واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يازدهمين جشنواره پژوهشي شيخ طوسي در قم برگزار شد
قم- يازدهمين جشنواره پژوهشي شيخ طوسي با عنوان "معنويت و جهان معاصر" براي گراميداشت دين پژوهان "جامعه المصطفي العالميه" روز پنجشنبه در تالار اجتماعات مدرسه علميه امام خميني (ره ) قم برگزار شد.
به گزارش ايرنا، معاون پژوهشي جامعه المصطفي العالميه ، هدف از برگزاري اين جشنواره را كه دردو بخش اصلي ودوبخش جانبي برگزار مي شود، ترويج فرهنگ پژوهش در ميان دانشوران،طلاب و دانشجويان و تربيت پژوهشگران فعال در زمينه علوم اسلامي اعلام كرد.
حجت الاسلام "محمد جعفر علمي" افزود:دو بخش اصلي اين جشنواره درباره آثار پژوهشي برتر محققان در زمينه ي علوم قرآني،حديث ،تاريخ ،سيره ،فقه و اصول ،حقوق ،كلام ،اخلاق ،فلسفه و عرفان مي باشد.
وي گفت : در بخش اصلي جشنواره 667 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال كه در نهايت 31 اثر برگزيده شد.
وي افزود: در بخش ويژه جشنواره نيز 103 اثر به زبان هاي عربي، اردو و انگليسي ازداخل وخارج كشور به دبيرخانه ارسال شد كه آثار برتر بخش ويژه در سطوح يك ، دو، سه و چهار تفكيك شدند.
معاون پژوهشي جامعه المصطفي العالميه گفت:جهان معاصر با خلاء عظيم معنويت روبرو و پژوهش در اين زمينه از نيازهاي جدي عصر حاضر است.
وي اسلام و مكتب اهل بيت (ع) را براي جامعه بشري نجاتبخش دانست و افزود: انديشمندان مسلمان بخصوص پژوهشگران جامعه المصطفي العالميه بايد با دفاع از انديشه هاي پربار معصومين (ع) در مقابل هجمه هاي دشمنان، بتوانند اين مفاهيم را در عرصه بين المللي عرضه كنند.
علمي خاطرنشان كرد:در عصر بحران معنويت و در رويارويي با مكاتب انحرافي كه ادعاي هدايت بشر را دارند ما وظيفه داريم بااستفاده از حضور طلاب جامعه ـ المصطفي كه از بيش از90 مليت جهان هستند معارف اسلام ناب را در جهان منتشر كنيم.
وي تصريح كرد:اين دوره از جشنواره شيخ طوسي به حوزه علم و دانش و بررسي جنبه هاي معنويت در جهان معاصر پرداخته كه در اين عصر كه انسان در آستانه تحولات مهم علمي و فرهنگي قرار گرفته، يك نياز جدي است.
وي با بيان اين كه تحقيقات پژوهشگران جامعه المصطفي العالميه در دو گرايش كاربردي و عمومي انجام مي شود،اظهار داشت: با ايجاد بسترهاي مناسب در اين مركز تلاش شده است تا با جذب استعدادهاي برتر به ارائه پژوهش هاي بنيادين و نظريه پردازي در علوم و معارف اسلامي بپردازيم.
در ادامه اين مراسم آيت الله جعفر سبحاني در پيامي بااشاره به اهميت قلم وضبط انديشه هااز طريق نگارش گفت:اگر قلم در كار نبود معالم الهي و تكاليف اسلامي به نسل بعد منتقل نمي شد و مسلما بسياري از حقايق از ميان مي رفت و انحراف عظيمي در تعاليم اسلامي پديد مي آمد.
در بخش ديگر اين پيام آمده است:به خاطر اهميتي كه قلم در تمدن و انتقال علم و دانش و تربيت آيندگان دارد، قرآن در ميان سوگندهاي مختلف به "قلم" هم سوگند ياد كرده است.
در پيام آيت الله جعفر سبحاني آمده است:بازگو كردن بيان و گفتار به نحو شيرين و دلپذير در افق فكر مخاطبان و صيانت از قلم و خامه كه انديشه به روي كاغذ مي آورند، دو ابزار موثر دانشمندان است.
وي در بخشي از اين پيام بااشاره به شخصيت والاي علمي شيخ طوسي تصريح كرده است: شيخ طوسي در محفل شيخ مفيد فقه و حديث و كلام آموخت و پس از درگذشت آن بزرگوار، رياست علمي و فرهنگي شيعه را بر عهده گرفت و در بغداد عالمان بزرگي را از سني و شيعه تربيت كرد.
آيت الله سبحاني اظهار اميدواري كرد كه" جامعه المصطفي العالميه" به صورت يك دانشگاه بزرگ اسلامي درآيد و انوار اهل بيت (س )رااز طريق پرورش شخصيت هاي علمي در جهان بگستراند.
همچنين رييس جامعه المصطفي طي سخناني، معنويت گرايي را از نيازهاي فطري بشر عنوان كرد وافزود: در دوران پس از رنسانس و پيشرفت هاي علمي و صنعتي، بشر دچار نوعي غرور مادي گرايانه شد كه باعث كاهش معنويت گرايي و افزايش رفاه طلبي و مادي گرايي گرديد.
حجت الاسلام"عليرضا اعرافي" اضافه كرد:طي دو قرن اخير شاهد نوعي بحران معنوي و جوشش جديد معنويت گرايي و گرايش به اخلاقيات درجوامع بشري هستيم كه وظيفه قشر مذهبي را سنگين تر مي كند.
وي گفت: معنويت گرايي جديد، بشر را با خطراتي همچون معنويت منهاي خدا، معنويت منهاي شريعت و همچنين معنويت گرايي مبتني بر احساس مواجه كرده است كه ريشه در مباني معرفتي ندارد.
اعرافي ادامه داد:دين مبين اسلام يك دين كامل و جهانشمول است و ما معتقديم معنويت نبايد صرفا برپايه احساس و بدون تبعيت از ولايت فقيه باشد.
وي خاطرنشان كرد:اسلام دين مبتني بر اعتقاد به خداست كه از بسياري از مناسك برخوردار است و فرد مسلمان مي تواند با انجام اين مناسك حالات عرفاني و ديني خود را رشد دهد و به درجه تقرب به خدا دست يابد.
گفتني است شيخ طوسي نقش اساسي در تحكيم و ترويج معارف اهل البيت (ع) در زمان خود داشته و تا به حال مذهب شيعه از بركات آثار ايشان بهره مند گشته و يكي از معروفترين محققان تشيع است.
ك/2 7404/1462/536/543 شماره 456 ساعت 18:23 تمام
پنجشنبه 5 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]