واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايستگاه
بيمه درماني و500 ميليارد تومان كسري
سازمان بيمه خدمات درماني امسال با كسري اعتبارات در حدود 500 ميليارد تومان مواجه است. به گزارش فارس اين سازمان كه از طريق 46 هزار مركز طرف قرارداد شامل بيمارستان ها، پزشكان، داروخانه ها و مراكز پاراكلينيكي به بيش از 39 ميليون نفر از آحاد جامعه خدمات ارائه مي كند امسال به دليل عدم تناسب افزايش حق سرانه بيمار درمان با رشد تعرفه هاي تشخيصي و درماني، افزايش قيمت دارو و... با كسري اعتباراتي حدود 500 ميليارد تومان مواجه شده است. اين گزارش حاكي است موضوع كسري اعتبارات، به مسوولان، دولت و مجلس شوراي اسلامي منعكس شده تا در اصلاحيه بودجه سال 87 كه از طرف دولت براي بررسي و تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده، اين مهم مورد توجه ويژه مسوولان قرار گيرد.
كنكور براي چهار رشته پزشكي حذف شد
معاون آموزشي وزارت بهداشت اعلام كرد؛ چهار رشته كارداني بهداشت خانواده، مبارزه با بيماري ها، فوريت هاي پزشكي و بهداشت دهان و دندان از كنكور سراسري خارج شدند و صد درصد پذيرش اين رشته ها به صورت بومي توسط دانشگاه هاي علوم پزشكي انجام مي شود. به گزارش فارس، بهرام عين اللهي افزود؛ رشته كارداني مدارك پزشكي نيز از دانشگاه هاي علوم پزشكي حذف شد، رشته كتابداري نيز به مقطع كارشناسي ارشد تكنولوژي اطلاع رساني سلامت ارتقا يافت. وي گفت؛ در سه رشته كارداني اتاق عمل، بيهوشي و علوم آزمايشگاهي نيز با وجود بومي گزيني به علت ارتقاي به كارشناسي شاهد ارتقاي رتبه پذيرفته شدگان از رتبه هاي 20 تا 25 هزار به زير سه هزار هستيم.
با يك بار مصرف هروئين و كراك معتاد مي شويد
رئيس مركز تحقيقات و وابستگي به مواد مخدر دانشگاه علوم بهزيستي با بيان اينكه افزايش عرضه مواد مخدر در كشور باعث آلوده شدن افراد بيشتري در جامعه مي شود، گفت؛ افراد با يك بار مصرف هروئين و كراك معتاد مي شوند. علي فرهوديان در گفت وگو با فارس گفت؛ مواد مخدري مانند هروئين، كراك يا ديگر مواد مخدر سنگين با يك بار مصرف احتمال معتاد شدن را افزايش مي دهند، به همين دليل است كه مواجه شدن با اين مواد خطرات بيشتري را به همراه خواهد داشت. وي تصريح كرد؛ عرضه مواد مخدر قابل كنترل است اما نه در ايران و نه در هيچ كجاي دنيا نتوانسته اند به طور كامل دسترسي به مواد مخدر را كنترل كنند. وي گفت؛ آنچه مسلم است اين است كه در كشوري كه درصد زيادي از مواد مخدر دنيا از طريق آن ترانزيت مي شود و شيوع به اعتياد در آن بالاست، به طور طبيعي دسترسي به مواد مخدر نيز بالا مي رود.
ارزشيابي متوقف شد
با تصويب شوراي ارزشيابي مدارك دانشگاه هاي خارج از كشور وزارت علوم، از اين پس مدارك دانش آموختگان دوره هاي نيمه حضوري در هيچ يك از مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد قابل ارزشيابي نيست و تنها مدارك تحصيلات نيمه حضوري در مقطع دكترا آن هم با شرايط خاص ارزشيابي مي شود.
دكتر يزدان پناه مديركل امور دانش آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گفت و گو با ايسنا اظهار كرد؛ در حال حاضر بر اساس بازخوردي كه شوراي ارزشيابي از دانش آموختگان نظام هاي آموزشي نيمه حضوري و غير حضوري پيدا كرده و همچنين حساسيت هايي كه درخصوص مدارك تحصيلي خارج از كشور بروز كرده است، مقرر شد از اين پس مدارك تحصيلي دانش آموختگان دوره هاي نيمه حضوري و غيرحضوري در مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد خارج از كشور بررسي و ارزشيابي نشود و تنها مدارك دانش آموختگان مقطع دكترا نيمه حضوري آن هم بر اساس شرايط خاص ارزشيابي مي شود. وي با اشاره به شرايط لازم براي بررسي و ارزشيابي مدارك تحصيلي خارجي ناشي از تحصيلات نيمه حضوري در مقطع دكترا گفت؛ داشتن استاد راهنماي داخلي (از اساتيدي كه در دانشگاه هاي دولتي داخل كشور مجاز به داشتن دانشجوي دكترا هستند) از ابتداي تحصيل با تاييد معاونت آموزشي دانشگاه، احراز توانمندي هاي علمي پژوهشي و حرفه يي متقاضي (از طريق اخذ آزمون، مصاحبه، برگزاري جلسه دفاعيه، بررسي پايان نامه و رساله برخي از اين شرايط است. وي تاكيد كرد؛ درج عبارت «نيمه حضوري» در ارزشنامه هاي مربوطه نيز ضروري است. دكتر يزدان پناه در خاتمه تاكيد كرد اين ضوابط براي ارزشيابي مداركي كه شروع دوره تحصيلي مربوط به آنها، بعد از اول ژانويه 2009 باشد، اعمال مي شود.
بي سوادي مطلق،ريشه كن مي شود
معاون توسعه مديريت سازمان نهضت سوادآموزي كشور گفت؛ ريشه كني بي سوادي در حد آموزش پايه تا پايان سال 1393 در ايران صورت خواهد گرفت. به گزارش مهر پرويز كوثري افزود؛ هم اكنون بالغ بر چهار ميليون نفر از افرادي كه داراي باسوادي نسبي بوده تحت پوشش فعاليت هاي سوادآموزي قرار گرفتند. معاون سازمان نهضت سوادآموزي كشور با اشاره به اينكه تا پايان سال 1393 در گروه سني 10 تا 49 سال بي سواد نخواهيم داشت، افزود؛ هم اكنون 11 ميليون نفر از جمعيت بزرگسالان كشور كم سواد و قريب به 15 درصد جمعيت بالاتر از شش سال كشور بي سواد هستند.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]