واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اظهارات بدون سانسور شده ي سخنگوي دولت در جمع دانشجويان دانشگاه امام صادق الهام: دارند شوراي رهبري را در برابر رهبري علم ميكنند/ نميدانم اين همه قوت را خدا چه جوري به احمدي نژاد داده/ همسرم عمليات شهادتطلبانه هم ميتواند انجام بدهد
خبرگزاري انتخاب : دارند ولايت فقيه را ميزنند و ميگويند عشق ما ولايت فقيه است! مواظب باشيد در مقابل اين فتنههايي را كه دارد شكل ميگيرد بين احمدينژاد و مرجعيت هيچ مشكلي نيست./ كدام دام سايتي كه در چهارچوب رهبري و نظام است، مرتب فيلتر شده جز سايت همسرم!
پس از انتشار متن پرسش و پاسخ دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع)، متن كامل اين اظهارات منتشر شد.
متن بدون هر گونه ويراستاري و اصلاحي به عينه منتشر ميشود.
چرا در حالي كه گروههاي گوناگون دانشجويي در دانشگاههاي مختلف از جناب رئيسجمهور براي حضور در دانشگاهها و پاسخگويي به مشكلات دانشجويان دعوت كردهاند، آقاي رئيسجمهور امتناع ورزيده و شما به جاي ايشان حضور پيدا ميكنيد؟
اين عدم حضور ايشان در سال آخر رياستجمهوري شبههاي در اذهان ايجاد كرد كه اميدواريم با حضورشان به اين شبهات پاسخ دهند.
نميدانم از كجا شروع كنم، سؤالات ما ديگر تكراري و خستهكننده شدهاند. آقاي الهام قضيه مشايي هنوز تمام نشده است و زخمهاي آن بر پيكره نظام و انقلاب باقي است و با توجيهات امثال شما هم تمام نميشود.
آقاي الهام هنوز براي ما مبهم است. دولتي كه دم از انقلابگري و پايبندي به ارزشهاي انقلاب ميزند، چگونه به راحتي نظر مراجع ناديده ميگيرد و با بيتوجهي به نهاد مرجعيت (خواسته يا ناخواسته) تضعيف اين نهاد ميپردازد؟
چرايي اين براي ما هنوز روشن نشده است كه دولتي كه خود را مطيع و تابع ولايت فقيه ميداند، براي چه پس از آن كه رهبر معظم انقلاب فرمودند كه اظهارات مشايي اشتباه و غلط هست، عكسالعملي از سوي آقاي احمدينژاد كه ايشان تأييد كردند اين موضع دولت است، نشان داده نشد و نيز در حوزه آقاي مشايي كه البته در نامههايشان هيچ عذرخواهي نبوده و تنها صرفا گفته شده كه تابع ولايت فقيه هستيم؟!
اما مشايي خودشان اين حرف را هم تأييد كردند كه اين حرف موضع گذر است و ايشان هم به نظر من و خيليهاي ديگر، بايد عذرخواهي خشك و خالي ميكردند حالا از ملت و رهبر انقلاب.
الهام: آقاي احمدينژاد در دانشگاهها خوب شروع كرد. ديگر پرسش و پاسخي تيزتر از پرسش و پاسخ اميركبير نداشتيم؛ البته به نظر من چيزي در آن جلسه نبود كه در شأن دانشجويان نبود و آن هم با آن اقدامات كه هيچكدام از آنها دستگير نشدند، بالاخره آنجا توهين هم بود. حتي نارنجك صوتي هم منفجر كردند.
آقاي احمدينژاد اصلا روحيهاش اينطور نيست و واقعا عاطفي است، در عين حالي كه آدم راسخ و استواري است. آقاي احمدينژاد واقعا پيگير مسائل زندانيان بدهكار هستند و وقتي آزادي ايشان را ميشنوند، گل از گلشان ميشكفد. با اينكه امور قضائي ربطي به آقاي احمدينژاد ندارد، ولي ايشان به هر حال پيگير اين مسائل هستند.
هيچ دانشجويي در اين دوره دولت احمدينژاد به خاطر احمدينژاد به زندان نرفت با اينكه ميبينيد در كجا اين قدر شفاف به رئيسجمهور توهين كردند، چه كساني رفتند بازداشتگاه؟ كجا مشكلي پيش آمد؟ واقعا بيسابقه است.
