنندگان جدي گرفته نمي‌شود، ادبيات اين نوشته به نوعي با موضوع موردنظر، همخواني دارد.
2- شايد اين نگارش مورد پسند تصميم‌گيران قرار گيرد و فكري به حال آبروي كشور كنند كه با برگزاري‌هايي به اين شكل، به استهزا گرفته مي‌شود.
3- در مقايسه با گزارش‌هايي كه همكاران عزيزم در روزنامه‌ها و مجله‌هايشان چاپ كردند و به دلايل جذب آگهي و ... حقيقت را فداي پول‌هاي كوتاه مدت مي‌كنند، اين گزارش به آگهي كسي بسته نيست و اگرچه با آب و رنگ صفت‌هاي قياسي و تكنيك‌هايي چون استعاره و تشبيه و عكس نمايشگاه، مزين نباشد اما لااقل آن چه را كه هست و بوده بيان كرده.

The More Things Change, The More They Still The Same
محل دائمي نمايشگاه‌هاي تهران بازهم چون گذشته ميزبان الكامپ چهاردهم و تلكام نهم بود. عنوان انگليسي بالا ضرب‌المثلي است در زبان انگليسي كه مفهومي بر عدم تفاوت كاري با كار قبلي دارد در حالي كه صاحب كار خيلي تلاش كرده كاري متفاوت ارائه دهد. اين اولين چيزي بود كه پس از پارك كردن ماشينم در جاي هميشگي و ورود به نمايشگاه به ذهنم آمد. جمله‌اي كه در شعر سيندرلا و فيلم رنگ ارغواني اسپيلبرگ به خوبي از آن استفاده شده و با اين كه به زبان ما نيست ولي جنبه بين‌المللي نمايشگاه ما را كمي شفاف‌تر توصيف مي‌كند. همكاران رسانه‌اي من از «خاطرات شيرين الكامپ دهم» گفته‌اند و از ضعف اين نمايشگاه نسبت به نمايشگاه‌هاي مشابه منطقه‌اي و بين‌المللي. اما آيا واقعا نمايشگاه‌هاي برگزار شده در كشورمان را مي‌توان با نمايشگاه‌هاي خارجي مقايسه كرد؟ اين خود مسئله مهمي است. افتخار حضور در چندين تلكام و الكامپ نصيب من و خيلي از همكاران رسانه‌اي من شده.

بعضي از همكاران هم بارسلون و هانور و دوبي را تجربه كرده‌اند و من فقط جيتكس 2007 دوبي را، اما چيزي كه در مقايسه جيتكس با الكامپ كاملا مشخص بود اين حقيقت است كه اين دو نمايشگاه در يك ليگ رقابت نمي‌كنند و قابل مقايسه نيستند. چون از نظر مكان، سازماندهي، روابط‌عمومي، پوشش خبري، تاثيرگذاري در حوزه ICT، جذب شركت‌كننده، نوع مخاطب و بازديدكننده، خروجي نمايشگاه، واقعا چگونه مي‌توان نمايشگاه‌هاي ايران را با نمايشگاه‌هاي خارجي مقايسه كرد؟ ميزان و معيار مقايسه چيست؟ خروجي نمايشگاه؟... ، خروجي نمايشگاه چيست؟ تعداد بازديدكنندگان، انتشار اعداد و ارقام قراردادهاي منعقد شده، سمينارهاي برگزار شده؟ يا اصطلاح جديد «برنده تلكام»؟

از جايي متفاوت شروع كنيد!
«از جايي متفاوت شروع كنيد»، شعار امسال نمايشگاه بود. چه شعار با مسمايي. جيتكس نزديك‌ترين جا براي شروع است اگر شركتي قصد دارد از جايي جدي شروع كند. چون بسياري از شركت‌هايي كه چند سال گذشته جزو شركت‌كنندگان پروپا قرص الكامپ و تلكام بودند، سال گذشته و امسال حضوري در اين نمايشگاه نداشتند. لابد آنها اين شعار زيبا را سرلوحه برنامه‌هاي نمايشگاهي خود قرار داده و از جايي متفاوت شروع كرده‌اند.

نمايشگاهي براي اغذيه فروشان
واژه نامانوس كيترينگ (Catering) به معناي فراهم آوردن غذا و خدمات تغذيه مجالس و محافل، ادارات و ... است. در دانشنامه ويكي‌پديا براي تعريف اين واژه آمده است: «تجارت خدمات رساني غذا از طريق برون سپاري». به عنوان يكي از زيرمجموعه‌هاي اين تجارت از Mobile Catering هم نام برده شده كه به معني رساندن غذا توسط ماشين يا كيوسك‌هاي متحركي كه با ظاهري مخصوص، براي اين كار طراحي شده است. البته كلمه موبايل در اين نوع غذارساني اصلا به معناي تلفن همراه نيست اما باز خوب است در زيرمجموعه بزرگ‌ترين و دائمي‌ترين رويداد تمام نمايشگاه‌هاي برگزار شده در مكان دائمي نمايشگاه‌هاي تهران، يك كلمه آشنا كه آدم را ياد مخابرات مي‌اندازد ديديم. جالب اين جا است كه در هنگام وب‌گردي براي تهيه عكس مناسب براي اين مطلب، با جست‌وجوي كليدواژه «كيترينگ» در موتور جست‌وجوي گوگل، به مطالب زيادي با مضمون كلي «كيترينگ، بستري براي اشتغال‌زايي» برخورد كردم.

سمينارها و مصاحبه‌هاي زيادي هم در باره اين موضوع انجام شده. اما محل دائمي نمايشگاه‌هاي تهران كه چند سالي است پاتوق اغذيه‌فروشان هم شده و گويا اين تجارت مهم به عنوان يكي از محل‌هاي درآمد دائمي مكان دائمي برگزار نمايشگاه‌هاي تهران درآمده. تمام كساني كه حتي يك روز هم به شغل شريف غرفه‌داري در نمايشگاه پرداخته‌اند مي‌دانند كه تعداد زيادي دلال غذا براي بازاريابي كيترينگ خودشان، به غرفه‌ها سر مي‌زنند و تراكت پخش مي‌كنند. هر سال همان چهره‌هاي آشنا را كه در اين حوزه فعاليت مي‌كنند مي‌بينيم و چهره‌هاي جديدتري هم كه به جمع شاغلان اين بستر اشتغال‌زايي پيوسته‌اند را مشاهده مي‌كنيم. از طرف ديگر در هنگام ثبت‌نام در نمايشگاه، برگزاركننده به شركت‌كننده‌ها توصيه مي‌كند كه به هيچ وجه غذاي غرفه‌ها را از كيترينگ‌هاي متفرقه تهيه نكنند و به جاي آن از كيترينگ خود نمايشگاه سفارش غذا دهند. اما تعداد زياد بازاريابان كيترينگ‌هاي متفرقه آنقدر زياد است و چهره‌هاي آشنا در ميان اين جماعت بازارياب آنقدر زياد شده كه به كار بردن صفت «متفرقه» براي آنها با واقعيت جور درنمي‌آيد، چرا كه آنان جزئي ثابت از نمايشگاه شده‌اند.

هر بار هم كه به نمايشگاه مراجعه مي‌كنيم، شاهد اين هستيم كه نمايندگي جديدي از صنف Fast Food به جمع اغذيه‌فروشان نمايشگاه پيوسته و براي خود غرفه‌اي در فضاي باز نمايشگاه برپا كرده‌اند. صنعت تغذيه تنها به ساندويچ سرد و گرم محدود نمي‌شود بلكه نمايندگي‌هاي آب معدني، بستني و چيپس و بيسكويت هم در اين نمايشگاه غرفه دارند. در كنار هر نمايشگاه برگزار شده‌اي در محل برگزاري نمايشگاه‌هاي تهران، نمايشگاه ديگري هم در پياده‌روي درب ورودي ضلع شمالي، برگزار مي‌شود.

