واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل اقتصادي استانداري همدان:كاهش 42 درصدي تعداد كالاهاي صادراتي استان همدان
خبرگزاري فارس: مدير كل اقتصادي و برنامه ريزي استانداري همدان گفت: تعداد كل كالاهاي صادراتي استان از ابتداي سال از گمرك همدان، 52 قلم كالا است كه اين رقم در سال گذشته 90 كالا بوده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، احمد فضلعلي ظهر امروز در جلسه كارگروه توسعه صادرات استان همدان افزود: بخش كشاورزي با 45 درصد، بيشترين سهم صادرات استان را به خود اختصاص داده، البته در اين بخش سيبزميني با رشد منفي 80 درصدي نسبت به ماه گذشته و با داشتن 22 درصد از سهم صادرات استان به رتبه دوم صادرات بخش كشاورزي سقوط كرده است.
وي ادامه داد: كشمش با ارزش 11 ميليون 494 هزار و 717 دلار با سهم 6/22 درصدي از صادرات بار ديگر به عنوان مهمترين كالاي صادراتي استان مطرح است.
مدير كل اقتصادي و برنامهريزي استانداري همدان با بيان اينكه بخش صنعت با سهم 34 درصدي همچنان در رتبه دوم قرار دارد، گفت: علت نزول بخش صنعت به رتبه دوم، در چند ماه اخير، رشد منفي صادرات اقلامي مانند نوشابه گازدار و سالامبور بوده است.
وي افزود: بخش صنايع دستي با صادرات 9 ميليون و 474 هزار و 704 دلار در رتبه سوم است كه فرش دستباف با رشد 125 درصدي نسبت به ماه گذشته و سهم 11 درصدي از كل صادرات استان، مهمترين كالاي اين بخش به شمار ميآيد.
فضعلي خاطرنشان كرد: ميزان ارزش صادرات همدان در هشت ماهه اول سال 87، 50 ميليون و 955 هزار و 700 دلار بود كه ارزش صادرات اين محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد افزايش داشت.
رئيس سازمان بازرگاني استان همدان نيز در اين جلسه اظهار داشت: در هشت ماه گذشته همايش علمي سفال و سراميك و سليقهيابي و بررسي بازارهاي فرش دستباف در همدان برگزار شد.
فيصل مرداسي افزود: همچنين دورههاي آموزشي مقررات صادرات و واردات و بازاريابي و مديريت فروش نيز در اين مدت انجام شده است.
وي اضافه كرد: در اين مدت مكاتبات و مذاكرات و قرار دادهاي بينالمللي متعدي صورت گرفته و هيئتهاي تجاري استان به كشورهاي ليبي، تركيه و عراق اعزام شدند.
رئيس سازمان بازرگاني همدان تصريح كرد: تمام پروانههاي صادراتي تا پايان سال 86 براي صدور سهام به تهران ارسال شد و به زودي جوايز مربوط به سال 86 و هشت ماهه 87 نقداً پرداخت خواهد شد.
وي با اشاره به كاهش صددرصدي صادرات بخش معدن گفت: لازم است دليل كاهش در صادرات بخش معدن و مواد شيميايي بررسي شود زيرا در بخش معدن رشد وزن و رشد ارزش نسبت به مدت مشابه منفي صد درصد بوده است.
مرداسي تصريح كرد: در بخش مواد معدني سهم رشد وزن نسبت به مدت مشابه سال گذشته 19 درصد كاهش داشت كه منفي 50 درصد رشد ارزش صادرات اين بخش نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوده است.
وي تعداد قاليبافان استان را 70 هزار نفر دانست و افزود: تعداد افراد آموزش ديده در دوره آموزش ترويجي فرش 250 نفر است و تاكنون پنج دوره آموزشي ترويج فرش تشكيل شده است.
رئيس سازمان بازرگاني همدان با اشاره به ايجاد رشته كارشناسي فرش در استان گفت: تحقيق ميداني خوبي در خصوص آمار بافندگان فرش استان تهيه شده كه فاز اول آن به پايان رسيده و فاز دوم در حال انجام است.
وي با تأكيد بر نياز به آموزش به بافندگان استان افزود: در سه شهرستان دورههاي آموزشي برگزار شد و چهارمين دوره نيز در نهاوند برگزار خواهد شد، همچنين دورههاي جديد در ملاير و كبودراهنگ آماده افتتاح هستند.
يكي از صادركنندگان فرش و رئيس شركت معين نيز در ادامه اين مراسم گفت: فرش همدان جايگاه قديم خود را ندارد و فرشهاي پاكستان، افغانستان و هند به مراتب ارزانتر و داراي طرفداران بيشتري هستند.
عيسي سليمي با اشاره به بررسي تقاضاها و مشخصات فرشهاي مختلف اضافه كرد: فرش تبريز در جهان طرفدران بسياري دارد و و با توجه به اينكه تعداد بافندگان استان همدان مناسب است توليد فرش اصيل ايراني و آموزشهاي آن در استان همدان انجام شد.
وي خاطر نشان كرد: از بين آموزش ديدگان فرشبافي مربيان بومي انتخاب ميشوند كه اين طرح در رزن موفقيت آميز بوده و در ساير شهرستانها نيز انجام ميشود.
انتهاي پيام/ب20
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]