واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آدمكش نامرئي در شب يلدا نخوابيد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : ساكنان يك آپارتمان كه دچار گازگرفتگي شده بودند امروز با تلاش كمك رسانان آتش نشاني و اورژانس تهران ، نجات يافتند.
به گزارش گروه حوادث ايسكانيوز : ستاد فرماندهي آتشنشاني پايتخت 7:31 يكشنبه از طريق سامانه 125 از گازگرفتگي ساكنان يك آپارتمان 9 طبقه با خبر شد و بلافاصله كمك رسانان ايستگاه 25 را به خيابان فلامك شمالي شهرك قدس (غرب) فرستاد.
با حضور به موقع اين گروه ، هشت نفر از ساكنان كه به شدت مسموم شده بودند در اختيار اورژانس قرار گرفتند و تمامي واحدهاي ساختمان مورد نظر بررسي شد.سپس 18 نفر ديگر كه داخل واحدهاي ديگر و در خواب عميق ، بي هوش بودند از مرگ نجات يافتند و به بيمارستان هاي آتيه و مدرس فرستاده شدند.
«ناجيان 125» همچنين با گشودن پنجرهها ، هواي تازه وارد واحدهاي مسكوني شد و مسموم شدگان خيلي سريع به اتوبوس درمان اورژانس منتقل شدند و نجات يافتند.
افسر آماده منطقه 4 عملياتي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني تهران بزرگ ، علت بروز اين رخداد را انتشار گاز CO (منوكسيدكربن) از شوفاژخانه آپارتمان عنوان كرد.
«ناصر صفرخاني» اظهار داشت : به خاطر سوختن ناقص و اشكال در خروج گاز سمي «منوكسيدكربن» و نبود تهويه مناسب در موتورخانه ، آدمكش نامرئي از درزهاي ديوارههاي ساختمان به داخل واحدها راه يافت و ساكنان را به شدت مسموم كرد.گزارش ايسكانيوز مي افزايد،شماري از ساكنان اين مجتمع نيز گفتند از شنبه شب سردرد داشتند كه به نظرشان خيلي مهم نبود اما بامداد امروز ، اين عارضه به سرگيجه تبديل شد و حالت تهوع به آنان دست داد.آنان با شماره 125 سازمان آتشنشاني تماس گرفتند و همين تلفن منجر به نجات 26 نفر شد.
عصر ديروز نيز زن 47 ساله و مردي 32 ساله بر اثر استنشاق «مونوكسيدكربن» ناشي از دودكش غيراستاندارد (فنري) داخل خانه اي در خيابان «خاوران» تهران جان سپردند.آدمكش نامرئي همچنين شامگاه شنبه (شب يلدا) در يكي از ساختمان هاي مسكوني خيابان صفاري جنوبي تهران - مجاور ميدان خراسان - زن 35 ساله اي را به خواب ابدي برد و مادربزگ 75 ساله كه به شدت مسموم شده بود به بيمارستان «بهارلو» فرستاده شد.
كارشناسان آتش نشاني و خدمات ايمني براي پيشگيري از رخدادهاي مشابه در فصل سرما هشدار مي دهند:
1 ـ حتما از دستگاه هاي گرمازاي استاندارد استفاده و به همين منظور از متخصصان براي بازبيني و سرويس ، كمك گرفته شود.
2 ـ تحت هر شرايطي عمل تهويه هوا را تسهيل كنيد ؛ به عنوان مثال باز گذاشتن دريچه هاي كولر براي تهويه هوا مناسب است.باز گذاشتن يك پنجره كوچك يا در به نحو مطمئن كه بسته نشود نيز راه حل مناسب تهويه هواست.
3 ـ هرگز از بخاري هاي دستي براي گرم كردن هواي حمام استفاده نشود چون محيط حمام ها كوچك است و اكسيژن محيط نيز به كمك بخار آب به سطوح بالا رانده مي شود و در نهايت بر اثر سوختن ناقص و ايجاد گاز ، مسموميت حتمي خواهد بود.
4 ـ در صورت استفاده از وسايل گرمازاي دودكش دار حتما دودكش ها كاملا معاينه و بررسي شود.معمولا مسدود بودن دودكش هاي ديوار از عوامل مهم ايجاد مسموميت و گازگرفتگي و به خطر افتادن جان افراد محسوب مي شود.
5 ـ دودكش هاي غير ثابت (غير ديواري ) حتما كنترل شود . اين دودكش ها بايد از مواد غير قابل اشتعال و گالوانيزه (زنگ نزن ) و از مقاومت فيزيكي مناسبي برخوردار باشد.
6 ـ اين نوع دودكشها بايد كوتاه و مستقيم و در محل اتصالات كاملا محكم و غير قابل نفوذ باشد.
7 ـ قدرت مكش دودكش ها هر چند وقت يك بار از سوي سرويس كار و متخصص اهل فن بررسي شود.
8 ـ براي جلوگيري از برگشت دود و گازهاي مضر به داخل دودكش و در نهايت به داخل محيط كه معمولا بر اثر گرفتگي و يا وزش باد به وجود مي آيد بايد دودكش ها داراي هواكش مخصوص باشد.كلاهك را هم حداقل 60 سانتي متر از بلندترين نقطه ساختمان بالاتر بگذاريد.
9 ـ دودكش ها به ويژه در مورد شومينه ها هر سال بررسي و از دوده تميز شود.
10 ـ اتصالات دودكش ها و سر تا سر آن از هر گونه نقص و نشت گاز حفاظت شود.
11 ـ استفاده مشترك از يك دودكش بسيار خطرناك است و دودكش هاي فلزي بايد در مسير خود با بست هاي مخصوص محكم شده باشد به نحوي كه از جدا شدن اتصالات جلوگيري شود.
12 ـ قطر دودكش طراحي آن مسير عبور و ... بايد باتوجه به ظرفيت حرارتي محاسبه و اجرا شود.
13 ـ از وسايل پخت وپز براي گرمايش استفاده نشود.
14 ـ از كپسول هاي سفري (پيك نيكي) در فضاي داخلي ساختمان استفاده نشود.
15 ـ در فضاي پاركينگ كه بسته و فاقد تهويه است اتومبيل روشن گذاشته نشود.
16 ـ نفوذ دود احتراق خودرو به فضاي سكونت خطرناك است و بايد مراقبت بود.525/125
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]