واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران:هيچكس اجازه انحلال سازمان دانشآموزي را ندارد
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش در خصوص انعكاس اخباري مبني بر انحلال سازمان دانشآموزي گفت: به هيچ وجه كسي اجازه ندارد كه در خصوص محدود كردن يا انحلال سازمان دانشآموزي صحبتي كند و تصميمي بگيرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس (توانا)، عليرضا علياحمدي در همايش علمي روز خانواده كه امروز در دانشكده روانشناسي و علوم تربيتي دانشگاه تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص خبر انحلال سازمان دانشآموزي گفت: سازمان دانشآموزي از تشكلها و شوراهاي دانشآموزي زير نظر معاونت پرورشي است. نه تنها كسي جرأت ندارد كه راجع به انحلال هركدام از اينها صحبت كند يا تصميمي بگيرد بلكه بايد روزبهروز تقويت شوند.
وي ادامه داد: ممكن است جابجايي ساختمان محل استقرار سازمان دانشآموزان در برنامه معاونت پرورشي باشد تا بتوانند يكجا متمركز شوند و به فعاليتهايشان برسند ولي به هيچ وجه كسي اجازه ندارد كه در خصوص محدود كردن يا انحلال سازمان دانشآموزي صحبتي كند و تصميمي بگيرد.
* مصالح آموزش و پرورش با استخدام آموزشياران نهضت سوادآموزي مغاير است
وزير آموزش و پرورش در خصوص استخدام آموزشياران نضهت سوادآموزي گفت: ما هر تكليف قانوني كه از قبل بوده يا در آينده وجود داشته باشد را اجرا ميكنيم.
وي اضافه كرد: آموزش و پرورش يك دستگاه مجري است و بايد تابع قانون باشد و تابع قانون هم هست منتهي مصالح آموزش و پرورش همانطور كه در رسانهها و مجلس هم بيان كردهايم با استخدام آموزشياران نهضت سوادآموزي مغاير است.
علياحمدي در مورد مابهالتفاوت كسري بودجه اين وزارتخانه با اعتبار تخصيص يافته اظهار داشت: لايحه اصلاحيه بودجه سال 87 تازه به مجلس رفته و هنوز نهايي نشده است اما اميدواريم همانطور كه دولت لطفش شامل آموزش و پرورش بوده و بخشي از كسريهاي ما را مدنظر قرار داده است، مجلس محترم هم به آموزش و پرورش عنايت بيشتري داشته باشد و ما بتوانيم با فراغ بال بيشتري به مسئوليتهاي اصلي تعليم و تربيتي خودمان برسيم.
وي افزود: اما در عين حال با شرايطي كه براي قيمت نفت ايجاد شده است و با توجه به محدوديتهايي كه براي درآمدهاي كشور تصور ميشود، بايد مديرييتمان را به سمتي ببريم كه با حداكثر صرفهجويي در عين حفظ كيفيتها و مصالح آموزش و پرورش، اعمال مديريت كنيم.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: اين هنر مديران آموزش و پرورش است كه در چنين شرايط سختي بگونهاي عمل كنند كه هم فرهنگيان رضايتمند باشند و هم فعاليتهاي تعليم و تربيت نه تنها آسيبي نبيند بلكه طبق روال خودش به پيش برود.
* توانمنديهاي علمي دانشآموزان ايراني بالاتر از متوسط دنياست
علياحمدي در خصوص تغيير كتابهاي درسي براساس تفكيك جنسيتي اظهار داشت: ما درباره كتابهاي درسي فقط در قالب برنامه درس ملي، طراحي بلندمدتمان را برنامهريزي و اجرا ميكنيم. در اين خصوص بايد با مسئولان سازمان پژوهش و برنامهريزي آموزشي و مديران طرح برنامه درس ملي صحبت كنيد آنها گزارش ادواري ارايه دادند در آينده هم ارايه خواهند داد.
وي در خصوص كسر رتبه پايين بين كشورهاي جهان در طرح بينالمللي تيمز گفت: معمولاً تحقيقات علوم اجتماعي با استفاده از نتايج نمونه صورت ميگيرد و در مورد جامعه نتيجهگيري ميشود. اگر نمونهگيري، يك نمونهگيري تصادفي مناسبي نباشد و در فرآيند جمعآوري اطلاعات تا پردازش آنها اشكال وجود داشته باشد، مسلم است كه نتيجهگيري هم اشكال دارد.
وزير آموزش و پرورش افزود: ما معتقديم كه فرزندان ايران در حوزههاي مختلف تحصيلي از جمله رياضيات و علوم سرآمد دانشآموزان دنيا هستند و شاهد بر مدعاي ما هم پيروزي دانشآموزان ما در رقابت با كشورهاي مختلف دنيا در المپيادهاي مختلف رياضي، فيزيك، شيمي، كامپيوتر، نجوم، زيستشناسي و مسابقات بينالمللي ديگر است.
وي اضافه كرد: كسب رتبههاي يكرقمي در ساليان متوالي نشان ميدهد كه توانمنديهاي علمي دانشآموزان ايراني بالاتر از متوسط دنيا است.
علياحمدي به هوش و استعداد مردم ايران اشاره كرد و ادامه داد: هوش و استعداد ايراني خصوصاً در ردههاي جواني از متوسط استعداد دنيا بالاتر است و ما هم به عنوان يك نعمت و موهبت الهي شكرگذار هستيم و در آموزش و پرورش بايد از اين فرصت و موهبت الهي كه خداوند در اختيارمان قرار داده است، با برنامههاي كيفيتبخشي كه داريم استفاده بيشتري ببريم و فرزندان خود را براي ساختن آيندهاي بسيار درخشانتر از آنچه امروز داريم، آماده كنيم همانطور كه در چشمانداز ايران 1404 ترسيم شده است.
* طرح حذف نمره براي راهنمايي و دبيرستان هم اجرا ميشود
وزير آموزش و پرورش گفت: نظام خانواده به عنوان يك مكمل بيبديل براي مدرسه و معلم مطرح است و تعامل و همكاري و همراستايي فعاليتهايي تعليم و تربيتي مدرسه و خانواده و بالعكس در شكلگيري هويت فرزندان و شخصيت آنها بسيار مؤثر است.ژ
وي به دورههاي آموزشي براي خانواده اشاره كرد و افزود: انجمن اوليا و مربيان در آموزش و پرورش، دورههاي آموزش براي خانوادهها را در طول سال تحصيلي برگزار ميكنند و با همكاري دانشگاهها و معلمان كه در خود آموزش و پرورش شاغل هستند و اوليايي كه در اين فرآيند ميتوانند كمك كنند، اين دورهها برگزار ميشود.
علي احمدي درباره ارزشيابي توصيفي و تأثير آن بر روند كيفيت آموزشي مقاطع آموزش ابتدايي گفت: ما بايد در نظر بگيريم كه شخصيت دانشآموزان ابعاد مختلفي دارد و همه اين ابعاد را با نمره كمي صفر تا بيست نميشود سنجيد در نتيجه ما شيوه ارزشيابي تركيبي را بايد مدنظر قرار دهيم بگونهاي كه آن بخشهايي از فعاليتهاي تعليم و تربيتي كه با روشهاي كمي امكان سنجش آنها وجود ندارد با استفاه از شاخصهاي كيفي و روش ارزشيابي توصيفي مدنظر قرار گيرند.
وي ادامه داد: در حال حاضر ما در بخشي از مدارس ابتداييمان اين كار را شروع كرديم و به مرور با تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش براي همه دورههاي ابتدايي تسري پيدا خواهد كرد و براي بعضي از دروس دوره راهنمايي و دبيرستان هم با فراهم شدن مقدماتش طراحي و اجرا خواهد شد.
* اعتبار 3 ماهه زمستان سرانه دانشآموزي در حال تأمين منابع است
علياحمدي در خصوص پرداخت سرانه دانشآموزان به خبرنگار فارس گفت: ما از سال گذشته سرانهاي به مدارس بدهكار بوديم كه آن سرانه را پرداخت كردهايم و به حساب مدارس ريختهايم كه از طرف مديران مدارس با استقبال روبرو شده است.
وي اضافه كرد: امسال هم سه ماهه پاييز را هم پرداخت كرديم و براي سه ماهه زمستان در حال تأمين منابع هستيم. منتهي در اين زمينه مشكلي وجود دارد از جلمه اينكه تنها پولي كه طبق قانون در آموزش و پرورش ميتواند بدون فاكتور و دخالت ذيحسابي هزينه شود همين سرانه مدارس است در نتيجه ادارات آموزش و پرورش به دنبال اين هستند كه از اين فرصت براي رفع بعضي از مسائلشان كه نميتوانند به شكل ديگري آنها را حل كنند، با پول سرانه حل كنند.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد: نتيجه اين اتفاق اين است كه مدارس جنوب شهري كه منبع درآمدي ندارند به سرانه بيشتري نياز دارند و مدارس شمال شهري كه خانوادهها ميتوانند كمك كنند به پول كمتري نياز دارند و ما هم در حال طراحي فرمولي هستيم كه بتوانيم پول سرانه را چه براي مدارس جنوبي شهري و چه براي مدارس شمال شهري به حساب خود مدارس واريز كنيم و بخشي از آن را هم در اختيار ادارات بگذاريم كه براي مدارسي كه نياز بيشتري دارند مبلغ بالاتري تخصيص دهند و جاهايي كه از طريق هيئت امنا يا از طريق انجمن اوليا و مربيان ميتوانند در طول سال تحصيلي و نه موقع ثبتنام كمك بگيرند، سرانه كمتري داشته باشند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]