واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نيويورك تايمز: آمريكا براي امنيت جهاني بايد عمده جنگ افزارهاي خود را نابود كند
كليات. آمريكا. نظامي. تسليحات
تهران- نيويورك تايمز به دولت جديد آمريكا پيشنهاد كرد ، براي ساختن جهاني امن تر، بخش اعظم بودجه نظامي و زرادخانه جنگ افزارهاي هوايي و دريايي خود را كاهش دهد ، جنگ افزارهاي هستهاي را كه عمدتا براي دوران جنگ سرد طراحي شده بود منهدم و طرح سپر دفاع موشكي را لغو كند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه نيويورك تايمز در شماره روز يكشنبه خود در گزارشي اصلاحات عديدهاي را در دكترين نظامي آمريكا براي قرن بيست و يكم پيشنهاد كرده و از دولت باراك اوباما رئيس جمهور منتخب ميخواهد كه اين پيشنهادات را سرلوحه برنامه ريزيهاي دفاعي دولت خود قرار دهد.
در اين گزارش آمده است : بودجه نظامي بايد در حدي وسيع كاهش پيدا كند و كنگره هرگز نبايد به وزارت دفاع (پنتاگون) چك سفيد امضا بدهد، آنگونه كه در دولت جورج بوش روال كار بر آن بود. از سال ۲۰۰۱بودجه دفاعي آمريكا ۴۰درصد افزايش يافت و در لايحه تكميلي بودجه بر آن افزوده شد .اين بودجه بدون محاسبه تخصيص يافت و هيچ مرور و بررسي بر روي آن انجام نگرفت . اين بودجه براي مخارج سالانه جنگهاي عراق و افغانستان تخصيص داده شد. با اين چتر حمايتي بزرگ و قوي ، پنتاگون با گشاده دستي تمام بدون هيچ قيد و بندي اقدام به خريد انواع و اقسام جنگ افزارهاي غير ضرور و يك سري هزينههاي بيهوده كرد.
نيويورك تايمز نوشت : اما اين بذل و بخشش در بودجه دفاعي بايد قطع شود و فقط براي خريد تجهيزات جديد و انجام اصلاحات مورد نياز كه وجود آنها براي امنيت آمريكا لازم تشخيص داده ميشود ،تخصيص داده شود. نخست آنكه بايد توليد جنگندههاي اف - )F-۲۲ )۲۲قطع شود. اين هواپيماي جنگنده پيشرو براي جنگ هوايي با جنگندههاي شوروي سابق - كه ديگر توليد آنها ادامه نيافت - طراحي شده بود. نيروي هوايي بايستي به جاي توليد اين جنگنده ها نوع جديدي از جنگندههاي با قدرت بالاي اف - )F-۳۵ )۳۵را توليد كند. اين نوع جنگنده هم تهاجمي و هم جنگنده است . اين نوع جنگنده از سال ۲۰۱۲در خط توليد قرار خواهد كرفت و مانند جنگنده اف - ۲۲داراي فناوري پنهان شونده براي فريب دادن رادارهاي دشمن است . تا آن زمان ، نيروي هوايي مي تواند از نوع ارتقا يافته اف - ۱۶كه قابليت انهدام هرنوع هواپيماي دشمن را دارد استفاده كند. برتري ديگر اف - ۳۵ارزان قيمت بودن آن است . با توليد اين جنگنده ميتوان سالانه حدود ۳ميليارد دلار صرفه جويي بودجه داشت نيويورك تايمز در ادامه نوشت : وزارت دفاع آمريكا همچنين بايد توليد ناو منهدمكننده نوع DDG-۱۰۰۰زوموالت Zumwaltرا متوقف كند. اين ناو جنگي كه به طور مخفيانه در آبهاي آبي روان ميشود و براي نبردهاي رو در رو طراحي شده است . اين نوع رزمناو فقط در آمريكا توليد ميشود. با متوقف كردن كار توليد اين نوع ناو، نيروي دريايي ارتش ميتواند بر همان ناوهاي موجود منهدمكننده نوع DDG-۵۱آرلاي بورك تكيه كند. اين نوع رزمناو بسيار پرقدرت و كاملا مسلح بوده و ميتواند سيستم ناوهاي جنگي آيجيس Aegisرا رد يابي كند و اهداف متعدد هوايي ، دريايي و زير دريايي را هدف قرار دهد.
نيروي دريايي ارتش هم اكنون با شتابي زياد خط توليد شمار زيادي از ناوهاي زوموالتس Zumwaltsرا متوقف كرده و آن را از ۳۲فروند به ۲فروند كاهش داده است . با متوقف كردن خط توليد اين دو فروند ناو هم ميتوان در سال ۳ميليارد دلار صرفه جويي كرد و با اين پول تعداد بيشتري ناوهاي جنگي ضروري خريداري كرد. اين ناوها قابليت كشتيراني در آبهاي كم عمق ، قابليت حمل بالگرد و ساير لوازم و تجهيزات براي پشتيباني از عمليات زميني را دارند.
پيشنهاد ديگر اين است كه خط توليد زيردريايي ويرجينيا متوقف شود. اين ناو براي دوران جنگ سرد طراحي و توليد شده بود و امروز نيازي به آن نيست .
اين نوع ناو كه از آن به عنوان گرگ دريا ياد ميشود، ماموريت تعريف شده اش مقابله با زيردرياييهاي تهاجمي هستهاي شوروي سابق بود. تاكنون ۱۰ فروند از آن توليد شده است . نيروي دريايي به جاي ناوهاي يادشده ميتواند ناوگان موجود زيردرياييهاي هستهاي خود را در لس انجلس كه قادر است همه ماموريتهاي پس از دوران جنگ سرد را با موفقيت انجام دهد حفظ كند. اين ماموريتها اعم از پرتاب موشكهاي كروز تا مقابله با زيردرياييهاي توسعه يافته چيني كه از لحاظ فناوري سطحي پايين تر از زيردرياييهاي آمريكايي دارند ، متفاوت است . با متوقف كردن خط توليد اين نوع زيردريايي ميتوان سالانه ۲ميليارد و ۵۰۰ميليون دلار صرفه جويي كرد. - توليد زيردريايي كورپز آسپري Osprey-V Corps ۲۲متوقف شود. اين نوع زيردريايي پيشرو و غير ضرور ميتواند به صورت عمودي از زمين بلند شو و به صورت عمودي بنشيند.
اين نوع زيردريايي ظرف ۲۵سال توليد، قابل اعتماد بودن و ايمني خود را ثابت كرده است . هم اكنون ۸۰فروند از اين زيردريايي موجود است كه بسيار بيش از حد ضرورت است . به جاي افزودن ۴۰۰فروند ديگر بر انواع اين زيردريايي ، نيروي دريايي آمريكا ميتواند تعداد بيشتري بالگردهاي H-۹۲و CH-۵۳خريداري كند.. با اين روش ميتوان در سال ۲ميليارد تا ۲ميليارد و ۵۰۰ميليون دلار صرفه جويي كرد.
روزنامه آمريكايي در ادامه نوشت : پنتاگون بايد همچنين توليد زودهنگام موشكهاي تدافعي بالستيك را متوقف كند. پنتاگون در نظر دارد سال آينده ۹ ميليارد دلار براي توليد موشكهاي دفاعي بالستيك هزينه كند. اين بودجه شامل استقرار چندين فروند اضافي موشكهاي رهگير در آلاسكا و احداث پايگاههاي جديد موشكي در اروپاي مركزي است . ظرف ۲۵سال گذشته قريب به ۱۵۰ميليارد دلار براي توليد اين نوع موشكها هزينه شده ، در حاليكه پنتاگون هنوز هيچ سيستم ملي براي دفاع موشكي قابل اعتماد جهت تامين امنيت واقعي در داخل كشور تدارك نديده است .
با توجه به مهم بودن خطر موشكهاي بالستيك ،لازم است آزمايش و تحقيقات در مورد رويكردهاي قابل عملي ادامه داشته باشد.
نيويورك تايمز در ادامه ادعا كرد : از آنجايي كه بيشترين خطر از جانب ايران و كره شمالي احساس ميشود بايستي مذاكرات جدي با روسيه درباره مشاركت دادن آن در طرح سپر دفاع موشكي انجام گيرد. با قطع توليد اين نوع موشك ميتوان ۵ميليارد دلار صرفه جويي و اين بودجه را صرف كارهاي تحقيقاتي كرد. توليد سلاحهاي هستهاي نيز بايد به طور گسترده متوقف شود.
براساس پيمان مسكو در سال ،۲۰۰۲آمريكا و روسيه توافق كردند كه از سال ۲۰۱۲شماري از جنگ افزارهاي هستهاي استراتژيك خود را به ميزان ۱۷۰۰تا ۲۲۰۰فروند كاهش دهند، اما هيچ مذاكرهاي براي انهدام تعداد بيشتري از اين تسليحات انجام نگرفته است . بايد پيمان جديدي امضا و مقرر شود كه بين ۱۰۰۰تا ۱۴۰۰فروند ديگر از اين جنگ افزارها نابود شود با اين تبصره كه امكان انهدام شمار بيشتري از آنها وجود داشته باشد.
دولت جديد آمريكا بايستي همچنين همه موشكهاي بالستيك را از سكوي پرتاب پايين آورده و انبارهاي بيمصرف كلاهكهاي هستهاي خود را به كلي نابود كند. به جاي همه اين ساز و برگهاي غير ضرور پر هزينه ، ارتش بايد نيروي فعلي دريايي و هوايي را ساماندهي كند.
آمريكا قدرت بلامنازع در اقتدار نيروي دريايي و هوايي جهان دارد و در آينده نيز همچنان اين قدرت بلامنازع را حفظ خواهد كرد،اما با وجود اين هم ارتش و هم نيروي دريايي ثابت كردهاند كه توانايي اداره كردن دو جنگ را به طور همزمان در عراق وافغانستان ندارند و توانايي آنها در حدي است كه در آينده فقط براي عمليات مبارزه با گروههاي تروريستي و يا نجات دولتهاي در حال شكست ميتوانند وارد عمل شوند. كاستن از توليد چندين فروند ناو و هواپيما ميتواند سالانه حدود ۵ميليارد دلار صرفه جويي به همراه آورد.
نيويورك تايمز در ادامه مينويسد: با توجه به تهديدهاي چين در آينده كه مجهز به انواع زيردريايي و تسليحات فضايي است ، تصميمگيري براي منهدم ساختن همه اين جنگ افزارها كار چندان آساني نيست . از سويي ، با توجه به اقتصاد ضعيف شده آمريكا بسياري از قراردادهاي ارتش نيمه تمام رها شده است . همه اهتمام در اقتصاد بر ايجاد اشتغال متمركز شده است، اما نه به قيمت تمام كردن دلارهاي بودجه نظامي و منحرف كردن آنها از نيازهاي حقيقي .
دولت جديد آمريكا در ازاي چشم پوشي از همه ساز و برگهاي غير ضرور بنيه دفاعي ، بايد به فكر توسعه بنيه نيروي زميني ارتش باشد. تشكيل ساختارهاي جديد از ارتش و شكل دهي مجدد لشكر تفنگداران بيش از ۱۰۰ميليارد دلار براي شش سال آينده بودجه لازم دارد. با كاستن از حجم گسترده نيروي دريايي و هوايي و از بين بردن برنامه غير ضرور سپر دفاع موشكي و لغو برنامه اوسپري Osprayميتوان بودجه كافي براي همه اين طرحهاي مطرح شده را تامين كرد. پنتاگون بهتر است همچنين گارد ملي و لشكر سربازان ذخيره را مجددا سازماندهي كند. برخي از اين اصلاحات پيشتر آغاز شده است ،اما پنتاگون براي ادامه اين راه بايستي با سرسختي تمام مقابل لابيكننده هاي صنعتي و پيمانكاران سودجو بايستد.
كنگره هم بايد در تخصيص بودجه دفاعي واقع گرايانه عمل كند و از گشاده دستي بپرهيزد.
رابرت گيتس كه براي يك دوره ديگر سمت وزارت دفاع را تجربه خواهد كرد، بايد در سيستم تداركات ارتش بازنگري كلي و از نو ساختار آن را شكل دهي كند. دوره بودجههاي نامحدود به پايان رسيده و كنگره بايد وزنه سنگين تر را در تخصيص بودجه دفاعي به نيازهاي كلي اختصاص داده و كمتر به منافع محدود و كوته نظرانه بينديشد. مالياتدهندگان آمريكايي خواهان آنند كه اصلاحاتي در كشور ايجاد شود و كشورشان امن تر از گذشته باشد و دولت از پول آنها استفاده بهينه كند.
نيويورك تايمز تصريح ميكند: با اين تصميمات مهم و سرنوشت ساز، جهاني امن تر خواهيم داشت و دولت آمريكا كه ساير كشورهاي جهان را به چشم پوشي از جاه طلبيهاي هستهاي ترغيب ميكند، براي ايستادن بر موضع خود، بايد با برداشتن گامهايي در اين راه ، پيشقدم باشد.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]