تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براى كسب بلند مرتبگى از وطن خود دور شو و سفر كن كه در مسافرت پنج فايده است: برطرف ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840513801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تـفـويـض اخـتـيـار در سـازمـان


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تـفـويـض اخـتـيـار در سـازمـان
يكي از موضوعات مهم مديريت موضوع اختيار است. كه همچون موضوعات قدرت، نيرو و تأثيرگذاري در سازمان‌ها مورد بي‌توجهي قرار گرفته است. مبحث اختيار عموماً با مقوله سازمان يكجا مورد بررسي قرار مي‌گيرد، در حاليكه اجراي مديريتي، كاملاً در رابطه با استفاده از قدرت است. اختيار در واقع تنها نوعي استفاده از قدرت است، به همين خاطر درك ماهيت موضوع قدرت و انواع آن و روابط آن با مفاهيم ديگر به نحو احسن بر تأثيرگذاري مديران خواهد افزود.

نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد مهم‌ترين ويژگي در مديريت، «وابستگي متقابل» عناصر مختلف سازماني است. همچنان كه رمز موفقيت مدير به مقدار زيادي بستگي به ارتباط او زيردستان، همتايان، بالادستان، مشتري‌ها و سايرين دارد. برعكس برخي از صاحبان تخصص مثل پزشكان موفقيت‌شان تا حد زيادي به سعي و اهتمام و معلومات خودشان بستگي دارد. جايگاه مدير، ممكن است او را به اختيار تجهيز كند، اما لازمه استفاده از اين اختيار، برقراري روابط با عناصر اثرگذار است.

در امر تاثيرگذاري به اندازه اختياري كه مدير داراست، بلكه افزونتر از آن «قدرت» نقش مهمي را بازي مي‌كند. چنانچه به كساني برخورد مي‌كنيم كه داراي اختيار رسمي نيستند، ولي داراي قدرت اثرگذاري بر ديگران هستند و بالعكس.

كساني كه اولين بار عهده‌‌دار مسئوليت مديريتي مي‌شوند، عموماً در تطبيق اين نقش‌هاي جديد كه مربوط به روابط بين اشخاص است دچار مشكل مي‌شوند. اينان علي‌رغم موفقيت‌شان در تجزيه و تحليل داده‌ها، پيدا كردن راه‌حل‌ها و گزينه‌هاي پيچيده، در اجراي راه‌حل انتخاب شده با مشكلات روبه‌رو مي‌شوند، زيرا اجرا و عملي كردن تصميم‌ها ضرورت تأثيرگذاري بر ديگران را ايجاب مي‌كند.

به‌طور كلي اختيار عبارت است از حقوق و آزادي كه يك فرد براي انجام وظايف محول شده، لازم دارد، يا اطاعت منصوبان يك سازمان مشخص، از روي ميل و بدون شط از اوامر بالادستان از آنجايي كه بالادستان در دادن اين نوع تعاليم و دستورات اختيار قانوني دارند، زيردستان بايد از دستورات پيروي كنند.

هنري فايول، نويسنده كتاب مديريت عمومي و صنعتي، نيز اختيار را به عنوان «حق‌ دستور دادن و انتظار اطاعت كردن» تعريف مي‌كند. بدين‌گونه اختيار، حق تعيين رفتارهاي ديگران و تصميم‌گيري از طرف سازمان است كه به شخص داده شده است. اين حق به شخص به خاطر پُست و مقام اداري سازماني مربوطه داده شده است. حق، بستگي به آن پُست اداري دارد. هركس آن را احراز كند اين حق را به كار خواهد برد ه به اين نوع اختيار، اختيار رسمي مي‌گويند. با اين شرايط اختيار تنها شكلي از قدرت است و اختيار رسمي هم شكلي از قدرت است كه در آن تأثيرگذاري بر افراد به شكل قانون درآمده است و يا به عبارت كلي‌تر، قدرت مفهوم وسيعي است كه اختيار را هم در برمي‌گيرد. به عنوان مثال يك شخص بدون داشتن اختيار رسمي هم، بر ديگران مي‌تواند تأثيرگذار باشد به همين خاطر، اختيار منبعي از قدرت است.

گاهي يك مدير با استفاده از منابع قدرتي خارج از اختيار رسمي‌اش بر زيردستان خود تاثير مي‌گذارد كه به آن، عنوان اختيار غيررسمي داده مي‌شد، اما اين مفهوم بيشتر بيانگر آن است كه شخص از منابع شخصي خويش (معلومات، تجربه و...) استفاده مي‌كند، به همين خاطر اختيار غيررسمي با مفهوم قدرت مترادف نيست،‌ اما اختيار غيررسمي را بايد مانند اختيار رسمي به عنوان يك نوع منبع قدرت حساب كرد.

تفويض اختيار

تفويض اختيار، عبارت است از اينكه مدير قسمتي از اختيارات خود را به مرئوسين انتقال دهد. همين كه تعداد كارمندان سازمان از يك نفر تجاوز كرد، انتقال اختيارات عملاً انجام مي‌گيرد. بدين معني كه مدير قسمتي از اختيارات خود را به معاونان انتقال مي‌دهد و به همين ترتيب معاونان قسمتي از اختيارات خويش را به روساي ادارات تفويض مي‌كنند و رؤساي ادارات نيز برخي از اختيارات خود را به رؤساي دوائر و شعبه‌هاي سازمان واگذار مي‌كنند. عمل تفويض اختيار با توسعه سازمان اهميت بيشتري پيدا مي‌كند تا حدي كه ادامه حيات دستگاه بدون تفويض اختيار مسير نيست.




 يکشنبه 1 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 472]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن