تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816445258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مباهله ؛ اتحاد دو جان مقدس


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مباهله ؛ اتحاد دو جان مقدس
¤ عليرضا درخشان

روز بيست وچهارم ذي حجه به روز مباهله معروف است، روزي كه در آن يكي ديگر از معجزات بزرگ پيامبر اسلام بوقوع پيوست و حقانيت دين و آئين او بر همگان آشكار گرديد.

شرافت روز مباهله به قول آيت اله ملكي تبريزي به دو جهت است كه هر دو جهت نظير يكديگرند. اول: ثبوت نبوت، دوم: ثبوت ولايت كه با اولي بناي اسلام و دومي بناي ايمان استوار مي شود.

در اين روز بزرگ، خداوند با نازل كردن آيه 61 آل عمران كه به آيه مباهله معروف است، به همه آدميان در طول تاريخ آموخت كه محمد و علي(عليهما السلام) يك روح در دو كالبد هستند و ميان آن دو جان آسماني و مقدس، اتحادي بي نظير حاكم است.

پرواضح است كه تعبير اتحاد دو جان، تعبيري مجازي و بازگوكنندأ اشتراكات و مشابهت هاي فراوان ميان آن دو وجود نوراني است، هرچند كه از جهت مقام و منصب، علي(ع) در مقام جانشيني، تالي تلو آن حضرت بشمار مي رود. رويداد مباهله از معدود وقايعي است كه تمام علما و محدثان اهل سنت آن را در كتابهاي خود به صراحت نقل كرده اند و اين واقعه را متعلق به پيامبر و اهل بيت ايشان دانسته اند. آنان همگي اعتراف دارند كه مقصود از «انفسنا» در آيأ شريفه فوق الذكر، پيامبر و علي(ع) است و با اين اعتراف بر حقانيت و لزوم اطاعت از امامت آن حضرت صحت مي گذارند.

به جرأت مي توان گفت كه مباهله و غدير، دو رخداد مكمل يكديگر در اثبات وصايت و جانشيني علي(ع) و خاندان او پس از پيامبر است و اگر كسي منصفانه به آن بنگرد اين دو واقعه را دليلي انكارناپذير بر حقانيت امامت بشمار خواهد آورد.

اما روز 42 ذي حجه را واقعه اي ديگر، شرافتي دوچندان بخشيده و آن اينكه در اين روز علي(ع) انگشتري خود را در حال ركوع به فقير بخشيد و خداوند نيز اين احسان و نيكي او را به بهترين شكل پاسخ داد و با نازل كردن آيأ 55 سورأ مائده، او را به عنوان ولي و سرپرست مومنين معرفي كرد و فرمود: «انما وليكم الله و رسوله والذين آمنو الذين يقيمون الصلاه و يؤتون الزكاه و هم راكعون=سرپرست و ولي شما تنها خدا و رسول و كساني هستند كه ايمان آورده اند، همانها كه نماز بپاي مي دارند و در حال ركوع زكات مي دهند.»

آنچه گفته شد بخوبي بيانگر ميزان شرافت و فضيلت اين روز بزرگ است و لذا بزرگان اسلام براي تكريم و بزرگداشت و شناخت ارزش آن و شكرگزاري نعمتهاي داده شده در اين روز اعمالي را بيان كرده اند كه از جمله آنها روزه، غسل، بجا آوردن نماز، خواندن ادعيه بويژه دعاي منقول از امام صادق(ع) بنام دعاي مباهله است كه سبكي مشابه دعاي سحر ماه رمضان دارد.

همچنين براي تأسي به مولاي متقيان، تصدق بر فقرا و زيارت آن حضرت بخصوص خواندن زيارت جامعه توصيه شده كه تفصيل اين مطالب در مفاتيح الجنان قابل مطالعه است.
 سه شنبه 3 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن