واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بهبهاني اعلام كرد:داخلي سازي توليد ريل با تاخير 70 ساله/ هواپيماي ايران 140 ايمن است
وزير راه و ترابري با اشاره به تاخير 70 ساله در توليد ريل در كشور گفت: علاوه بر توليد ريل بايد در توليد واگن و لكوموتيو در داخل كشور نيز به شرايط مطلوب دست يابيم.
به گزارش خبرنگار مهر، حميد بهبهاني امروز در مراسم انعقاد تفاهم نامه توليد ريل ميان راه آهن جمهوري اسلامي ايران و ذوب آهن اصفهان در تهران گفت: 70 سال از عمر راه آهن در كشور مي گذرد اما ابتدايي ترين ابزار مورد نياز آن يعني ريل بايد از خارج از كشور تامين شود.
وزير راه و ترابري افرود: علت تاخير در توليد ريل در كشوروجود دلارهاي دولتي در بخش خريد شركتها بوده اما امروز با توجه به كثرت تقاضاي ريل در كشور و اولويت قرار گرفتن صنعت حمل و نقل ريلي، داخلي سازي ريل در اولويت قرار گرفته است.
وي ادامه داد: در بدو فعاليت مدير عامل رجا اين شرط براي وي گذاشته شد كه نمايشگاهي از قطعات در اين شركت ايجاد شود كه ساليانه 5 تا 10 درصد قطعات داخلي سازي شده و به آن افزوده شود تا داخلي سازي در اين بخش توسعه يابد.
بهبهاني ابراز داشت: توليد ريل حتي اگر داراي تكنولوژي پيشرفته اي باشد مي توان با خريد آن، ريل را داخلي سازي كرد و واحدهاي توليد كننده داخلي بايد در داخلي سازي ريل به استاندارد هاي كيفي آن دقت كنند.
وزير راه و ترابري اظهار داشت: استاندارد كيفي ريلها بايد با سيستمX RAY سنجيده شود، زيرا وجود شكافهاي ريز در توليد فولادهاي ساختماني چندان مهم نيست اما در ريل به دليل وجود فشارهاي بالا در هنگام حركت قطار، باعث شكنندگي مي شود.
وي تصريح كرد: داخلي سازي برخي محصولات با وجود نگاه نه چندان مثبت در كشور انجام مي شود. به عنوان مثال، هواپيماي ايران 140 را كه براي اولين بار در مسير اصفهان به پرواز در آورديم حتي يكي از مسئولان مرتبط با اين پروژه سوار آن نشد اما من در رفت و برگشت به اصفهان از آن استفاده كردم و تا الان 30 پرواز با آن داشته ام.
بهبهاني خاطر نشان كرد: امروز تكنولوژي ساخت واگن تغييرات كيفي جدي داشته است و ديگر از روش ورقه هاي فولادي و جوشكاري هاي سابق در آن استفاده نمي شود و پليمرهاي مختلف جايگزين آن شده اند.
وزير راه و ترابري ياد آور شد: صنعت ريلي به دليل مصرف كمتر سوخت، ايمن بودن و پايين بودن تلفات داراي مزاياي بسياري است و طبق برنامه بايد ساليانه 1200 كيلومتر خط ريلي در كشور ايجاد شود كه تحقق آن مستلزم داخلي سازي ريل است.
وي در جمع خبرنگاران نيز اظهار داشت: براي داخلي سازي ريل در كشور حمايتهاي مالي از قبيل وام و غيره به توليد كنندگان اين بخش تعلق خواهد گرفت و آنان نيز بايد استانداردهاي لازم را رعايت كنند.
بهبهاني به ديگر سئوالات خبرنگاران درباره آزادراه تهران-شمال و علت عدم تمديد حكم رئيس سازمان بنادر و دريانوردي پاسخ نداد و افزود: امروز فقط درباره صنعت ريلي و توليد ريل صحبت مي كنم.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]