واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقاد علياكبر اشعري از بهروز نبودن كتابداران سامانهي آموزش الكترونيكي علوم كتابداري و اسناد افتتاح شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
نخستين سامانهي آموزش الكترونيكي تخصصي حوزهي علوم كتابداري و اسناد، امروز (دوشنبه، دوم ديماه) در كتابخانهي ملي افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم، علياكبر اشعري - رييس سازمان اسناد و كتابخانهي ملي - از اين سازمان به عنوان سازماني آموزشي - خدماتي ياد كرد و گفت: جامعهاي كه قدم در راه پيشرفت گذاشته و نقطهي اول منطقه را هدف گرفته است، مطمئنا بدون دانش و آگاهي نميتواند به هدفش دست پيدا كند؛ از اينرو ضرورت دارد به سمت جامعهي داناييمحور برويم، تا مردم در هر گامي كه برميدارند، بر اساس دانش از پيش به دستآمده باشد؛ چراكه نميتوان در تاريكي و ابهام گام برداشت.
اشعري با تأكيد بر آگاهي اقشار مختلف مردم تصريح كرد: سازمانهايي چون كتابخانهي ملي وظيفهي سنگيني را در ارتقاي آگاهيهاي عمومي به عهده دارند.
او با تأكيد بر هدفمند بودن افراد جامعه، خاطرنشان كرد: سازمان اسناد و كتابخانهي ملي بايد هدفهاي بلندمدتي را براي خود درنظر بگيرد، كه اين امر از تعريف هدفهاي كوتاهمدت ميسر ميشود.
او همچنين متذكر شد: آموزش كتابداري سالهاست در كتابخانهي ملي با موفقيت انجام ميشود؛ منتها ضرورت دارد در محتوا و روش تحولي ايجاد شود. دليلي ندارد ما در كشورمان از دستاوردهاي جديد فناوري جهان بياطلاع باشيم. به اعتقاد ما، استفاده از فناوري ديجيتال براي توسعهي آموزش ضرورت دارد.
مشاور فرهنگي رييسجمهور با انتقاد از وضعيت حاكم بر كتابداران كشور و بهروز نبودن فعاليت آنها، متذكر شد: اكنون كساني در كتابخانهها كار كتابداري را به عهده دارند كه يا اين رشته را نخوانده و اگر اين رشته را خواندهاند، پس از فارغالتحصيل شدن، ارتباط آنها با امر يادگيري در حوزهي كتابداري قطع شده است و نه دولت امكان آموزشهاي ضمن كار را دارد و نه خود افراد آن آموزشها را دنبال ميكنند. ما منكر فايدهي آموزشهاي حضوري نيستيم؛ اما وقتي امكان ديجيتال هست، چرا از اين امكان استفاده نكنيم؟
در ادامهي اين مراسم، عبدالله نجفي - مديركل پژوهش و آموزش سازمان اسناد و كتابخانهي ملي - با يادآوري اين مسأله كه هدف كتابخانهي ملي مبتني بر هدايت علمي كتابخانههاي كشور است، به ارائهي گزارشي از پيشينهي فعاليت ادارهي كل پژوهش و آموزش كتابخانهي ملي پرداخت و در توضيحي دربارهي بخش آموزش سازمان اسناد و كتابخانهي ملي، گفت: ما در برنامههاي خود، 121 پودمان آموزشي را تعريف كردهايم، كه سالانه 40 تا 50 دورهي پودماني قابل اجراست.
او با تأكيد بر اينكه هدف ما، حركت به بيرون از مرزهاي ايران است، يادآور شد: اكنون از كشورهاي قزاقستان، تركيه، پاكستان و كشورهاي عربي متقاضي آموزشهاي كتابخانهي ملي جمهوري اسلامي ايران هستند و همچنين دورههاي آموزشي را براي افغانستانيها برگزار كرديم.
نجفي در ادامه تأكيد كرد كه كتابخانهي ملي ايران توان اين را دارد كه براي كل منطقه، زمينههاي آموزشي را فراهم كند.
همچنين در اين مراسم، ليلا نظريمنش - از دستاندركاران طراحي و اجراي سامانهي الكترونيكي تخصصي حوزهي علوم كتابداري و اسناد - تصريح كرد: سي نفر در طراحي نرمافزارها و سختافزارهاي اين سامانه فعاليت داشتند، تا به نتيجه رسيده است.
در ادامه، كارگاه آموزشي الكترونيكي تخصصي حوزهي علوم كتابداري و اسناد براي كاركنان كتابخانهي ملي و جمعي از متقاضياني كه از بيرون از مجموعه حاضر شده بودند، برگزار شد.
انتهاي پيام
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]