واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تازه ها
توصيه رئيس كميته خارجي كنگره آمريكا پيرامون نحوه مذاكره با ايران
رئيس كميته امور خارجي كنگره آمريكا گفت : گفتگوهاي ايران و آمريكا بايد در يك دوره زماني مشخص يعني بين 8 تا 12 هفته انجام شود. « هوارد برمن » در گفتگو با روزنامه اسرائيلي « جروزالم پست » اعلام كرد كه آمريكا بايد در ازاي استقرار سپر دفاع موشكي در اروپا امتيازاتي به روسيه اعطا كند تا در صورتيكه زمان آن فرا رسيد از امتيازات تضعيف كننده عليه ايران حمايت كند. وي تاكيد كرد : ضرورت گفتگوي محدود با ايران براي تعليق غني سازي اورانيوم اين كشور و يا در غير اينصورت ترغيب ديگر كشورها براي تحريم هاي ايران است . برمن كه رئيس كميته امور خارجي مجلس نمايندگان آمريكاست تاكيد كرد كه يك دليل براي گفتگوي محدود با ايران به منظور تعليق غني سازي اورانيوم اين كشور ترغيب ديگر كشورها براي سهيم شدن در تحريم هاي ايران در صورتيكه تهران تعليق انجام ندهد است . نماينده دموكرات كنگره آمريكا با بيان اينكه گفتگوهاي ايران آمريكا بايد در يك دوره زماني مشخص يعني بين 8 تا 12 هفته انجام شود مدعي شد : اين محدوده زماني به ايران اجازه نخواهد داد مانند گذشته از اين مذاكرات به عنوان پوششي براي ادامه برنامه هسته اي خود استفاده كنند. وي كه پس از سخنراني در « موسسه مطالعات امنيت ملي » در تل آويو با جروزالم پست مصاحبه مي كرد تاكيد كرد كه دولت جديد آمريكا در صورتيكه اسرائيل براي حمله نظامي به نوار غزه احساس ضرورت كرد نبايد دخالتي در اين امر انجام دهد. برمن همچنين بدون توجه به جنايات اخير صهيونيست ها در نوار غزه در محاصره اين منطقه اعلام كرد كه آمريكا بايد از اقدام نظامي در اين منطقه حمايت كند. اين مقام آمريكايي همچنين تاكيد كرد كه وي از گفتگوي محدود با تهران حمايت مي كند زيرا « راهبرد كنوني بي اثر است » .
دزدي مشاور سابق بوش محرز شد
يك مشاور سابق جرج بوش رييس جمهور آمريكا به دزدي حدود 600 هزار دلار از يك مركز مستقل تحت تامين مالي دولت اعتراف كرد. به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس « فليپه سيكستو » در مقابل قاضي يك دادگاه ناحيه اي آمريكا اتهام وارده در زمينه دزدي از مركز موسوم به « كوباي آزاد » را پذيرفت . اين مركز كه خود را يك موسسه مستقل مي نامد بابت برنامه هايش براي آنچه كه پيشبرد مردم سالاري در كوبا مي نامد از سوي دولت فدرال آمريكا تامين مالي مي شود. سيكستو در اسفند سال گذشته درپي اقدام مركز فوق براي دعوي حقوقي عليه وي از سمت اش به عنوان مشاور ويژه بوش در امور دولتي استعفا كرد. وزارت دادگستري آمريكا اعلام كرد : مشاور سابق بوش كه رئيس سابق كاركنان مركز ياد شده نيز بود به دريافت 579 هزار و 274 دلار مبلغ اضافي بابت خريد راديو و يا وسايل روشنايي اين مركز اقدام كرده بود.
ايجاد بخش ويژه ايران در دولت باراك اوباما
روزنامه آمريكايي واشنگتن تايمز اعلام كرد كه قرار است در دولت باراك اوباما پست جديدي در وزارت امورخارجه تاسيس شود كه مسئوليت آن هماهنگي امور مرتبط با ايران است . « الي ليك » نويسنده اين مقاله به نقل از يك مقام وزارت امور خارجه آمريكا مي نويسد : فكر ايجاد اين مقام جديد و انتصاب فردي براي هماهنگي در امور مرتبط با ايران در جريان نخستين جلسه سناتور هيلاري كلينتون وزير امور خارجه پيشنهادي آقاي اوباما با گروه انتقالي در وزارت امور خارجه امريكا در ابتداي ماه جاري ميلادي مطرح شد. هر چند در اين مقاله تصريح شده است كه سخنگوي خانم كلينتون و بروس اندرسون سخنگوي گروه انتقالي در وزارت امور خارجه آمريكا حاضر نشده اند در مورد اين خبر اظهارنظر كنند اما چند تن از متخصصان و صاحب نظران امور ايران به روزنامه واشنگتن تايمز گفته اند كه موضوع ايجاد اين بخش جديد در وزارت خارجه در جلسات متعدد مطرح شده است . اين روزنامه به نقل از پاتريك كلاوسن معاون پژوهشي موسسه سياست خاور نزديك واشنگتن مي نويسد « نشانه هاي بسياري در دست است كه در وزارت خارجه با جديت اين مسير را پيگيري مي كنند » . رايان كراكر سفير ايالات متحده در بغداد از جمله كساني است كه در كنار چهره هايي چون دنيس راس و جيمز دابينز براي تصدي پست جديد در ارتباط با ايران مطرح است . سوزان مالوني متخصص امور ايران در موسسه بروكينگز و عضو سابق گروه طرح و برنامه در وزارت امور خارجه آمريكا به نويسنده مقاله روزنامه واشنگتن تايمز گفته است كه ايجاد چنين بخشي از آن جنبه مهم است كه در حال حاضر سياست مواجهه با ايران به يك امر گسترده بين بخشي تبديل شده است كه نمونه آن را در وزارت خزانه داري مي توان ديد كه كار برخورد با بانك هاي ايران و تحريم هاي مالي را انجام مي دهد. مالوني به روزنامه واشنگتن تايمز گفته است « ايجاد چنين بخشي در وزارت امور خارجه صرف نظر از موضعي كه در قبال ايران اتخاد خواهد كرد نشانه جدي بودن موضوع ايران است » .
رژيم صهيونيستي به دنبال قطع روابط ايران و سوريه
نخست وزير رژيم صهيونيستي بار ديگر خواستار از سرگيري مذاكرات صلح با سوريه شد و گفت اين اقدام روابط سوريه با تهران را تخريب خواهد كرد. ايهود المرت نخست وزير رژيم صهيونيستي در سخنراني خود در كنفرانس موسسه مطالعات امنيت ملي در دانشگاه تل آويو گفت : امضاي قرارداد صلح با سوريه امكان پذير است و اين قرارداد دستاوردهاي بزرگي براي ما خواهد داشت . اولمرت رسما از سوريه خواسته است براي دستيابي به قرارداد صلح با رژيم صهيونيستي بايستي روابطش با ايران را قطع كند و به حمايتش از حزب الله و حماس هم پايان دهد. به نوشته « اورشليم پست » وي در ادامه افزود : امضا يك قرارداد صلح نه تنها احتمال بروز جنگ را كاهش خواهد داد بلكه روابط استراتژيك تهران و دمشق را هم تخريب خواهدكرد. اولمرت همچنين مدعي شد امضا چنين قراردادي باعث برچيدن دفاتر حماس و جهاد اسلامي از سوريه و همچنين مانع از رساندن كمك هاي مالي به حزب الله خواهد شد.
سوريه هم با رد درخواست هاي رژيم صهيونيستي اعلام كرد اين درخواست تل آويو به مثابه اين است كه سوريه هم براي برقراري صلح از رژيم صهيونيستي بخواهد كه روابطش با آمريكا را قطع كند.
واشنگتن پست : خاورميانه ديگرحيات خلوت آمريكا نيست
يك روزنامه آمريكايي با تاكيد بر ضرورت تغيير رويكرد آمريكا در قبال ايران سياست چماق و هويج (تهديد و تطميع ) واشنگتن در برابر برنامه هسته اي تهران را شكست خورده توصيف كرد. روزنامه واشنگتن پست در تحليلي به قلم « ريچارد مورفي » معاون اسبق وزير خارجه آمريكا نوشت : هيلاري كلينتون به عنوان وزير امور خارجه جديد و ديگر اعضاي تيم سياست خارجي باراك اوباما رئيس جمهوري جديد آمريكا بايد اين مسئله را بررسي كنند كه چطور رابطه جديد آمريكا و ايران مي تواند منافع آمريكا در عراق و افغانستان و حتي روند صلح اعراب و اسرائيل را پيش ببرد . نويسنده خاطر نشان كرده است : اين مسئله كار آساني نيست . 30 سال از زمان انقلاب اسلامي ايران بدون روابط ديپلماتيك رسمي يا هرگونه گفتگوي مداوم بين واشنگتن و تهران گذشته و همچنان سو ظن دوجانبه وجود دارد. در ادامه اين مطلب آمده است : تهران اقدامات گذشته آمريكا از جمله حمايت از صدام در جنگ هشت ساله ايران و عراق همچنين اختصاص بودجه كنگره اين كشور براي پيشبرد دموكراسي در ايران را به عنوان نشانه هاي تمايل آمريكا براي براندازي نظام و دخالت در امور ايران مي داند. نويسنده افزوده است : تعداد كمي از آمريكاييها كمك ايران به آمريكا در افغانستان پس از حمله به اين كشور در سال 80 و حمايت فعالانه آن از دستورالعمل كنفرانس بن براي كمك به بازسازي دولت افغانستان و حمايت از حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان را به خاطر دارند. از اين رو تغيير رويكرد آمريكا در قبال ايران همچون تغيير رويكرد ايران در قبال آمريكا مهم است . ما همواره عادت داشته ايم كه فكر كنيم خاورميانه حياط خلوت آمريكاست و به شكلي تصادفي منافع كشورهاي ديگر از جمله ايران در همسايگي كشورهاي اين منطقه را انكار مي كنيم .
حمايت آمريكا و فرانسه از تحركات تروريستي و جاسوسي منافقين در عراق
رئيس انجمن عشاير عراق اعتراض خود را نسبت به ادامه حضور منافقين در خاك عراق ابراز كرد و افزود : آمريكا و فرانسه از تحركات تروريستي و جاسوسي اين گروهك در عراق حمايت مي كنند. رئيس انجمن عشاير عراق با انتشار بيانيه اي از حمايت هاي آمريكا نسبت به گروهك تروريستي منافقين به شدت انتقاد كرد. در بيانيه منتشر شده از سوي « عقيل الخطيب » آمده است : با حمايت آمريكا نظاميان منافقين اردوگاه اشرف را به محلي براي ترور شخصيت هاي عراق تبديل كرده اند. وي همچنين اردوگاه اشرف را لانه جاسوسي از كشورهاي همسايه نام برد و تصريح كرد : اين مكان به جايي براي جاسوسي از كشورهاي همسايه تبديل شده است . الخطيب در ادامه بيانيه خود از حمايت هاي آمريكا و فرانسه از اين گروهك ابراز نگراني كرده و افزوده است : آنچه موجب نگراني ماست به غير آمريكا سفارت فرانسه در عراق نيز همدست و همكار منافقين است و برنامه ريزي خاصي براي حمايت از اين گروه تدارك ديده اند. در پايان اين بيانيه رئيس انجمن عشاير عراق بار ديگر از دولت المالكي خواست به هيچ وجه اجازه اقامت به اين گروه تروريستي را ندهد و آنها را از خاك عراق بيرون كند.
رايس : نمي توانيم همه رژيم هاي مخالف خودمان را از بين ببريم
كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا در مصاحبه اي با سايت « شوراي روابط خارجي آمريكا » از عملكرد دستگاه سياست خارجي دولت بوش در قبال ايران دفاع كرد. رايس در مصاحبه با « رابرت مك ماهون » معاون سردبير سايت شوراي روابط خارجي آمريكا با اشاره به تحريم هاي اعمال شده از سوي دولت بوش عليه دولت ايران ادعا كرد كه تحريم اعمال شده عليه ايران سرمايه گذاران خارجي را از اين كشور دور كرده به اقتصاد ايران لطمات جدي وارد ساخته و مسئولان ايران را در جهان منزوي ساخته است . رايس در ادامه با اشاره به سياست تغيير رژيم در افغانستان و عراق با دفاع از اين سياست آمريكا در عين حال افزود كه ايالات متحده قادر به تغيير دادن تمامي رژيم هاي خصم خود نيست و عملكرد واشنگتن درتغيير رژيم هاي عراق و افغانستان در واقع ناشي از خطرات امنيتي اين رژيم ها بر منافع آمريكا بوده است . رايس در ادامه در پاسخ به سوالي درباره سرانجام طرح افتتاح دفتر حافظ منافع آمريكا در ايران گفت : « ما هيچگاه به طور رسمي اين در خواست را مطرح نكرديم . بحث هايي مطرح شد اما با جنگ روسيه و گرجستان و نيز مخالفت ايران با امضاي پيمان امنيتي بغداد ـ واشنگتن فضا براي طرح آن از بين رفت . از سوي ديگر ما دقيقا نمي دانستيم كه عكس العمل احتمالي دولت ايران در واكنش به تقاضاي رسمي ما در اين باره چه خواهد بود. وي افزود : ما گهگاه مطالبي مي شنيديم كه در صورت طرح رسمي اين بحث از سوي ما دولت ايران آن را بررسي خواهد كرد. در واقع هدف ما از افتتاح اين دفتر دسترسي آسان تر به مردم ايران و راحت تر كردن فرايند دريافت ويزا براي ايرانيان متقاضي سفر به ايالات متحده بود.مانند همان كاري كه امروز در دفتر حفاظت منافعمان در هاواناي كوبا انجام مي دهيم .
آخرين خبر از ديپلمات ربوده شده ايراني در پاكستان
سفير كشورمان در پاكستان از زنده بودن « حشمت الله عطارزاده نياكي » ديپلمات ربوده شده ايراني در پيشاور خبر داد. ماشاالله شاكري ضمن اعلام اين خبر گفت : تلاش هاي سفارت براي يافتن وي تا حدودي نتيجه بخش بوده و با همكاري مسئولان امنيتي پاكستان از زنده بودن نامبرده مطلع شده و اميدواريم بزودي وي به آغوش خانواده خود بازگردد. حشمت الله عطارزاده كارشناس بخش اقتصادي سركنسولگري ايران در پيشاور پنجشنبه 23 آبان هنگام خروج از منزل خود در ناحيه حيات آباد اين شهر توسط افراد مسلح ربوده شد . افراد مسلح به خودروي وي حمله كرده و پس از كشتن راننده او اين ديپلمات ايراني را به گروگان گرفتند. گفته مي شود ربودن او توسط عوامل گروهك عبدالمالك ريگي (شاخه ايراني القاعده ) با همكاري عوامل محلي طالبان صورت گرفته است .
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]