واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پروانه معصومي: يك بازيگر ملي وظيفه دارد خصوصيات جامعه را در كار خود بروز بدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
پروانه معصومي گفت:« يك بازيگر ملي وظيفه دارد تمام خصوصياتي كه جامعه دارد ببيند و در كار خود بروز بدهد تا وقتي فيلم در هرجاي دنيا به نمايش درآمد، مشخص شود كار از ايران است.»
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اين بازيگر سينماي ايران كه در نشست همايش «سينماي ملي طرحي براي فردا» با عنوان «سينماي ملي؛ بازيگر ملي» سخن ميگفت با بيان اينكه هميشه تلاش ميكند، نوع زندگيها را كندوكاو كند تا در كارش نشان بدهد، ادامه داد: دراين صورت آن نقش كه از واقعيت گرفته شده است به دل مردم مينشيند و مردم آن را باور خواهند كرد و كمكم آن چيزي بهوجود ميآيد كه باعث جهانيشدن سينما ميشود.
وي با بيان اينكه به شدت مخالف سياهنمايي از سينماي ايران در خارج از كشور است، گفت: آنچه كه زنهاي ما را با سياهنمايي به خارج نشان دهد دوست ندارم و آن را سينماي ملي نميدانم و معتقدم حتي اگر بيشترين جوايز را هم بگيرد باز ارزشي ندارد.
عليرضا خمسه هم اظهار داشت: ما كه از سينماي ملي صحبت ميكنيم، نميتوانيم تحولات علمي را پيگيري نكنيم و از آن دور بمانيم. از اوايل قرن بيست بازيگري پسوند علمي هم به خودش اضافه كرده و سال به سال اتفاقات جديدي درحال وقوع است.
وي افزود: وقتي صحبت از بازي در سينماي ملي ميكنيم، چشماندازي كه ميتوانيم ترسيم كنيم جهاني است و من بازيگر هم دوست دارم روزي در فيلمي بازي كنم كه مخاطبين جديدي داشته باشد و پيامي كه داريم علاقهمند هستيم مردمان بيشتري آن را بشنوند.
اين بازيگر تصريح كرد: اينكه درچه مقطعي براي كدام سينما ميخواهي بازيگر ملي باشي ، هم مهم است. سينماي ما با فرهنگ ديگري تعريف ميشود و با هيچ الگويي قابل قياس نيست و ويژگيهاي خاص خود را دارد.
خمسه شرايط تاريخي، علم، آگاهي و شانس را براي يك بازيگر ملي شدن مهم دانست و گفت: بازيگر بايد همهچيز را بداند تا در مسير سينماي ملي قرار گيرد و عليرغم همه تلاشهايي كه انجام ميشود بايد شانس هم داشته باشد. مانند اينكه خود من اين شانس را نداشتم تا در كارهاي علي حاتمي كه بخشي از سينماي ملي بود حضور پيدا كنم. درواقع بايد موقعيتهايي پيش آيد و مجموعه اينها را بايد براي تحقق سينماي ملي در نظر گرفت.
وي تاكيد كرد: بازيگر ملي كسي است كه به منافع ملي فكر كند. عرصه هنر جولانگاه ديگري است و آدمهايي ماندگار ميشوند كه به منافع راستين ملت توجه كنند.
خسرو دهقان كه به عنوان منتقد در اين جلسه حضور داشت، با بيان اينكه سينماي ملي دستورالعملي و بهوجود آوردني نيست اظهار داشت: سينماي ملي نگاهش به پشت سر است و تعريفهاي مختلفي از اين سينما شده و نبايد از اينها به جمعبندي رسيد و مشخص كرد سينماي ملي اين است و بايد اينچنين كرد.
بازيگري مكتبها و آدمهاي مختلفي دارد و اينكه بازيگري بخواهد در مكتبهاي مختلف كار كند، كمي سخت است. تماشاگر هم دوست دارد بازيگر را در همان مكتبهاي قبلي ببيند.
پروانه معصومي در بخش ديگري از اين نشست با مردمبودن را براي ارايه يك نقش ملي بسيار موثر دانست و گفت: من در يك روستا زندگي ميكنم و از اين بابت خيلي ملي هستم و با مردمبودنم نوعي ديگري است و اين به من انرژي ميدهد و چيزهاي زيادي ياد ميگيرم.
وي همچنين با بيان اينكه يك بازيگر ملي ايرادي ندارد كه نقش منفي هم بازي كند تصريح كرد: اما بايد ديد آن نقش چگونه است تا ذهنيت مردم خراب نشود. خود من ترجيح ميدهم نقش منفي بازي نكنم و در طول 36 سال بازيگريام چنين نقشي را نداشتهام.
سعيد مستغاثي رييس انجمن منتقدان و دبير علمي اين همايش اجراي اين نشست را برعهده داشت.
به گزارش ايسنا، همايش سينماي ملي امروز ـ سوم دي ماه ـ با برگزاري دو نشست با عنوان «سينماي ملي؛ نمونهها و مصاديق» و نشست «سينماي ملي؛آيندهنگري» به پايان ميرسد.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]