واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دادستان كل كشور تاكيد كرد: برخورد قضايي با مقصران آلودگي هوا
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، در گزارشي وضعيت آلودگي هواي پايتخت در آستانه فصل زمستان را مورد بررسي قرار داده و در نخستين گام به چگونگي برخورد دستگاه قضايي با اين موضوع پرداخته است.
به گزارش روز شنبه گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"دادستان كل كشور اوايل آبان سالجاري جلسهاي را با محوريت آلودگي هواي تهران تشكيل داد و به عنوان مدعي العمومي نگراني خود را از وضعيت هواي پايتخت و سلامت شهروندان تهراني اعلام كرد و خواستار تدبير مسئولان مربوطه نسبت به حل اين مسئله جدي شد.
حضور آيت الله دري نجف آبادي در مراسمي كه به مناسبت «روز ملي حمل و نقل» از سوي شهرداري تهران برگزار شد، تاكيد مجددي بر جايگاه اين نهاد قضايي به عنوان مرجع حفاظت و يانت از حقوق عمومي شهروندان بود.
دادستان كل كشور در حاشيه اين مراسم ضرورت برنامهريزي دستگاههاي ذيربط در بحث آلودگي هوا را مورد تاكيد قرا رداد و اظهار كرد:ما سفارشهاي لازم را ميكنيم و به ارگانهاي ذيربط تذكر ميدهيم.
دري نجف آبادي در خصوص استيفاي حقوق شهروندان، افزود:هم سازمان محيط زيست مسئول است و هم وزارت بهداشت و البته مردم نيز بايد رعايت كنند و حتي مسئولان اجازه تردد ندهند.
دادستان كل كشور در مورد معرفي مقصران آلودگي هوا، تصريح كرد:اگر لازم باشد كوتاهي مقصران واقعي در بحث الودگي هوا را پيگيري ميكنيم و البته همين نكته باعث افزايش اميد در اذهان عمومي شهروندان نسبت به پيگيري «مدعيالعموم» شده است.
*اظهار نظر رئيس مركز تحقيقات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام
رئيس مركز تحقيقات راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام در همايش توسعه انرژيهاي تجديد پذير، اظهار كرد: خسارات آلودگي هوا در ايران به 10 ميليارد دلار در سال ميرسد.
حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني با اشاره به اين كه در تهران آرزو ميكنيم 100 متر برويم و خودروي دودزايي نبينيم، افزود:اين در حالي است كه گازوئيل ما استاندارد نيست و پالايشگاهها با مشكل مواجهاند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به موضوع خودروهاي فرسوده، تصريح كرد:طبق قانون برنامه چهارم تا پايان اين برنامه بايد يك ميليون خودروي فرسوده از رده خارج ميشد، در حالي كه با گذشت 4 سال از اين قانون تنها 300 هزار خودروي فرسوده از رده خارج شده است.
وي با تاكيد بر اين كه در دنيا تلاش فراواني براي استفاده از انرژيهاي تجديد پذير صورت گرفته گفت: طبق قانون برنامه چهارم تا پايان اين برنامه بايد يك درصد انرژي مصرفي كشور را از انرژيهاي تجديد پذير باشد، در حالي كه تنها 20 درصد اين رقم محقق شده است.
*واكنش شوراي شهر به وضعيت آلودگي هوا
از سوي ديگر موضوع آخرين نشست شوراي اسلامي شهر تهران، انتقاد از جرايي نشدن برنامهها و سياستهاي كلان كاهش آلودگي هواي پايتخت بود و در اين ميان رئيس كميته محيط زيست شورا شهر بيتوجهي به محيط زيست تهران را به شدت مورد انتقاد قرار داد.
معصومه ابتكار كه پيش از عضويت در شوراي شهر، 8 سال رياست سازمان حفاظت محيط زيست را برعهده داشت، اظهار كرد:آلودگي هوا نتيجه ناديده گرفتن برنامههاي بلند مدت از سوي سازماني است كه قبلا مسئوليت آن را عهدهدار بوده و نيز بيتوجهي به استانداردهاي زيست محيط است.
وي با اشاره به اين كه 25 درصد آلودگي هواي تهران ناشي از آلايندگي موتورسيكلتها است اهميت و ضرورت «معاينه فني خودروها و موتورسيكلتها» ار مورد تاكيد قرار داد و خطاب به شهروندان گفت: «انجام معاينه فني يك وظيفه اخلاقي و انساني است.»
در اين جلسه رئيس شوراي شهر كه با جديت بسيار سخن ميگفت، انجام «معاينه فني خودروها» و «ساماندهي موتور سيكلتها» را دو خواسته اصلي شورا برشمرد و تصريح كرد: «در صورت عدم اجراي اين درخواستها، با تصويب مصوبه آنها را اجرايي ميكنيم.»
مهدي چمران با بيان اين كه 22 درصد آلودگي هوا با انجام معاينه فني كاهش خواهد يافت، راهنمايي و رانندگي را مورد خطاب قرار داد و گفت:راهنمايي و رانندگي بودجهاش را از شورا ميگيرد و سياستگذارشاي هم بر عهده شورا است و سياست شورا توجه جدي به الزام معاينه فني خودروهاست.
در اين جلسه كه مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران به منظور توضيح در مورد وضعيت آلودگي هواي تهران به شوراي شهر دعوت شده بود، با ارائه گزارش در اين ارتباط خاطرنشان كرد: خودروهايي كه مدل آنها به پيش از سال 80 برميگردد، مهمترين دليل افزايش آلودگي هواي تهران به شمار ميآيند.
در اين ارتباط مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران كه فعاليت شركت تحت مديريتش به طور جدي مورد توجه شوراي شهر قرار گرفته، اجراي دقيق و كامل معاينه فني به عنوان پنجمين محور «برنامه جامع كاهش آلودگي هواي تهران» را باعث بهبود وضعيت هواي پايتخت دانست.
*بازتاب آلودگي هوا در مجلس
رئيس فراكسيون مديريت شهري مجلس نيز با بيان اين كه زير ساختهاي حمل و نقلي اهميت ويژهاي دارند، اظهار كرد: توسعه حمل و نقل عمومي با كاهش هوا ارتباط مستقيم دارد، به اين معنا كه هر ميزان امكانات حمل و نقل شهري افزايش پيدا كند به همان اندازه ميزان آلودگي هوا كاهش پيدا ميكند.
محمد حسين مقيمي با تاكيد بر اين كه در زمينه توسعه زير ساختهاي حمل و نقل كه منجر به آلودگي هوا ميشود در نهايت دولت بايد پاسخگو باشد، گفت: امكان استفاده شهرداريها از حساب صندوق ذخيره ارزي از سوي مجلس به عنوان يك فرصت طلايي از جمله ساز و كارهاي كاهش آلودگي هواست.
*آلودگي هوا نتيجه بيتوجهي به حمل و نقل عمومي
با توجه به اين كه 88 درصد آلودگي هواي تهران ناش از آلايندگي وسايل نقليهاي است كه از استانداردهاي لازم برخوردار نيستند، طبيعي است معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران به عنوان متولي حمل و نقل عمومي پايتخت بيشترين دغدغه و دلمشغولي را در اين ارتباط داشته باشد.
سيد جعفر تشكري هاشمي با اشاره به اين كه امروزه در دنيا خودروهاي داراي استانداردهاي يوروي 3 و 4 توليد ميشود. در حالي كه در كشور ما حداكثر 20 درصد خودروها از استانداردهاي يوروي 1 و 2 برخوردارند اظهار داشت: البته براي دو ميليون دستگاه موتوسيكلت در تهران اصلا استانداري مطرح نيست.
وي با گلايه از عدم پرداخت يارانه بليط مترو و اتوبوس، تصريح كرد: به رغم مصوبه مجلس براي توسعه حمل و نقل شهري، شبكه مترو و ناوگان اتوبوسراني پايتخت بابت دريافت اعتبارات قانوني و مصوب خويش با مشكل مواجهاند و از نمايندگان محترم مجلس درخواست ميكنيم براي حل اين مشكل چارهاي بيانديشيد.
*برنامه فراموش شده جامع آلودگي هواي تهران
8 سال پيش برنامههاي تحت عنوان «برنامه جامع آلودگي هواي تهران» طراحي شد تا طبق اين برنامه ظرف مدت 10 سال هواي پايتخت به كيفيت سالم و قابل تنفس برسد. اين برنامه در قالب 7 محور شامل استاندارد سازي خودروهاي نو، از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده، ارتقاق حمل و نقل عمومي، بهبود كيفيت سوخت، معاينه فني خودروها، مديريت ترافيك و آموزش تهيه و تدوين شد.
با نگاهي موشكافانه به سهولت ميتوان دريافت اجراي محورهاي 7 گانه فوق برعهده چه دستگاههايي است و در 8 سال گذشته آنها چه اقداماتي را بايد اجرا ميكردند كه نكردند و برعكس چه فعاليتهايي را بايد انجام نميدادند كه دادند حال كه آلودگي هوا داد همه را در آورده بايد ورود دادستان كل كشور به اين بحث را به فال نيك گرفت و با اميد به تامل بيشتر «مدعيالعموم» در اين موضوع قابل تامل اميدوار بود داد مردم از مقصران آلودگي هوا ستانده شود./110
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]