واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تصاوير برگزيده نشنال ژئوگرافيك از حيات ميكروسكوپي
مجله معتبر نشنال ژئوگرافيك در گزارشي تصاوير برگزيده زندگي ميكروسكوپي و موجودات بسيار ريز را كه در مسابقه عكاسي BioScapes در سال 2008 حائز جوائز برتر شده اند به نمايش گذاشته است.
عصر ايران؛ وحيد جعفريان- مجله معتبر نشنال ژئوگرافيك (nationalgeographic) در گزارشي تصاوير منتخب زندگي ميكروسكوپي و موجودات بسيار ريز را كه در مسابقه عكاسي BioScapes در سال 2008 حائز جوائز برتر شده اند به نمايش گذاشته است. در اين مسابقه تصاوير ميكروسكوپي خارق العاده از گياهان، حيوانات و ساير اشكال حيات ذره بيني شركت داده شد كه برندگان جوايز را به ترتيب مرور مي كنيم:
جايزه اول: مگس پري (Fairy Fly)
مگس پري با تنها 2/0 ميلي متر درازا شايد يكي از كوچك ترين حشرات جهان باشد اما تصوير اين حشره كه توسط يك عكاس بريتانيايي گرفته شده، بزرگترين جايزه مسابقه عكاسي BioScapes در خصوص گونه هاي زيستي ميكروسكوپي را از آن خود كرده است.
------------
جايزه دوم: چوب سنگ شده يا سيليسي شده (Petrified wood)
شايد در نگاه اول اين عكس شبيه نماي نزديك سطح يك سياره دوردست به نظر رسد. اما تصوير «توماس شيرر» آمريكايي از «چوب سنگ شده» به عنوان دومين عكس برتر مسابقه BioScapes شناخته شده است. اين تصوير در واقع چوبي است كه بسيار سخت شده و تمام مواد شيميايي اوليه آن با مواد معدني جايگزين شده و در نتيجه نمونه اي سنگ مانند شبيه به چوب اوليه را به وجود آورده است. در واقع چوب سنگ شده فسيلي است كه در آن مواد معدني جايگزين بافت هاي درخت شده اند. اين پديده در همه جاي دنيا قابل مشاهده است.
------------
جايزه سوم: جلبك چشم باز (Eye-Opening Algae)
تصويري از فسيل يك گونه منقرض جلبك با 20 ميليون سال قدمت كه 40 برابر بزرگنمايي شده است. نمونه هاي اين دياتوم (نوعي جلبك) ميكروسكوپي توسط دكتر ناگي اهل مونتانا آمريكا در ايالت مريلند كشف شد. دياتوم ها جمعيت بزرگي از جلبك ها را تشكيل مي دهند. دياتومها داراي ديواره دو قسمتي و يا دو كفهاي سيليسي هستند كه به اشكال منظم و مهندسي جزو زيباترين پلانكتونهاي گياهي بشمار ميآيند.
------------
جايزه چهارم: رنگين كمان مغز (Brainbows)
عكس داخل مغز يك ماهي پنج ساله موسوم به گورماهي (zebrafish)كه توسط آلبرت پان، شيميدان دانشگاه هاروارد گرفته شده است. رنگين كمان مغز (Brainbows) شيوه جديد علم مهندسي ژنتيك است كه به داشمندان اجازه مي دهد سيستم هاي عصبي پيچيده مغز جانداران را به زيبايي به تصوير بكشند.
------------
جايزه پنجم: دانه هاي گرده گل (pollen grains)
«شيرلي اوونز» رئيس مركز نورشناسي الكترون در دانشگاه ايالت ميشيگان 60 تصوير را روي هم گذاشته تا بتواند عكس دانه هاي گرده يك گياه فنجاني شكل را نمايش دهد. رنگ روشن گرده، حاصل رنگيزه اي است كه اوون براي گرده ها بكار گرفت كه توسط يك منبع ليزري، نوراني و درخشان شده است.
------------
جايزه ششم: گاز گرفتن حلزون (Snail Bite)
آيا حلزون ها هم مي توانند گاز بگيرند؟ در اين عكس كه 30 برابر بزرگنمايي شده ديويد واكر انگليسي دندان هاي يك حلزون (Cuticula) را با رنگ سياه در كنار آرواره هاي اين حيوان (Radula) به تصوير كشانده است. واكر گفته است: "اغلب چيزهاي زيبا در طبيعت پنهان است."
------------
جايزه هفتم: هيپوكامپ موش (mouse hippocampus)
تصويري از هيپوكامپ يك موش - منطقه اي از مغز كه با حافظه كوتاه مدت در ارتباط است – كه توسط يك روانپزشك دانشگاه تگزاس در زير ميكروسكوپ نشان داده شده است.
------------
جايزه هشتم: نوعي انگل (Trichodina pediculus parasite)
نوعي انگل موسوم به «تريكودينا پديكولوس» كه 600 بار بزرگنمايي شده و با استفاده از تكنيكي كه تداخل بين چند باريكه نور را ثبت مي كند تصويربرداري شده است. اين تصوير حاصل كار يك محقق آلماني است. اين انگل معمولاً بر روي يك حيوان آبزي بسيار كوچك ديگر زندگي و از آن تغذيه مي كند.
------------
جايزه نهم: سوسك گرانبها (jewel beetle)
زيبايي رنگ هاي بدن يك سوسك موسوم به سوسك گرانبها (jewel beetle). چارلز كربز، عكاس اهل واشنگتن بر روي يك منطقه از چشم سوسك زوم كرده تا از طريق بزرگنمايي 40 برابر، رنگ هاي زيباي اين قسمت از بدن جانور را به تصوير بكشد.
------------
جايزه دهم: جلبك ستاره اي شكل (star-shaped alga)
تصوير يك زيست شناس اهل چك از يك جلبك دياتوم ستاره اي شكل كه با نور فرابنفش به شكل درخشان و نوراني درآمده است.
------------
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]