واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: غرب با روشهاي استعماري نو بدنبال تملك سرمايههاي آفريقا است
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: نگاه غرب طي قرون گذشته به آفريقا همواره ابزاري و سلطهجويانه بوده و آنها با اتخاذ روشهاي استعماري نو، بدنبال تملك سرمايههاي معنوي و مادي اين قاره بودهاند.
به گزارش اداره اخبار و رسانههاي گروهي مجلس شوراي اسلامي، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي بعدازظهر امروز شنبه در ديدار با فرح معاليم نايب رئيس مجلس ملي كنيا با اشاره به راهبرد كنوني جمهوري اسلامي ايران مبني بر نگاه ويژه به آفريقا و توسعه روابط و همكاريها با كشورهاي اين قاره بويژه كنيا، گفت: يكي از فصول مهم سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران، گسترش مناسبات با كشورهاي آفريقايي است و در اين ميان، كنيا داراي موقعيت مناسبي براي بهرهبرداري از ظرفيتهاي بالقوه براي تقويت همكاريها و روابط در زمينههاي مختلف سياسي، پارلماني، اقتصادي و فرهنگي است.
وي در ادامه با تاكيد بر حمايت مجلس شوراي اسلامي از توسعه روابط دو كشور، افزود: ارتباطات پارلماني قطعا به گسترش همكاريها و روابط فيمابين كمك موثري خواهد كرد و گروه دوستي پارلماني 2 كشور در اين زمينه نقش مهمي بر عهده دارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه تغيير رويكرد آفريقا و از جمله كنيا براي الگوهاي توسعه از غرب به سمت شرق و ارتباط به كشورهاي حوزه مرسوم به جنوب- جنوب را دوست و عاقلانه خواند و اظهار داشت: نگاه غرب طي قرون گذشته به آفريقا همواره ابزاري و سلطهجويانه بوده و آنها با اتخاذ روشهاي استعماري نو، بدنبال تملك سرمايههاي معنوي و مادي اين قاره بودهاند.
لاريجاني با اشاره به تاثير سفر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي كنيا به جمهوري اسلامي ايران بر حمايت مجلس شوراي اسلامي از تعاملات و همكاريهاي اقتصادي، فني، تجاري و فرهنگي بخشهاي خصوصي و دولتي دو كشور در جهت منافع دو ملت ايران و كنيا تاكيد كرد و خواستار شناسايي زمينههاي گسترش هرچه بيشتر روابط دو كشور در اين عرصهها شد.
در ادامه اين ديدار فرح معاليم نايب رئيس مجلس ملي كنيا با موفقيتآميز خواندن سفر خود به جمهوري اسلامي ايران، گفت: ملتهاي 2 كشور از ديرباز با يكديگر روابط و تعاملات اقتصادي و فرهنگي داشتهاند و سابقه اين روابط به بيش از هزار سال ميرسد.
وي افزود: از زمان سفر قبلي خود به جمهوري اسلامي ايران در 14 سال پيش تاكنون پيشرفتهاي علمي، اقتصادي، فني و اجتماعي و فرهنگي زيادي در ايران حاصل شده است.
نايب رئيس مجلس ملي كنيا در ادامه اظهار داشت: كنيا، جمهوري اسلامي ايران را چراغ هدايت كشورهاي اسلامي و كشورهاي درحال توسعه در جهان امروز ميداند و به گسترش روابط و همكاريهاي خود در تمام زمينههاي ممكن اهميت فوقالعادهاي قائل است.
فرح معاليم در ادامه با اشاره به مسئله هستهاي جمهوري اسلامي ايران، گفت: مجلس و دولت كنيا از حق قانوني جمهوري اسلامي ايران براي بهرهمندي از دانش و فناوري انرژي هستهاي در مقاصد صلحآميز حمايت ميكند.
وي افزود: وقت آن رسيده است كه كشورهاي جهان سوم بويژه كشورهاي آفريقايي با تغيير الگوهاي گذشته خود براي توسعه به سمت الگوهاي جديدي همچون جمهوري اسلامي ايران براي كسب قدرت از زمينههاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي در جهت منافع ملتهاي خود گرايش پيدا كنند.
نايب رئيس مجلس ملي كنيا با اشاره به موقعيت جغرافيايي خاص كنيا در منطقه آفريقا، آمادگي كشورش را براي گسترش هرچه بيشتر همكاريهاي مشترك اقتصادي و همچنين انتقال تجارب كشورمان در زمينههاي تامين انرژي، سرمايهگذاريهاي صنعتي و فني به كنيا، اعلام كرد.
در اين ديدار محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي و علي اسلامپناه، نايب رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و كنيا نيز حضور داشتند.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]