واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جهان مجازي و مهاجمان نامرئي/ هويت هاي گمشده در سرزمين صفرها
شبكه جهاني اينترنت همچون عنكبوني، پيله تار خود را در همه جهان گسترش داده و جهاني مجازي را با مردماني نامرئي به دام خويش انداخته است.
اينترنت، دنياي جذابي براي تازه مخاطبان و كهنه كاربران است كه در يك چشم برهمزدن مي توانند در تمامي نقاط مختلف دنيا سير و سفر كنند و آفاق جهان مجازي را نظاره گر باشند.
از سال 2005 نوع جديدي از برنامه آموزشي از طريق تشكيل كلاسهاي مجازي با استفاده از يك جهان ديجيتالي آنلاين به نام"زندگي دوم"طراحي شد و به آرامي در برخي كشورها گسترش يافت.
بر اساس اين برنامه آموزشي،استادان و دانشجويان در حالي كه روي صندلي هاي خود در خانه و كلاس دانشگاه نشسته اند، به اكتشاف جهان تازه اي مي پردازند كه در هيچ نقطه اي از زمين به شكل واقعي وجود ندارد.
نرم افزار طراحي شده براي اين دوره ها به گونه اي است كه يك استاد دانشگاه مي تواند يك يا چند تن از دانشجويان را به كلاس آورده و حتي پاي تخته بكشاند و از آنها سووال بپرسد و بعد زنگ تفريح زده شود و بچه ها از كلاس بيرون بروند و سراسر جهان را بگردند.
همچنين شركت كنندگان در كلاس هاي مجازي مي توانند درتمامي فعاليتهاي ديگري كه هر دانشجويي حقيقي به طور معمول در محوطه دانشگاه انجام مي دهد ، مانند رفتن به كتابخانه ، شركت كنند.
اين بخش نكته مثبت اينترنت در دنياي اطلاعرساني است و اطلاعدهي و كسب آگاهي و خبردهي و خبررساني و خبرگيري از نقاط بسيار مثبت شبكه جهاني اينترنت است كه باعث دانش افزايي بشر به مفهوم عام مي شود و حتي فرد را در كمترين زمان ممكن از مهمترين رخدادهاي جهان آگاه مي يابد.
اما در اين جهان تار تنيده نيز برخي از كاربران بي هيچ هويتي و بدون هيچ شناسه و شناسنامه اي قدم به جهان نامرئي ديگران مي گذارند و اين ورود به مثابه حضور يك انسان در قالب هويت هاي مجازي مختلف مي باشد.
اينكه پيرمردي با11 سانتيمتر سبيل سفيد، خود را پسر14 ساله جا مي زند و يا دختري با كفشهاي بنفش، هويت پسرانه از خود بروز مي دهد و يا پيرزني عكس خواهر كوچك خود را به جاي خويش منتشر مي كندو دكان دوست يابي را در اين جهان بي هويت رونق مي بخشد، چيز عجيبي نيست و از عادتهاي روزانه و آنلاين بسياري از مخاطبان بي هويت سرزمين صفر و يك هاست.
زماني "امانوئل كانت" از اخلاق مدرنتيه حرف مي زد و گاهي "ميشل كوفو" از بي اخلاقي در جهان پست مدرنيته بحث به ميان آورد و پس از آن نيز در آستانه هزاره سوم ساخت فيلم سينمايي" ماتريكس " به منزله زنگ ورود جهان به يك دنياي نامرئي بدون اخلاق محور قرار گرفت.
رفته رفته جهان بي اخلاق پست مدرنتيه ابزارگرا در قالب برخي از وبلاگها و پايگاههاي شخصي اينترنت بروز يافته و مجالي براي انتشار عكس خانوادگي روي يك پايگاه اينترنتي ناشناس،خريد فروش گسترده فيلم و لوحفشرده مراسم ازدواج افراد مختلف، تصويربرداري تلفن هاي همراه و دوربين هاي كوچك از محافل خصوصي و انتشار آن شده است.
امروزه بي گمان فن آوري اطلاعات علاوه بر مزاياي بي شمار خود، ابزارهاي جديد و درعين حال كارآمدي را دراختيار"حريم شكنان پنهان"در سرزمين هويت هاي گمشده اينترنت قرارداده و استفاده ازفناوري اطلاعاتي و ارتباطي وافزايش سوء استفاده از اين فناوري ها،جوامع را با سير رو به رشد جرايم مختلفي در زمينه محتواي صوت و تصوير مواجه كرده است.
اخاذي و هتك حرمت از طريق تحريف ، انتشار و افشاي اسرار شخصي ، انتشار تصاوير ، فيلم و صداي افراد خصوصي، خانوادگي يا حقوقي از طريق سيستم هاي رايانه اي شبكه اينترنت و راه يافتن به تلفن همراه گوياي روند صعودي ارتكاب چنين جرايمي در سطح سرزمين هاي بي هويت صفر و يك است.
خاطيان بي هويت و بدون نام و نشان همان مهاجمان نامرئي اند كه دچار نوعي دگرآزري يا ساديسم اينترنتي شده و به عنوان مهاجمان نامرئي به شبكه ها و پايگاههاي مختلف در شبكه جهاني آنلاين حمله ور مي شوند.
در همين زمينه يك استاد رشته علوم ارتباطات معتقد است: اگر فردي در يك روزنامه، نشريه يا هر نهاد شناخته شده كه ماهيت و هويت تعريف شده دارد، موضوعي را بيان كند كه عليه فرد يا گروهي از جامعه باشد، امكان تعقيب و بازخواست درباره چرايي انعكاس موضوع وجود دارد ولي درفضاي مجازي كه افراد مي توانند با هويت جعلي حتي گمنام فعال باشند،امكان اقدام حقوقي عليه آنها با كاهش جدي روبرو است.
"مهتاب معين نژاد" در گفت وگو با ايرنا افزود: اين مهاجمان با رويكردهاي مختلف اقدام به ايجاد هويت هاي ساختگي و مجهول مي كنند و همين امر ضريب اطمينان ارتباطگيري را در شبكه جهاني اينترنت به حداقل مي رساند.
وي گفت: بيشتر سايتها و پايگاههاي فعال در ايران جز چند سايت دولتي و نيمه دولتي،سرور،ديتاسنتر و پشتيباني خود رااز كشورهاي ديگر مطالبه مي كنند و اين امردرايجاد شكاف در لايه هاي ارتباطگيري شبكه اي ضعف محسوب مي شود.
معين نژاد يادآور شد: برخي از پايگاهها و سايت هاي فعال كه قابليت فيلتر شدن يا كنترل دولتي ندارند،محيط سايت هاي خود را با روشها و شگردهاي مختلف از فضاي سايبر كشورهاي ديگر خريداري يا اجاره مي كنند.
اين مدرس حوزه IT يادآور شد:درحال حاضر حدود 20 سال از بروز پديده جهاني وب مي گذرد و اين پديده فقط چند سالي است از رشد مطلوبي در سطح كشور ايران برخوردار شده است.
به گفته وي،تعداد كاربران اينترنتي درجهان تا سال2006 از مرزيك ميليارد نفر گذشت كه اين ميزان تا 2008 با رشد 300 درصدي تعداد كاربران اينترنتي در جهان همراه بود.
معين نژاد بيان داشت:اگر چنين جمعيتي،شهروندان يك سرزمين فرض شود، تعداد جمعيت سرزمين نامرئي به اندازه تعداد شهروندان پايتخت هاي شلوغ دنيا خواهد بود.
وي معتقد است: برخي از سايت هاي اينترنتي فارسي زبان با اشاعه فساد و از زواياي مختلف مشكلاتي را به وجود آورده اند و به بهانه آزادي به بيان هتك حرمت فردي و ملي افراد مي بپردازند.
معين نژاد گفت: تخريب فعاليتهاي دولت يكي ديگر از حركتهاي غيراخلاقي برخي از سايتها و وبلاگهاست كه اقدام به هتك حرمت افراد و دولتمردان مي كنند.
به گفته وي، اين درحالي است كه اقدام به تخريب افراد و يا انتشار مطالب ضدملي دركشوري مانند چين با عنوان هاي جعلي و بي هويت پيگردسخت قانوني دارد و در نيويورك با ردگيري مخابراتي فرد اقدام كننده عليه برنامه هاي ملي با شديدترين برخوردها روبرو مي شود.
اين استاد دانشگاه يادآور شد: اين افراد بي هويت به دليل ترسو بودن و داشتن نبوغ بالا، از ارايه هويت اصلي خود مي هراسند و در همين راستا در سطح شبكه جهاني اينترنت تبديل به يك اپيدمي ارزشمند شده است.
به گفته وي، براي مقابله با اين نوع رفتارها بايد منشور اخلاق گراي شبكه جهاني اينترنت با امضاي الكترونيكي افراد تدوين شود و يا شبكه هاي ملي اينترنت در سراسر جهان راه اندازي شود تا پنجره هاي حريم خصوصي افراد تحت سيستم عامل ها به روي همديگر باز نشود و افراد در اين زمينه احساس امنيت كنند.
ك/4 7359/671/543 شماره 273 ساعت 12:44 تمام
پنجشنبه 28 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]