واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: مصرف سوسيس و كالباس در كودكان باعث شب ادراري مي شود
دبير علمي كنگره دانستني هاي ضروري اورولوژي اطفال گفت: مواد غذايي داراي مواد رنگي مصنوعي مثل قهوه، شيركاكائو، شكلات و يا داراي ادويه هاي تند مانند سوسيس و كالباس هستند كه باعث انقباض شديد مثانه و شب ادراري مي شوند.
به گزارش خبرگزاري فارس «صلاح الدين دلشاد»، دبير علمي كنگره دانستني هاي ضروري اورولوژي اطفال و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران اظهار داشت: ٩٠درصد از مبتلايان به شب اداراي به دليل رفتارهاي نادرست والدين دچار مشكلات رواني مي شوند.
وي افزود: شب ادراري در سن ١٤سالگي و سن بلوغ به يك درصد كاهش مي يابد و سالانه ١٥درصد از آمار مبتلايان به اين مشكل كاسته مي شود.
دبير علمي كنگره دانستني هاي اورولوژي اطفال خاطرنشان كرد: تعريف شب ادراري در ميان كودكان زير ٥سال وجود ندارد و اين در حالي است كه اگر يكي از والدين در كودكي شب ادراري داشته باشد در ٤٠درصد موارد فرزندشان شب ادراري خواهند داشت و اگر هر دو سابقه شب ادراري داشته باشند، اين ميزان به ٧٠درصد مي رسد.
«دلشاد» عواملي همچون مشكلات سيستم عصبي، عوامل ارثي، عفونت ادراري و استرس را موثر بر شب ادراري كودكان دانست و گفت: مصرف مواد غذايي كه داراي مواد رنگي مصنوعي ماننده قهوه، شيركاكائو، شكلات و يا داراي ادويه هاي تند مانند سوسيس و كالباس هستند، باعث انقباض شديد مثانه و شب ادراري مي شوند.
وي ريفلاكس يا برگشت ادرار به كليه را در دختران پنج تا شش برابر پسران عنوان و تصريح كرد: بسياري از اين كودكان تا سنين شش سالگي و به بعد اين بيماري در آنان تشخيص داده نمي شود و دچار عارضه عفونت ادراري و مشكلات كليوي مي شوند.
«دلشاد» ضمن تاكيد بر اين كه نبايد با كودكاني كه شب ادراري دارند با خشونت برخورد كرد، گفت: خانواده هايي كه فرزندان خود را به دليل شب ادراري تنبيه مي كنند، بايد بدانند كه كودكانشان در آينده احتمالا به مشكلات گوناگون از جمله يبوست و مسائل رواني دچار خواهند شد.
وي همچنين گفت: بيماري اورولوژي اطفال به دليل شيوع بالا در ميان كودكان، عوارض ناخوشايند و سير آرام آن، بايد به موقع توسط متخصصان تشخيص داده شود در حال حاضر بيش از ٩٠درصد كودكان نسبت به آنتي بيوتيك هاي اين بيماري مقاومت نشان مي دهند.
« صلاح الدين دلشاد»، دبير علمي كنگره دانستني هاي ضروري در اورولوژي و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران اظهار داشت: عفونت ادراري به عنوان شايع ترين بيماري اورولوژي در ميان كشورهاي پيشرفته ٥درصد و در كشورهاي در حال توسعه از جمله ايران ٢٠درصد كودكان و در كشورهاي كمتر توسعه يافته بالاتر از ٢٠درصد را درگير كرده است.
بر اساس اين گزارش به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني ايران دلشاد در ادامه افزود: با تحقيق انجام شده در دو هزار دانش آموز ايراني مشخص شد كه بسياري از آنان به عفونت ادراري بدون علامت مبتلا بوده و بيش از ٩٠درصد آنان نيز به آنتي بيوتيك ها و داروهايي كه به صورت تكراري براي عفونت ادراري مصرف مي شوند، مقاومت نشان داده اند.
اين جراح كودكان نارسايي كليه را از جمله عوارض عفونت ادراري پيشرفته عنوان كرد و گفت: بيماري هيدرونفروز و برگشت ادرار به كليه كه از دوران جنيني نيز قابل تشخيص است از جمله بيماري هايي است كه منجر به از بين رفتن كليه و نياز به پيوند آن مي شود.
يکشنبه 8 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]