واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بندرانزلي ، قطب حمل و نقل گيلان نياز به توسعه زيرساختها و امكانات دارد
شهرستان كوچك بندرانزلي با توجه به ورود حدود شش ميليون تن كالا ، و قريب دو و نيم ميليون مسافر در سال از قطبهاي مهم گردشگري ،ترانزيت و حمل و نقل در استان گيلان محسوب مي شود.
اين در حالي است كه زيرساختهاي مورد نياز براي حمل و نقل در اين شهرستان به تائيد مسوولان و كارشناسان متناسب با اين مهم نيست .
نبود زيرساختهاي ارتباطي متناسب با حجم بالاي تردد خودروهاي حمل بار و مسافر، فقدان پايانه بار و مسافر متناسب با وجهه گردشگري و تجاري و ميزان بالاي بار و مسافر ورودي و فقدان پايانه ترانزيتي از جمله مشكلات حمل و نقل اين شهرستان است .
اين شهرستان هم اكنون داراي يك پايانه بار با ظرفيت حدود 200 دستگاه خودرو است كه به هيچوجه با ورودي خودرو تناسب ندارد.
پايانه مسافري شهرستان نيز با كمبودها و مشكلات زياد به هيچوجه در خور اين شهر توريستي نيست.
جاده ها و خيابانهاي شهرستان نيز در حال حاضر يعني قبل از اجراي طرح جديد توسعه بندر و افزايش ظرفيت تخليه و بارگيري و همچنين اتصال به آزادراه قزوين گنجايش خودروهاي موجود را ندارد.
اين در حالي است كه به اذعان مديركل اداره حمل و نقل و پايانه استان گيلان انزلي اولين شهر حمل و نقل استان و چهارمين مرز ورودي كشور است .
نماينده بندرانزلي در خصوص وضعيت حمل و نقل اين شهرستان به ايرنا گفت: زيرساختهاي حمل و نقل با ظرفيتها و شرايط موجود و برنامه هاي آتي شهرستان نظير توسعه بندر ، اتصال به آزادراه و غيره همخواني ندارد.
" حسن خسته بند" اظهار داشت: روزانه حدود يكهزار تريلي حمل بار وارد بندرانزلي مي شود كه پايانه موجود جوابگوي آن نيست .
به گفته وي ، طرح توسعه پايانه بار به دليل كمبود سيمان متوقف شده بود كه با پي گيري هاي صورت گرفته و تامين سيمان مورد نياز بخشي از آن آماده بهره برداري شد .
وي افزود: سه لاين ديگر پايانه باقي مانده كه با قول تامين 10 ميليارد ريال اعتبار براي آن اميدوار به تكميل آن هستيم .
نماينده انزلي خاطرنشان كرد: مسير ليجاركي تا طالب آباد به دليل فقدان وجود روشنايي خطرناك و نيازمند تكميل است .
وي با اشاره به اهميت بندرانزلي به لحاظ ترانزيت كالا ، فقدان وجود پايانه ترانزيتي را از جمله كمبودهاي موجود در اين بخش عنوان كرد.
خسته بند راه آهن را با توجه به موقعيت مهم بندرانزلي يكي از الزامات توسعه حمل و نقل دانست و بر ضرورت تسريع در احداث آن تاكيد كرد.
وي افزود: با وجود گذشت حدود پنج سال از شروع كار تاكنون تنها 20 درصد از كار انجام شده است كه با اين روند كمتر از 10 سال ديگر شاهد بهره برداري از راه آهن نخواهيم بود.
رييس اداره حمل و نقل و پايانه بندرانزلي نيز در اين باره اظهار داشت : بندرانزلي به عنوان يكي از مبادي مهم ورود كالا ، مقام نخست را در سطح استان گيلان و رتبه چهارم يا پنجم را در كشور دارا است .
" حسين عمويي " افزود: در 9 ماهه نخست امسال بيش از سه ميليون تن جابه جايي كالا در اين شهرستان صورت گرفته كه نيمي از حمل كالاي استان را به خود اختصاص مي دهد.
به گفته وي همچنين در اين مدت بيش از 128 هزار سفر توسط خودروهاي جمعي به اين شهرستان صورت گرفته و بيش از يك ميليون و 700 هزار مسافر جابه جا شده اند.
عمويي محدود بودن جاده هاي دسترسي منتهي به شهرستان و نبود زيرساختهاي ارتباطي مناسب با توجه به حجم تردد وسايل نقليه سبك و سنگين ، ايجاد محدوديت تردد كاميون ها به دليل بروز ترافيك سنگين در ايام تعطيل و دريافت عوارض از رانندگان را از مشكلات مربوط به بخش حمل نقل بندرانزلي عنوان كرد.
وي با اشاره به گردشگرپذير بودن بندرانزلي بر لزوم ايجاد پايانه مسافربري متناسب با حجم فعاليتها تاكيد كرد.
عمويي خاطرنشان كرد: بهره برداري از راه آهن بخش عمده اي از مشكلات حمل و نقل كالا و مسافر را در اين شهرستان رفع خواهد كرد.
رييس اداره حمل و نقل و پايانه بندرانزلي پرداخت تسهيلات را در نوسازي ناوگان باري و مسافري و بهبود اين بخش موثر دانست .
فرماندار انزلي نيز فقدان تناسب بين ظرفيتها و امكانات و زيرساختهاي حمل و نقل در اين شهرستان را مشكل آفرين خواند.
" اسماعيل عبداللهي " با اشاره به اهميت فعاليتهاي بندر انزلي براي گيلان گفت: بايد اين مساله در اولويتها مد نظر قرار گيرد و هرچه زودتر مشكل توسعه پايانه حمل بار انزلي حل شود.
وي متذكر شد: بايد متناسب با فعاليتهاي بندري و تخليه و بارگيري كالا ، ظرفيت پايانه بار را افزايش دهيم .
فرماندار انزلي بر لزوم توسعه پايانه و ساماندهي خودروهاي حامل بار و ارائه خدمات مناسب به رانندگان اين خودروها تاكيد كرد.
رييس انجمن صنفي شركتهاي حمل و نقل انزلي نيز در مصاحبه با ايرنا گفت : ظرفيت تخليه و بارگيري در بندر از يك ميليون تن به شش ميليون تن رسيده و اكنون روزانه يكهزار دستگاه خودرو در بندر بارگيري مي كند.
" شعبان جعفري " متذكر شد: اين در حالي است كه ظرفيت پايانه موجود حدود 200 دستگاه خودرو است.
وي خاطرنشان كرد: علاوه بر توسعه و بهسازي پايانه بايد مشكلات زيرساختي مانند جاده و همچنين امكان نوسازي ناوگان با كمكهاي دولت حل شود.
وي افزايش ساعت كار اداره گمرك ، ارتقاي خدماترساني به رانندگان از سوي شهرداري ، كاهش محدوديتهاي مربوط به ساعات تردد خودروهاي حمل و نقل كالا را از جمله درخواستهاي صاحبان كالا و رانندگان عنوان كرد.
مديركل بنادر و دريانوردي گيلان نيز با اشاره به مشكلات حمل و نقلي شهرستان گفت : افزايش مشكلات و ايجاد ترافيك شديد در منطقه مي تواند موجب انتقال بار به ساير بنادر شود.
" فرهاد كوهساري " خاطرنشان كرد: احداث راه آهن مي تواند كمك شاياني در رفع مشكلات حمل و نقل شهرستان بنمايد.
با توجه به اهميت بندرانزلي به لحاظ فعاليتهاي تجاري و ظرفيتهاي گردشگري مسوولان استان و كشور بايد توجه خاصي نسبت به ايجاد زيرساختهاي لازم حمل و نقل در اين شهرستان نشان دهند.
اتصال اين بندر مهم كشور به شبكه سراسري راه آهن ، بهسازي و ايمن سازي جاده ها ، احداث پايانه هاي بار و مسافر مناسب ، كمك به فعالان عرصه حمل و نقل كالا و مسافر در نوسازي ناوگان و فراهم كردن زمينه هاي لازم براي ارائه خدمات مناسب هم به رانندگان كالا و مسافر و هم مسافران از جمله ضرورتهاي توسعه اين بخش است .
از سوي ديگر بايد به زيرساختهاي مناسب شهري در اين بخش نيز توجه خاص شود.
بندرانزلي داراي 65 شركت داخلي حمل و نقل كالا ، دو شركت بين المللي حمل و نقل ، حدود 30 نمايندگي شركت حمل و نقل بين المللي ، 9 شركت حمل و نقل مسافربري داخلي و سه انجمن صنفي است.
شهرستان انزلي واقع در غرب استان گيلان در قديم به دروازه اروپا معروف بود و هم اينك نيز نقش مهمي در فعاليتهاي بندري و تجاري كشور دارد.
ك4 506/620 شماره 763 ساعت 16:35 تمام
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]