معيارهاي مقايسه نمايشگاه
1- آمار و ارقام
در ايران چه خروجي براي نمايشگاه‌ها وجود دارد؟ آيا به كار بردن صفات قياسي مثل «گسترده‌تر»، «پررنگ‌تر»، «كمرنگ‌تر»، «ضعيف‌تر» و «قوي‌تر» و امثال آن، عدد و رقم و آمار به حساب مي‌آيد؟

2- شركت‌كنندگان نمايشگاه
آيا صرف حضور و غرفه‌داري و مهمان بازي و عيد ديدني در غرفه‌ها و پخش كردن اشانتيون و برگزاري سمينارهاي سراسيمه، معياري براي مقايسه نمايشگاهي مثل الكامپ با جيتكس (و نه با سبيت آلمان) است؟ تا به ياد دارم الكامپ نمايشگاهي بود از:
- عده بسيار محدودي توليدكنندگان نرم‌افزار (گله‌مندان هميشگي كم لطفي‌هاي دولت)
- تعداد زيادي شركت‌هاي دلال (عمدتا با استفاده از قانون حداكثر توان داخلي و با فشردن دست برادري با شركت‌هاي چيني)
- شركت‌هاي ايراني نمايندگي شركت‌هاي توليدكننده مانيتور، كيبورد و موس و مادربرد و ...
- غرفه‌هاي مجلل و بي‌بازديدكننده دولت الكترونيك (براي رسيدن به اهدافي كه دهه 80 مردم اروپا تجربه كرده‌اند و مردم مظلوم ما اگر برق و آب شهريشان قطع نشود، عطاي خدمات دولت الكترونيكي را به لقايش مي‌بخشند)
- شركت‌هايي كه آموزش‌هايشان روي CD و DVD ذخيره شده بود (از يوگا گرفته تا آموزش زبان اسپرانتو)
- مشاوران و شركت‌هاي ارائه دهنده راه‌حل‌هاي ديجيتالي
- ISPها و PAPها با آن ادعاي هميشگي در مظلوم‌نمايي
- شركت‌هاي وابسته به دانشگاه‌هاي فني مهندسي
- شركت‌هاي فناوري اطلاعات وابسته به ارگان‌هاي نظامي (غيرقابل مصاحبه براي اصحاب مطبوعات)

تلكام هم نمايشگاهي بود از:
- غرفه‌هاي مجلل و بي‌بازديدكننده شركت‌هاي مخابرات دولتي
- شركت‌هاي سازنده قفسه، جعبه و استند Rackهاي مخابراتي
- شركت‌هاي توليدكننده سازه‌ها خرپا
- شركت‌هاي توليدكننده كابل
- شركت‌هاي توليدكننده اتصال‌ها و بست‌هاي پلاستيكي و فلزي
- شركت‌هاي مخابراتي وابسته به ارگان‌هاي نظامي (غيرقابل مصاحبه براي اصحاب مطبوعات)
و در كنار تلكام و الكامپ و هر نمايشگاه ديگري در محل دائمي نمايشگاه‌هاي تهران:
- بازارياب‌هاي غذاي غرفه‌داران
- نمايندگي‌هاي اغذيه‌فروشي‌هاي قديم و Fast Foodهاي جديد
- CD، كراوات، عينك و تسبيح‌فروشان دوره‌گرد كنار پياده‌روي ضلع شمالي نمايشگاه

3- مساحت نمايشگاه
در سخنراني‌هاي مقامات مسئول نمايشگاه مرتبا و مكررا متراژ زمين نمايشگاه به عنوان يكي از ويژگي‌هاي شاخص محل نمايشگاه بين‌المللي تهران در مقايسه با نمايشگاه‌هاي منطقه و جهان، عنوان مي‌شود. زميني با چند سوله كه در تابستان آب و هواي خط استوا را در تهران شبيه‌سازي مي‌كند و در زمستان سيبري! سوله‌هايي كه شبيه انبارهاي مخروبه حومه شهرهاي صنعتي‌اند و از بيرون منظره‌اي غمگين را در ذهن بازديدكننده تداعي مي‌كند.

4- بازديدكنندگان
آيا معيار بازديدكنندگان متخصص است؟ همان متخصصان گشت و گذار كه كيسه‌اي، جاسوئچي‌اي، ساعت روميزي و ديگر خنذر پنذرهاي اشانتيوني كه نشان دهنده سليقه روابط‌عمومي شركت‌هاست و آدم را ياد فروشگاه هاي زير 1 دلاري آن ور آب مي‌اندازد را در دست دارند! قشر ديگر بازديدكنندگان دانش‌آموزان دبستان‌ها و مدارس راهنمايي هستند كه هروقت معلمشان غايب است، براي اين كه بچه‌ها سرگرم شوند، مدير مدرسه برنامه اي براي بازديد از نمايشگاه مي‌گذارد كه البته اين بازديد دلايل اقتصادي و اجتماعي هم براي مدرسه دارد.

يك سر به نمايشگاه بين‌المللي، هم فال است و هم تماشا. تازه والدين كلي پول هم بابت ساندويچ و حمل‌ونقل به مدرسه بدهكار مي‌شوند و فكر مي‌كنند بچه‌ها براي گردش علمي بيرون رفته‌اند! يكي از روزنامه‌هاي حوزه تيتري با فونت درشت نوشته بود «حضور بي‌سابقه كارشناسان مخابراتي در تلكام نهم». چه حضور بي سابقه‌اي؟ من در طول فعاليت مطبوعاتيم در 6 نشريه فعاليت داشتم. آخر هم نفهميدم آمار و ارقام و مقايسه‌ها بر چه معياري است. امسال من اصلا از الكامپ بازديد نكردم. چون ازدحام بازديدكنندگان متخصص به قدري زياد بود كه فكر رفتن داخل يكي از سالن‌هاي اختصاص داده شده به الكامپ هم آدم را به وحشت مي‌انداخت!! جالب اين جا است كه وقتي از هركدام از همكاران رسانه‌اي كه مي شناختم پرسيدم كه آيا از الكامپ بازديد كرده‌اند يا نه، آنها هم عطاي الكامپ را به لقايش بخشيده بودند.

خاطرات شيرين يك خبرنگار، غرفه‌دار و بازديدكننده!
در نمايشگاه‌هاي تلكام، من هم غرفه‌داري كرده‌ام و هم خبرنگاري كه از هردوي آن دو نقش متفاوت «خاطرات شيرين» زيادي دارم كه مي‌خواهم برايتان نقل كنم. خواهش مي‌كنم به تلكامي‌ها و الكامپي‌ها بر نخورد. البته چرا، بگذار بر بخورد. شايد سال ديگر وضع بهتر شود. در غرفه يكي از ماهنامه‌هاي تخصصي كه ايستاده بودم، بسياري مي‌آمدند و مجله را كه به رايگان روي ميز گذاشته شده بود برمي‌داشتند و مي‌پرسيدند: «اين مجله راجع به چيست؟» حال اين كه غير از نام مجله، پوستر بسيار بزرگي هم روي ديوار غرفه نصب شده بود. دفتر يادداشت بزرگي هم كه براي اظهارنظر مخاطبان نشريه روي استند قرار داشت هم پر بود از شكايات مردمي از شركت مخابرات و شركت ارتباطات سيار آن زمان و همراه اول كنوني. تا به خودمان مي‌جنبيديم كه بگوييم اين يك نشريه بخش خصوصي است، كارشناس گشت‌زني و اشانتيون جمع‌كني مربوطه سراغ يك غرفه ديگر رفته بود. تنها كارشناسي كه در تلكام نهم ديدم استاد دانشگاهي بود كه از مدرك تقلبي رياست دانشگاه و چند تن از آقايان پروژه بگير معروف مخابراتي برايم گفت.

برنده‌ها و بازنده‌ها
مطلب جالب توجه ديگر تيتر: «اپراتورها برنده تلكام نهم» يا «تلكام نهم به كام اپراتورهاي تلفن‌هاي همراه» بود. شيرين كام باشند اين اپراتورهاي معزز. ايرانسل كه از استقبال مردم از چيزهاي مفت و مجاني، حسابي شيرين كام بود و تاليا و همراه اول هم كه پاتوق كارمندان خودشان بودند. پس كدام «اپراتورها» برنده شدند؟ ايرانسل؟ جاي تقدير دارد براي ايرانسل، اين را به جدي مي‌گويم. چون حداقل با دو سال سابقه فعاليت و 14 ميليون مشترك از رقيب پير خود همراه اول كه بيش از 15 سال سابقه دارد بهتر مردم را جذب كرد و نسبت به همراه اول خيلي سريع‌تر مشترك گرفت. البته همراه اول هم هميشه بهانه‌هايي دارد كه خود را توجيه كند: آماده‌سازي زيرساخت لازم براي موبايل و توسعه شبكه و ... .

تاليا هم كه از بركت شركت مخابرات ايران 900 هزار مشترك دارد و جابجايي تماس بين‌المللي هم ندارد. اينها شيرين كامان تلكام نهم بودند. البته 2 هزار تومان شارژ ايرانسل اگرچه رايگان بين بازديدكنندگان پخش شد اما اين شارژها رايگان رايگان هم نيسنتد و اتفاقا براي ايرانسل پول ساز هم هستند، اين تكنيك زيبا از جايي پول مي‌سازد كه كاملا مخابراتي است و براي مشترك يا رقبا محسوس نيست: هزينه اتصال متقابل Fee Inter Connection، آن تكنيك زيباي تيم آفريقاي جنوبي در برابر تيم همراه اول و شركت ارتباطات زيرساخت، در زمين «محل دائمي نمايگاه‌هاي تهران» است. پس فعلا يك- هيچ به نفع ايرانسل!

اطلاع‌رساني شركت‌هاي برنده
در خبرها آمده بود كه همراه اول با چند سرويس جديد، حضوري قدرتمند در تلكام دارد. خبر ديگري هم حاكي از رسيدن ميزان اختلال كوته‌پيام‌ها (SMS) به حداقل خود بود. در روزهاي برگزاري نمايشگاه، من مشغول ترتيب دادن جلسه‌اي مطبوعاتي در حوزه ديگر فعاليت مطبوعاتيم يعني موسيقي بودم و قرار شد تا از حضار براي راحتي و سرعت بيشتر، به جاي دورنگار و پست الكترونيكي، از كوته پيام استفاده شود. نتيجه جالب است: تنها يك نفر در جلسه حاضر شد. چرا؟

چون از 11 شماره تلفن همراهي كه متن دعوت و آدرس زمان و مكان جلسه برايشان اس.ام.اس شده بود، تنها 3 نفر متن مربوطه را دريافت كرده بودند و بقيه اصلا هيچ اس.م.اسي دريافت نكردند. كه بعد از تماس تلفني براي عدم حضور مدعوين به آمار جالبي دست يافتم. 6 شماره از 11 شماره مربوط به سيم‌كارت‌هاي دائمي همراه اول، 1 شماره سيم‌كارت پيش پرداختي همراه اول و 4 شماره مربوط به سيم‌كارت‌هاي ايرانسل بودند كه از بين تمام آنها 2 شماره همراه اول دائمي و يك شماره ايرانسل، اس.ام.اس را دريافت كرده بودند. قابل توجه دو اپراتور اصلي كشورمان با اين همه ادعا! با يك حساب سرانگشتي، ميزان خطاي همراه اول بالغ بر 77 درصد و ايرانسل 75 درصد بوده. (البته در يك جامعه آماري بسيار كوچك 11 نفره)

پاياني بلكوودي
به عنوان حسن ختام اين داستان بلكوودي، بهترين پايان اين است كه پاياني در كار نباشد. شايد شعار نمايشگاه الكامپ به درد پايان اين مطلب هم بخورد: «از جايي متفاوت شروع كنيد» از جايي متفاوت شروع كنيد و مطلبي متفاوت درباره الكامپ و تلكام بخوانيد!
 يکشنبه 8 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 418]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن