محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840236705
استان آذربايجان غربي؛ در مسير توسعه صنعت و كشاورزي
واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: استان آذربايجان غربي؛ در مسير توسعه صنعت و كشاورزي
اشاره: تحقق مصوبات سفر هيات دولت در آذربايجان غربي از مطالبات مهم و جدي مردم شهيدپرور اين استان است، اگرچه نميتوان تحقق اين مصوبات را نسخه نهايي پايان محروميتزدايي در آذربايجان غربي به شمار آورد، اما اين انتظار و اميد باقي است كه با اجراي همين مصوبات و توجه ويژه رئيس جمهوري در دور دوم سفر خود به اين استان، بتوان موجبات كاهش آلام مردم اين خطه نيلگون درياچه اروميه را فراهم آورد.
در شماره پيشين اين گزارش، شرح گوشههايي از چگونگي به ثمر رسيدن طرحهاي مصوب آذربايجان غربي و قرار گرفتن اين منطقه از كشور در مسير عمران و سازندگي از نظر خوانندگان گرامي گذشت. اينك توجه شما را به بخش دوم و پاياني اين گزارش جلب ميكنم.
بزرگترين سايت گلخانهاي
بزرگترين مجتمع توليد محصولات گلخانهاي جنوب آذربايجانغربي در مهاباد آماده بهرهبرداري است. خبرنگاران در ادامه ديدارهاي خود وارد مهاباد شدند و از سايت گلخانهاي اين شهرستان ديدن كردند.مدير جهاد كشاورزي مهاباد در اين ديدار گفت: اين سايت در زميني به مساحت 5/13 هكتار در روستاي از توابع اين شهرستان ساخته شده كه داراي 9 هكتار سطح مفيد گلخانهاي است.
دمكري افزود: در ساخت اين مجتمع گلخانهاي از سيستمهاي زهكشي پيشرفته با ايستگاههاي تخليه، يك استخر ذخيرهاي با دو هزار مترمكعب گنجايش و... استفاده شده است. به گفته وي با آغاز به كار اين سايت براي 43 نفر كارشناس رشته كشاورزي به صورت مستقيم و 200 نفر ديگر زمينه اشتغال فراهم خواهد شد.
او گفت: پيشبيني ميشود در اين سايت گلخانهاي در هر دوره بيش از 200 تن انواع محصولات صيفي و سبزي شامل خيار، گوجهفرنگي درختي، توتفرنگي و فلفل توليد و روانه بازار مصرف شود. مدير جهاد كشاورزي مهاباد گفت: اين سايت گلخانهاي در سفر دوم رئيسجمهوري به آذربايجانغربي به بهرهبرداري ميرسد. فرماندار مهاباد نيز تعداد پروژههاي مصوب اين شهرستان در دور نخست سفر رئيسجمهوري را 8 پروژه بيان كرد و گفت: همه اين مصوبات به اجرا درآمده و اعتباري معادل 60 ميليارد ريال براي آنها صرف شده است.
ذوالفقاري افزود: در سه سال گذشته 2700 پروژه در مهاباد افتتاح شد كه با بهرهبرداري از اين طرحها براي 7 هزار نفر اشتغال فراهم شده است. وي از افزايش سرمايهگذاريهاي كارآفرين در مهاباد خبر داد و افزود: با توجه به اولويتهاي دولت نهم در توجه به مناطق محروم شاهد توسعه مؤثر در اين شهرستان هستيم. كارخانه خوراك دام مهاباد از ديگر پروژههايي بود كه نمايندگان رسانههاي گروهي از آن ديدن كردند.
اين پروژه در هفته دولت در زميني به مساحت 31 هزار مترمربع به بهرهبرداري رسيد. اين كارخانه كه بخش خصوصي آن را با سرمايهگذاري 30 ميليارد ريال و با كمك تسهيلات بنگاههاي زودبازده به بهرهبرداري رسانده براي 47 نفر اشتغال فراهم كرده است كه قابليت توليد خوراك دام، طيور و آبزيان به ميزان 140 هزار تن در سال دارد.
سرعت جمعآوري فاضلاب
پروژه ديگر مورد ديدار خبرنگاران در مهاباد تصفيهخانه اين شهرستان بود كه در 34 هكتار و با ظرفيت 224 هزار نفر ساخته شد و با صرف 90 ميليارد ريال اعتبار به بهرهبرداري رسيد. اين تصفيهخانه با ساخت يك ايستگاه پمپاژ، فاضلاب ساحل چپ رودخانه مهاباد را با خط انتقال اصلي 1400 ميليمتري به ساحل راست رودخانه منتقل ميكند.
با ساخت اين تصفيهخانه سرعت جمعآوري فاضلاب از 600 ليتر در ثانيه به 1880 ليتر در ثانيه افزايش يافته است.
مقاومسازي خانه هاي روستايي
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي آذربايجانغربي در ديدار خبرنگاران از روند اجرايي طرحهاي مقاومسازي مسكن روستايي مياندوآب در روستاي گفت: براي اجراي اين طرحها 600 ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافت كه در قالب تسهيلات به روستائيان پرداخت ميشود.
عزيزي گفت: در قالب اجراي اين طرح در سه سال گذشته عمليات بازسازي و مقاومسازي 22 هزار واحد مسكوني در آذربايجانغربي آغاز شده كه 13 هزار واحد از اين تعداد به پايان رسيده است. وي اعتبارات اجرايي اين طرحها را 270 ميليارد ريال بيان كرد و افزود: 9 هزار واحد باقيمانده تا پايان سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
به گفته وي شهرستان مياندوآب به لحاظ نوسازي و مقاومسازي واحدهاي مسكوني در ميان شهرستانهاي استان از جايگاه بهتري برخوردار است.
فرماندار مياندوآب نيز در حاشيه اين ديدار از آخرين وضع پروژههاي مصوب دور نخست سفر استاني رئيسجمهوري به آذربايجانغربي گفت: اين سفر 20 مصوبه براي توسعه و آباداني اين شهرستان دربرداشت كه از اين تعداد مصوبه 12 پروژه به بهرهبرداري رسيد و بقيه نيز 75 درصد پيشرفت اجرايي دارد.
سيف حقيقت، بهسازي راههاي روشنايي، توسعه شهرك صنعتي، ساخت سالنهاي ورزشي، توسعه مراكز توليدي و آموزش عالي را از جمله اين مصوبات بيان كرد.
به گفته وي با توسعه مناطق روستايي هماكنون مهاجرت ازروستاها به سوي شهرها حالت معكوس پيدا كرده است و امروز شاهد بازگشت شهرنشينان به روستاها هستيم.
راهآهن مراغه- اروميه
خبرنگاران در ادامه پروژههاي مصوب در ميان راه از طرح ملي راهآهن مراغه به اروميه كه هماكنون 44 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، ديدن كردند.
اين پروژه در دو بخش مراغه به اروميه شامل چهار قطعه و اروميه مهاباد شامل دو قطعه در دست اجرا است و اعتباري بالغ بر 1486 ميليارد ريال براي آن در نظر گرفته شده است. براي اين طرح 183 كيلومتري تاكنون 626 ميليارد ريال اعتبار اختصاص يافته و هماكنون دو كيلومتر از كل مسير ريلگذاري شده است. بخش اول اين پروژه تا ايستگاه مهاباد كه از سال 80 آغاز شده تا پايان سال 88 به بهرهبرداري ميرسد و كل پروژه نيز در سال 90 افتتاح خواهد شد. سيف حقيقت فرماندار مياندوآب در اين ديدار گفت: پروژه ملي راهآهن مراغه - اروميه به دليل تأخير در اختصاص بودجه، با روند كندي پيش ميرفت كه با تسريع در روند پرداخت اعتبار اين طرح در دور نخست سفر رئيسجمهوري به مياندوآب، پيشبيني ميشود بخش راهآهن مراغه - مياندوآب تا تيرماه سال آينده مورد بهرهبرداري قرار گيرد.
بهسازي مدارس
95 درصد پروژههاي مصوب مدرسهسازي در دور نخست سفر هيات دولت به آذربايجان غربي اجرايي شده است.
مديركل نوسازي و تجهيز مدارس آذربايجان غربي در ديدار خبرنگاران از مدرسه 12 كلاسه شهيد سلماس گفت: در جريان سفر هيات دولت به اين استان 38 پروژه تخريب و بازسازي مدارس به تصويب رسيد كه از اين طرحها 28 پروژه به صورت 100 درصد تخريب و بازسازي شد و 10 پروژه ديگر از 70 تا 95 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.
اسماعيلزاده مدرسه شهيد سلدوزي سلماس را از جمله مدارس بازسازي شده بيان كردو افزود: اين مدرسه در مساحتي بالغ بر 4500 متر مربع بنا شد و ساخت مراكز آموزشي و ورزشي آن بالغبر 7 ميليارد هزينه دربر داشت.
سد به اعتبار نياز دارد
تنظيم و كنترل جريانهاي نابهنگام رودخانه (سيلابها)، جلوگيري از هرز روي آبهاي سطحي و افزايش پتانسيل منابع آب، زيرپوشش قرار دادن حدود 6 هزار هكتار از اراضي دشت سلماس، توسعه باغها و ترويج آبياري تحت فشار، فراهم كردن بستر گردشگري و توريستي، بهبود وضع زيست محيطي، پرورش ماهي و دامپروري، جلوگيري از مهاجرت روستانشينان و ايجاد اشتغال از اهداف ساخت سد دريك به شمار ميرود.
مديرعامل شركت آب منطقهاي آذربايجان غربي در جريان ديدار خبرنگاران از سد دريك گفت: اين سد به دليل تأمين نشدن اعتبار سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.كريمي افزود: تاكنون براي اجراي اين پروژه 230 ميليارد ريال هزينه شده و براي تكميل آن به 100 ميليارد ريال ديگر نياز است.
به گفته وي اين سد درحال حاضر 85 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و به صورت غيررسمي براي آبرساني به اراضي پاياب سد دريك از آن بهرهبرداري ميشود.فرماندار سلماس نيز در گفتگو با خبرنگاران افزود: مصوبات دور نخست سفر رئيس جمهوري به اين شهرستان 94 درصد عملياتي شده است كه مهمترين آنها ايجاد منطقه ويژه اقتصادي سلماس، ساخت ورزشگاه 5 هزار نفري، ساخت و تجهيز دانشگاه پيام نور، ساخت مدرسه 12 كلاسه، ساخت سالنهاي ورزشي آقايان و بانوان و تكميل سد دريك است.
عماري از ايجاد اشتغال براي 7710 نفر از محل بنگاههاي زودبازده اقتصادي خبر داد.
فرماندار سلماس تعداد سردخانههاي اين شهرستان را 17 مورد بيان كرد و گفت: اين سردخانهها با اعتباري بالغبر 140 ميليارد ريال از محل بنگاههاي اقتصادي در سه سال اخير ساخته شدهاند.
به گفته وي، سلماس بعد از اروميه دومين رتبه توليد سيب درختي در آذربايجان غربي را دارا است.
ساخت پروژههاي استيجاري
پروژه 216 واحدي شهرك وليعصر(عج) خوي در زميني به مساحت 12 هزار متر مربع در 8 بلوك در قالب استيجاري كه از مصوبات دور نخست سفر هيات دولت است به متقاضيان واجد شرايط تحويل شد و پروژه 218 واحدي نيز در 7 بلوك در اين شهرك كه 70 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، درحال ساخت است.
شهرك كوي وليعصر(عج) خود در اجراي سياستهاي نظام جمهوري اسلامي براي اسكان جمعيت مازاد در اين شهرستان در سال 66 جهت ساخت مورد تصويب قرار گرفت.
در اين شهرك توسط سازمان مسكن و شهرسازي و تعاوني مسكن فرهنگيان به تعداد 728 واحد آپارتمان ساخته و واگذار شد و 494 واحد آپارتمان ديگر نيز در دست ساخت است.
بيمارستان 160 تختخوابي
كلنگ ساخت بيمارستان 160 تختخوابي خوي در سال 86 به زمين زده شد كه در صورت تامين اعتبار 16 ميليارد توماني در سال 89 به اتمام خواهد رسيد.
اين بيمارستان به دليل كمبود سيمان و در مواقعي به لحاظ تامين نشدن اعتبار، روند كندي را در پيش دارد به طوري كه از پيشرفت فيزيكي 43 درصدي شامل: عمليات خاكبرداري، پيسازي و اسكلت برخوردار است.
گفتني است كه اعتبار پيشبيني شده براي اجراي اين پروژه 180 ميليارد ريال است.
بزرگترين پايانه مسافربري
همزمان با دور دوم سفر دولت به آذربايجان غربي، بزرگترين پايانه مسافربري اين استان به بهرهبرداري ميرسد.
شهردار خوي در ديدار خبرنگاران از اين پايانه گفت: عمليات ساخت اين پايانه با زيربناي بيش از 8142 متر مربع از سال 83 در زميني به مساحت 94 هزار مترمربع آغاز شده است.
كربلايي خليلي افزود: براي ساخت اين مجموعه بيش از 50 ميليارد ريال از محل اعتبارات شهرداري هزينه شده است.
وي اظهار اميدواري كرد با بهرهبرداري از اين پايانه مسافربري امكان جابهجايي روزانه 4500 نفر فراهم ميشود.
به گفته وي باتوجه به حجم بالاي كارهاي ساختماني و محوطهسازي و ديواركشي براساس برنامهريزي انجام شده اين پروژه در سه فاز انجام ميشود و در فاز نخست احداث ساختمان مركزي پايانه، ساخت محوطه و ديواركشي آن به اتمام ميرسد.
تامين اعتبار تكميل كارخانه
استاندار آذربايجان غربي كه به دليل كسالت، خبرنگاران را در پايان سفر در فرودگاه همراهي كرد در اين باره گفت: دريافت اعتبار تكميلي براي طرح آذرآبادگان خوي نيازي به صدور بيانيه نداشت زيرا از سوي استانداري پيگيريهاي لازم براي دريافت اعتبار مورد نياز از بانكها صورت ميگيرد.
قرباني تصريح كرد: اجراي اين طرح متوقف نميشود زيرا ظرف ماه آينده با مذاكراتي كه با بانكها انجام ميدهيم، اعتبار مورد نياز براي تكميل اين طرح تامين خواهد شد.
گفتني است كه فاز نخست كارخانه سيمان آذرآبادگان خوي دهه فجر به بهرهبرداري خواهد رسيد و پيشبيني ميشود فاز دوم آن نيز در سال آينده مورد بهرهبرداري قرار گيرد.
اين كارخانه با اعتباري بالغبر 100 ميليارد ريال به صورت ارزي و ريالي شامل 60 ميليارد ريال تسهيلات ريالي و 40 ميليارد ريال تسهيلات ارزي آغاز به كار كرد و مقرر شد 15 ميليارد ريال ديگر نيز از محل بنگاههاي زودبازده به اين پروژه اختصاص يابد.
كارخانه سيمان آذرآبادگان خوي با توليد 3300 تن سيمان در روز، سالانه سه ميليون تن سيمان توليد خواهد كرد.
اين پروژه از 78 درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است و براي 550 نفر به صورت مستقيم و براي 5 هزار نفر به صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد ميكند.
خبرنگاران در پايان سومين روز سفر، از طرحهاي سلماس و خوي ديدن كردند و پس از اداي احترام به بارگاه شمس تبريزي اين عارف بزرگ، خوي را به مقصد اروميه ترك گفتند.
در آخرين روز گروه خبري باحضور در مجتمع سلامتي باري از نزديك با فعاليتهاي اين مجتمع فرهنگي ورزشي آشنا شدند و از بخشهاي مختلف آن از جمله حيات وحش، مجتمعهاي مسكوني و تجاري ديدن كردند.
همچنين خبرنگاران پيش از رسيدن به فرودگاه اروميه از شهرك صنعتي فاز 3 اين شهرستان ديدن كردند.
ساخت اين شهرك صنعتي در سال 84 تصويب شد و مساحت كل 1100 هكتار است. تاكنون يك واحد در اين شهرك به بهرهبرداري رسيده كه براي 20 نفر اشتغالزايي فراهم كرده است.
صحبتهاي استاندار در فرودگاه
استاندار آذربايجان غربي در پايان سفر خبرنگاران از روند اجراي مصوبات دور نخست سفر رئيس جمهوري به اين استان در فرودگاه اروميه گفت: دولت نهم، راموجبات اميد، نشاط و همدلي در تمامي صحنههاي اقتصادي سياسي، اجتماعي و فرهنگي را فراهم كرده است.
دكتر قرباني توسعه و پيشرفت آذربايجان غربي در سه سال اخير را بينظير دانست و گفت: اين توسعه زماني صورت ميگيرد كه جمعيت ما نسبت به سالهاي پيش از انقلاب دو برابر شده و منابع ما كمتر از سالهاي قبل از انقلاب است.
وي با اشاره به فرهنگسازي در استان براي ايجاد بنگاههاي اقتصادي زودبازده افزود: درحال حاضر آذربايجان غربي در اين زمينه رتبه پنجم كشور را دارا است.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اقدامهاي صورت گرفته براي پيشرفت اين استان تصريح كرد: ضريب بيكاري در اين استان در سال 84 حدود 4/11 درصد بود كه اين رقم در سال 86 به 5/7 درصد رسيد.
وي با اشاره به اين كه آذربايجان غربي در زمينه صنايع غذايي رتبه نخست كشوري را دارا است، گفت: بخش عمدهاي از محصولات غذايي اين استان به كشورهاي آسيايي، آفريقايي و خاورميانه صادر ميشود.
دكتر قرباني با بيان اين كه ظرفيت ما در صنعت سيمان تكميل شده است، افزود: به زودي بيش از 5/5 ميليون تن در آذربايجان غربي توليد سيمان خواهيم داشت كه مجموعه اين عوامل موجب شده رتبه صنعتي استان از 19 به 10 تا 11 برسد.
ناگفتهها
اين گزارش را در حالي به پايان ميرسانم كه به غير از روند پيشرفت 98 درصدي اجرايي مصوبات دور نخست سفر رئيس جمهوري و هيات دولت در آذربايجان غربي و با تمامي خدمات انجام شده كه موجب شتاب چشمگير و دلگرمي مردم اين خطه شهيدپرور شده است كاستيهايي نيز در سطح استان از زبان گوياي مردم شنيده شد كه ميتوان از جمله آن به برخي از ساخت و سازهاي غيرمجاز در سطح شهر اروميه، وضع نابسامان آسفالت معابر بويژه در شهركهاي تازه تاسيس، مشكل واگذاري خدمات شهري، كند شدن روند گازرساني به شهرهاي استان و توقف كامل آن در روستاها، مشكلات موجود در توزيع كپسولهاي گاز مايع، ترافيك سنگين در مركز شهر اروميه به دليل رفع نشدن گرههاي ترافيكي، خرابي راههاي روستايي و كمتوجهي نسبت به اين جادهها، اجرايي نشدن سيستمهاي آبياري زهكشي در پاياب سدها به غير از سد حسنلو كه به ادعاي مسئولان در دست مطالعه است، كمتوجهي به امور كشاورزي، به طوري كه ميزان توليد مهمترين محصول استراتژيك استان كه چغندر قند است از 2/1 ميليون تن در سال 85 به 57 هزار تن در سال جاري رسيده است، ارائه نشدن راهكار علمي و عملي از سوي مسئولان براي حفظ و احياي درياچه اروميه و... اشاره كرد.
اميدواريم هيات دولت در دور دوم سفر استاني خود به آذر بايجان غربي، به اين نارساييها هم توجه ويژهاي داشته باشد.
گزارش و عكس: كامران محمديفرد
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]
-
گوناگون
پربازدیدترینها