تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819846537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فازنخست تغييركاربري حمام تاريخي لامردفارس به موزه انجام شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فازنخست تغييركاربري حمام تاريخي لامردفارس به موزه انجام شد
فرهنگي. ميراث فرهنگي. موزه مردم شناسي
شيراز- رييس سازمان ميراث فرهنگي؟ صنايع دستي و گردشگري استان فارس گفت:
با صرف ‪ ۱۴۰‬ميليون ريال اعتبار؟ فاز نخست تغيير كاربري حمام اشكنان لامرد فارس به موزه مردم شناسي؟ به انجام رسيد.

به گزارش دريافتي چهارشنبه ايرنا؟ دكتر محمد رضا بذرگر افزود: در فاز نخست عمليات مرمت اين حمام تاريخي كه متعلق به دروه قاجاريه است ؟ بدنه و سقف اين حمام كه آسيب جدي ديده بود؟ تعميرات گچي آن انجام شد و همچنين تعميراتي در بخش خزينه و سنگ ازاره آن صورت گرفت .

وي گفت: عمليات فاز دوم مرمت اين بناي تاريخي كه به زودي از محل اعتبارات سال جاري اين سازمان آغاز خواهد شد؟شامل اجراي كاتل رفع نم در پيرامون بنا؟ اجراي اندود كاهگل پشت بام؟ تعميرات نماي خارجي بنا درهمه اضلاع ، تعميرات گچي داخل بنا؟ در بخش‌هاي مورد نياز و نصب فواره‌هاي سنگي حوض؟ است.

بذرگر افزود: مرمت اين بناي تاريخي؟ امسال به پايان خواهد رسيد و پس از آن اين بنا به امكانات موزه‌اي براي راه اندازي موزه مردم شناسي از جمله ويترين؟ نورپردازي و استقرار اشياي موزه‌اي مجهز خواهد شد.

او ادامه داد: هدف از راه اندازي موزه مردم شناسي در شهرستان لامرد ؟ معرفي فرهنگ قومي و محلي؟ پوشاك ؟ آداب و رسوم ؟ ابزار و نحوه زندگي مردم منطقه از ادوار پيشين ؟ به گردشگران داخلي و خارجي و همچنين تلاش براي توسعه و رونق گردشگري اين شهرستان با توجه به توانمندي‌هاي گردشگري اين منطقه ؟ عنوان كرد.

حمام اشكنان لامرد از يادمان‌هاي برجاي مانده از دوره قاجاريه است كه به لحاظ سبك و معماري شباهت بسياري با حمام وكيل شيراز متعلق به دوره زنديه دارد.

اين حمام از قسمت اصلي تشكيل شده و شامل سربينه؟ گرمخانه و خزينه است قسمت سربينه(رختكن) اين حمام ؟ سقفي گنبدي شكل دارد كه نورگيرهايي در آن تعبيه شده است و داراي چهارستون سنگي مارپيچ مقرنس كاري است و پوشش كف و ازاره ( قسمت پايين بدنه ديوارها) از سنگ‌هاي حجاري شده و منقوش تشكيل يافته و بدنه ديوار آن با آهك پوشش داده شده و مزين به نقوش آهك بري است.

گرمخانه اين حمام كه بخش اصلي حمام را تشكيل مي‌دهد بر چهار ستون ستگي مارپيچ استوار و يك حوض زيبا در وسط ان تعبيه شده است؟ اين حوض براي مراحل اوليه شست و شو مورد استفاده بوده است.

خزينه آب گرم سومين بخش اصلي حمام است و در قسمت كف خزينه يك ديگ بزرگ قرار دارد كه آب درون خزينه با افروختن آتش در فضاي زير ديگ ( تون) گرم مي شده است و از قسمت تون ؟ كانال‌هايي به سطح زيرين كف حمام تعبيه شده كه اين كانال‌ها را اصطلاحا گربه رو مي‌ناميدند و موجب انتقال حرارت از قسمت تون به كف حمام و در نتيجه گرم شدن كف حمام مي‌شده است .

اين حمام تاريخي در سال ‪ ۷۹‬خورشيدي با شماره ‪ ۴۳۴۴۲‬در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.

شهرستان لامرد ‪Lamerd‬در فاصله ‪ ۴۶۴‬كيلومتري جنوب شيراز واقع شده است.
 چهارشنبه 4 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن