واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شهركهاي صنعتي هرمزگان جايگاه مناسب سرمايه گذاران داخلي وخارجي است
بندرعباس – كارشناسان اقتصادي هرمزگان مي گويند: درقالب اجراي سياست هاي كلي اصل 44قانون اساسي و همچنين برنامه هاي توسعه اقتصادي چهارم و چشم انداز بيست ساله، شهركهاي صنعتي بهترين محل براي جلب و جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي محسوب مي شوند.
عده اي از آنان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، از گسترش صنايع كوچك بعنوان يكي از ابزارهاي توسعه اقتصادي و افزايش اشتغالزايي نام بردند و يكي از مهمترين مزيتهاي آنها را قدرت اشتغالزايي بالا عنوان كردند.
مهندس محمد شبرنگ زاده كارشناس اقتصادي دراين زمينه به مزيت هاي شهرك هاي صنعتي در مقايسه با صنايع خارج ازمحدوده آنها اشاره كردو افزود: متقاضيان ايجاد واحدهاي صنعتي نياز به كسب مجوزجداگانه از ادارات و سازمان هاي متعدد از قبيل محيط زيست ، منابع طبيعي ، كشاورزي ، آب ، برق ، امور اراضي ، ميراث فرهنگي ، خاك شناسي ، ثبت اسناد ، راه وترابري ، كار و امور اجتماعي نداشته زير اين گونه مجوزها قبل از ايجاد شهرك صنعتي از دستگاههاي ذيربط به صورت كلي گرفته شده است.
وي از مستثني بودن شهركهاي صنعتي از قانون شهرداريها بعنوان يكي از معافيت هاي مهم نام برد و بيان داشت: صدور مجوزهاي ساخت و ساز و پايان كار در محدوده اختيارات شركت شهركهاي صنعتي است و در كوتاه ترين زمان ممكن و به صورت رايگان انجام مي شود.
اين درحالي است كه اداره شهرك هاي صنعتي نيز پس از بهره برداري به هيات امناي متشكل از صاحبان صنايع مستقر در آن واگذار مي شود كه در ادامه شركت شهركهاي صنعتي تنها كار نظارت را برعهده دارد و بيشترين كارها بر عهده هيات امنا خواهد بود.
يكي ديگر از كارشناسان اقتصادي در خصوص مزاياي اين شهركها به كاهش هزينه ها اشاره و تاكيد كرد: هزينه هاي سرمايه گذاري به دليل استفاده از خدمات مشترك سازماندهي شده توسط شهركهاي صنعتي، از جمله آب ، برق ، تلفن ، گاز و تصفيه خانه فاضلاب كاهش مي يابد.
مهندس محمد حسين صادقي گفت : در شهرك هاي صنعتي هرمزگان هزينه هاي حق بهره برداري از تاسيسات بصورت نقد و اقساط دريافت مي شود طوري كه بهره بردار قادر خواهد بود سي درصد آن را به صورت نقد و مابقي آن را نيز طي 12 قسط آن هم هر سه ماه يكبار پرداخت كند.
به گفته وي اين درحالي است كه با هدف تسريع در بهره برداري از واحدهاي توليدي مستقر درشهركهاي اين استان امكان خريد سالنهاي آماده در شهركهاي صنعتي شماره دو بندرعباس و شهرك بندرلنگه براي راه اندازي صنايع كوچك با دريافت 30درصد نقد و 70درصد اقساط فراهم شده است.
مدير عامل شركت شهركهاي صنعتي هرمزگان نيز اظهارداشت: اين شركت با بيش از 18سال سابقه فعاليت هم اكنون با دارا بودن 13شهرك صنعتي در مجموع به وسعت دو هزارو 75هكتار ضمن ارايه خدمات به واحدهاي فعال و در حال احداث ، آماده پذيرش متقاضيان داخلي و خارجي علاقمند به سرمايه گذاري درشهركهاي صنعتي اين استان است .
وي به فعاليتهاي اين شركت در زمينه توسعه كمي شهركها و پشتيباني از صنايع مستقر در آنها اشاره و بيان داشت: براي جذب سرمايه گذاران و كارآفرينان تسهيلات ويژه اي با بهره بانكي پايين و ايجاد معافيتهاي مالياتي درخصوص واگذاري زمين در كمترين زمان ممكن در دستور كار قرار گرفته است.
رييس هيات مديره و مدير عامل شركت شهركهاي صنعي هرمزگان از كليه صاحبان صنايع و سرمايه گذاران داخلي و خارجي خواست بمنظور استفاده از اين مزايا با مراجعه به اين شركت و ارايه طرحهاي خود از امتيازات در نظر گرفته شده براي مناطق محروم نيز در برخي از شهرستانهاي اين استان استفاده كنند.
مهندس شيرعلي زاده در ادامه به حمايت هاي دولت نهم از شهركهاي صنعتي بعنوان نقطه عطفي در تاريخ تشكيل آنها به خصوص در هرمزگان نام برد و افزود: در جريان سفر دوم رييس جمهوري و اعضاي هيات دولت به اين استان چهار مصوبه در خصوص شهركهاي صنعتي هرمزگان به تصويب رسيد.
وي از جمله اين مصوبات به مطالعه فاز اول ايجاد تصفيه خانه شهرك صنعتي شماره دو بندرعباس اشاره كرد كه با اعتباري بالغ بر دو هزارو 500ميليون ريال از محل اعتبارات ملي به پايان رسيده است.
به گفته اين مقام مسوول، مطالعه و طراحي مركز خدمات كسب و كار در شهرك صنعتي شماره يك بندرعباس يك به پايان رسيده و در مرحله عقد قرارداد جهت اجرا مي باشد.
شيرعلي زاده از انجام مرحله مكان يابي دو ناحيه صنعتي در شهرستانهاي بستك و بندرلنگه واقع در غرب هرمزگان بعنوان سومين مصوبه دور دوم سفر رييس جمهوري به اين استان نام برد و تصريح كرد: هم اكنون درحال رايزني با مديريت جهاد كشاورزي و منابع طبيعي جهت گرفتن زمين مورد نظر هستيم.
وي ادامه داد: دو ناحيه ديگر نيز در فين و حاجي آباد در مرحله مطالعه امكان سنجي است در حاليكه با تبادل موافقتنامه اي به ارزش 63ميلياردو 985ميليون ريال كار احداث و تكميل شهركهاي صنعتي خليج فارس، گمبرون و زرين دشت پارسيان، بندرلنگه و صنايع دريايي اين استان آغاز و هم اكنون در حال اجرا هستند.
به گفته اين مقام مسوول براي سهولت در پيشرفت كارها مبلغ 36ميلياردو 15ميليون ريال از محل منابع داخلي اين شركت جهت اجراي پروژه ها در ساير شهركها در نظر گرفته شده است.
استان هرمزگان بدليل برخورداري از موقعيت ممتاز جغرافيايي و اقتصادي و بواسطه داشتن راه دريايي، خطوط راه آهن سراسري، فرودگاه بين المللي، راههاي زميني مناسب و هم مرز بودن با كشورهاي حاشيه خليج فارس ، علاوه بر بازارهاي داخلي دسترسي به بازارهاي خارجي را نيز فراهم نموده كه در اين راستا بستري مناسب براي سرمايه گذاران محسوب مي شود.
وي هدف از تاسيس و تشكيل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران را هماهنگي و ساماندهي استقرار و تمركز صنايع كوچك و متوسط و ايجاد هرچه بيشتر امكانات زيربنايي و ارائه خدمات ضروري براي متقاضيان ايجاد واحدهاي صنعتي ذكر كرد.
رييس هيات مديره و مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي هرمزگان اظهارداشت: شهركهاي صنعتي اين استان به دليل برخورداري از مزايايي ياد شده به خصوص دسترسي به راههاي آبي ، هوايي ، ريلي و همچنين جاده اي بين المللي و همچنين نيروي كار ارزان و مواد اوليه جهت توليد به خصوص در زمينه پتروشيمي نسبت به ديگر مناطق كشور از مزاياي بيشتري برخوردار هستند.
وجود دو منطقه آزاد قشم و كيش و چهار منطقه ويژه اقتصادي، تجاري، انرژي بر و صنعتي و معدني در هرمزگان از ديگر مزايايي است كه مي تواند پشتيبان خوبي از صنايع مختلف در شهركهاي صنعتي اين استان بعمل آورد.
از شهركهاي صنعتي بعنوان مكاني داراي محدوده و مساحتي معين كه مجموعه اي ساماندهي شده از واحدهاي صنعتي، پژوهشي،فناوري وخدمات پشتيباني ازقبيل طراحي، مهندسي،آموزشي، اطلاع رساني مشاوره اي وبازرگاني در آن مستقر شده نام برده مي شود كه تحت پوشش سازمان صنايع كوچك وزارت صنايع و معادن فعاليت دارند.
در شهرك هاي صنعتي استان هرمزگان 150 واحد صنعتي با سه هزار شغل فعاليت دارند كه 230 ميليارد ريال سرمايه گذاري آنان ذكر شده است. ك/4
512/667 /675
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]