ميبينيد اين واقعيت است. رئيسجمهور به اعتبارش در بين جريانهاي مردمي قوت و اعتماد دارد؛ به قول آقا بعضيها بيبندوباري در گفتن و نظر دارند. آقاي احمدينژاد در اكثر شهرستانها صحبت كردهاند شما واقعا رحم كنيد به آقاي احمدينژاد. خواهش ميكنم رحم كنيد. مردي كه اينجوري وجودش را گذاشته اصلا آهنين است اين مرد. من نميدانم اين قوت را خدا چه جوري به اين مرد داده. يك زماني مقام معظم رهبري به ايشان حرام كرد كه بيشتر از ساعت ده شب كار نكنند البته ايشان بحمدالله بسيار هم پرانرژي هستند اين مسائل را با اين فضا چهجوري مديريت بكند؟ آيا فضاي سياسي كشور، فضاي عادي است؟ به تعبير رهبري، جنگ احزاب داخل و خارج. همه كفر واحد شده است كه بيايد بجنگد. توجه داشته باشيم ما يكسري از مسائل را كه ميشنويم، آقاي احمدينژاد البته با حرف زدن و ارتباط برقرار كردن نشاط جديدي پيدا ميكند ولي به نظر من بايد ما يك كمي از توقعاتمان را از ايشان كم كنيم. اين طوري نبوده كه ايشان برنامهاي را لغو بكنند من به جايشان بيايم، دوستان اينجوري فرمودند ما هم خدمتتان رسيديم.
آقاي الهام بگوييد چرا دولت نهم اينقدر براي خود از آبروي رهبري هزينه ميكند؟ هنوز جريان رأي اعتماد كردان و نسبت دادن آن به سخنان شبههناك به رهبري و تحريك احساسات نمايندگان از يادمان نرفته است؟
الهام: آقاي احمدينژاد تمام حرفش اين است كه ما بايد سنگر رهبري باشيم و بعضي هم سراغ اين هستند كه بروند سراغ رهبري. خود آقا فرمودند: شما را ميزنند ولي انقلاب هدف است. تو را ميزنند ولي گفتمان امام و انقلاب هدف است. فشار به رهبري در دوران اصلاحات چقدر بود؟ آيا كم بود؟ بالاتر از رهبري، اصلا به اسلام و سيدالشهدا رسيد. امروز با اين فشارهايي كه به رهبري وارد ميشود، آقاي احمدينژاد عين يك لنگر و خاكريز جلوي ايشان قرار گرفته است و اين فشارها ديگر روي نظام نيست. ايشان هميشه گفته است كه ما خودمان را خرج رهبري ميكنيم. ايشان خدمت آقا گزارش دادند و آقا گفتند اين گزارش را صداوسيما عينا دو بار پخش بكند. بعد از اين پخش چه شد، عدهاي گفتند اينها دروغ بوده است چون اصلا گزارش، گزارش مثبتي بود شخص را تخريب كردند، در صورتي كه هنوز كلام آقا خشك نشده بود.
بدمان نميآيد درباره رشوههاي پنج ميليوني كه توسط مدير كل پارلماني دولت داده شد و سرنوشت ايشان مطالبي بدانيم. ميگويند ايشان هنوز مشغول به كارند!؟
الهام: راجع به مرجعيت هم دو تا از مراجع بزرگوار در انتخابات گرايششان به آقاي احمدينژاد بود؛ حضرت آيتالله مكارم و صافي گلپايگاني. الان همه دنبال اينند كه ذهنيت اين دو بزرگوار را نسبت به احمدينژاد خراب كنند. به خصوص حضرت آيتالله مكارم كه در اين صحبت اخيرشان مشاهده كرديد كه همه بايد انتقاد بكنند يا حضرت آيتالله صافي كه يك چهره انقلابي پايبند به مباني حكومتي است. اينكه اگر مراجع حرفي ميزنند به خاطر اين است كه اميد دارند و ميبينند كه تأثير دارند. يك عدهاي دارند فتنه ميكنند. دارند شوراي رهبري را در برابر رهبري علم ميكنند. دنبال چه چيزي هستند؛ دارند ولايت فقيه را ميزنند و ميگويند عشق ما ولايت فقيه است! مواظب باشيد در مقابل اين فتنههايي را كه دارد شكل ميگيرد بين احمدينژاد و مرجعيت هيچ مشكلي نيست.
راجع به مجلس يك اشتباهي صورت گرفت. آن فرد را بررسي كردند. به نظر من اصل كار غلط است تعامل بين مجلس و دولت با اين نگاه نمايندگان مشكلساز ميشود. نحوه تقابل معاونت حقوقي هم در اين قضيه مناسب نبود منتها اصل و محتواي قضيه چيز ديگري بود. به هر حال، نمايندگان براي حل مشكلشان در استانشان توقع دارند اين تلاش اين فضاها را به وجود ميآورد كار غلطي است.
برجستهترين شعار دولت نهم عدالت بود كه يكي از زيرمجموعههاي آن عدالت اجتماعي است. حال شما بگوييد تناسب اين مفهوم را با اين كه دانشجويان اين مملكت به خاطر انتقادشان و نه حتي به خاطر اعتراض و اهانت مورد برخورد قضايي و محروميتهاي تحصيلي قرار ميگيرند، در حالي كه همسر سخنگوي دولت به غير از رهبر معظم انقلاب و شخص آقاي رئيس جمهور و عدهاي همفكران، هيچ خط قرمزي در اظهار نظر عليه افراد نداشته و از نام بردن افراد و با صفات و الفاط ناپسند، خودداري نكردهاند و هيچ واكنشي در برابر ايشان صورت نميگيرد. آيا اين مفهوم عدالت اجتماعي است؟ اما عدالت اقتصادي، آيا ميداند در حكومت اميرالمؤمنين سهم فقير و غني از بيتالمال يكسان بود. با اين اوصاف آيا طرح تحول اقتصادي را كه موجب محروميت عدهاي ميشود، چگونه توجيه ميكنيد؟ ايا اين طرح نياز به بازنگري ندارد؟ لازم به ذكر است كه اصل هدفمندسازي يارانهها، پسنديده است.
الهام: اما در مورد طرح تحول اقتصادي كه آيا واقعا عادلانه است يا نه، شما كه در بحث انرژي خودتان قبول داردي كه اين منحني، دهكهاي جامعه را عادلانه كرد و به آن فقير بهتر رسيد، بايد آن فقير را توانمند كرد تا فقيرتر نشود. خود طرح را كه همه اجماع دارند بر رويش، كجاي اين طرح اشكال دارد؟ طرحي كه هنوز هم تصويب نشده. به آقاي احمدينژاد ميگفتند اين طرح را اجرا نكن، پول نفت هدر ميرود. اين كار در انتخابات به تو آسيب ميزند ولي ايشان با محاسباتش و اعاده جمعي به اين نتيجه رسيدند كه اين طرح اجرا شود، لذا اين انتقادات يك مقداري تند است.
در مورد مسأله خانم رجبي كه گفتيد چطور ديگران حرفهاي تندتري كه ميزنند آزادند، ايشان البته من داوريام اين است كه كلماتش، كلمات تيزي است، اما اين كلمات حاوي هيچ اتهامي نيست و مبتني بر موضعگيريهايي است كه از اطراف ميبينند. كدام سايتي كه در چهارچوب رهبري و نظام است، مرتب فيلتر شده از سوي وزارت ارشاد، به جز در دولت و زن سخنگوي دولت. مجوز كتاب «احمدينژاد، معجزه هزاره سوم» پوست ما را كند. كتاب بعدي هم وزارت ارشاد پوست ما را كنده تا مجوز بدهد. اينجوري نيست. بعضي كلمات اگر به شما بگويم، تعجب ميكنيد اين خبرها نيست كه فكر ميكنيد. ايشان يك آدمي است كه با عقيدهاش كار ميكند و حتي ايشان عمليات شهادتطلبانه هم ميتواند انجام بدهد. تمام وجودش عقيده است؛ جهاد در راه عقيدهاش. واقعا اين انصاف است اين همه ديگران حرف ميزنند خب يكي هم حرف ما را بشنوند شما كه با آزادي و اين مسائل موافقيد، خب اين شخص هم يك آدم، يك زن.
ايشان از دوره قبل از اصلاحات مينوشته است و من هم چون براي عقيدهاش مجاهدت ميكند، برايش احترام قايلم. اگر اين كارها آسيبي داشته باشد، خب يك طرفش ايشان است كه خودش هم دارد آسيب ميبيند. وجودش سراسر اعتقاد و عشق به امام و رهبري است و واقعا آدم فداكاري است. ما يك وقتي در تحكيم بوديم، يكي از بچهها ميگفت، تا ما ميگوييم «خ»، خانم رجبي ميگويند «خامنهاي» يعني اينقدر واكنش سريع دارد و منطق و مباني دارد؛ بنابراين، فكر نكنيد ايشان از هيچ امتياز و رانت خاصي استفاده نميكند.
بد نيست درباره نامه احمدينژاد به باراك اوباما توضيحاتي بدهيد.
-آقاي الهام مطرح كردن گفتمان امام و انقلاب بحق كار بزرگي است اما در صورتي كه به آن عمل نشود، موجب بزرگترين ضربه به اين گفتمان به نظام و انقلاب است.
الهام: ببينيد آقاي احمدينژاد در محله صهيونيست آنقدر عليه صهيونيست شفاف حرف زد كه بعضي از اين متخصصان ميگفتند اينجا جيويورك است نه نيويورك؛ مركز صهيونيستهاست. آقاي احمدينژاد در آن جلسه به قدري قاطع آن مباني را تخريب كرد و افشا كرد با بياني محكم و انقلابي و منطقي كه من گفتم اگر ما روز قدس اينجا نبوديم، اما مأموريتمان انجام شد.
نامه اوباما نامهاي بود مثل نامه بوش، با همان هشدار و ديدگاهها و مطالبات. يك چيز متفاوت داشت كه مردم آمريكا واقعا براي اين تغييرات به اين سمت آمده بودند. فضاي افكار عمومي نشان ميدهد كه جمهوري اسلامي نه تشنجآفرين است اين تاكتيكها ميتواند فضاي خوبي درست كند وگرنه اميدي به اوباما نيست و نه اوباما عددي است.
پنجشنبه 5 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]