واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: ابراز نگراني يك موسسه آمريكايي از انتخاب مجدد احمدي نژاد
مؤسسه صلح آمريكا در گزارشي با تأكيد بر احتمال پيروزي محمود احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري آينده ايران ابراز نگراني كرده است كه سياستهاي تندتري در قبال غرب اتخاذ شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در لندن، پايگاه اينترنتي موسوم به "مؤسسه صلح آمريكا" در گزارشي با عنوان "تحليل چشم انداز سياسي داخلي ايران" به تحليل انتخابات دوره دهم رياست جمهوري ايران در سال آينده ميلادي پرداخته است.
اين پايگاه در گزارش خود به قلم "كلي كمپبل" آْورده است: در 16 آوريل سال 2008، مركز سياست خاورميانه در مؤسسه "بروكينگز" كه مركز "سابان" نام دارد به همراه مركز ابتكار عمل دنياي مسلمان كه در مؤسسه صلح آمريكا مستقر است، جلسهاي را با حضور گروه كاري "مطالعه درباره ايران" به منظور بحث درباره نتايج انتخابات پارلماني ايران و تأثير آن بر انتخابات رياست جمهوري آينده و همچنين به منظور بحث درباره تأثير بالقوه نتايج اين انتخابات بر روي روابط ايران با غرب، برگزار كردند.
"باربارا اسلوين"(Barbara Slavin)عضو ارشد مؤسسه صلح آمريكا و "مارك گاسيوروسكي" (Mark Gasiorowski) مدير برنامه مطالعات بين المللي در دانشگاه لوئيزيانا از جمله سخنرانان مهم اين اجلاس بودند.
مؤسسه صلح امريكا در اين گزارش با بيان اينكه "انتخابات پارلماني ايران در ماه مارس سال 2008، تغيير كمي را در توازن قدرت جاري در ايران به وجود آورد"، نوشته است: محافظه كاران تقريباً 70 درصد از كرسيها را به خود اختصاص دادند كه نامزدهاي انتخاباتي حامي احمدي نژاد 90 كرسي را كسب كردند، محافظه كاران مصلحت گرا 42 كرسي و محافظه كاران مستقل 39 كرسي را بدست آوردند و اصلاح طلبان نيز توانستند در اين انتخابات 42 كرسي را كسب كنند كه اين پيروزي ناچيزي بود.
كمپبل در ادامه اين گزارش مدعي شده است كه حضور مردم ايران در انتخابات پارلماني در دور اول در تهران 30 درصد بوده است و اين ميزان در سراسر كشور ايران 50 درصد بوده است و علاوه بر اين، پيش از انتخابات پارلماني نظام حزبي سياسي در ايران به ميزان بسيار زيادي تغيير پيدا كرد زماني كه نامزدهاي انتخاباتي احزاب را ترك كرند و ائتلافهاي جديدي را براي انتخابات پارلماني ايران به وجود آوردند، موجب سردرگمي و گيج شدن رأي دهندگان شد.
اين موسسه در ادامه ادعا شده است كه اين احتمال وجود دارد كه موفقيت محافظه كاران مصلحت گرا، دورنماي سياسي ايران را در انتخابات رياست جمهوري سال 2009 تغيير دهد و علي لاريجاني رئيس مجلس ايران، محمد باقر قاليباف و حداد عادل همگي از اين طيف ميباشند.
در ادامه اين گزارش با اشاره به مولفههاي مربوط به روابط ايران – آمريكا آمده است: در حالي كه رفتارهاي ايران در ارتباط با امريكا سخت و شديد شدهاند، اعضاي شركت كننده در اجلاس ياد شده گفتند رهبران ايران درها را به روي احتمال برپايي مذاكرات با امريكا نبستهاند.
در ادامه اين گزارش با تأكيد بر اينكه احتمالاً ايران در يك معامله بزرگ با امريكا به يك راه حل كلي درباره مسائل مهم دست پيدا كند، يادآور شده است: تقاضاهاي ايران احتمالاً شامل اين مسائل خواهند بود: روابط عادي شده با امريكا، پاياني بر روي انزواي بينالمللي و تحريمها، پذيرفته شدن حاكميت و نقش منطقهاي ايران، تضمين امنيتي از سوي امريكا و پاياني بر تلاشهاي مربوط به ارتقاء دموكراسي كه از سوي امريكا تأمين مالي ميشوند.
موسسه صلح آمريكا در ادامه ارائه معاملهاي كه بيشتر مورد پذيرش ايران باشد را چالش امريكا در اين زمينه دانسته و تأكيد كرده است:
آمريكا در يك ديپلماسي اجباري وارد ميشود كه فقط اين چماقهايي (تنبيه هايي) را كه امريكا تاكنون در ارتباط با ايران بر روي آنها تكيه كرده است از قبيل اعمال تحريم ها را شامل نميشود بلكه هويجهاي (مشوقهاي) اساسي را نيز شامل ميشود.
اين گزارش ميافزايد: آمريكا همچنين نياز خواهد داشت به اينكه به دقت بسته اي از پيشنهادها را فراهم كند كه به طور مشخص براي ايران اين موضوع را روشن كند كه ايران ميتواند با ميانه روي حمايت از حماس، حزب الله و ديگر گروههاي مقاومت و همچنين كسب توانايي هسته اي، سود ببرد، همچنين امريكا همچنين نياز دارد به اينكه بپذيرد بهاي چنين معاملهاي احتمالاً پايين آمدن لحن اين كشور در ارتباط با برنامههاي ارتقاء دموكراسي در ايران و يا متوقف كردن اين برنامهها را دربر خواهد داشت .
شركت كنندگان در اجلاس ياد شده اين نكته را خاطر نشان كرده بودند كه احمدي نژاد دورنماي برگزاري مذاكرات بين ايران و امريكا را رد نخواهد كرد و اين امكان نيز وجود دارد كه پيروزي احمدي نژاد در انتخابات رياست جمهوري سال 2009 موجب جسور شدن وي و اتخاد سياستهاي تندتري در قبال غرب شود.
در ادامه اين گزارش اينترنتي آمده است: يكي از شركت كنندگان در اجلاس ياد شده گفته بود چنانچه امريكا به اقدام نظامي عليه ايران دست بزند، به بدترين كار اقدام كرده است زيرا چنين اقدامي در واقع پيروزي احمدي نژاد را در انتخابات رياست جمهوري ايران در سال 2009 تضمين خواهد كرد و موجب خواهد شد تا مردم ايران به حمايت از احمدي نژاد بپردازند و فرصت مذاكره را از ميان خواهد برد.
اين گزارش ميافزايد: حال با نبودن يك حمله نظامي و يا يك اقدام ديپلماتيكي، بايد توجه داشت كه تركيبي از دولت جديد امريكا ميتواند به منزله پديد آمدن دريچهاي از فرصت براي شركت و همكاري ديپلماتيكي تجديد شدهاي بين ايران و امريكا باشد.
در ادامه اين گزارش آمده است: يكي از سخنرانان در اجلاس ياد شده پيشنهاد كرده بود از همان روشي كه براي نزديك شدن روابط بين امريكا و چين در دهه 1970 اتخاذ شده بود به عنوان الگويي براي پيش گرفتن روندي با ايران نيز به كار گرفته شود.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]