واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گزارش - رييس پيشين سازمان مديريت مطرح كردپيشنهاد رفراندوم براي طرح تحول اقتصادي
رييس سازمان مديريت و برنامهريزي دولت اصلاحات با طرح پيشنهاد رفراندوم براي نظرحواهي از مردم پيرامون اجراي طرح تحول اقتصادي گفت:اگر دولت ميخواهد عمل جراحي بكند، بايد روشن به مردم بگويد اين عمل جراحي چه معايب و محاسني دارد.
دكتر محمد ستاريفر در گفتوگو با ايلنا، با بيان اين مطلب افزود: دولت بايد راحت به مردم بگويد يك سال نان و تره ميخوريم و بعد ميرويم نان و كره ميخوريم. بايد در صدا و سيما بگويند و بعد رفراندوم بگذارند. 90ميليارد دلار كم پولي نيست. پنهان كاري و نگفتن از دردها جز اينكه شائبه سياسي ايجاد كند، چيز ديگري نيست.
وي ادامه داد: هر سه باري كه احمدينژاد در صدا و سيما صحبت كرده، گفته ما ميخواهيم به مردم پول پرداخت كنيم. اولين بار است كه در شرايط حساس انتخابات و تحريم دنيا و ضعف و... داريم از خرج حرف ميزنيم؛ خرج كه از كيسه مهمان بود، حاتمطايي شدن آسان بود. منبع كجاست؟ اگر منبع بود، آن موقع ميتوان تصميم گرفت كه توزيع بكنيم يا نكنيم. الان منبعي وجود ندارد. وي تاكيد كرد: من در مناظره با آقاي مصباحي مقدم، رييس كميسيون اقتصادي مجلس نيز گفتم اگر نفت ارزان نميشد، دولت اينقدر سريع به فكر پر كردن فرم نميافتاد، چراكه ما نياز به فرم نداشتيم. ما در تامين اجتماعي، بازنشستگي كشوري، صندوق بهزيستي و كميته امداد به 46ميليون نفر ماهانه عايدي ميدهيم و بقيه اداري هستند. ستاريفر افزود: اگرچه در حال حاضر دولت عنوان ميكند كه قيمت نفت پايين آمده و منابع موجود نيست، اما دولت ميتوانست در اسفندماه و در هنگامي كه نفت به 100دلار رسيد، منابع را فريز و در زمان مقتضي از آن بهرهبرداري كند.رييس سازمان مديريت و برنامهريزي دولت اصلاحات ادامه داد: احتمالا دولت در توجيه عدم اجراي طرح تحول ميخواهد بگويد ما لايحه را داديم اما مجلس تصويب نكرد و مردم بايد مطالبات خود را از مجلسيان بخواهند، مردم نيز در شهرها و روستاها و... ميگويند برويم به اينها راي بدهيم كه در دوره بعد پولمان را بدهند. ميخواهند مردم را با مجلس طرف كنند.
رييس اسبق سازمان مديريت و برنامه ريزي افزود: اين طرح مطرح شده و مردم در شهر و روستا منتظر 75هزار تومان هستند. دولت بعدي هم هر كه باشد پولي ندارد كه بدهد، حتي خود اينها هم پول ندارند؛ در نتيجه ميخواهند بگويند ميخواستيم بدهيم اينها كارشكني كردند، نگذاشتند كه بدهيم. ستاريفر ادامه داد: اين كارها بايد امكانسنجي دقيق مالي شود، در حالي كه مسوولان دولتي دائم مصاحبه ميكنند؛ چون مصاحبه بدون هزينه و ماليات است. وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره كاهش شديد قيمت نفت طي ماه هاي اخير، به تاثيرات اين مساله در بودجه سال آينده پرداخت و گفت: اگر دولت بخواهد در سال آينده كشور را مثل سال 87 اداره كند، حداقل قيمت هر بشكه نفت بايد 100دلار باشد تا بتوانند يك بودجه قابل قبول ببندند، چرا كه 100دلار تعارف است و اگر نباشد، قطعا عددسازي صورت ميگيرد. وي با اشاره به ضرورت تعيين نفت 100دلاري در بودجه تصريح كرد: دولت به دليل كسري بودجههايي كه دارد نتوانسته است لايحه بودجه را تنظيم كند. بودجه از منابع شروع ميشود و به مصارف ختم ميشود، لذا در حال حاضر براي تنظيم بودجه 87 درگيرند و منابع كم دارند. رييس اسبق سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: آقايان ميگويند ما كسري بودجه نداريم و طلبكار هم هستند و با وجودي كه وضع نفت خوب بوده، باز هم منابع و مصارف در تعادل نيست و كسري بودجه
در سال آينده قطعي است. ستاريفر تصريح كرد: براي اينكه بتوان كشور را در سطح كيفيت سال 87 اداره كرد بايد هر بشكه نفت 100دلار بسته شود كه البته اين غيرممكن است، حالا چگونه ميخواهند با 5دلار كشور را اداره كنند نميدانم، اين هم از اعداد عجيب و غريب است. اين مقام سابق اقتصادي خاطرنشان كرد: ذخاير بانك مركزي 80 تا 90ميليارد دلار است ارزي كه دنيا هم با توجه به اين ذخاير به ايرانيها كالا و خدمات ميدهد. وقتي دولت ميگويد ما ميتوانيم با نفت 5دلاري مملكت را اداره كنيم، در صدد است كه به اين ذخاير دست بزند و از آن استفاده كند و اگر بردارد، چون پشتوانه ما كم ميشود، ديگر دنيا به ما اعتماد نميكند و كالا و خدمات
به ايران نميدهد. ستاريفر با بيان اينكه دولت با مجوزهاي مجلس واردات انجام داده است، گفت: مشخص نيست دولت با 65ميليارد دلار از ذخاير ارزي چه كرده است، چرا كه اين رقم در منابع ارزي گم است، به هر حال بايد حداقل 55ميليارد دلار در حساب ذخيره ارزي پول باشد.
چهارشنبه 4 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]