واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: سيمان باقران به زودي وارد بازار مي شود
محمديان: فاز اول كارخانه سيمان باقران شهرستان درميان با توليد روزانه 500 تن به زودي به بهره برداري مي رسد.معاون سياسي و اجتماعي فرماندار شهرستان درميان با بيان اين مطلب به خبرنگار ما گفت: طبق برآورد متوليان كارخانه سيمان باقران موعد ورود سيمان توليدي اين كارخانه ايام محرم اما زمان رسمي بهره برداري از آن دهه فجر خواهد بود.
محمد حسيني افزود:با اين كه اعتبار اوليه پروژه يك هزار و 80 ميليارد ريال برآورد شده بود ولي اعلام شد اين پروژه به يك هزار و 500 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه تورم در اين امر بي تاثير نيست.
وي خاطرنشان كرد: دولت حمايت هاي خوبي از اين صنعت كرده است و هم اكنون فاز اول كارخانه با توليد روزانه 500 تن سيمان به زودي (دهه فجر) آماده بهره برداري است.
وي با بيان اين كه اين پروژه 400 ميليارد ريال آورده مردمي دارد افزود: از صندوق ذخيره ارزي و تسهيلات بانك ملي هر كدام 300 ميليارد ريال به اين پروژه كمك شده و 500 ميليارد ريال ديگر هم بايد از طريق مشاركت بانك ها، پذيره نويسي، سهام تامين شود.
وي اشتغال زايي مستقيم اين پروژه را 270 نفر و اشتغال زايي غير مستقيم آن را 10 هزار نفر عنوان كرد و گفت: كارخانه سيمان باقران به طور كامل يك و نيم تا 2 سال ديگر به بهره برداري خواهد رسيد.
وي اشتغال پايدار، تامين امنيت، افزايش صادرات و تبادلات مرزي را از مهم ترين مزاياي اين پروژه دانست و افزود: بازار اصلي براي توليدات اين كارخانه كشور افغانستان است.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا طبق وعده هاي داده شده سيمان توليدي اين كارخانه ديرتر از موعد مقرر وارد بازار مي شود گفت: كمبود نقدينگي كارخانه، تورم بازار و مشكلات فني ماشين آلات از عمده دلايل اين تاخير بود.
وي ادامه داد:اين كارخانه 2 هزارو 700تن ماشين آلات نياز داشته كه 2 هزار و 300 تن از كشور آلمان و 400 تن از كشور چين وارد شده است كه به دليل برخي نواقص در اين تجهيزات عرضه سيمان در زمان مقرر به تاخير افتاد.
وي همچنين در خصوص مجتمع بزرگ آب رساني كلاته ملا گفت: اين پروژه از سال 1382 در بخش قهستان در دستور كار قرار گرفته و برآورد هزينه اوليه آن 30 ميليارد ريال از محل منابع مختلف اعم از اعتبارات ملي به مناطق محروم و خشكسالي بود.محمد حسيني افزود: اين مجتمع 32 روستا را با جمعيتي بالغ بر 2 هزار و 325 خانوار تحت پوشش دارد و وجود 2 حلقه چاه؛ 230 كيلومتر خط انتقال و توزيع، 5 هزار و 500 متر مكعب مخزن ذخيره آب، 2 هزار و 20 متر حصار كشي، 24 هزار متر مربع محوطه سازي، 400 متر مربع موتورخانه، 12 باب ايستگاه پمپاژ و 10 هزار متر شبكه برق از مشخصات فني اين مجتمع است.
وي خاطر نشان كرد: تا كنون از اين شبكه روستاهاي برندود، كلاته ملا، زير برندود، بابريك عليا و سفلي، رژنوك، كوشكك، خلف و آسيابان با يك هزار خانوار جمعيت بهره مند شدند.
وي ادامه داد: روستاهاي مناوند و ماسنان هم با 90 خانوار جمعيت دهه فجر از اين شبكه آب رساني بهره مند خواهند شد و روستاهاي خوان و نوقند هم با 180 خانوار جمعيت آماده بهره مندي از اين مجتمع هستند و عمليات آب رساني به روستاهاي تنگل و دره چرم هم در دست اقدام است.به اعتقاد وي زمان بهره برداري كامل اين مجتمع آب رساني يك سال ديگر به طول خواهد انجاميد.
مجتمع آب رساني فخرود
وي در خصوص مجتمع بزرگ آب رساني نوغاب يا فخرود گفت: اين پروژه از سال 1383 با اعتبار اوليه 200 ميليون ريال شروع شده و تا كنون 17 ميليارد ريال در اين زمينه از محل اعتبارات استاني ، حوادث و مناطق محروم تامين اعتبار و هزينه شده است.به گفته وي مجتمع آب رساني فخرود با 175 كيلومتر شبكه 36 روستا را با جمعيتي بالغ بر 2 هزار و 400 خانوار يعني 20 درصد جمعيت شهرستان درميان را پوشش مي دهد.
وي خاطر نشان كرد: از ديگر مشخصات فني اين پروژه حفر 4 حلقه چاه، 19 ايستگاه پمپاژ آب، 5 كيلو متر شبكه برق رساني و 2 هزار متر مكعب مخزن ذخيره آب است.
وي ادامه داد: در فاز اول اين مجتمع روستاهاي 800 خانواري نوغاب هندوالان و نوزاد به بهره برداري رسيده و روستاهاي كوچك اين منطقه در فاز سوم آب رساني خواهند شد.
به گفته وي در حاشيه برنامه توسعه و خدمات اين مجتمع صنعتي پروژه گلخانه اي شهرستان درميان هم از مجتمع فخرود آب رساني مي شود.
وي تصريح كرد: با توجه به اين كه 73 ميليارد ريال اعتبار براي تكميل نهايي اين پروژه نياز است زمان دقيق بهره برداري از آن مشخص نيست.
وي اضافه كرد: چندين مجتمع آب رساني كوچك و از جمله آواز و زيدان هم به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: از 147 روستاي شهرستان در ميان با جمعيتي بالغ بر 48 هزار و 955 نفر، 96 روستا با 47 هزار و 12 نفر جمعيت بالاي 20 خانوار است.
وي گفت: از اين تعداد 66 روستا با 7 هزار و 850 خانوار و 33 هزار و 800 نفر جمعيت از شبكه آب رساني بهداشتي برخوردار هستند و تعداد مشتركان در اين روستا 12 هزار و 900 اشتراك است.
آب رساني 60 روستا به صورت سيار
وي ادامه داد: در حدود 60 روستاي شهرستان درميان خدمات آب رساني به صورت سيار ارائه و هر ماه 10 هزار متر مكعب آب به اين روستاها حمل مي شود.
وي تصريح كرد: با وجود اين كه تعداد زيادي از روستاهاي اين شهرستان از آب شرب بهداشتي برخوردارهستند اما به دليل فرو كش شدن منابع آبي تامين كننده شبكه هاي آبرساني، ميزان آب دهي شبكه هاي برخي روستاها به صفر كاهش يافته است و در برخي روستاها هم آب مورد نياز مردم به صورت تلفيقي يعني هم از طريق شبكه هاي آبرساني و هم به صورت سيار تامين مي شود.
وي در زمينه وضعيت آب و فاضلاب شهري گفت: مدتي قبل اسديه تنها نقطه شهري اين شهرستان محسوب مي شد و تحت پوشش شبكه آب و فاضلاب شهري قرار داشت هر چند شبكه آبرساني روستاي خانمان هم به دليل نزديكي با مركز شهرستان تحت پوشش شبكه آب و فاضلاب شهري است.
آب شرب اسديه تا 20 سال آينده جوابگوي نياز شهروندان است
وي ادامه داد: شبكه آب و فاضلاب شهري درميان نوسازي و بهسازي شده و با توجه به ظرفيت موجود آب شرب اسديه تا 20 سال آينده جوابگوي نياز شهروندان خواهد بود.
وي درباره شبكه آبرساني طاغان هم گفت: در حال حاضر در تمام منازل مسكوني روستا، آب لوله كشي بهداشتي وجود دارد و شبكه اصلي آب روستا هم از حدود 5 تا 6 ماه قبل بهسازي شده است.
وي با توجه به افزوده شدن نقاط شهري طبس و قهستان به شهرستان درميان گفت: با توجه به ارتقاي اين مناطق شبكه آب و فاضلاب اين شهرها نيز بايد تحويل گيري شده و توسعه يابد.
وي در خصوص شبكه فاضلاب هم گفت: در شهر قهستان مطالعه طرح فاضلاب تمام شده وبراي اجراي آن بايد اعتبار لازم تخصيص يابد.
كاهش صادرات بازارچه ميل 73
معاون سياسي اجتماعي فرماندار شهرستان درميان در خصوص بازارچه مرزي ميل 73 گفت: اين بازارچه در بخش گزيك فعال است و به دليل تامين اقتصادي، عقبه بازارچه به سمت كشور افغانستان، امنيت حائز اهميت است.
وي تصريح كرد: صادرات اين بازارچه به دليل ناامني فعلي در كشور افغانستان و وضع عوارض گمركي بر كالاها كاهش يافته زيرا اين مسائل با توجه به كمتر بودن عوارض كالاها در ساير بازارچه ها در كاهش انگيزه صادر كنندگان موثر بوده كه با ثبات اوضاع افغانستان و مطلوب كردن بهاي عوارض كالاها اين نابساماني بر طرف خواهد شد.
وي ادامه داد: با رايزني هاي انجام شده روال عادي بازارچه جريان دارد و عزم مسئولان بر اين است كه فعاليت اين بازارچه دچار اختلال نشود.
وي فرش ماشيني، مواد شوينده و پلاستيكي، موكت، نوشابه و سوخت را از جمله كالاهاي صادراتي از اين بازارچه شمرد.وي با بيان اين كه نمايندگي گمرك در بازارچه ميل 73 فعال است افزود: اين بازارچه 40 نفر اشتغال زايي مستقيم دارد.
جمعه 6 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]