واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مهمترين تحولات بازارهاي مالي جهان
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:بازارهاي سهام كشورهاي آسيايي و آمريكايي اين هفته شاهد افزايش شاخصهاي خود بودند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران « ايسكانيوز » ،مهمترين اخبار بازارهاي مالي كشورهاي جهان در هفته منتهي به اول دي ماه منتشر شد.
**آمريكــا
اغلب شاخص سهام بورسهاي آمريكايي در اين هفته افزايش يافتند، كه علت آن اعلام برنامه نجات خودروسازان از سوي دولت و كاهش نگراني از فروپاشي اين صنعت بود كه تهديدي براي ميليونها شغل به شمار مي رفت، اما شاخص بورس برزيل براي سومين روز پياپي كاهش يافت كه علت آن افزايش دور از انتظار نرخ بيكاري و همچنين تشديد نگراني از كاهش رشد اقتصادي و در پي آن كاهش تقاضاي خريد كالا بود. اما شاخص بورس كانادا با پيشگامي شركتهاي بخش مالي افزايش يافت.
**اروپـــا
اغلب بورسهاي اروپايي با پيشگامي توليدكنندگان كالا اين هفته را با كاهش سپري كردند كه علت آن نگراني از تداوم كاهش رشد اقتصادي در سطح جهان و تأثير منفي آن بر تقاضاي خريد فلزات و نفت بود. همين امر موجب كاهش قيمت سهام بورس بريتانيا پس از چهار روز شد. اين در حالي است كه سرمايهگذاران اروپايي هفته آينده در انتظار گزارش بازار مسكن و بازار مصرف خصوصي در آمريكا و تأثير آن بر بازارهاي سهام اروپايي هستند. البته هفته آينده به دليل شروع تعطيلات كريسمس، هفته كاري كمتري در بازارهاي سهام خواهد بود.
**آسيــا
اغلب شاخص سهام بورسهاي آسيايي براي دومين هفته پياپي افزايش يافتند كه علت آن كاهش نرخ بهره از سوي آمريكا، ژاپن و هنگ كنگ و نيز كاهش قيمت نفت و در پي آن افزايش اميدواري براي شركتهاي بحرانزده بود. شاخص بورس استراليا نيز در پايان معاملات آخرين روز هفته يك درصد و در مجموع هفته را با سه درصد رشد به پايان برد.
**بـازار كـالا
به دليل افزايش ارزش دلار و كاهش تقاضاي خريد فلزات قيمتي به عنوان سرمايهگذاري جايگزين، قيمت طلا به پايينترين حد خود در سه هفته گذشته رسيد، قيمت نقره نيز كاهش يافت.
تقويت ارزش دلار باعث كاهش قيمت محصولات كشاورزي مانند قهوه و كاكائو در آمريكا شد چرا كه افزايش دلار تقاضاي خريد كالا را كاهش ميدهد. اما دليل كاهش قيمت ساير اقلام كشاورزي نظير ذرت و سويا، بحران جهاني اقتصاد و در پي آن كاهش تقاضاي خريد خوراك دام بود.
**بـازار انـرژي
به علت افزايش ذخاير نفتي در انبارهاي آمريكا كه ظرفيت ذخيره عرضه نفت براي تحويل در سال آينده را كاهش ميدهد، قيمت آتي نفت در نيويورك به پايينترين حد خود پس از وقوع جنگ 1991 خليجفارس رسيد. شركت دولتي نفت برزيل اعلام كرد كه به علت كاهش قيمت نفت، برنامه سرمايهگذاري 2013-2009 را به تعويق مياندازد. شركت شل كه بزرگترين شركت نفتي اروپا است اعلام كرد كه در اجراي پروژههاي خود در كانادا به علت كاهش قيمت نفت تجديد نظر ميكند. وزير انرژي برزيل گفت قيمت نفت كه در سال جاري به نصف كاهش يافته، بايد حداقل به 75 دلار در هر بشكه برسد تا سرمايهگذاري در ظرفيت نفت خام و عرضه انرژي به بازارهاي جهان صرفه اقتصادي داشته باشد. در همين حال شكيب خليل رئيس اوپك اعلام كرد كه اعضاي اين سازمان در اجلاس 29 دي كويت نسبت به كاهش بيشتر توليدات خود به بحث خواهند پرداخت. كشور عربستان سعودي كه بزرگترين توليدكننده نفت خام اوپك به شمار ميرود نيز موافقت خود را براي كاهش ظرفيت توليد خود به 051/8 ميليون بشكه در روز اعلام كرد.
**بازارهاي در حال توسعه
پس از اخذ رتبه سرمايهگذاري از سوي پرو ، اين كشور برنامه فروش نخستين اوراق قرضه خارجي را در حدود دو سال اخير براي «نشاندادن تقويت اقتصادي پرو» به اجرا خواهد گذاشت.
بانك مركزي كلمبيا در اقدامي غيرمنتظره نرخ بهره بانكي را در اقدامي جهت تقويت صرف هزينه از سوي مصرفكنندگان معادل نيم درصد كاهش داد كه اين كاهش در سه سال گذشته بيسابقه بوده است.
«گروه گلدمن ساخس» پيشبيني سود سالهاي 2009 و 2010 بانكهاي برزيل را كاهش داد و علت آن را كاهش نرخ وامدهي و در پي آن كاهش سود بانكها در حالت كاهش رشد اقتصادي اعلام كرد./144/110
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]