واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: دكتر خرمشاد خبر داد: بهره برداري از شهر مجازي حوزه فرهنگي در دانشگاه ها تا پايان سال
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: شهر مجازي حوزه فرهنگي در دانشگاه ها به منظور برطرف كردن خلا معنوي در دانشجويان تا پايان سال به بهره برداري مي رسد.
شهر مجازي حوزه فرهنگي در دانشگاه ها به منظور برطرف كردن خلا معنوي در دانشجويان تا پايان سال به بهره برداري مي رسد.
محمدباقر خرمشاد در گفتوگو با خبرنگار فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: در سالهاي گذشته در حوزههاي مختلف توسعه اقتصادي، سياسي و فرهنگي ادبيات خاصي توليد شد و در حوزه سياست عملي هم مبناي عمل سياستمداران قرار گرفت، چنانچه در دوره هاي قبلي توسعه اقتصادي وسياسي مدنظر قرار گرفته بود.
وي تصريح كرد: در اوج توسعه مباحث سياسي برخي از دانشگاهها و محققان خلا توسعه فرهنگي را حس كردند و در همين راستا در دانشگاه امام صادق (ع) و يكي ديگر از دانشگاهها همايش توسعه فرهنگي با هدف برطرف كردن چالشهاي برخاسته از توسعه اقتصادي و سياسي برگزار شد.
معاون فرهنگي - اجتماعي وزارت علوم خاطرنشان كرد: به نظر ميرسد امروز خلا بسيار بزرگي هم از لحاظ نظري و هم از لحاظ عملي در امر توسعه بوجود آمده است كه آن را ميتوان توسعه فرهنگي ناميد كه حوزههاي مختلف اجتماعي و فرهنگي را در بر ميگيرد.
خرمشاد بيان داشت: براي پر كردن خلا توسعه فرهنگي كه هم از لحاظ بومي و دروني و مشكلات جامعه امروز ايران حائز اهميت است و هم از لحاظ بيروني پديده اي است كه بخش قابل توجهي را به خود اختصاص داده، بر آن شديم كه بحث توسعه اجتماعي را مطرح كنيم تا در اين راستا ادبياتي از لحاظ نظري شكل بگيرد و مبناي عمل سياستمداران باشد.
وي با اشاره به اصل محوري عدالت در دولت نهم ابراز داشت: در دولت نهم اصل عدالت به عنوان مبنا و اساس كار قرار گرفته و عدالت يكي از پايههاي مباحثي است كه در توسعه اجتماعي مطرح است.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم در ادامه افزود: بحث بيمه و تامين اجتماعي، رسيدگي به طبقات مختلف اجتماع و برقراري توازن طبقاتي مباحث متعدد ديگري است كه ميتواند بررسي توسعه اجتماعي در بحث عدالت بسيار راهگشا باشد.
خرمشاد گفت: همايش توسعه اجتماعي در اسفندماه سال جاري برگزار ميشود و مدت ارسال آثار اين همايش نيز تا اواخر دي ماه تمديد شده است.
بودجه اي براي طرح اردوگاههاي بقيه الله اختصاص نيافته است
خرمشاد در خصوص پروژه اردوگاههاي بقيه الله اظهار داشت: برپايي اردوگاههاي بقيه الله پروژه اي بود كه در دوره وزارت هاشمي گلپايگاني به تصويب رسيده و بودجه اي نيز به آن اختصاص داده شده بود و در همين راستا چند صد ميليون نيز در برخي از دانشگاهها براي برپايي اين اردوگاهها هزينه شده بود، اما بعد از مدتي به طور كل اين طرح رها شد.
وي تصريح كرد: با روي كار آمدن دولت نهم بعد از مدتي از اين طرح اطلاع حاصل كرديم و تحقيقاتي در خصوص اين پروژه انجام شد؛ كه با شناسايي حدود 12 اردوگاه، براي احياي اين طرح بودجه اي پيشنهاد كرديم و اين پيشنهاد تا كنون مراحل مختلفي را طي كرده و هم اكنون در حال بررسي است.
معاون فرهنگي - اجتماعي وزارت علوم خاطرنشان كرد: در برخي مناطق كه اين اردوگاه در حالت نيمه آماده و در مراحل نهايي بودند از بودجه دانشگاه و وزارت علوم در زمينه بهره برداري از اين طرحها استفاده شد كه اردوگاههاي دانشگاه شاهرود و سمنان به همين طريق به بهره برداري رسيد؛ در برخي از مناطق نيز سعي كرديم هزينه اين طرح را از بودجه سفرهاي استاني تامين كنيم.
خرمشاد افزود: هنوز نتوانسته ايم رديف بودجه خاصي را براي بهره برداري از اردوگاههاي بقيه الله در نظر بگيريم، اما اميدواريم سال آينده بودجه و اعتبار لازم براي افتتاح و بهره برداري اين اردوگاه فضا را فراهم سازيم.
پروژه شهر مجازي تا اواخر امسال به بهره برداري ميرسد
معاون فرهنگي - اجتماعي وزارت علوم در ارتباط با تشكيل شهر مجازي در دانشگاهها اظهار داشت: يكي از خلاهايي كه درحوزه فرهنگ در دانشگاهها در همان مرحله اول به چشم ميآمد، فقدان ساختار مجازي لازم براي جريان يافتن فعاليتهاي فرهنگي و تغذيه فرهنگي دانشجويان بود.
وي تصريح كرد: ما با طرح برپايي خانههاي فرهنگ تلاش كرديم اين خلا را پر كنيم و خانههاي فرهنگي را بخصوص در خوابگاهها كه بيشترين اوقات فراغت دانشجويان در آن سپري ميشد، برپا سازيم، اما با وجود تاكيدي كه بر روي خوابگاهها بود، دانشگاهها به علت بالا بودن نيازها و نيازي كه در خود دانشگاه احساس ميشد اين كانونها را در خود دانشگاهها احداث كردند.
خرمشاد بيان داشت: خانههاي فرهنگ تلاش كردند كانونهاي فرهنگي، انجمنهاي علمي، شوراي صنفي و تشكلهاي سياسي را درون مجموعه خود متمركز كنند و سامان دهند تا بتوانند اين فعاليتها را به طور هماهنگ پيش ببرند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم با بيان اينكه حدود بيش از 43 خانه فرهنگ آماده بهره برداري است، ادامه داد: همين طور بر مبناي بحث تاسيس شهر مجازي امكاناتي را فراهم كرده ايم و پروژه شهر مجازي سفارش داده شده و در حال آماده سازي است و اميدواريم تا آخر امسال بتوانيم اين پروژه را به بهره برداري برسانيم./انتهاي پيام/
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]