واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كارشناس مسكن كميته امداد استان فارس: "آورده" مددجويان در ساخت مسكن 10 درصد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز
سرويس: شهرستانها
بنابر اظهارات كارشناس مسكن كميته امداد امام خميني (ره) استان فارس، حدود 40 درصد (حدود 10 هزار نفر)، از 22 هزار خانوار تحت پوشش كميته امداد شيراز، فاقد مسكن هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايسنا، علي اربابي درحاشيه بازديد از طرحهاي عمراني كميته امداد در شيراز در جمع خبرنگاران گفت: از اين تعداد، نزديك به پنج هزار نفر خانوارهاي زن سرپرست هستند.
وي همچنين در مورد دليل دريافت "آورده" مددجويان توسط كميته امداد، گفت: تجربه نشان داده است، اگر مددجو شراكتي در ساخت مسكن نداشته باشد، قدردان آن نخواهد بود، لذا درصد بسيار ناچيزي از هزينه مسكن (حدود 10 درصد)، آن هم در صورت توانايي فرد به عنوان آورده از مددجو اخذ و 90 درصد مابقي توسط كميته امداد و خيران تامين ميشود.
كارشناس مسكن كميته امداد استان فارس در مورد تسهيلات و وامهاي بانكي براي تهيه مسكن مددجويان، تصريح كرد: با توجه به اجراي طرح مقاومسازي و افزايش سطح كيفي ساختمانها كه در دستور كار دولت قرار دارد، تاكنون حدود 4700 خانوار در كل استان فارس به بانكهاي عامل معرفي شده و وامهاي خود را دريافت كردهاند كه احداث مسكن حدود 80 درصد اين خانوارها به اتمام رسيده و مورد بهرهبرداري قرار گرفته است.
اربابي مبلغ وامهاي پرداختي را شش ميليون و 500 هزار تومان اعلام كرد و گفت: نحوه بازپرداخت اين وامها بستگي به توانايي مددجو دارد و مدت بازپرداخت آن هفت تا 10 ساله است.
متراژ واحدهاي مسكوني احداث شده از ديگر مواردي بود كه كارشناس مسكن كميته امام خميني (ره) با اشاره به آن تصريح كرد: اين متراژ از 40 متر آغاز ميشود و بستگي به بعد خانوار دارد.
وي يكي از مشكلات موجود در شهرستانها را قيمت گران زمين ذكر و تصريح كرد: افراد نيازمند قدرت خريد زمين را ندارند، به همين دليل است كه در شهر شيراز برخي از زمينها را از طريق استانداري و يا سازمان مسكن و شهرسازي به صورت رايگان و يا با قيمت بسيار پايين تهيه كردهايم.
اربابي ادامه داد: ساخت مسكن در اين زمينها بر عهده كميته امداد است كه در اين خصوص با تامين اعتبار از محل مشاركت مددجو (آورده مددجو كه 10 درصد از كل قيمت را تشكيل ميدهد) اعتبارات دولتي كميته امداد، خيران و استانداري تهيه ميشود.
به گفته اربابي، فعاليت كميته امداد در مباحث عمراني شامل دو بخش خريد و احداث مسكن است كه واحدهاي مسكوني احداث شده بايد از نظر مقاومت در سطح مطلوب و قابل قبولي باشند.
كارشناس مسكن كميته امداد استان فارس ادامه داد: با توجه به تورم موجود سعي كردهايم، هزينههاي ساخت مسكن را با توجه به بالا بودن قيمت مصالح و قيمت زمين كاهش دهيم.
اربابي گفت: با در نظر گرفتن هزينههاي حمل و نقل و فقدان امكانات در روستاها ساخت مسكن در اين مناطق با هزينه بيشتري صورت ميگيرد.
به گفته كارشناس مسكن كميته امداد، اولويتهاي واگذاري مسكن براساس فرمهاي نيازسنجي كه توسط كارشناسان تهيه ميشود، صورت ميگيرد كه عواملي همچون نداشتن مسكن، نداشتن زمين، بعد خانوار، بيسرپرست بودن و داشتن عضوي بيمار در خانواده از جمله اين اولويتها به شمار ميرود.
وي در مورد رفع مشكل ضمانتهاي بانكي براي واگذاري وام به مددجويان، اعلام كرد: مديركل كميته امداد استان فارس، تعهدي كتبي به بنياد مسكن ارائه كرد كه اين نهاد ضمانت مددجويان را برعهده مي گيرد، بنابراين ديگر به سپردن وثيقه نيازي نيست، لذا با اين روش مشكل مسكن روستايي مددجويان رفع شد.
وي بار مالي اين ضمانتها را حدود 30 ميليارد تومان اعلام كرد.
اربابي در ادامه با بيان اين مطلب كه اين نهاد فعاليتهاي عمراني خود را بيشتر در روستاهايي كه فاقد امكانات اوليه هستند، آغاز كرده است، گفت: در حال حاضر سازمان مسكن كميته امداد، همه ساله از محل بودجههاي دولتي و كمكهاي مردمي و با همكاري ادارات توانسته است، طرحهاي متنوعي را در روستاها و شهرها اجرا كند.
وي درباره طرح مهاجرت مددجويان شهري به روستاها، تصريح كرد: اين طرح كه مشمول مددجوياني است كه ناخواسته مهاجرت كرده و مجددا تصميم به بازگشت دارند، در دستور كار كميته امداد قرار دارد.
اربابي درباره ارائه تسهيلات بانكي غيرمددجويي نيز خاطرنشان كرد: اين تسهيلات هم اكنون به افراد غيرمددجوي فاقد مسكن شهرستانهاي تابع استان به غير از شهر شيراز به دو صورت خريد و احداث مسكن و در صورت دارا بودن ضامن معتبر مورد قبول كميته امداد واگذار ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]